Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Katılıyorum sana. Azda olsa yenmeli diye düşünüyorum bende çünkü diyeti bıraktığımız zaman illaki yiyeceğiz bunlardan ve vücut unuttuğu için bu yiyecekleri sıkıntı çekicez.

aynen katılıyorum arkadaşlar normal zamanlarda yediğimiz yiyeceklerden diyet sırasında kendimizi soyutlarsak diyete son verdiğimizde normal yeme düzenine geçildiğinde kilo almamak imkansız gibi ... özellikle pilav ,makarna gibi sürekli hayatımızın içinde olan yiyeceklerde geçerli...

aynen katılıyorum arkadaşlar normal zamanlarda yediğimiz yiyeceklerden diyet sırasında kendimizi soyutlarsak diyete son verdiğimizde normal yeme düzenine geçildiğinde kilo almamak imkansız gibi ... özellikle pilav ,makarna gibi sürekli hayatımızın içinde olan yiyeceklerde geçerli...

Ama tabikii abartmamak gerekiyo.
2 kaşığı geçmemesinde yarar ve genellikle öğlen öğününde tüketilirse daha iyi olur.

günde 2 tatlı kaşığı z.yağ kulanabilirsin..ama fazlasını vermiyo...turşu suyuda olmaz heralde bilmiyorum..kitapta yazmıyo..dmek ki fransızlar turşu suyu içmiyolar.:))

ya canım ne zamandır turşu suyu çekiyorda :)
z.yağı demiyor kitaptaya o yüzden sordum 2 tatlı kaşığına izn veriliyorsa çok iyi...
birde kitapta yulaf galetasi tarifi var onu yaptım kalın krepe benzedi tadıda iyi oldu sormak istediğim şimdi 1.5 yulaf kepeğiyle yaptığımız herhangi birşeyi o gün bitirme hakkımız var dimi ? 1.5 yulaf kepeğinden daha fazlası yasakmı ? yani akşamda yapıp yesem olmuyormu ?
ya aslında kitabı okudumda yinede bir bilene sor demişler :)

ya canım ne zamandır turşu suyu çekiyorda :)
z.yağı demiyor kitaptaya o yüzden sordum 2 tatlı kaşığına izn veriliyorsa çok iyi...
birde kitapta yulaf galetasi tarifi var onu yaptım kalın krepe benzedi tadıda iyi oldu sormak istediğim şimdi 1.5 yulaf kepeğiyle yaptığımız herhangi birşeyi o gün bitirme hakkımız var dimi ? 1.5 yulaf kepeğinden daha fazlası yasakmı ? yani akşamda yapıp yesem olmuyormu ?
ya aslında kitabı okudumda yinede bir bilene sor demişler :)

aslında yulf kepeğinin bir zararı yok...ama günde 3 kaşıktan fazlası biraz vitamin takviyesi gerektiriyomuş..atak döneminde 2 kaşığı geçmesen iyi olur...sebze yemediğin için...

bende pilav ve makarnayı yememeli miyiz diye internette araştırdım kızlar tabiki bulgur pilavının daha sağlıklı olduğunu öğrendim ama pirinç pilavını da tamamen çıkartamayız porsiyonlarını azaltabiliriz.4 kaşık 1 porsiyon sayılıyorsa 2 kaşık uygundur herhalde diyetisyen değilim tam bilmiyorum
ben araştırırken başka bir şey dikkatimi çekti Dünya Sağlık Örgütü'ne göre haftada 0.5 ile 1 kilo arası vermek idealmiş.eğer obezite söz konusuysa haftada1.5 ile 2 kiloyu doktor kontrolünde vermek gerekirmiş

Son düzenleme:
bende pilav,makarna gibi yememeli miyiz diye internette araştırdım kızlar tabiki bulgur pilavının daha sağlıklı olduğunu öğrendim ama pirinç pilavını da tamamen çıkartamayız porsiyonlarını azaltabiliriz.
ben araştırırken başka bir şey dikkatimi çekti Dünya Sağlık Örgütü'ne göre haftada 0.5 ile 1 kilo arası vermek idealmiş.eğer obezite söz konusuysa haftada1.5 ile 2 kiloyu doktor kontrolünde vermek gerekirmiş

