8 mart kadınlar gününde yasaya karşı mail atalım..herkes buraya...

GÜNAYDIN ARKADAŞLAR a.s. a.s.

bugunkü resmi gazetede yönetmelik yayınlandı kızlar
bundan sonrası için ne yapacağımıza karar verelim

b) merkezlerde üyte uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir.

oofffffffff
yyaaaaaaaaaaaaa
oofffffffffffff

yetercim çocuk istiyorum sitesinden resmi gazete linkini kopyalayabilirmisin benim mesaj sayım yetmiyor
mafoldumben

BUGUNKÜ RESMİ GAZETEDE YÖNETMELİK YAYINLANDI KIZLAR
BUNDAN SONRASI İÇİN NE YAPACAĞIMIZA KARAR VERELİM

b) Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir.

hem birincide hemde ikincide tek embriyo ha:kızgın:
ne olacak halimiz bilmem...
rabbim yardımcımız olsun...

adamın biri bir gün attan düşer ve rahatsızlanır....
ne lokman hekimler ne dr lar gelir ama adamın rahtsızlığını bir türlü bulup çözemezler...
adam da en sonunda boşverin siz bana dr bulmayı bana attan düşen birini bulun ancak o beni anlar der...

bizi hiç kimse anlayamaz
diyecek başka birşey bulamıyorum....

Faaliyette olan merkezlerin uyumu

GEÇıCı MADDE 2 – (1) Yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmış veya açılma izni verilmiş olan merkezler, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;

a) Bu Yönetmeliğin 11 ve 12 nci maddeleri dışındaki hükümlerinden doğan sorumluluklarını üç ay içinde yerine getirmek,

Arkadaşlar, bu yönetmeliğin ne zaman uygulamaya gireceğine bakmak istedim. Çoğumuzun tedavisi devam ediyor. Tedavisi devam eden hastaların durumlarının ne olacağını anlamaya çalıştım.

Anladığım kadarıyla yeni yönetmelik mevcut merkezleri ikiye ayırmış.

1)hastane ve tıp merkezleri (Tıp fakültelerinin ve özel ya da devlet hastanelerinin Tüp Bebek Klinikleri)
2)hastane ya da tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmamış müstakil merkezler (yanlış anlamadıysam örneğin Umut Tüp Bebek Merkezi Genart, Fertijin, Bahçeci Kliniği vb.)

Sperm ve embriyo dondurma konusundaki maddeler hariç tüm maddelerin uygulamaya sokulmasında bu yukarıdaki merkezlerden ilki için 3 ay ikincileri için de 6 ay süre verilmiş. Yine bu ikinci kategori merkezler için bir tüp bebek merkezinde bulunması gereken fiziki koşulları sağlamaları amacıyla 4 yıl süre verilmiş.

Benim bu maddeden çıkardığım kadarıyla tedavi gördüğünüz merkeze göre 3 veya 6 ay süreyle daha birden fazla embriyo transferi yapılabilir. Ben kanuni metinlere aşinayım ama hukukçu değilim. Aramızda hukukçular varsa ya da hukukçu yakınınız varsa bu yönetmeliği yorumlayabilir mi?

yukrıda yazlınaları okuyorum
vveeeeeeeeeeeeeeeee
gÖzÜmÜz aydın dıyorum
zaten dÖrt gÖzle bu genelgeyı beklıyorduk
ıyı oldu bÖle bır genelge ev Çocuktn geÇılmıyordu
Çok ıhtyaÇ vardı bÖle bır Şeye

yetercim tedaviye başladın demek canım...şimdiden hayırlı olsun...tayfun beylemi görüştün?demek onlarda tedirgin oolmuşlar,bu yasa nerden çıktı ya,bütün işlerimizi aksattı,hayatımızı akışını durdu resmen,neden bizim çocuk sahibi olamamızı istemiyor ya,nasıl sinirleniyorum bir bilseniz...mail atıyoruz heryere ama nafile,bu devlet dediğini yapıyor...ama geri çekmezse bu kadar çocuğu olmayan insanların ahını alacak,iflah olacakmı acaba,nasıl rahat yatabilecekmi acaba...benim ilk denememde tek embriyoydu ve hiç tutmamıştı,defalarca denesekte tutmayacakki,bizler çok özel hastalarız çünkü...başına gelmeyen anlayamaz ki,evlatlarında bir tatsalarda bu duyguyu belki anlarlardı...para bulmaya çalışırken bir de bu sorun çıktı...ne olacak halimiz ne olacakkkkkkk

evet canım kısmetse 20 mart gibi başlayacağız
valla bizim sesimizi duysalarada duymuyormuş gibi yapıyorlar

