8. Gun ve halen covid pozitif.

Çok geçmiş olsun. Bugün hastalıkta 15. günüm daha yeni negatif çıktı test sonucum. 8. gün test yaptırdığımda pozitifti. Biraz daha bekleyin isterseniz. İki gün yoğun halsizlik yaşadım sonrasında her şey normaldi ama testin negatif çıkması biraz zaman aldı. Bu süreçte moral çok önemliymiş onu anladım ben. Küçük bebeğim var, emziriyorum. Bu sebeple ilaç da kullanamadım. Aşım da yoktu. Kızımdan olabildiğince uzak durmaya çalışmak, onun da hasta olacağı endişesi, uyku durumu hariç sürekli evde maskeyle durmak beni de çok yıprattı. Covidin vücudumdaki etkileri değil ama bu düşünceler yordu beni. Ben beslenmeme hiç dikkat edemedim ama mümkünse dikkat edin beslenmenize de. Tekrar geçmiş olsun.

Neden bu kadar öfkelisiniz?

Beni anladığın için tsk.

Cok gecmis olsun tedaviniz nasil yapildi?
Hastanede mi evde mi?

Bulaştırıcılık ne zaman bitiyor bende çok merak ediyorum. Karantinamız dün bitti ama evde yaşlı anne babam var onların yanına çıkmaya korkuyoruz. Bilen söylerse çok sevinirim.

Covid belirtileri göstermiş olan biriyle ne zaman görüşebilirsiniz?​

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC, Covid testi pozitif çıkanların beş gün karantinadan sonra başkalarıyla bir araya gelmelerinin mümkün olduğunu belitti, ancak bunun da koşulları var. CDC'ye göre pozitif çıkarsanız yapmanız gerekenler şöyle:
  • Covid-19 olduysanız ve belirtileri gösterdiyseniz, en az beş gün kimseyle görüşmeyin. 5 günlük karantina dönemini hesaplamak için hastalık belirtisi gösterdiğiniz ilk günü 0, ertesi günü birinci gün olarak kabul edin.
  • Beş gün sonra belirtiler ortadan kalktıysa veya hafiflediyse evden çıkabilirsiniz.
  • Başkalarıyla beraberken, beş gün daha maske takmaya devam edin.
  • Belirtilerin ilk günü üzerinden tam on gün geçene kadar yolculuk yapmaktan kaçının. 6. ve 10. günler arasında yola çıkmak kaçınılmaz olursa, yanınızda başkaları olacaksa yol boyunca sıkı bir maske takın.
  • Ateşiniz varsa, ateş düşene kadar evde karantinada kalmaya devam edin.
Kaynak: CDC

Insan korkuyo ister istemez.isyerinde iki kişi iyileşmiş.ise geliyor.ben de görünürde iyiyim ama bazen bayolircasina öksürüyorum.o an kalb o kadar zorluyor ki kalp sesimi duduyorum
Ben de öyleydim. Ayrıca benim test 15.günde bile pozitif çıkmıştı 8.gun çok normal panik yapmışsın sen. Öksürük için dediğim şurubu alabilirsen al çok işe yarıyor. Almediko adı covid tedavisinde kullanılıyor %100 bitkisel. Bana doktorum tavsiye etti hepimiz kullandık hiçbir yan etkisi yok adını o yuzden yazıyorum rahatlıkla. Benim öksürük 2 haftadan uzun sürmüştü normal bir süreç yaşıyorsun. Bir de trendyoldan triflo cihazı al. 15 lira olması lazım. Bunu da göğüs hastalıkları uzmanı önerdi. Nefesini ve ciğerlerini rahatlatacak. Kullanımı internette var. 7.gunden sonra hayatıniza devam edebilirsiniz test olmanıza gerek yok bulaş riski yok, öksürük de zamanla geçecek demişti bana doktorum

8.gunde zaten hemen nasil negatif cikabilir ki sonucunuz? Sonucun negatif cikmasi aylar alabilir. Yasadigim ulkede 1 hafta karantina suresi var eger oksuruk vs varsa sayet 2 haftaya cikiyor. Sonrasi hastanelik bir durum yoksa isine dönuyor herkes. Yegenim yeni atlatti. Test yaptirmadi okulu cunku daha 3 ay positif cikabilir diye. Turkiye'de bazen haberlerde goruyorum 1 haftaya negatif cikti falan diye cok sasiriyorum valla.

Babam gectigimiz kasimda oldu. Ve 3. haftada hala pozitifti. Sakin olun ölmeyeceksiniz. Antibiyotiginizi kullanın.

Çok geçmiş olsun. Bende şu an pozitifim ve çok fazla göğüs ve sırt ağrım var. Sizinde aynı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…