8 günlük bebek kakası ve sarılık

Hawky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
1.232
1.405
83
Arkadaşlar oğlumu 37 haftalık doğurdum tansiyonumdan dolayı. İlk gün hastanede defalarca kakasını yaptı 2. Günde 2 kere falan yapmıştı sonra 3 gğn yapmadı kontrole gittiğimizde sarışık değerinin 23 e çıktığını farkettik. Meğer yavrum aç kalıyormuş hastaneye yattı ışık tedavisi ve mama takviyesi aldı. Şimdi değerini daha bilmiyoruz ama rengi düzelince eve gönderdiler konttole gideceğiz yine. Sorum şu ki dün 7 günlük olunca yeni sarı kakaya geçtik biraz katı gibi mamadan sanırım günde 2 kere falan yapıyor normal mi bu sayı? O kadar korkuyorum ki sorun olmasından ve anlayamamaktan... Lütfen tecrübeli anneler sarılık ve dışkı konusunda yardmcı olsun. Bu arada mama ile beraber çıkan sütümüde sağıp veriyorum üzerini mama ile tamamlıyorum.

Çok geçmiş olsun , çişi nasıl ? Günde kaç defa bez değiştiriyorsunuz ? Kızım daha hafif sarılık geçirdi , sütüm gelmedi , çok besledik mama ile , sarılığı çiş ile atar demişlerdi bana. Bir hafta sonraki kontrolde ten rengine bakıp geçti dediler. Ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum, uyandırmak için çok uğraşırdık. Hatta bezi kalırdı bir tek, soyardık uyansın diye.

Çok geçmiş olsun , çişi nasıl ? Günde kaç defa bez değiştiriyorsunuz ? Kızım daha hafif sarılık geçirdi , sütüm gelmedi , çok besledik mama ile , sarılığı çiş ile atar demişlerdi bana. Bir hafta sonraki kontrolde ten rengine bakıp geçti dediler. Ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum, uyandırmak için çok uğraşırdık. Hatta bezi kalırdı bir tek, soyardık uyansın diye.
Bezi her beslenme öncesinde ya da sonrasında değiştiriyoruz beslenmede 2-3 saat aralığında oluyor uyanma durumuna göre... Ne zormuş insanın çocuğu için korkması. Kan alıp duruyorlar her yeri elleri kolları delik deşik oldu yavrumun. Çiş yapıyor doktor 6 kere yapmalı diyordu 6 kere yapıyor rahat diye düşünüyorum. Öyle ağır uyuyor ki beslemeden 1 saat önce başlıyor uyandırma çabamız.. İyi olmasını dört gözle bekliyorum.

Sizi anlıyorum ama inanın geçecek. 🙏 kakası normal bence bu arada

Back
X