ben bunu bilir bunu sölerim
ah tan korkan ah almaz

Faaliyette olan merkezlerin uyumu

GEÇıCı MADDE 2 – (1) Yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmış veya açılma izni verilmiş olan merkezler, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;

a) Bu Yönetmeliğin 11 ve 12 nci maddeleri dışındaki hükümlerinden doğan sorumluluklarını üç ay içinde yerine getirmek,

b) Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde, yeni doğan ve erişkin yoğun bakım şartlarını üç ay içinde sağlamak veya bir kamu ya da özel hastane ile erişkin ve yeni doğan yoğun bakım hizmeti almak üzere sözleşme yapmak,

zorundadır.

(2) Yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi dışında ruhsatlandırılmış müstakil merkezler, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;

a) Bu Yönetmeliğin 12 nci maddesi dışındaki hükümlerine altı ay içinde uygunluklarını sağlayarak Bakanlıktan yeni faaliyet izin belgesi alırlar.

b) Üç ay içinde bir kamu ya da özel hastane ile erişkin ve yeni doğan yoğun bakım hizmeti almak üzere sözleşme yaparlar.

c) Müstakil merkez olarak faaliyetlerine devam etmek isterler ise, bu yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen hususlar ile aşağıdaki fiziki şartlara dört yıl içinde uyum sağlar ve bu binalarda ambulans ile hasta nakline uygun olarak bina girişlerini düzenlerler. Bu merkezlerde aranacak bina fiziki şartları aşağıda belirtilmiştir:

1) Merkezlerde hasta odalarının bulunduğu koridorun genişliği en az 2m olur. Sedye taşınmasına engel olmamak koşulu ile hemşire çalışma alanı bu koridorda düzenlenebilir.

2) Asansör arızası nedeniyle ve acil hallerde, katlar arası sedyeli hasta taşınması gerektiğinde kullanılacak olan merdiven ve sahanlık en az net 1,30m. genişlikte, rıht yüksekliği 16-18cm, basamak genişliği 30-33cm arasında olur. Merdiven rıhtları özürlülerin çıkışını zorlaştırmayacak şekilde düz bir satıhla bitirilir ve merkez girişine özürlüler için uygun eğimli rampa yapılır.

3) Zemin dışında yerleşimli merkezlerde, ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği asansör bulunur. Asansörün TSE standartlarına uygun olarak sedye ve onu kullanacak personeli alacak büyüklükte olması gerekir. Asansör, birden çok ise birinin bu nitelikte olması yeterlidir.

............................................

arkadaşalr sanırım 3 ayımız daha var anladığım cunku 11 ve 12 madde dışındaki diyor bu tek embriyo 18 madde de yazıyor

faaliyette olan merkezlerin uyumu

geçici madde 2 – (1) yürürlükten kaldırılan yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi bünyesinde ruhsatlandırılmış veya açılma izni verilmiş olan merkezler, bu yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;

a) bu yönetmeliğin 11 ve 12 nci maddeleri dışındaki hükümlerinden doğan sorumluluklarını üç ay içinde yerine getirmek,

b) bu yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde, yeni doğan ve erişkin yoğun bakım şartlarını üç ay içinde sağlamak veya bir kamu ya da özel hastane ile erişkin ve yeni doğan yoğun bakım hizmeti almak üzere sözleşme yapmak,

zorundadır.

(2) yürürlükten kaldırılan yönetmelik hükümlerine göre hastane ve tıp merkezi dışında ruhsatlandırılmış müstakil merkezler, bu yönetmeliğin yürürlük tarihi itibarıyla;

a) bu yönetmeliğin 12 nci maddesi dışındaki hükümlerine altı ay içinde uygunluklarını sağlayarak bakanlıktan yeni faaliyet izin belgesi alırlar.

B) üç ay içinde bir kamu ya da özel hastane ile erişkin ve yeni doğan yoğun bakım hizmeti almak üzere sözleşme yaparlar.

C) müstakil merkez olarak faaliyetlerine devam etmek isterler ise, bu yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen hususlar ile aşağıdaki fiziki şartlara dört yıl içinde uyum sağlar ve bu binalarda ambulans ile hasta nakline uygun olarak bina girişlerini düzenlerler. Bu merkezlerde aranacak bina fiziki şartları aşağıda belirtilmiştir:

1) merkezlerde hasta odalarının bulunduğu koridorun genişliği en az 2m olur. Sedye taşınmasına engel olmamak koşulu ile hemşire çalışma alanı bu koridorda düzenlenebilir.

