:(((((((((

atmalı mıyım o adımı sence gerçekten yapamıyorum ki düşününce bile geriliyorum. yaptıkları yanına kalacak gibi geliyor

cnm bende eşimin ailesi ile birçok sorun yaşadım düğünüme bile gelmediler. çocuk doğum yaptım gelmediler. evime gelmediler. aramadılar sormadılar. vs vs. en son da görümce ile tartıştım diye bütün aile cephe aldılar bize. ben yine bayramlarda giderim dedim.

eşim hayır seni götürmeyeceğim dedi. ama eşim çok üzülüyor. lafınıda yiyemiyor şimdi. değmez üç günlük dünya. git birşeyin eksilmez emin ol . unutulmuyor hiçbirşey bende unutmadım hiçbirini ama şu an eşim gidelim dese giderim heralde ne biliyim ben çok duygusalım ya:KK61:

koskoca 10 yıl bu.
aslında sendeki öfke de küllenmiş olmalıydı.
mutlaka ki çok kötü olaylar yaşamışsınızdır.
ama ölümlü dünya.yarın annesi ölür,eşin büyük vicdan azabı duyar,yeri gelir seni suçlar.
aslında kızının da onları tanıması için bir fırsat.
eşlerimizin ailelerini kolayca silebiliyoruz ama iş kendi ailemize geldiğinde aynısını yapamıyoruz değil mi.
eleştiri olarak alma bunu.çünkü ben de eşimin ailesine karşı toleransı düşük bir insanım.
ama fani dünya deyip biryerde eşimin ailesi ile bağlarını koparmaması için es geçiyoruz.
ancak kendi ana babamızı daha bir kolay affediyoruz.
kv lere karşı hep önyargılıyımdır ben esasen ama bir ömür boyu küslüklere de üzülüyorum.
kendi annemi kaybettiğim için belki de insanların ana babasından kopması bana çok üzücü geliyor.
bayramdan bayrama ziyaret edebilirsiniz aslında eşinle kararlaştırıp.
ama sen illa gitmem diyorsan eşin gitsin bırak.sen de engel olma.hatta kızın da tanısın.ne olursa olsun kan bağı var arada.iyisiyle kötüsüyle az da olda babasının ailesini bilmeye hakkı var.
inan bende bir ara bunu düşündüm ama kızım istemiyor ona karşı ne yapacağım bilmiyorum.haklı çocuk hiç hatırlamıyor ki

bende seninle aynı fikirdeyim kızlarıyla küsmüş kızından olan torunu tefecilerden para alıp bunlara ödetmiş 30 bin lirayı .ama eşim anlamıyor bunları işte unut artık ayağına geldi diyor

Arkadaşım sen bence 10 yıl görüşmemekten ziyade, siz kötü durumdayken yardım etmeyip, şimdi torununun borcunu ödemesine bozulmuşsun. Haklısın da... Ama arkadaşların dediği gibi o zaman sizinle küsmüş, kızgındır, umursamamıştır. Diyeceksin ki kızıyla da küs, onlarınkini niye ödedi. Çünkü kızının değil torununun borcunu ödedi. Senin kızın da zor durumda olsa, sizle kanlı bıçaklı olsa bile yardım eder eminim.

atılamaz belki haklısın ama hiç bir şey olamamış gibi de davranılmaz adam sanki 10 yılı sildi bir anda ona üzülüyorum ki bana hep haklı olduğumu söylerdi.

