Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

ben tartılmadım geçen hafta çarşamba 64.4 düm ve kendime 1 hafta tartılmıcam diye söz verdim yani yarın sabah tartılcam kilomu bildiririm yarın sabah umarım azda olsa gitmiştir kilolarımdan :)))

Yanlış yazmışım 67 yazacaktim 77 yazmışım :)
bende şaşmıştım zaten

evet oğlanı anneanneye bıraktım, çok gezdim, hatta cuma sabahından beri uyumuyorum diyebilirim..şimdi burada geçmişi okuyup hemen yatacağım :25:
bloğa yarın yazacağım yediklerimi, bugün evi temizledim, çarşamba kahvaltıya misafirim var, akşam da ben halamdaydım, yazmaya fırsatım olmadı..
ne güzel olmuş canım
yine younluğun var
Kızlar hastaneden geldim şimdi. Ağrı kesici sakinleştirici yaptılar birde tansiyonum çıkmış. Ilk günden yaramadı bana diyet doktora gitmem lazım. Şimdilik ayrılıyorum aranızdan umarim bende zayiflarim :(
geçmiş olsun
diyetisyene gitmeni tavsiye ederim
her bünya farklıdır canım
aranızdan ayrılıyorum derken katılmayacakmısın takıma canım

gunaydın hepınıze....

bende bıraz once uyandım...

bu hafta lıstede olmayacagım ıcın bugun tartıldım ve 60.2 kıloyum arkadaslar...

elıptık bısıkletıme bınecektım ne guzel sabah sabah...

ama maalesef felaket gıcırdıyor...oyle boyle degıl...bana kalsa muzıgı acarım umursamam bınerım ama evdekıler delı oluyor onun o sesıne...

ılk aldıgımız zamanlar da gıcırdamaya baslamıstı...servısı gelıp yagladı...1 ay sonra gene basladı...

galıba servısı cagırsam ıyı olacak yıne...

neyse dısarıda yuruyeyım barı ben de...

kalkatı yapıcam bırazdan ama canım hıcbırsey ıstemıyor...

günaydın canım
kilonu kaydediyorum hemen
kahvaltı öenmli bir öğün atlama canım

Günaydınlarr :3:
Yeni arkadaşlar gelmiş...Hoşgelmişler.
Taze kan iyi gelir umarım takıma :1:

Kızlar annemlere gelme işi hiç bana yaramıyor yaa.Düzenli beslenemiyorum,ne zaman ne yediğim belli olmuyor.Sabah tartıldım ve yarım kilo almışım bile.Gelen giden misafir derken kaçırıyorum arada.Ne olacak böyle hiç bilmiyorum :26:

Kadiscim spor yaparsın annenlerde demişsin ama benim oğlanın gece uykuları çok bozuldu.Özellikle yürümeye başladıktan sonra geceleri uyumaz oldu.Ben de çok uykusuz kaldığım için sabah uyuyakalıyorum.Normalde sabah 5-6 arası kalkıp yürüyüşe gitmeyi hedefliyordum ama olmuyor.Hoş uyuyakalıyorum dediysem en geç 7de kalkmış oluyor benim ufaklık.O saatten sonra da güneş iyice ısıtıyor ve benim yürüyüş hayallll oluyor.Neyse ki gün içerisinde parka gidiyoruz ve orda peşinde dolanıp duruyorum.

dün yediklerimi utanarak paylaşıyorum.

sabah :
-çeyrek ekmek sucuklu kaşarlı tost

ara :
-yarım dilim tiramisu

öğlen :
-çeyrek ekmeğin yarısı sucuklu kaşarlı tost(sabahtan kalan)

ara :
-1 ince dilim peynirli dereotlu kek

akşam :
-1 porsiyon nohutlu ekşili kabak yemeği(etli)
-yarım z.yağlı dolma
-1 kk helva
-1 dilim ekmek

ara :
-4-5 tane çilek
-4 tane yeni dünya

Oooffff amma abartmışım yaaa :37:

ben tartılmadım geçen hafta çarşamba 64.4 düm ve kendime 1 hafta tartılmıcam diye söz verdim yani yarın sabah tartılcam kilomu bildiririm yarın sabah umarım azda olsa gitmiştir kilolarımdan :)))

