- 19 Ekim 2010
- 2.186
- 1.302
- 373
Öncelikle geçmiş olsun kaptanımSelamın aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı Pazarlar
Pazarda olsa benim için gün yine karga kahvaltısını etmeden başladı
Sade Türk kahvemi içtim birazdan da kahvaltımı yapacağım kuzuyu uyandırıpAslında yüzmeye gideceği için çok mutlu ama dün gece nerden aklına geldiyse yahu ben artık hiç bir sabah geç saatte kadar uyuyamıyacakmıyım dedi
erken yatarsın olur biter dedim
Eşim dün sen götürürsün diyordu ama yine benide uyandır diye tembihledi
Bu arada bahtsız bedevi olduğumu söylemişmiydim
Dün biz eşimin halasına giderken büyük kız çizim yaparım diye evde kaldıİyikide kalmış çünkü biz gelmeden bir 15 dakika önce mutfağa girdiğinde bakmış baya su var
kombi kendi kendine su basıp sonrada basınç oluşunca tahliye etmiş ve kombinin önü komple suyla dolmuş
Kızcağız hemen parkeler kabarmasın diye silmiş ama tabi o arada zaten emmiş emmeceği kadar suyu
Gözle görülmüyor ama ayağımı o kısmında gezdirdiğimde hafif kabardığını hissedebiliyorum
Gelir gelmez hemen mutfağı toparladık eşim peteklerden su boşalttı basıncı azaltmak için ama bu sabah baktım yine kendi kendine su basmış ki kombiyi komple kapatmıştık ( zaten petekleri kullanamıyorduk aşağı su akıyor diye sadece sıcak suyu kullanıyorduk oda artık yalan oldu)
Üstelik daha dün eşimin Kombici arkadaşıyla muhabbeti olmuş 19 senelik kombi valla iyi sıkıntı yaşamıyorsunuz diyededim arkadaşına mesaj at şoma ağızlı kombi gitti diye
![]()
![]()
nasıl gülüyor valla içimize mi doğmuş ne diye
Dedim ne gülüyorsun len yine masraf çıktı amannn canımız sağ olsun diyor
Neyse yüzme faslı bitsin de olmadı öğlen çağırırız da bir gelip bakar
Canım detoks suyunu geçen ben paylaşmıştım hatta dur bir daha bulup paylaşayım;
Metabolizma hızlandırıcı çayın tarifi
Malzemeler;
Bütün malzemeleri bir tencerede 7 - 8 dakika kadar kaynatıp süzüyorum
- 2 litre su
- 1 adet elma
- 2 adet limon
- 2 adet kabuk tarçın
- 1 ufak parça taze veya kök zencefil ( tozda oluyor 1 çay kaşığı kadar )
- 3 - 4 karanfil
- 1/2 çay kaşığından biraz az toz karabiber ( varsa tane karabiberin 4 - 5 tane yeterli bence )
sonra şişeyle dolaba koyuyorum ve içeceğim zaman yarım bardakdan biraz fazla döküp üzerine kaynamış suyla ilave yapıyorum ki sıcağa yakın içmiş oluyorum
Diyetisyenime de danıştım kesinlikle harika bir metabolizma hızlandırıcı üstelik bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir kış çayı dedigünde 3 bardak içiyorum dedim sabah öğle akşam
sıkıntı yok dilediğin gibi içebilirsin dedi
Kabaklı Zayıflatan meze Tarifi;
Malzemeler;
1 adet kabak ( çiğden rendeliyoruz ve elimizle suyunu sıkıyoruz )
Yoğurt ( Kabakle karıştırıp koyu cacık kıvamına getiriyoruz )
Sarımsak ( lezzet vermek için ekliyoruz ki çok yakışıyor )
Bol nane
Bu Mezede Hem Yağ yakımını sağlıyor hemde çok güzel tok tutuyordiyetisyenimin sınırsız yiyebilirsin dediği tek şey
Perşembe akşamları genelde bunu tüketmeye çalışacağım1 kabaktan bile rahat 3 kaseden az fazla çıkıyor hani dolaptada bir şey olmuyor 2 - 3 günde dursa
Benim bir nevi imdat çekicim haline geldi
Bunuda kesinlikle tavsiye ederim
Canım menün çok güzel tebrik ederimsuyunuda bol tutarsan güzel bir eksi göreceğine eminim
![]()

Tarifler için teşekkürler kabak hosuma gitti salata niyetine bile yenilebilir çok sağol