2) asansör arızası nedeniyle ve acil hallerde, katlar arası sedyeli hasta taşınması gerektiğinde kullanılacak olan merdiven ve sahanlık en az net 1,30m. Genişlikte, rıht yüksekliği 16-18cm, basamak genişliği 30-33cm arasında olur. Merdiven rıhtları özürlülerin çıkışını zorlaştırmayacak şekilde düz bir satıhla bitirilir ve merkez girişine özürlüler için uygun eğimli rampa yapılır.

3) zemin dışında yerleşimli merkezlerde, ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği asansör bulunur. Asansörün tse standartlarına uygun olarak sedye ve onu kullanacak personeli alacak büyüklükte olması gerekir. Asansör, birden çok ise birinin bu nitelikte olması yeterlidir.

............................................

arkadaşalr sanırım 3 ayımız daha var anladığım cunku 11 ve 12 madde dışındaki diyor bu tek embriyo 18 madde de yazıyor

canım innşşşşşşşşşşş
öledir demek geliyor içimden ama diğer tarımda
yaaa ssonrası ne olacak diye soruyor

canım innşşşşşşşşşşş
öledir demek geliyor içimden ama diğer tarımda
yaaa ssonrası ne olacak diye soruyor

gemisini kurtaran kaptan konumu değilmi ya sonra rabbim ne olur gerek duyurmasın ama benden başkalarını da düşününce yada olmazzsa off rabbim yardımcımız olsun

gemisini kurtaran kaptan konumu değilmi ya sonra rabbim ne olur gerek duyurmasın ama benden başkalarını da düşününce yada olmazzsa off rabbim yardımcımız olsun

canım bence arkadan gelenleride düşünmek gerekiyor
hadi işmd, tedaviye başlayanlara vurmadı bu genelge
yarın ne olacak zaten garantiside yok bu işin
ne biçim bi iş yyaaaaa
ooofffffffffffff
aklım durdu valla

canım bence arkadan gelenleride düşünmek gerekiyor
hadi işmd, tedaviye başlayanlara vurmadı bu genelge
yarın ne olacak zaten garantiside yok bu işin
ne biçim bi iş yyaaaaa
ooofffffffffffff
aklım durdu valla

tabiii elbette illa bu sefer tutacak değilya hadi tutmazsa ne olcak ozaman asla kendimi düşünenem böle bir durumda hepimiz için düşünmek lazım

allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bu yeni yasa herkese hayırlı olurda herkes ilk denemede hamile kalır vardır herşeyde bi hayır

türkiyenin tüm illerinin milletvekillerine,bütün gazetelere ve köşeyazarlarına,bütün televizyonlara,kadın kollarına,bakanlara,başbakana,cumhurbaşkanlığına kısacası bildiğim heryere mail gönderdim.
ne kadar çok ses çıkarsa o kadar iyi.
inşallah sesimizi duyurabiliriz.

canım dün link bırakma için sitelerde dolaştım ve her yerde seni gördüm emeğine sağlık canım
rabbim emeklerini karşılıksız bırakmasın canım

canim benim elimden geeni yapmaya calistim her nek adar seninkadar yapamadiysam da bende ugrastim biraz ins amacina ulasir

canim benim elimden geeni yapmaya calistim her nek adar seninkadar yapamadiysam da bende ugrastim biraz ins amacina ulasir

herkese günaydınalr

canım arkadaşım bir şekilde bir şeyle ryapılacak bu böle olamaz bu yasa kabul edilse bile değişikliğe gidilecek
mutlaka bir şeyler olacak ama biz bu işin arkasını bırakmazssak

türkiyenin tüm illerinin milletvekillerine,bütün gazetelere ve köşeyazarlarına,bütün televizyonlara,kadın kollarına,bakanlara,başbakana,cumhurbaşkanlığına kısacası bildiğim heryere mail gönderdim.
Ne kadar çok ses çıkarsa o kadar iyi.
Inşallah sesimizi duyurabiliriz.

emeğine sağlık yarın tekrarlayacağız bunu

nu nedir ya allah kahretsin bunları kaç gündür giremedim eşim asker göreve gitti aylarca yok
ve tedavimiz mayısta malesef kanun egreği aşılama ile başlayacak daha önce özlede yaptırdım 2 embriyo transfer edildi olmadı ne olacak şimdi
mecbur 2 aşılama olacak tutmayacak adım gibi eminim sonrası tüp bebek ama zaman bitiyor
bitmese bile bir sürü insan var ilkinde kaliteli 3 embriyo verilip tutmayan
allah biliyor ya ne yaparlarsa kendileri çeksin inşallah

Back
X