iyi geceler kizlar ben yarin lahana diyetine basliyorum corbami pisirdim onumdede 1 kase var soumasini bekliyorum ama ben yanliz yapmak istemiyorum beraber yapalim kizlar eger isterseniz burayada ekliyim
LAHANA ÇORBASI DıYETı
ALINTIDIR
LAHANA ÇORBASI DıYETı
Fazla kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.
Yağ Eritici Çorba
ı
çindekiler:
büyük yeşil soğan (6 tane)
domates ( 1 - 2) tane
1 büyük lahana
yeşil biber ( 2 tane)
Kereviz Sapı (1 demet)
ben koymadim
1 paket hazır çorba karışımı
koymadim
biber,
tuz, maydanoz, köri
koymadim
et
suyu veya tavuk suyu tableti ( 1 adet)
arzu edilirse acı sos eklenebilir.
Hazırlanışı:
Sebzeleri orta yada küçük boy doğrayın. Tencereye koyduktan sonra üstünü örtecek kadar
Su ilave edin.
Hızlı yüksek ateşte 10
Dakika kaynadıktan sonra ateşi kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu için kendinizi aç hissettiğiniz her
zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz.
::: Birinci Gün:
Muz hariç bütün meyveleri yiyebilirsiniz. Karpuz ve Kavunun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür. Bugün sadece çorba içip meyve yiyebilirsiniz. Çayı şekersiz için. Su içmeyi unutmayın.
::: ıkinci Gün:
Bütün sebzelerden istediğiniz kadar yemek serbesttir. Yeşil sebzeleri tercih edin. Mısır Kuru fasulye ve bezelyeden uzak durun.
gun boyunca acıktıkça çorba için. Bu akşam kendinizi tereyağlı Kumpir
ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.
::: Üçüncü Gün:
ıstediğiniz kadar çorba için. Meyve ve sebze yiyin. Patates yemeyin.Üç gün boyunca hile yapmadıysanız
3-4 kilo verdiğinizi göreceksiniz.
::: Dördüncü Gün:
Yağsız süt ve Muz: En fazla üç muz yiyebilirsiniz. Yağsız sütün yanında bolca çorba için.
::: Beşinci Gün:
Domates ve Sığır eti: Gün boyunca
310-620 gr sığır eti ve altı adet
Domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca
6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.
::: Altıncı Gün:
Et ve sebzeler: Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.
::: Yedinci Gün:
Kahverengi
Pirinç, sebze ve meyve
suları ile tekrar doyurun kendinizi. Acıktıkça çorba için.
Altıncı günün sonunda yukarıdaki diyeti hiç hile yapmadan uyguladıysanız
5-8.5 kg arasında kaybetmiş olmanız gerekir. Şayet
7.5 kg’dan fazla kaybetmişseniz tekrar başlamak üzere 2 gün diyeti bırakmanız gerekir.
Bu yedi günlük planı istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Bu diyet sisteminizi temizleyecektir. Bu rejimle yağlar hızla yanar. Diyet sırasında
Alkol ve
Alkollü içecekler kullanmayın, çünkü bunlar vücudunuzda yağ birikimine neden olurlar.
Alkolü diyete başlamadan 24
Saat önce bırakın. Diyete başladıktan birkaç gün sonra bağırsak faaliyetleriniz değişir. Çorbalarınıza kepek ekleyebilirsiniz. Bu diyette kahve serbesttir, zaten üçüncü günün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksınız.
::: Yasaklar:
Alkol, Ekmek,
Karbonatlı içecekler, diyet içecekler. Bunların yerine şekersiz çay, koyu kahve, doğal meyve suları, kızılcık suyu ve yağsız süt içebilirsiniz. Bu temel yağ eritici çorbayı aç olduğunuz ve arzu ettiğiniz sürece içebilirsiniz.
Ne kadar çok çorba içerseniz o kadar çok yağ kaybedersiniz. Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış Tavuk da yiyebilirsiniz.