Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Fakat şöyle bir durum var Tuğçe. Ben spor yaptığım gün kilomun 2 katı kadar protein alıyorum.Yani 90x2=180 gr.Kilon başına 1 gr proteinden daha fazla aldığın anda o protein kullanılmazsa direk yağa dönüşüyor.Yani benim kadar protein alıyorsan vücudunu üst düzeyde zorlamalısın.Yani spordan çıktığında vücudun bitmiş her yerin ağrıyor olmalı.Aklına şu geliyor olabilir protein direk yağa dönüşüyorsa nasıl oluyorda protein diyeti yapanlar okadar kilo veriyor.Onuda açıklıyım karbonhidratlar vücutta su tutar.Protein diyetine başlayıp karbonhidratı kesince vücut o suyu atıyor o yüzden ilk 1-2 hafta çok fazla kilo kaybı oluyor.Daha sonra vücut kas ve doku kaybediyor.Hatta daha önce yaptıysan protein diyeti ne kadar çok küçük abdestini yaptığını fark etmişsindir.Tamamen sağlıksız vücut yağı olarak değil vücut dokusu olarak kilo kaybediyorsun.Mesela kasların % 70 i sudur.O fazla idrara gitmenin sebebi kaslarının erimesi ve içindeki suyun idrar yoluyla atılması.

Fadime sporun bana çok fazla geldi bir ara fitness hocanla konuşup onun yorumlarını alsana bu konuyla ilgili.

kızlar ben çıkıyorum bu gece çok işim var daha menülerinize yarın yorum yapacağım kusuruma bakmayın artık, iyi geceler diliyorum :)

Bu beslenme şekli benim aklıma çok yattı. Çarşamba günü ben de senin gibi beslenmeye başlasam bana yardımcı olur musun? Şimdi dayımla internetten araştırıyoruz da baya kapsamlı bir şey. Alışana kadar biraz zorlanıcam herhalde :S

30 dk spor yaptim 20si hiit 10u isinma ve soguma sporsuz gun gecirmicm bu hafta
sporda 1.miz her hafta fadime olacak sanirm:)1er saat mi yapsan acaba kaslara kortizol salgilanmamasi icin

iyi akşamlar
bugünkü menüm

sabah:2 dilim çavdar ekmeği lor peyniri domates 3 zeytin şekersiz çay

ara: 1 elma

öğle :1 kase çorba bir dilim kavun

ara orta şekerli türk kahvesi 1 bardak yeşil çay

akşam 1 kase çorba 1 posiyon sebze yemeği 1 dilim ekmek

spor:30 dk plates 40 dk yürüyüş
cok guzel oglene birsey daha ekleyebilirdin hatta sporun super zaten

sporda 1.miz her hafta fadime olacak sanirm:)1er saat mi yapsan acaba kaslara kortizol salgilanmamasi icin

Valla Fadime Sıdıkayıda geçicek ilk 2 de yerimiz yok resmen :D

Bu beslenme şekli benim aklıma çok yattı. Çarşamba günü ben de senin gibi beslenmeye başlasam bana yardımcı olur musun? Şimdi dayımla internetten araştırıyoruz da baya kapsamlı bir şey. Alışana kadar biraz zorlanıcam herhalde :S

Tabiki canım ne demek.Merak ettiğin birşey olursa sor bu konularda baya bir araştırma yapmıştım bir şey biliyorum.

Benim bildiğim spor yapmaya başladığın anda kortizol hormonu salgılanır.Ve spor 45 dakika - 60 dakikadan daha uzun süre yapıldığında çok fazla kortizol salgılandığı için vücuda zarar verir ama 45 dakika kadar spor yapıldığında salgılanan kortizolun çok fazla zararı yoktur.

En iyi spor süresi 45 dakika
Daha fazla yapmak isteyenler için 60 dakika
Daha fazla yapmak isteyenler varsa 2 farklı zamanda 60 ar dakikadan uzun olmıcak şekilde bölünerek yapılması.

