Tatlı Tarifi 8 dakikalık eserimmmm,Browni'mm.....;)

tubaolcy

Ömre Bedel..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
2.107
26
158
Kızlar hazırlanmasıyla birlikte 15 dakikayı geçmeyen,pişme süresi 8 dk olan browni ziyafeti...

har,ka görünüyor,hazır bir karışımla mı yaptın? tarif isteriz:))

Gelelim yapılışına,kızlar dediğim gibi toplam 15 dk nızı almıyor gayet pratik ve oldukca lezzetliiii
Yapılışı:
1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı şeker
1 çay bardagı sıvı yag
3 yemek kaşıgı kakao
Bunları çırpıp 1 su bardagını ayırıyoruz.Kalan karışıma:
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardagından az un ekleyip çırpıyoruz
borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz,mikrodalgada 700 watt'da 8 dk pişiriyoruz.....

süper görünüyor...tarifinide yazsan daha güzel olacak canım...

Bitanecik ipucu verimmm
kek fırından çıkınca çatalla birkaç yerini deldikten sonra sosunu dökün,sosu daha iyi çekiyor...
afiyet olsunnnnn kızlarrrr

"ıslak kek" değil mi canım bu bende çok yapıyorum bundan..

Canım evet ıslak keke benziyor fakat ondan farkı mikrodalgada pişmesi sekiz dakikada olması heralde...Bir de tadı daha farklı oluyor ıslak kekten süngerimsi yedikce doymuyor insan

Islak kek bende sık yaparım.Demek ki mikrodalgada pişince browni oluyormuş.Ama nasıl pişerse pişsin tadı harika oluyor..

tatlım enfes görünüyor
yalnız bizde mikrodalga fırın yok, midi fırın var. onda kaç dakika pişirmem gerek acaba?
kılavuzda kek için 175 derece ve 30 dakika yazıyor

eline sağlık canım.

ama benim mikrodalgamda watt diye yazmıyor,düşük,orta,yüksek ve çok yüksek yazıyor acaba yüksek ayarda mı 8 dk.pişer?

tatlım enfes görünüyor
yalnız bizde mikrodalga fırın yok, midi fırın var. onda kaç dakika pişirmem gerek acaba?
kılavuzda kek için 175 derece ve 30 dakika yazıyor

Bence uygun olur sedefcim 175 derece 30 dakika yapınca haberdar et emiiii

eline sağlık canım.

ama benim mikrodalgamda watt diye yazmıyor,düşük,orta,yüksek ve çok yüksek yazıyor acaba yüksek ayarda mı 8 dk.pişer?

Rica ederim afiyet olsun hepimizeeee..Canım çok yüksekte pişireceksin o zaman 8 dk...kolay gelsin...

canım harika duruyor bende çok yaparım bunu bende bu kadar ıslak olmuyor seninki normal ıslak kek tariflerinden daha farklı ama mesela ben ve pek çok tarifte yumurtayı çırpıp karışımı öyle ayırıyoruz sen karışımı ayırdıktan sonra yumurtayı atmışsın birde kabartma tozu 1 paket sen 2 paket yapmışsın bunlar mı fark ettirdi ki?ben ıslaklığının daha çok olması için ayırdığım karışıma sonradan süt ve kakao ekleyerek çoğaltıyorum yetmiyor çünkü:)ki benim kekim bu kadar kabarık olmadığı halde çünkü ben tepside yapıyorum o zaman haliyle daha çok alan daha sönük kek oluyor:)

canım pardon kabartma tozu 1 paketmiş tekrar baktım tarife yanlış görmüşüm:)ama yinede baya kabarık duruyor kaılptan ama o daunu az koymuşsun canım ben 4 su bardağı un koyuyorum ama benim tepsim dikdörtgen aslında tepsimde öyle çok büyük değil ama sen bi kek kalıbınında resmini koyar mısın canım ya ona göre bende tarifi kendi kek kalıbıma göre alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…