Evet bende okudum öyle bişey.Ne kadar hızlı olursa o kadar hızlı geri alınıyomuş kilo.
Ama bazen insanın elinde olmuyoki ne kadar kilo verdiği :D

Slam kızlaar (:
Elektirkler yoktu burda anca gelebildim.
Bende kendimi tanıtayım.
Adım Eda. 91liyim :))
Çanakkale'de Lojistik okuyorum 1. sınıftayım.
Edacım en çıtırımız senmişsin galiba :52:

kızlar izinli olmak nasıl oluyor bilgisi olan varmı???o hafta bildirimde bulunmuyo ve kilosu yazıl mıyomu???istediği zaman hemen yeniden dönebilir mi??
bana bildiriyorsun canım ne kadar izin almak istiyorsan, olmadığın hafta kilon yazılmıyor tabiki,
edacım süpersin çalışmışsın bile kurallara :nazar:

bende pilav makarnayı ne kadar çıkarmak istesemde olmuyor yani evde pişiyor sonuçta, az az yemekte sakınca yoktur diye düşünüyorum bende
yani öğünde hiç ekmek tüketilmesse 2 kaşık makarna yada pilav yenilebilir

bugünkü menüm

sabah sirkeli su
kahvaltı çeyrek tost yarım simit kahve

öğle az makarna yoğurt yeşillik

ara soğan suyu
çeyrek muz

akşam zeytinyağlı taze fasulye bir dilim ekmek yoğurt

gece bir litre yeşil çay

Edacım en çıtırımız senmişsin galiba :52:

bana bildiriyorsun canım ne kadar izin almak istiyorsan, olmadığın hafta kilon yazılmıyor tabiki,
edacım süpersin çalışmışsın bile kurallara :nazar:

bende pilav makarnayı ne kadar çıkarmak istesemde olmuyor yani evde pişiyor sonuçta, az az yemekte sakınca yoktur diye düşünüyorum bende
yani öğünde hiç ekmek tüketilmesse 2 kaşık makarna yada pilav yenilebilir

Evet kaptancım öyle galiba :D

Senin yardımcınım ben kaptancım olsun o kadar :16:
bugünkü menüm

sabah sirkeli su

ara soğan suyu
çeyrek muz

gece bir litre yeşil çay

Menü çok güzell.
Soğan suyuda çok işe yarıyo. Kuzenimde yapmıştı bi ara yanları gitmişti resmen.
Bende içmek istiyorum ama onu içinde kendime gelemiyorum bi türlü :S

hoşgeldin canım merak ettik seni , menün güzel kuskusu bir tabak yemeseydin daha iyi olurdu

16 sında adetim beklicez bakalım, inşallah değildir, oğlum biraz daha büyüsün :19:

eline sağlık şekerim

doğru söylüyorsun canım, dikkat edicem

yemek var ocakta görüşürüz kızlar

sorma kaptancım benım de aklım hep buradaydı :) evet farkındayım fazla kacırdım öğlen kuskusu ve zaten midem küçülmüş demek ki rahatsız oldum hep hareket ettım sonra onu erıtebılmek için eskıden olsa hıc rahatsız etmezdi daha bıle yiyebilirdim e bu da bi gelişmedir :)

bugünkü menüm

sabah sirkeli su

ara soğan suyu
çeyrek muz

gece bir litre yeşil çay

menün çok iyi olmuş kaptan taze fasülye tam diyet yemeği zaten birazdan ben de pişireceğim :) 3 gün yerim artık :1:

pirinç bu kadar zararlı mı ya asyalılar büyük bir yanılgı içinde o zaman :19:

Kızlar ısrarla pirinç makarna yo deniliyor şimdiye kadar 3 diyetisyene gittim ve hep araştırdım neden beslenme uzmanları 1 dilim ekmek yerine 2 kaşık makarna yada pilav yiyebilirsiniz diyorlar ozaman yada eğer amacımız sağlıklı bir yaşam standartı yaratmaksa hayatımızın sonuna kadar dolmayı pirinçsiz yapıcam makarna pilavı koklayarak mı geçireceğiz ömrümüzü abartı olmamak koşulu ile herşeyden tadabilmek değilmidir sağlıklı yaşam???

