78 kiloyla başlayan hamilelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşım sağlıkla kavuş bebişine . Ben de miyom ameliyatı oldum dün . Hastanedeyim hala . Senin ameliyat açık mı oldu ? Ben de gebelik istiyorum . Ameliyattan sonra hemen gebe kalabildin mi ? Korkuyorum ben de rahim zarar gördü falan diye
Açık oldu evet. O büyüklükteki myomlar için kapalı ameliyat imkansızdı. Ameliyattan sonra altı yedi ay bekle rahim toparlansın demişti doktorum. Yedi ay dolduktan sonra Denemeye başladık. Adetlerin düzenliyse ameliyattan sonra kendini takip et bil ki ameliyat iyi geçmiş yine de kontrollere git tabi ki. Fakat ben ameliyat olduktan sonra da çok duydum ve gördüm ki myom ameliyatından sonra hamile kalmak normale göre daha zor veya düşük bir ihtimal değil. Ameliyattan altı yedi ay sonra artık kendinize gelmiş oluyorsunuz zaten. Geçmiş olsun

Çok Kilo almamaya çalışın, sağlıklı beslenince zaten fazladan kilo alınmıyor. İki hamileliğimde de en fazla 10 kilo aldım. Doğumdan çıktığım da hamilelik öncesi kiloma düşmüştüm ikisinde de

Hamileyken kilo veren duydum ama mutlaka diyetisyenle yapmışlardır bunu, kendileri yapmamıştır sanıyorum.
Risksiz bir gebelik geçirirseniz hareketinizi arttırın, saatlerce yürüyün mümkünse, vajinal doğum yapacaksanız doğumunuzu da kolaylaştırır.

Benimki şuan iyi ama .hayatımda zaten şeker kullanmıyirdum hamilelikten öncede. meyvelerden alıyorum çay kahve şekersiz .çok azda çikolata yerim ☺️tuz yok denecek kadar az salatayı bile tek olsam tuzsuz yerim. O halde şeker çıkmıştı çok şaşırmıştım. Diyet yapın diyette demek istemiyorum aslında sağlıklı beslenin kurtulursunuz inşallah bir an önce.

Benim de öyleydi

Kısacak yer bulamamıştık

Zira şeker kullanmam reçel yemem ekmek yemem vs vs

Et yoğurt peynir ve ot ile beslenmiştim aslında öyle devam etmek lazım

Gebeliğin başlarında kilo verdim sonra hızlıca geri aldim
Kilolu gebeliklerde genelde fazla kilo alınmıyor benim arkadaşım 8 kilo almıştı
Ben ilk bebegimde 40 kilo ile gebeliğe başladım 60 ile doğuma girdim 20 kilo almıştım toplamda 6 aya kadar karnım yoktu birden hızla kilo aldim sonrasinda

Ben 73 kiloydum hamile kaldığımda. Hamileliğimin 6. Hftasından itibaren istifra etmeye başladım ve tam 9 kilo verdim 16. Haftaya kadar. Sadece çubuk kraker yiyordum. Doktor ne yersen kar diyordu. 16. Haftadan sonra da önce bulantı fitili(hala aktif kusuyordum hapı da kusarım diye) sonrasında bulantı hapı kullanmaya başladım. Kusmam doğuma kadar devam etti fakat hap ile bir nebze yemeye başladım. 71 kilo ile doğuma girdim. Doğum sonrası 2. Gün 63 kiloydum. Bence siz vermeye çalışmayın sadece daha dikkatli beslenip az kilo almaya çalışın. Sağlıklı gebelikler ve doğumlar :)

Ilk 3 4 ay fazla kaloriye gerek yok. Ekmek hamurişi tatlı yemeyin günlük yürüyüş yaoin. Fazla almazsiniz bu şekilde olursa. 7 8 kiloyla bitirebilirsiniz. Bazilarij8n ilk aylar bulantı vs oluyor.