inşalalh gitmiştir canım
yarın sabah sende bildirirsen kaydedeyim
ve hedef kilo ile birlikte yazarsın caım tamam mı:7::7::7:

kızlar bugünkü yediklerim

sabah
2 dilim çavdar ekmeği
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
3 zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
domates, salatalık

ara
1 kutu activia
1 taze kayısı

öğlen
ton balıklı salata (yağsız)
1 dilim çok tahıllı ekmek

ara
yok

akşam
4 ince/küçük dilim börek (ıspanak/patates)
şekersiz çay

gece
yok

kızlar sıvı tüketimim bugün 3lt buldu, hava çok sıcak
spor yapmadım ama tüm gün ev işi yaptım, bitmiş vaziyetteyim
iyi geceler

Börek harici gayet güzel canım.
Su içmeyi banada öğretin yaaa.
Ben kendimi zorlamasam hiç içmiyorum.

iyi akşamlar:3:

menüm

sabah:56:

kahvaltı

1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim beyaz peynr
domates/salatalık
4zeytin
maydanoz

ara:56:
3 ceviz

öğlen:56:
2 parça tavuk
salata

1 meyve
1 bardak kefir

akşam:56:
1 tabak barbunya
1 akse yoğurt
salata
1 dilim çavdar ekmeği

1 avuç çilek

2 .5 litre su yatana kadar tüketilecek(gün içinde)

yok

Yine güzel bir menü olmuş.Afiyet olsun.

Kızlar hastaneden geldim şimdi. Ağrı kesici sakinleştirici yaptılar birde tansiyonum çıkmış. Ilk günden yaramadı bana diyet doktora gitmem lazım. Şimdilik ayrılıyorum aranızdan umarim bende zayiflarim :(

Geçmiş olsun.

gunaydın hepınıze....

bende bıraz once uyandım...

bu hafta lıstede olmayacagım ıcın bugun tartıldım ve 60.2 kıloyum arkadaslar...

elıptık bısıkletıme bınecektım ne guzel sabah sabah...

ama maalesef felaket gıcırdıyor...oyle boyle degıl...bana kalsa muzıgı acarım umursamam bınerım ama evdekıler delı oluyor onun o sesıne...

ılk aldıgımız zamanlar da gıcırdamaya baslamıstı...servısı gelıp yagladı...1 ay sonra gene basladı...

galıba servısı cagırsam ıyı olacak yıne...

neyse dısarıda yuruyeyım barı ben de...

kalkatı yapıcam bırazdan ama canım hıcbırsey ıstemıyor...

Kahvaltı günün en önemli öğünü...
Ben üşendiğimde veya yemek istemediğimde biraz süte k-fleks karıştırıyorum.Hem pratik hem de soğuk soğuk güzel gidiyor.
Yoğurtlusunuda tavsiye ederim.

kızlar
sizden ricam her mesajın başlık kısmına bir defaya mahsus isimlerimizi yazalım lütfen

ve her mesaja sayı verelim
bu şekilde

günlük 5 mesaj alıntılar sayılmaz
her mesaj 1 adet mesaj sayılacak bilginize

Günaydınlarr :3:
Yeni arkadaşlar gelmiş...Hoşgelmişler.
Taze kan iyi gelir umarım takıma :1:

Kızlar annemlere gelme işi hiç bana yaramıyor yaa.Düzenli beslenemiyorum,ne zaman ne yediğim belli olmuyor.Sabah tartıldım ve yarım kilo almışım bile.Gelen giden misafir derken kaçırıyorum arada.Ne olacak böyle hiç bilmiyorum :26:

Kadiscim spor yaparsın annenlerde demişsin ama benim oğlanın gece uykuları çok bozuldu.Özellikle yürümeye başladıktan sonra geceleri uyumaz oldu.Ben de çok uykusuz kaldığım için sabah uyuyakalıyorum.Normalde sabah 5-6 arası kalkıp yürüyüşe gitmeyi hedefliyordum ama olmuyor.Hoş uyuyakalıyorum dediysem en geç 7de kalkmış oluyor benim ufaklık.O saatten sonra da güneş iyice ısıtıyor ve benim yürüyüş hayallll oluyor.Neyse ki gün içerisinde parka gidiyoruz ve orda peşinde dolanıp duruyorum.