Kızlar onların pirinçleri bizim pirinçler gibi değil. Bizim pirinçlerimiz birçok işlemden geçiyor ve yararlı olan kısımları gidiyor. Bizim yediğimiz sırf nişasta. Pirinç konusunda ben sizinle aynı fikirde değilim. Canan KARATAY'dan dinledim ve ilk duyduğumda bende çok şaşırmıştım. Hatta o günden sonra evde kendi aileme bile yedirmemeye çalışıyorum. Tamamen hayatınızdan pirinci çıkarın demiyoruz zaten ama şuan sizler kilo vermeye çalışıyorsunuz ve bu şekilde devam ederseniz çok zorlanacaksınız kilo vermekte. Buda motivasyonunuzu etkileyecek. Dedim yaaaa şimdiye kadar zaten pilav yiyordunuz peki neden kilo alıyordunuz. Mantıksal açıdan da bakmak gerekirse olaya ben bir dilim ekmeğe iki kaşık pilavı değişmem. Çünki 2 kaşık pilav sizi doyurmaz. Bulabilirsem Canan hocanın o programının linkini bulup yazayım size sizde izleyin. Öyle bir duruma gelmişiz ki ; ben hastanede çalışıyorum, sağlıkçıyım ve bizim menülerde nerdeyse hergün yemeğin bir tanesi pirinç pilavı. Nedendir bilmem ama türk halkında da son zamanlarda obezite büyük problem olmaya başladı. Bunların en başında fast food beslenme tarzı ve karbonhidrat tüketiminin fazlalaşıp hareketin azalması. Ben sadece sizin iyiliğiniz için söylüyorum bu pirinç olayını. Ama yinede siz bilirsiniz. Bu arada akşam saatlerinde bizim takımın (13. takım) menülerinide kontrol edin. Fikir sahibi olursunuz. Yorumlarda işinize yarar.

bugünkü menüm

sabah sirkeli su

ara soğan suyu
çeyrek muz

gece bir litre yeşil çay

Afiyet olsun canım. Suyu göremedim? Sadece akşamın güzel olmuş şeker kaptanım. Onun haricindekileri hiç beğenmedim.

Kızlar onların pirinçleri bizim pirinçler gibi değil. Bizim pirinçlerimiz birçok işlemden geçiyor ve yararlı olan kısımları gidiyor. Bizim yediğimiz sırf nişasta. Pirinç konusunda ben sizinle aynı fikirde değilim. Canan KARATAY'dan dinledim ve ilk duyduğumda bende çok şaşırmıştım. Hatta o günden sonra evde kendi aileme bile yedirmemeye çalışıyorum. Tamamen hayatınızdan pirinci çıkarın demiyoruz zaten ama şuan sizler kilo vermeye çalışıyorsunuz ve bu şekilde devam ederseniz çok zorlanacaksınız kilo vermekte. Buda motivasyonunuzu etkileyecek. Dedim yaaaa şimdiye kadar zaten pilav yiyordunuz peki neden kilo alıyordunuz. Mantıksal açıdan da bakmak gerekirse olaya ben bir dilim ekmeğe iki kaşık pilavı değişmem. Çünki 2 kaşık pilav sizi doyurmaz. Bulabilirsem Canan hocanın o programının linkini bulup yazayım size sizde izleyin. Öyle bir duruma gelmişiz ki ; ben hastanede çalışıyorum, sağlıkçıyım ve bizim menülerde nerdeyse hergün yemeğin bir tanesi pirinç pilavı. Nedendir bilmem ama türk halkında da son zamanlarda obezite büyük problem olmaya başladı. Bunların en başında fast food beslenme tarzı ve karbonhidrat tüketiminin fazlalaşıp hareketin azalması. Ben sadece sizin iyiliğiniz için söylüyorum bu pirinç olayını. Ama yinede siz bilirsiniz. Bu arada akşam saatlerinde bizim takımın (13. takım) menülerinide kontrol edin. Fikir sahibi olursunuz. Yorumlarda işinize yarar.

Afiyet olsun canım. Suyu göremedim? Sadece akşamın güzel olmuş şeker kaptanım. Onun haricindekileri hiç beğenmedim.

