Kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama kocanızın ailesiyle ilişkileriniz oturmamış ve eğer rahatlamazsanız gerçekten geri dönüşü olmayan sorunlar yaşayabilir, huzurlu bir çekirdek aile ve geniş aile fırsatını kaçırabilirsiniz. Neredeyse 10 yıllık evli ve 2 çocuklu ve neredeyse her hafta eşimin ailesinden birilerini mutlaka görerek bu zamanı geçirdiğimi belirterek, deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki ;
- evlenince sadece eşim, ben ve çocuğum var durumu kesinlikle yanlış hiçbir zaman olmayacak, olmasında aşağıda neden olmasın anlatıcam
-eşinizin ailesi ve siz hep arada memnun, arada gıcık olmuş, arada eşimle birlikte tüm aileyi atsam mı acaba dediğiniz ve hatta bu anlara dönem dönem çok yaklaştığınız zamanlarınızın olduğu dönemler olacak çok normal herkes farklı bir dünya.
- ancak çocuğunuz olunca yardıma çok ihtiyacınız olduğu, uyumak için yanıp tutuştuğunuz, evde yemek yapamadığınızda hazır yemek bulduğunuz ( ki erkeklerin çocuğunuz olunca evin dağınıklığı ve yemek konusuna bir süre takılmadığını ancak bir süre sonra herkes yapıyor eleştirilerine maruz kalacağınızı da belirtmek isterim), dağılan bedeniniz ve ruh halinizle çirkinleştiğinizi düşündüğünüzde rahatça çocuğunuzu bırakıp kuaföre gittiğiniz güvenli bir kucak, hastalandığınızda sizinle ve bebeğinizle ilgilenecek güzel aileniz, kocanızla başbaşa kalmak istediğinizde bebeği oyalamak için gönüllü halalar, amcalar... faydaları pek çok.
Tabi size hak veriyorum şu an ruh haliniz bunu kaldıracak durumda değil, habersiz gelinmiş, görümceniz alıngan ve biraz kardeşine fazla düşkün, şu an sizinle empati kuramayan insanlar arasındasınız. Ancak eğer eşinizin ailesini iyi çözerseniz bu durum çok yararınıza olabilir hatta keyifte alabilirsiniz. Yoksa doğum sonrası da herşeye karışıyorlar diye yazacaksınız. Sıkıntılı huylarını lehinize çevirin. Bu şekilde mutlu olabilirsiniz.