dün yediklerimi utanarak paylaşıyorum.

sabah :
-çeyrek ekmek sucuklu kaşarlı tost

ara :
-yarım dilim tiramisu

öğlen :
-çeyrek ekmeğin yarısı sucuklu kaşarlı tost(sabahtan kalan)

ara :
-1 ince dilim peynirli dereotlu kek

akşam :
-1 porsiyon nohutlu ekşili kabak yemeği(etli)
-yarım z.yağlı dolma
-1 kk helva
-1 dilim ekmek

ara :
-4-5 tane çilek
-4 tane yeni dünya

Oooffff amma abartmışım yaaa :37:

geçen gittiğinde kilo almadan döndüğüne şaşmıştım zaten
nazar değdirdim sanırım sanaaaa:43::43::43::43::43:

herşey çok az yenmiş:))

zararsız dolma yapmayı öğrendim inan ondan yiyince pişmanlıkta hissetmiyorsun artı sağlıklı beslenmiş oluyorsun.

Tarif bekliyorummm.
Yaz geldiği için artık bol bol dolma yapılır,en azından zararsızını öğrenelim :1:

ayy ne güzell imrendim bizde tatil günü 3 gündür evdeiz şaka gibi... piknikte elbet kaçamak olur canım açık havada yapılan biras yürüyüşle dengelersin...

Piknik oğlumun huysuzluğu nedeni ile burnumuzdan gelsede açık hava güzeldi :1:

kızlarrrr bir travmada benden bugün...

üstüste 3 gün tatil işe yaramadı bana...

sabah patatesli yumurta, pastırmalı sucuklu yumurta, el yapımı tandır ekmeği çeyrek ve kahvaltılıklar... Miktarları abartmadan...

ara türk kahvesi, bitki çayı, fındık ve kuru kayısı

öğle 2 dilim börek

ara bolca meyve yedim

akşam etli dolma diyete göre yapılmış (bol sebzeli bir bardak pirinçle bir tencere dolma yaptım), çorba

bol yürüyüs, ütü falan sabah 9 dan beri koşturmaca var bende... suyu içmeyi unuttum 1.5 litrede kaldım...

Pofff ciddi bir travma olmuş yaniiii :18:

kızlarrr yürüyüşe kolaa içtim kocaman bir bardak cezayılıyım spora gidiyorum şimdi:((

Kolayı artık eve almıyorum ve almayacağım.Soda alıyorum artık ve canım asitli bir şey isteyince limonu sıkıp içiyorum.
Tavsiye ederim.

geçen gittiğinde kilo almadan döndüğüne şaşmıştım zaten
nazar değdirdim sanırım sanaaaa:43::43::43::43::43:

Kadiss fena hırs yapmıştım aslında,niyetim senin kilonu yakalayıp beraber yarışmaktı ama tatil işimi bozdu.Cumaya kadar en azından sabit kilomda kalabilmiş olmayı istiyorum.

kızlar
sizden ricam her mesajın başlık kısmına bir defaya mahsus isimlerimizi yazalım lütfen

ve her mesaja sayı verelim
bu şekilde

günlük 5 mesaj alıntılar sayılmaz
her mesaj 1 adet mesaj sayılacak bilginize

Kaptancım kırmızı ile üzerinden geçtiğim yeri pek anlayamadım :44:

sonunda bende bi takım buldum kendime öncelikle burada olmak güzel hemcinslerinle ortak bihedefe koşmak daha güzel.ben evlendiğimde 53tüm ve hemen hamile kaldım ve tosuncuk gibi bir gebeydim tam 22 kilo aldım.75le doğuma gittim eve bi geldimdoğumdan 2 gün sonra 72yim yani sadece kızım alınmış ve bir gram bile eksilmemişim.çok üzüldüm ve kızım şuan 3.5 aylık ben 65 kiloyum hedefim 55 zaten bekarken en fazla 56 olmuştum.umarım bu kiloya düşerim.