Kilo verme
Şu an bebeğin sağlılığını düşün
Sebze protein ağırlıklı beslen
Şeker ,çikolata,tatlıdan uzak dur
Zaten çok almazsın
Hamileliğin bitince de verirsin
Kilo vermek zor değil
Kafanda bitirirsen veriyorsun

Arkadaşım ben iki gebeliğin de de aşırı kusmadan kilo verdim 3-4 kg sonrasında da fazla alamadım ama herkes bir değil .Onceliğin bebeğinin ve senin sağlığın olsun bir diyetisyen eşliğinde hamileliğini ilerletebilirsin.Kilo almamak mümkün değil hamileyken zaten,ama doğumdan sonra yavaş yavaş verirsin hiç dert etme .İlk gebelik mi bilmiuorum ama emzirme sürecinde bol bol kalori yakacaksin o yağlar bir bir erir Allah'ın izniyle

Bir de vücuduna göre fazla kilodu olan az kilo alıyor
Yardımcım 5 kg alarak Doğum yaptı komşum 30
5 kg alanın bebeği de olağan büyüklükte ve sağlıklıydı ama kendisi zaten 80 üstü kiloda idi
30 kilo alan ile hamilelik sonunda aynı kiloda oldular
Kesinlikle katılıyorum, biz ailecek 'çok zayıflar' kategorisindeyiz, ama hamilelikte coşuyoruz.
Annem bir hamileliğinde 25,digerinde 30 kilo almış, teyzem 30u da asmisti, adeta 'bir cisim yaklasiyor efendim' kıvamında olmuştu. Ablam da 'genim kiloya meyilli' dedi aşırı dikkat etti ama o bile 20 kilo aldı...
Bir de çevremde halı hazirda kilolu insanlara bakıyorum, 7 kilo alıp, 10 kilo alıp tamamliyorlar süreci.
Yani onların doğurduğu da 3 kilo, bizimki de 3 kilo :)) ama işte, vücut kendine göre ayarlıyor herhalde .
Ben sizin de çok kilo alacağınızı sanmıyorum.
Zayiflamaktansa çok kilo almamaya calisin yeter. Bol bol yürüyüş yapın, hem bebek için iyi, hem kilo almamaniza yardımcı olur.

Düzenli ve sağlıklı beslenirseniz kilo vermez belki ama almazsınız

Bende ikiz hamileliğimde 12 kilo aldım Doğumdan 20 gün sonra fazlasıyla gitti

Canim bazı insanlar hamilelikte 20 30 kg alıyor ama çoğu ödem oluyor son aylarda 3 ayda 30 kg veren tanıdığım var dogumdan sonra. Emzirmek zaten kilo verdiriyor. Hatta hamile kaldığın ilk zamandaki kilodan bile daha azına dusebiliyorsun.
Ben 45 kg ile hamile kaldım.
13 kg aldim.
Dogumdan 2 ay sonra 49dum.

Hamile kalan zayıflar cok kilo alır dediler ama bende öyle olmadı hatta doktorum bana sen 20 25 kg alabilirsin sana serbest demisti.

Bebegim 7.ayinda ve ben 44 kiloyum
Tabi bu durum benim hoşuma gitmiyor.
Hamileliğin 5 kilo ile bile tamamlayabilirsin. Hatta sen cok kilo aldım diye düşünürken dogumdan sonra tartıda 10 kgini gitmis olarak görebilirsin dedigim gibi ödemden.
Benim bebegim 3 kg dogdu
Ben dogumdan sonra 4 kg vermiştim. Buna hiç anlam verememistim sonra birden hepsi gitti.
Yani bebek 3 kg sa eşi suyu bilmemesi 1 kg mi bunun matematiğin yapmistim 😅

Suanda piyasada XS iç çamaşırı zar zor buldum. 🤦🏼‍♀️ simdi de 2.cocukta daha çok kilo alınır diyorlar. Tabiki oyle bisey yok. Sen sağlıklı beslen yürüyüş yap bebek zaten ilk 3 ay annenin depolarında alıyor. Daha sonra annenin yediğinden alıyor. Ve rutin uygulama olan "demir hapini" hemen kullanma kan vermeden. O da kabızlık yapıp kilo aldirabilir. Ben 6.ayimin sonlarında başlamıştım. O zaman düşmüştü değerim. Dogumdan sonra da kullan diyen doktorlar var;vitamin ve demir ben kullanmadım.
6.ayin sonunda yani yeni demir değerim düşmüş suan kullanıyorum.

Canim bazı insanlar hamilelikte 20 30 kg alıyor ama çoğu ödem oluyor son aylarda 3 ayda 30 kg veren tanıdığım var dogumdan sonra. Emzirmek zaten kilo verdiriyor. Hatta hamile kaldığın ilk zamandaki kilodan bile daha azına dusebiliyorsun.
Ben 45 kg ile hamile kaldım.
13 kg aldim.
Dogumdan 2 ay sonra 49dum.

Hamile kalan zayıflar cok kilo alır dediler ama bende öyle olmadı hatta doktorum bana sen 20 25 kg alabilirsin sana serbest demisti.

