- 12 Kasım 2025
- 12
- 1
- 1
- 27
- Konu Sahibi Yabancikiz
8+1 haftalık hamileyim bebek ultrasonda 7+3 3 haftadır progestan kullanıyorum doktor kürtaj önerdi. Progestanı bırakıp kendi kendime düşürebilir miyim. Sizce ne yapmalıyım 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Progesteronu bırakın sağlıksiz gebelikse muhtemelen kanamayla atarsınız ama doktor takipli yapın benimde kalp atışını duyamamistim 2024 Mart ayında kurtaj olmuştum kanamam başlamıştı ve kürtajla kalanlar temizlenmişti eğer temizlenmezse rahimde yapışıklık falan olurmuş Allah korusun8+1 haftalık hamileyim bebek ultrasonda 7+3 3 haftadır progestan kullanıyorum doktor kürtaj önerdi. Progestanı bırakıp kendi kendime düşürebilir miyim. Sizce ne yapmalıyım![]()
Radyolojiden de baktılar kalp atışı duyulmadı, ölçüsünğ söylemeei ama ölçü olarak 7+3 uyumlu dediler. Hiç kanamam olmadı, kanama alanım var diye progestan başlamıştı doktor. İnşallah sizinki sağlıklı gebeliktirDoppler baktılar mı, eminler mi atış olmadığına
kese, Bebek kaç cm biliyor musun
Normalde kanaman mı oluyordu o yüzden mi ilaç başladılar
benim de perşembe günü randevum var, çok olumsuz konuştular
Genelde 9 haftaya kadar bekletiyorlar
Bişeyler duyduk gibi ama doktor nabızda olabilir demişti geçen hafta bu hafta radyolojiden de baktık kalp atışı yoktukalbini hiç mi duymamıştınız
Ben çok üzgünüm, sağlıksız bir bebeği progestan ile içimde tutmaya çalıştığımı düşünmeye başladım, belkide kullanmasam hemen düşecekti. Ama kullanarak süreci uzattımBen sizin yerinizde olsam progestanı bırakmazdım, en az bir hafta daha beklerdim
Bana yüksek ihtimal kürtaj yapacağız dediler bu hafta kürtaj kararı bile verseler bir hafta daha beklerim diye düşünüyorum
Umut aşılamak hiç istemem doktorlar öyle konuşuyorsa bir bildikleri vardır mutlaka ama ne kadar umutsuz olsam da içimde hep bir umut var
Kendim için ne diliyorsam sizin için de aynı şeyi diliyorum![]()
Evet, sizin ki kaç haftalıktıO karar tabiki sana ait, ben kendimden pay biçip yorum yaptım
Tabi ki öyle de düşünebilirsin
Dr ilk defa mı kürtajdan bahsetti