Görüşüp görüşmeme konusuna gelince de, eğergörüşmek istemiyorsan eşine söyle. Ama onun gitmesine karışma, 10 yılı ne çabuk unuttun deme. İster 10 yıl geçsin ister 50 yıl. İnsanın ailesini silip atması kolay değil, kanı canı sonuçta...

cnm bende eşimin ailesi ile birçok sorun yaşadım düğünüme bile gelmediler. çocuk doğum yaptım gelmediler. evime gelmediler. aramadılar sormadılar. vs vs. en son da görümce ile tartıştım diye bütün aile cephe aldılar bize. ben yine bayramlarda giderim dedim.

eşim hayır seni götürmeyeceğim dedi. ama eşim çok üzülüyor. lafınıda yiyemiyor şimdi. değmez üç günlük dünya. git birşeyin eksilmez emin ol . unutulmuyor hiçbirşey bende unutmadım hiçbirini ama şu an eşim gidelim dese giderim heralde ne biliyim ben çok duygusalım ya:KK61:
adammış eşin ne mutlu sana..en azından hakkını vermiş lafını yememiş bende nerdeeeeeeeee.ondan böyle zaten ben daha umursayıcıyım kulak arkası yapamadığım için böyle mutsuzum :((((((

selam kızlar.. yine aynı dert yine ben..kayın validenin evime tam 10 yıl sonra gelmesiyle başladı benim durumum. şimdi yine bir çoğunuz çok abartığımı affetmem gerektiğini düşünebilir .ama ben kısaca yaşadıklarımı anlatmak istiyorum .nişanlandığım günden beri bir sürü sorunlar oldu ama çok önemsemedim yada önemsesem de kendi içimde yaşamayı bildim .ama bundan 10 yıl önceki olayda bir telefon konuşmamızda yaşandı bir çok sorun .oğluyla konuştu önce sonra ben istedim ver artık burdan gidiyoruz (yakın oturuyorduk)bende konuşayım diye aldım telefonu ve ne olduysa o zaman oldu başladı işte sen zaten bizi hiç sevmedin işte oğlumu benden aldın.bu arada kızıma doğumdan 4 ay sonra geldiler hiç bir şey yokken. neyse bende onun söylediklerine karşılık dedim ki benden her konu da saygı bekliyorsunuz tamam da damatlarınıza siz saygı görmediğiniz halde gösteriyorsunuz ama dedim. çıldırdı resmen işte sen onlarla kafayı yedin de falan filan. .bende en son lafımda dedim ki tamam o zaman hakkını helal et gidiyorum sonuçta burdan diye.. benim helal edip etmediğimi allah bilsin deyince bende çokta önemi yok ozaman zaten ne hakkınız geçtiki bana dedim.ve o gün bu gündür hiç gitmedim gelmediler.ve bu güne kadar inanın çok zor günler geçirdim.ev sahibi evden çıkardı eşyalarım dağıldı borçlar gırtlağa kadar..ve yanımda arkadaşlarım ailem olmasa atlatamayacağım günler geçirdim .eşyalarımı bir arkadaşım yazlığına koydu.biz annemlerin yanına geçtik .ha bu arada bankadan biri icralık olduğumuzu söylemek için onları aramış ve bu konuda yardımcı olmaları söylemiş .sonra bize icra geldi ve eve gelen kişi onları arayıp çok sert bir tepkiyle karşılaştığını bunların nasıl bir aile oldukları söyledi bana bende görüşmediğimi söyledim .neyse tabi bunların hepsini eşimle birlikte yaşadım herşeyi görüyor ve biliyor bana da her defasında beni yalnız kabul et benim ailem yok hatta bende öyle ana baba kardeş kavramı yok diyor. işte babası için dedesinin cenazesine gitmediğini ,annesinin acı çekerek öleceğini falan söylüyor .şimdi gelelim konuya tüm bunları yaşadıktan sonra bundan tam10 sene önce eşime dedim ki bak birgün barışıklık olursa ben yokum .o da geçmiş olsun artık ben 40 yaşına geldim bu yaşıma kadar olmamışlar bu saatten sonra olsalar ne olur olmasalar ne olur diyen biriydi. tüm arkadaş çevremiz bunlara şahittir .en sonda ölürsem falan haber bile verme hatta mezarımın yerini bile söyleme diyen adam. şimdi bir kere geldiler diye bayramda gitmeyi düşünüyormuş ve benim konuyu uzattığımı söylüyor .ha birde biz bunca borç içindeyken benim çocuğumu birgün bile arayıp sormayan bende torun çok görsemde olur görmesemde diyen kadın kızından olan torununun tefeciden aldığı borçları kapatmış 30 bin lira kadar. şimdi size soruyorum( ki buraya yazabildiğim kadarını yazdım )..siz olsanız yerimde bir kere geldi diye affeder misiniz ve eşinize tutumunuz ne olur.lütfen birşeyler yazın geceleri uyuyamıyorum düşünmekten..