Çok iyi fikirmiş hazır bardak çorba.Melike bence her gün iç okuldayken kantindekilerden rica edersin sıcak su koyarlar ohh mis gibi yemin ediyorum :D

Kızlar menülere yorumları akşam yapıcam demiştim ama şuan çok zor geliyor nedense üstümde bir yorgunluk var bugün.Yarın ilk işim menülerinize yorumlar yapmak olucak :D

Öğretmenim bu arada neden beni kontrol etmiyorsun :(

fadime sporuna çok şaşırdım.. spora bu kadar çok vakit ayırabilmekte çok kolay bişey değil.. insan hep kendine bi iş buluyo.. tebrk ederm iraden için cnm:)

herkesee iyi geceleerr msj sayım 5..

Mesut yar nasıl zayıfladı diye bir araştırma yaptım.
Antakya biberi yemesi un şeker tuz üçlüsünü hayatından çıkarmasının dışında
Günde sadece 21 dakikalık bir egzersiz ile zayıflamış.Evet sadece 21 dakika egzersiz.

mesut-yar-039-i-40-kilo-zayiflatan-rejim.jpg

Koşu bandına çıkıyorsunuz 21 dakikada 8 kere hızınızı yükseltip tekrar normal boyuta geçiyorsunuz.Örnek koşu bandında 5.4hızla yürürken birden 10.8 e çıkıp 30 saniye koşup tekrar 5.4 e düşürüyorsunz.Bunu 8 kere takrarlıyorsunuz.BU yöntemin nedeni eskiden insanlar avlanırken av olmamak için tetikte durup tehlike hissetikleri anda hızlanıp beyin sinyaller gönderiyor ve yağ yakıyormuş.Eskiden insanlar bu şekilde dinç kalıyormuş.Beyine bu şekilde sinyal göndererek yağ yakıyorsunuz.Mesut yar gibi zayıflamak isteyenler için 21 dakika egzersiz işte bu..

dün itibariyle yöntemi denemeye başladım yaklaşık 1 ay deneyip sonuçları yazacağım
benimle beraber denemek isteyenler buyursunlar :74:

Kız Melike bizim hiit mesut yar sporu olmuş haberimiz yok :27: hahahahaha

sabah kahvaltısı yada sizin için öğle yemeği oluyo saat 12 civarında:)
1 dilim ekmek, peynir, 2 zeytin, 1 çay kaşığı reçel, 1 bardak şekersiz çay

ara öğün
1 dilim ekmek, bir kaymaklı biber, küçük parça peynir 2 çay kaşığı reçel

akşam yemeği
1,5 parça tavuk- 1 yemek kaşığı pilav, 1,75 bardak şekersiz limonata:):) yarım dilimden az ekmek..

henüz yarım litre su içtim:(

bu arada 100 gram limonatanın kalorisi 0,81 miş şaşırdım doğrusuu:):)

güzel olmuş menün bidee limonataya bende sasırdım hakkaten :D

mönüm

sabah : 2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği, salata, 3 zeytin, 1 kk peynir 2 çay kaşığı pekmez ve şekersiz çay

ara : 1 incir

öğlen : 2 kaşık maydonozlu omlet, 1 kk peynir, 1 kepçe makarna, sirkeli biber

ara : çubuk tarçınlı limonlu yeşil çay
yarım elma
çok az üzüm

akşam : 1 kepçe fırında pişmiş patates, domates, biber ve yanında 4 köftesi
2 kaşık yoğurt
2 kaşık makarna
biraz salata

bol su

ooh güzel menüü canım fırında boyle patates falan ıstyor yaa ay evımı annecgımı özledm

iyi akşamlar
bugünkü menüm

sabah:2 dilim çavdar ekmeği lor peyniri domates 3 zeytin şekersiz çay

ara: 1 elma

öğle :1 kase çorba bir dilim kavun

ara orta şekerli türk kahvesi 1 bardak yeşil çay

akşam 1 kase çorba 1 posiyon sebze yemeği 1 dilim ekmek

spor:30 dk plates 40 dk yürüyüş

plates hergün yapıyomusuun ?

menüm:

sabah yarım tost sekersiz kahve
vişne suyu
ince ekmege yapılmıs tavuk (yarım)
orta boy latte
light tonbalgyla yapılmıs yagsız salata
bi tanede ufak browni normal pakettekinden dgl :)

2 ltre kadar su

bgun menum yıne sacma olduu hergun dsrda olunca ev yemegi bulmam skıntı oluyor artık bide bgun spor yok maalesef

Back
X