Bebegim 7.ayinda ve ben 44 kiloyum
Tabi bu durum benim hoşuma gitmiyor.
Hamileliğin 5 kilo ile bile tamamlayabilirsin. Hatta sen cok kilo aldım diye düşünürken dogumdan sonra tartıda 10 kgini gitmis olarak görebilirsin dedigim gibi ödemden.
Benim bebegim 3 kg dogdu
Ben dogumdan sonra 4 kg vermiştim. Buna hiç anlam verememistim sonra birden hepsi gitti.
Yani bebek 3 kg sa eşi suyu bilmemesi 1 kg mi bunun matematiğin yapmistim 😅

Suanda piyasada XS iç çamaşırı zar zor buldum. 🤦🏼‍♀️ simdi de 2.cocukta daha çok kilo alınır diyorlar. Tabiki oyle bisey yok. Sen sağlıklı beslen yürüyüş yap bebek zaten ilk 3 ay annenin depolarında alıyor. Daha sonra annenin yediğinden alıyor. Ve rutin uygulama olan "demir hapini" hemen kullanma kan vermeden. O da kabızlık yapıp kilo aldirabilir. Ben 6.ayimin sonlarında başlamıştım. O zaman düşmüştü değerim. Dogumdan sonra da kullan diyen doktorlar var;vitamin ve demir ben kullanmadım.
6.ayin sonunda yani yeni demir değerim düşmüş suan kullanıyorum.
O tanıdık ben mi oluyorum bensem 3 ayda değil 1.5 ayda 34 kilo gitti 🤣🤣

Merhaba hanımlar, nasılsınız ?

Bir aylık hamileyim. İstenen planlı bir gebelikti. Son üç ayda sekiz dokuz kilo verdim. Geçen sene bir myom ameliyatı geçirdim. 21 cm ilk hiç haberimin olmadığı bir myoma sahipmişim. Bağırsaklara baskı yaptığı için son iki yılda ciddi kabızlık ve şişkinlik yaşadım buna benim yanlış beslenmem de eşlik edince toplamda 20 kilo aldım. Hiç tanıdık olmadığım sayılar görmeye başladım baskülde. 78 den en kötü ihtimalle 68 e falan inseydim bu denli dert etmezdim ama hem sağlığım hem kendimi iyi hissetmek için kilo vermeye devam etemel istiyorum. Hamileyken kilo verenler, yine hamileyken diyetisyen eşliğinde kilo verenler varsa lütfen tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmesinler. Fizik güzelliğim için bebeğin beslenmesini olması gerekenden saptırmak istemiyorum. Fakat ikisini de başarabilen varsa gerçekten dinlemek isterim. Ki, bende mutluluğuma kaldığım yerden devam edeyim.

-Bebek sahibi olmayı isteyen ve bekleyen tüm anne adayları için aynı mutluluğu diliyorum 🎈-
Yanlış hatırlamıyorsam 59 la hamile kaldım ilk 4 ay 9 kilo verdim sonra ki aylar 1er kilo aldım son hafta ne olduysa 84 kilo oldum doğumdan çıktığımda 64 kiloydum sık emzirme bol suyla terleyerek 1.5 ayda 34 kilo gitti bide hareket çok önemli bol su için

Merhaba hanımlar, nasılsınız ?

Bir aylık hamileyim. İstenen planlı bir gebelikti. Son üç ayda sekiz dokuz kilo verdim. Geçen sene bir myom ameliyatı geçirdim. 21 cm ilk hiç haberimin olmadığı bir myoma sahipmişim. Bağırsaklara baskı yaptığı için son iki yılda ciddi kabızlık ve şişkinlik yaşadım buna benim yanlış beslenmem de eşlik edince toplamda 20 kilo aldım. Hiç tanıdık olmadığım sayılar görmeye başladım baskülde. 78 den en kötü ihtimalle 68 e falan inseydim bu denli dert etmezdim ama hem sağlığım hem kendimi iyi hissetmek için kilo vermeye devam etemel istiyorum. Hamileyken kilo verenler, yine hamileyken diyetisyen eşliğinde kilo verenler varsa lütfen tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmesinler. Fizik güzelliğim için bebeğin beslenmesini olması gerekenden saptırmak istemiyorum. Fakat ikisini de başarabilen varsa gerçekten dinlemek isterim. Ki, bende mutluluğuma kaldığım yerden devam edeyim.

-Bebek sahibi olmayı isteyen ve bekleyen tüm anne adayları için aynı mutluluğu diliyorum 🎈-
Hamilelikte şeker tansiyon olmadığı sürece diyetisyen e gerek yok gibi alınan kilolar illa ko veriliyor

Back
X