siz affetmesenizde eşinizin affetmesine karışmayın, hatta affetsin kötüde olsa, annesinin hellal,ğ,n, alsın, 3 günlük dünya değmez bazı şeylere, sonuçta annesi, o konuda eşinize karışmayın

atılamaz belki haklısın ama hiç bir şey olamamış gibi de davranılmaz adam sanki 10 yılı sildi bir anda ona üzülüyorum ki bana hep haklı olduğumu söylerdi.
Burda mesele haklılık haksızlık değil ki.Burdaki mesele 1.derecede aile bağları.
Fazla ketumsun.Karşındaki insan eşin dahi olsa senin davrandığın gibi davranamaz.Senin verdiğin tepkileri veremez.Herkesin yapısı ayrıdır.Sonuçta onun annesi.Unutabilir de.Annesi yaa,onu doğuran büyüten insan.Yanlışları olabilir.Bir insanın 10 yıl annesiyle görüşmemesi ne demek.

Burda mesele haklılık haksızlık değil ki.Burdaki mesele 1.derecede aile bağları.
Fazla ketumsun.Karşındaki insan eşin dahi olsa senin davrandığın gibi davranamaz.Senin verdiğin tepkileri veremez.Herkesin yapısı ayrıdır.Sonuçta onun annesi.Unutabilir de.Annesi yaa,onu doğuran büyüten insan.Yanlışları olabilir.Bir insanın 10 yıl annesiyle görüşmemesi ne demek.
bende anneyim bende kızımı savunmak zorundayım şimdi torunum dedikleri çocuğuma söylene çirkin lafı yedi o insanlar bana sen haklısın bile demediler şimdi onlarla küstükleri için geldiler kapıma biliyorum bunu ama eşime anlatamıyorum(kızıma söyleneni yazamıyorum buraya ama enişte pisliği küfür içeren bir laf etti daha 2 yaşındayken kızım)bunları nasıl unutur bir baba peki sence

10 yıl ya koskoca 10 yıl insan nasıl anne babası ile görüşmez inanın aklım almıyor..Kurtulun artık şu içinizdeki kötü düşüncelerden. ,olanlar olmuş affetmek bu kadar zormu. Belki bu yüzden borçlar içinde kıvrandınız iki yakanız biraya gelmedi bir annenin ahını almak kolaymı..

10 yıl ya koskoca 10 yıl insan nasıl anne babası ile görüşmez inanın aklım almıyor..Kurtulun artık şu içinizdeki kötü düşüncelerden. ,olanlar olmuş affetmek bu kadar zormu. Belki bu yüzden borçlar içinde kıvrandınız iki yakanız biraya gelmedi bir annenin ahını almak kolaymı..
size bu söylediklerinizden dolayı kızmıyorum çünkü ne yaşadığımı bilemezsin.ama tek bir sözüm var birgün yaşadıklarımı yaşarsan aklına geleyim .bir kadın vardı ben ona böyle demiştim de olur mu

teşekkür ederim cevabın için inanın bana ben kötü yada kalpsiz biri değilim sadece yaşadıklarımı hazmedemiyorum ve üzülüyorum çünkü çok zor günler geçirdim ve onlardan kimse bana sahip çıkmadı ağrıma giden bu benim
Fazla kincilik geldi bana da kusura bakmayın. Siz arayıp sormadığınız insanlardan da nasıl destek bekliyorsunuz anlayamıyorum. Bir telefon görüşmesiyşe ana babasını 10 yıl görmeyen kocanızda hata. Sizde değil. Kinlenmek ya da arayı yapmak sizin vicdanınızın muhakemesidir yalnızca. Size parasal destek vermemelerinin de sizi ve eşinizi haklı çıkardıgını düşünmeyin. Böyle bir kine destek yapmazlar, çok normal.