İyi niyetinden şüphemiz yok zaten canım :16:
Benim demek istediğimde çok farklı zaten.

yok canım emzirmiyorum 3 yaşında olcak yakında , hamilelikten korkuyorum inşallah değildir
:18:
sizler nasılsınız kızlar,
kim evli kim bekar kim ne iş yapıyor kaç yaşındasınız? hangi şehirdesiniz biraz tanıyalımmı birbirimizi ?

ben başlayım, 79 luyum , 4 yıllık evliyim, 3 yaşında bir bal küpü oğlum var, bursadayım, işletme mezunuyum çalışıyordum ama oğlum küçükken ayrıldım şimdi yine iş arıyorum

hakkında hayırlısı olsun tatlım inş.
ben de 22 yaşında üniversite mezunu bekar bir hatunum :)

Pirinçle yapılıyorsa eğer yemeyeceksin canım. Çünki haaa pilav yemmişsin haa kabak dolması. Etle ve bulgurlada yapılabiliyor. Haberin olsun.

Kaptan, şekerkaptan hiç olmuşmu bu menü, yakışıyormu senin gibi bir kaptana. Bundan sonra senden daha düzenli ve örnek menüler bekliyorum canım. Haberin ola seninde :47:

(Farkettimde sen çok makarna yiyorsun. Makarnayı çıkar hayatından canım. Hiç yararı olmayan bir yiyecek.)

Zaten bu topik pilavcılar ve makarnacılar topiği. Bu nedenle kiloların sebebide anlaşılıyor.

Afiyet olsun canım. Umarım biber dolmasında pirinç yoktur. Eğer yoksa menün gayet güzel olmuş afiyet olsun.

Canım benim senin menülerin maşallahı var çok güzel gidiyor ama bu kadar az yemekle doyabiliyor musun?

Akşam yemeğin hiç ama hiç olmamış canım. Mazeret kabul etmiyoruz artık. Önceden hazırlaman gerekir böyle durumlarda yiyeceğin yiyecekleri.

Salatalık hiç bişey yapmaz canım. Yeterki sen normal kaçamaklarını yapma.

Bunları unutma hiç bir zaman olur mu canım. Şimdilik bir süre zorlanacaksın ama bir süre sonra sağlıklı yaşamaya başladığın zaman hayat sana ne güzel görünüyor o zaman daha iyi anlayacaksın. Ben sana güveniyorum inşallah başaracaksın.

canım çoook teşekkür ederim çok sağol :21::21:

bugünkü menüm

sabah sirkeli su

ara soğan suyu
çeyrek muz

gece bir litre yeşil çay

mükemmel bir menü olmuş bence
hem sirkeli su hem yeşil çay hem zeytinyagı harikasın canım:46:

mesaj 7:

bügünkü menüm:

sabah: makarna bir iki kaşık
geç kalıyordum kahvaltı yapamadım

ara:bir kaç badem on tane falan sarı leblebi biraz da kuru üzüm

ögle:
bir sandviç
salata bir kaşık makarna

ara: iki yulaflı bisküvi

aksam:
bir kabak
bir biber dolması
yogurt

ara: bir muz

su:2,5 litre
bir soda bir yeşil çay
20 dk bisiklet

dolma yedim:S sonra baktım pirinçle ilgili yorumları okudum:S
diyetisyen makarna yiyebilirsin demişti diye sabah ekmegin yerine yedim:S
ama işte:S

lütfen bugün elimdeki imkanlar dogrultusunda menüm dogru olsun :((

Son düzenleme:
bende menümü yazayım ..
öncelikle belirtmek istiyorum ki ben dukana başladım atak evresinde 1.günüm menülerimi ona göre değerlendirirseniz sevinirim...

sabah
yulaf kepeği galetası
light peynir
yumurta
çay

öğle
yağsız tavuk
ayran

akşam
yağsız et ızgara
ayran

2.5 litre su
2 kupa yeşil çay
yarım saat b-fit

tam olarak menü çeşitlendirmeyi bilemiyorum yeni olduğum için zamanla öğreneceğim
birde kızlar benim kaç gün yapmam gerek bu atak evresini 5-6 kilo fazlam var..

Son düzenleme:
Back
X