Merhaba canım...
Allah bağışlasın kuzunu.
Benimde 13 aylık bir kuzucum var.:16:
Doğum sonrası çok güzel kilo vermişsin.Umarım en kısa zamanda istediğin kiloya kavuşursun.
Preeklapsi nedeni ile erken doğum yapman çok üzücü ama sağlıklı olmanız önemli olan.Anne sütü de olmayınca kısıtlamadan diyetini yapabilirsin.
Tekrar hoşgeldin

Tesekkur ediyorum beni bu gruba kabul ettiginiz icin...surekli bakip bakip duruyordum cevap var mi diye...

Merhaba :3:

Şimdide activia yedim kızlar inş hep beraber veririz. Herkes kendi diyetini kendi uyguluyor sanirim

Evet herkes kendi diyetini uyguluyor canım ama sanırım aramızdan sağlık problemlerin nedeni ile ayrıldın ?
Aslında sağlık sorunun yok ise çok sıkı diyet yapmadan bizimle devam edebilirsin ama sen bilirsin tabi :))

takım kuralları
sizinle kesin ve kati kurallar var uymayanlar bir hafta bekletilecek ve diğer hafta diskalifiye edilecek bilginize

1. günde 8 mesaj zorunlu
2. günlük menü toplu halde paylaşmak zorunlu
3. arkadaşların menülerine yorum yapılacak
4. spor yapılacak ve yazılacak
5. paylaşım alanı günlük okunacak
6. karar defteri okunacak

yeni gelen arkadaşlar bu cuma listede olmayacaksınız deneme haftanız olacak
diğer hafta listedesiniz

sizin bize ihtiyacınız olduğunuz kadar bizimde size ihtiyacımız var
biz uzun süredir diyette olduğumuzdan takım olarak motivemiz epey azaldı
kan verin bize kızlarrrrrrrr:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Kaptancım bebek arabası ile dışarda gezip parka gitmek spordan sayılıyormu :1:
Paylaşım alanlarını okumayı unutuyordum ben,iyi oldu hatırlatman :34:

Kızlar yaz geldi artık fakat karpuzu çok seven ben çok kalorili diye yiyemiyorum.
Cidden karpuz çokmu kalorili ?
Özellikle kahvaltıda ekmeksiz karpuz peynir yemiş olsam kilo yaparmı ?
Aynı şekilde çilek,yeni dünya çok lezzetli meyveler ama ne kadar tüketebiliriz.
İkiside çok masum görünüyor gözüme,yaz aylarında meyve olmazsa olmazlarım olduğu için girip çıkıp yiyesim geliyor.:24:

arkadaslar ben okula gıdecem bırazdan...erken gıdıyorum kı bıraz yurumus olurum dıye...

yanıma erık aldım...okulda acıkırsam yerım...bıtkı cayımı da okulda ıcecem ıns...

aksama gelırım ıns...

gorusuruz arkadaslar...

Kızlar yaz geldi artık fakat karpuzu çok seven ben çok kalorili diye yiyemiyorum.
Cidden karpuz çokmu kalorili ?
Özellikle kahvaltıda ekmeksiz karpuz peynir yemiş olsam kilo yaparmı ?
Aynı şekilde çilek,yeni dünya çok lezzetli meyveler ama ne kadar tüketebiliriz.
İkiside çok masum görünüyor gözüme,yaz aylarında meyve olmazsa olmazlarım olduğu için girip çıkıp yiyesim geliyor.:24:

canım ewt o dedıgın meyveler cok kalorılı ve sekerlı...

ben gecen sene meyvelerı yanında ya yogurtla ya da yarım yaglı sutle yıyordum harıka oluyordu...hem de ıcındekı sekerler kana dırekt gecmedıgı ıcın fazla zararı olmuyordu tabııı kı mıktarına dıkkat etmek gerekıyor...mesela bır gun hep karpuz yıyecegıne...1 parca karpuz 3 cılek 5 erık gıbı beraber yee cesıtlılık olmus olur...ama yogurdu veya sütü unutma...