Fazla kincilik geldi bana da kusura bakmayın. Siz arayıp sormadığınız insanlardan da nasıl destek bekliyorsunuz anlayamıyorum. Bir telefon görüşmesiyşe ana babasını 10 yıl görmeyen kocanızda hata. Sizde değil. Kinlenmek ya da arayı yapmak sizin vicdanınızın muhakemesidir yalnızca. Size parasal destek vermemelerinin de sizi ve eşinizi haklı çıkardıgını düşünmeyin. Böyle bir kine destek yapmazlar, çok normal.
yazdıklarımı baştan sona okuyun lütfen ben para istemiyorum kimseden ..ben bunca şeyler yaşanırken etrafımda haberleri olmasına rağmen neden yoktular da şimdi kendi etrafındakilerle küs oldukları için kapıma geldiler diyorum

bu konuşmaların çooooook daha acımasızını yapan insanlar tanıdım...
hatta konulara bakarsan biraz ondan bile anlarsın..
üstelik cevabınıda vermişsin içinde kalmamış..
10 yıl çok uzun zaman...
eşininde ailesi sonuçta barışma kararı hiç garip gelmedi bana...
sen zaten baştan söylemişsin barışmayacağını..
seni zorlamayacaksa tepki göstermene gerek yok bence...
kin,nefret fln kalbini kirleten duygular...

yazdıklarımı baştan sona okuyun lütfen ben para istemiyorum kimseden ..ben bunca şeyler yaşanırken etrafımda haberleri olmasına rağmen neden yoktular da şimdi kendi etrafındakilerle küs oldukları için kapıma geldiler diyorum
Neden yoktular çünkü iletişimi koparmış kocanız. Siz de onların yanında değilmişsiniz daha doğrusu oğulları silmiş onları. Bu anne baba için ağır olsa gerek. Ben onlar melek demiyorum ama bunca yıl küslük normal değil. Dediğim gibi kocanız hatalı, ailesini silebildiği için. Etraflarıyla küsler ondan geldiler demişsiniz, giderler bir 10 yıl daha konuşmazsınız. Bazen bazı şeyleri bir kenara koymak gerekir, ailenize kendinize kötülükleri mi dokunur, o zaman mesafe konur. Düşmez kalkmaz bir Allah bu ölümlü dünyada. Yanlış anlamayın suçlu olan siz değilsiniz, kocanız...

selam kızlar.. yine aynı dert yine ben..kayın validenin evime tam 10 yıl sonra gelmesiyle başladı benim durumum. şimdi yine bir çoğunuz çok abartığımı affetmem gerektiğini düşünebilir .ama ben kısaca yaşadıklarımı anlatmak istiyorum .nişanlandığım günden beri bir sürü sorunlar oldu ama çok önemsemedim yada önemsesem de kendi içimde yaşamayı bildim .ama bundan 10 yıl önceki olayda bir telefon konuşmamızda yaşandı bir çok sorun .oğluyla konuştu önce sonra ben istedim ver artık burdan gidiyoruz (yakın oturuyorduk)bende konuşayım diye aldım telefonu ve ne olduysa o zaman oldu başladı işte sen zaten bizi hiç sevmedin işte oğlumu benden aldın.bu arada kızıma doğumdan 4 ay sonra geldiler hiç bir şey yokken. neyse bende onun söylediklerine karşılık dedim ki benden her konu da saygı bekliyorsunuz tamam da damatlarınıza siz saygı görmediğiniz halde gösteriyorsunuz ama dedim. çıldırdı resmen işte sen onlarla kafayı yedin de falan filan. .bende en son lafımda dedim ki tamam o zaman hakkını helal et gidiyorum sonuçta burdan diye.. benim helal edip etmediğimi allah bilsin deyince bende çokta önemi yok ozaman zaten ne hakkınız geçtiki bana dedim.ve o gün bu gündür hiç gitmedim gelmediler.ve bu güne kadar inanın çok zor günler geçirdim.ev sahibi evden çıkardı eşyalarım dağıldı borçlar gırtlağa kadar..ve yanımda arkadaşlarım ailem olmasa atlatamayacağım günler geçirdim .eşyalarımı bir arkadaşım yazlığına koydu.biz annemlerin yanına geçtik .ha bu arada bankadan biri icralık olduğumuzu söylemek için onları aramış ve bu konuda yardımcı olmaları söylemiş .sonra bize icra geldi ve eve gelen kişi onları arayıp çok sert bir tepkiyle karşılaştığını bunların nasıl bir aile oldukları söyledi bana bende görüşmediğimi söyledim .neyse tabi bunların hepsini eşimle birlikte yaşadım herşeyi görüyor ve biliyor bana da her defasında beni yalnız kabul et benim ailem yok hatta bende öyle ana baba kardeş kavramı yok diyor. işte babası için dedesinin cenazesine gitmediğini ,annesinin acı çekerek öleceğini falan söylüyor .şimdi gelelim konuya tüm bunları yaşadıktan sonra bundan tam10 sene önce eşime dedim ki bak birgün barışıklık olursa ben yokum .o da geçmiş olsun artık ben 40 yaşına geldim bu yaşıma kadar olmamışlar bu saatten sonra olsalar ne olur olmasalar ne olur diyen biriydi. tüm arkadaş çevremiz bunlara şahittir .en sonda ölürsem falan haber bile verme hatta mezarımın yerini bile söyleme diyen adam. şimdi bir kere geldiler diye bayramda gitmeyi düşünüyormuş ve benim konuyu uzattığımı söylüyor .ha birde biz bunca borç içindeyken benim çocuğumu birgün bile arayıp sormayan bende torun çok görsemde olur görmesemde diyen kadın kızından olan torununun tefeciden aldığı borçları kapatmış 30 bin lira kadar. şimdi size soruyorum( ki buraya yazabildiğim kadarını yazdım )..siz olsanız yerimde bir kere geldi diye affeder misiniz ve eşinize tutumunuz ne olur.lütfen birşeyler yazın geceleri uyuyamıyorum düşünmekten..
Affetmezdim.. ama esimin affedip affetmicegine karisamazdim icimden istemezdim buyuk ihtimal ama ona belli etmezdim naparsan yap derdim

Biz allahtan daha mi buyuguz.hasaaaaaaaaaaaaaaaa
Affetmek ne demek,tabikide affediceksin....
Biz rabbimin huzuruna ciktigimiz gun,rabbim bizi affet demeye yuzumuz olsun.sen affetki ,allahta seni affetsin...
Kim bir insanin ayibini orterse,bizde ahirette onun ayibini orteriz....hadis.

hepinize çokkkkkkkk teşekkür ederim kızlar.içimi döktüm sizlerle konuştum ve rahatladım biraz

bozuk tabiki ..ayağına geldi işte bayram geliyor diyor bende çok bayramlar geçti bir tane daha geçsin diyorum.hiçbir sorun bitiremedi ama bu konu baya bir zorluyacak bizim evliliğimizi
yok, ailesiyle gorusmedignz zamanlarda filan nasildiniz? seni korur hakli bulur muydu? eger oyle ise onun hatrina gidip gozunde yucelirsin..

Valla onu bunu bilmem de,eşin gelmiş 50 yaşına.50 yaşında ki adam 10 senedir kıyıtırık bir mesele yüzünden ailesiyle görüşmüyorsa zaten normal değil.Şimdi grüşmek istemesi gayet normal.Ölümlü dünya ya.10 yıl öncesinin şartlarında söyleneneler yapılanlar olan biten orda kalsın.Dünya değişiyor.Bu kadar kin nedir.Annesi yaNe olursa olsun annesi.Sen görüşmek istemiyorsan da,eşine müdahale edip bu vebalin altına girmemelisin.
bence de arkadasım katılıyorum sana....

Back
X