Kaptanım paylaşım alanında karataya başlamayı düşündüğünü söylemişsin.Aklına takılan şeyler olursa bana sorabilirsin.
Ben 1.5 hafta uygulayıp dayanamadığım için bırakmıştım.
Önce şu sorulara cevap istiyorum:
-karbonhidrat yemeden durabilirmisin ? (ekmek,makarna,pilav,patates vs.......)
Bu sorunun cevabı çok önemli çünkü günlük hayatımızda karbonhidratlar vazgeçilmezimiz olmuş nerdeyse.Bir çok şekilde tüketiyoruz.

-Yaz geldi ve mis gibi meyveler çıktı.Meyveyi minimum miktarda sadece günde 1 öğün yemek senin için yeterlimi ?
-Misafirliğe gittiğinde veya misafirin geldiğinde kaçamak yapmayacağından eminmisin ?Bir çatal pasta bir ısırık börek ?...

Evet karatay dışardan bakıldığında inanılmaz doyurucu ve güzel bir diyet fakat bu beslenme şeklini çok uzun süre devam ettirebilmek oldukça zor.
Her gün spor şart ve omega 3 içilmesi mutlaka tavsiye ediliyor.

Son düzenleme:
Biraz dönemlik ayrilayim kendimi toparlayinca baslayim olmaz mi? Sınav başka stresler birde diyet yapınca hepsi üst üste geliyor ama dikkat etmeye calisicam. Sonra verdiğim kilolarida pat diye bırakıp fazlasıyla alıyorum. Doktor cok.gerilmiş stres yapmışsın dedi birde tansiyonum çıkmış rahatlamanın lazım mezun oluyp su sinavlarida vereyimde inş sıra diyete.de gelicek

Merhaba canım...
Allah bağışlasın kuzunu.
Benimde 13 aylık bir kuzucum var.:16:
Doğum sonrası çok güzel kilo vermişsin.Umarım en kısa zamanda istediğin kiloya kavuşursun.
Preeklapsi nedeni ile erken doğum yapman çok üzücü ama sağlıklı olmanız önemli olan.Anne sütü de olmayınca kısıtlamadan diyetini yapabilirsin.
Tekrar hoşgeldin

Merhaba :3:

Evet herkes kendi diyetini uyguluyor canım ama sanırım aramızdan sağlık problemlerin nedeni ile ayrıldın ?
Aslında sağlık sorunun yok ise çok sıkı diyet yapmadan bizimle devam edebilirsin ama sen bilirsin tabi :))

Kaptancım bebek arabası ile dışarda gezip parka gitmek spordan sayılıyormu :1:
Paylaşım alanlarını okumayı unutuyordum ben,iyi oldu hatırlatman :34:
mesela senin bu mesajında birden fazla alıntı var ama buna sayı verirken 1 diyeceksin mesela :53::53::53::53:

Biraz dönemlik ayrilayim kendimi toparlayinca baslayim olmaz mi? Sınav başka stresler birde diyet yapınca hepsi üst üste geliyor ama dikkat etmeye calisicam. Sonra verdiğim kilolarida pat diye bırakıp fazlasıyla alıyorum. Doktor cok.gerilmiş stres yapmışsın dedi birde tansiyonum çıkmış rahatlamanın lazım mezun oluyp su sinavlarida vereyimde inş sıra diyete.de gelicek

sen bilirsin geçmiş olsun sınavda başarılar sana

Tabi ki kararına saygı duyuyorum ama onaylamıyorum...
Yaptığımızı diyet olarak algılamamak lazım.Bu bir yaşam biçimi olmalı bizim için.
Bu zamana kadar kilo verme işini farklı bahaneler altına sığınarak hep erteledik.Diyet stres kaynağı olmamalı,tansiyon düşecek kadar ağır diyetler yapılıp sağlığımızı tehlikeye atmaktan kaçınmalıyız.
Günde 3 ana 3 ara öğün şeklinde düzenli beslenirsek çok güzel kilo verilebilir.
Önemli olan tek şey kararlı olup istemek.
Şuan seni kararlı ve istekli göremiyorum maalesef.Umarım sınavların güzel geçer ve başarı ile mezun olursun..
Eğer yine kilo verme isteğin aklına gelirse mutlaka kararlı ol ki hiç bir şey seni yolundan alıkoyamasın :16:
Sevgiler.

Back
X