Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Günaydın kadinlar kulubunun en guzel hatunları.

Huzurvemavi Huzurvemavi sevgili Rakibem sırf sana söz verdim diye kahvaltidan once 100 tane mekik cektim. Bugun cok yorulup gelecegim aksam daha zor olurdu. Acayip zorlandim karin kaslarim cok agriyor. Iyiye isaret dimi? Hadi sendende bekliyorum bu performansı.

8. TAKIMA SAĞLIKLI VE KEYİFLİ KİLO VERMELER DİLERİM. :KK36:

seaBahAR

"Her üyenin, yarışma kurallarını içeren Karar Defterini okuması zorunludur.
Kararların güncel hali her zaman son mesajdır."

8.TAKIM KURALLARI:

* Her üye kendi kilo bildirimini cuma günü en geç 11:00 kadar yüzde hesabı ile bildirmekle yükümlüdür...

* Kilo bildirimini önceden mazeret bildirmeksizin 3 kere aksatan yada geciktiren takımdan uzaklaştırılır.

>>> 1.sarı kart,2.sarı kart ve kırmızı kart ile diskalifiye...

sarı kartların silinmesi>>> bu konuda sarı kart silinmez...!

*cuma kilo bildirimlerinde, mutlaka o haftaki yapılan sporların toplamı ve mesaj sayılarının toplamı da yazılacak.

* Her üye haftada en az 30 mesaj yazmak zorundadır(cuma sabahından,perşembe gecesine kadar)Yapılan kontrollerde önceden mazeret bildirmeksizin 3 kere bu kuralı ihlal eden takımdan uzaklaştırılır..mesajlarınızı numaralandırınız...

sarı kartların silinmesi>>> bu konuda sarı kart silinmez...!özel durumlar kaptanın insifiyatinde...!

* Her üye son yazdığı mesajdan itibaren yazılan mesajları okuyup gerektiğinde cevaplamakla yükümlüdür... Bu bir bütünün parçası olmak adına önemlidir.

* Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini süresi ile+günlük mesaj sayısını bildirmekle yükümlüdür..

* Kaçamak yapanlar yaptıkları kaçamağın kalorisine göre,aynı gün içerisinde ekstra sportif faaliyette bulunacak ve bunu takıma yazacaklar.

* 3 Hafta arka arkaya kilo veremeyen takımdan çıkarılır...

sarı kartların silinmesi>>> genel bireyselde ilk 3 dereceye girenlerin sarı kartları silinir.her kilo verdiği hafta,bir önceki sarı kartı silinir...!

* yeni üyenin deneme süresi 3 haftadır,yeterli paylaşım ve takıma uyum sağladığı kanaatine varılınca listeye dahil edilir.

*her üye haftalık hedef belirlemeli ve hedefine ulaşmalıdır...%30 performans uygulamasında takımımızın ceza almaması için bu gerekli ve zorunludur...

*cuma kilo bildiriminden sonra kilo veremeyen üye yada üyeler,ceza olarak diğer takımlara gidip,o hafta kilo veremediklerini,bundan pişman olduklarını belirteceklerdir.. özetle,kendilerini ifşa edeceklerdir.

* Takım kuralları ilerleyen zamanlarda güncellenecek ve yeni kurallar eklenecektir.

MUTLAKA OKUYUNUZ...!!!
***13. takımdan alıntıdır***
Yukarıda belirtilen kurallarımız uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

EK OLARAK;
Kardeş takımımız: 3. takımdır.
kardeş takımın arada sırada topikleri ziyaret edilecek ve yardıma ihtiyaçları olduğunda yardım edilecek.
aynı şekilde bizimde yardıma ihtiyacımız olduğunda yardım istenilecek.

şu 3 linkdeki güncellemelerin son sayfalarını hergün okuyun,takip edin.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=154953&page=15&p=32695734#post32695734

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...mans-uygulamasi-cuma-zayiflama-yarismasi.html

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=37798&page=1049

HER ÜYE TAKIM LİSTESİNİ HAZIRLAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDADIR

1- YARIŞMACININ VERDİĞİ/ALDIĞI KİLONUN YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
Formülümüz şu şekilde:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Yarışmacı 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61-60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,82

TAKIM YÜZDESİ HESAPLAMAK

yüzdeleri toplanarak, kişi sayısına bölünüyor...

SPOR VE MESAJ SAYISI KONUSU İSE ŞU ŞEKİLDE;

spor ve mesaj sayısı başlangıç >>cuma günü sabahı
spor ve mesaj sayısı bitiş >>perşembe akşamı

yani cuma günü sporlarınızı ve mesaj sayılarınızı bildirirken,perşembe akşamına kadar olan sporlarınızı ve mesaj sayılarınızı toplayıp yazıyorsunuz.kilo bildirimini erken saatlerde yaptığımız için cuma günkü sporlar ve mesaj sayıları gelecek haftaya dahil ediliyor...

kilomuzu ve sporumuzu ve haftalık mesaj sayımızı şu şekilde bildiricez:

***ÖRNEKTİR***

kilo bildirimim

geçen hafta : 90,5
bu hafta :90,4
aradaki fark :0,1
hesaplanmış hali : %0,11

bu haftaki toplam sporum :115 dk
bu haftaki toplam mesaj sayım :35

GÜNLÜK GÜN SONU BİLDİRİMLERİMİZ ŞU ŞEKİLDEDİR

bugünkü menüm:
sabah

ara

öğle

ara

akşam

ara

içilen su:

yapılan spor dakikası:

mesaj sayım:

Selamün Aleyküm kızlarrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı sabahlar :KK68:

Kayıp kaptanınız geldiiiiiiiiiiiiiii :D
Valla bazen kendimi İsviçre Çakısı gibi hissediyorum :D her işe yarıyorum :D

Dün kahvaltı faslından sonra önce eşimle dükkana gittik ( daha evvel hep birileri dükkanda var diye bizi sokmazdı içeri sonunda adamcağızın ufakda olsa çalışma alanını gördük ;) )
Rahmetli babasının eski tezgahınıda vermiş eski ortak :KK61: Tabi büyük kızım onu görünce kendini tutamadı ağlamaya başladı :KK48: torunların içinde en çok o rahmetli dedesiyle vakit geçirirdi ve ne zaman dükkana gitse o tezgaha dikkat et desede dedesi hep gider kafayı aynı yere vurup dururdu :D tabi o zamanlar boy yok 3 - 4 yaşlarındaydı :KK53:

Bİr yarım saatten fazla eşime ailecek yardımcı olduk sonrada kızlarla alışverişe gittim ;)
Şansa ilk gittiğimiz AVM ana baba günüydü ve otoparkına bile giremeden vazgeçtim ve bir başka AVMye geçtik ;) ordada Annemle deng geldik mi :D :D :D
Giderken çağırmıştım onuda yok Eyüpte kuran okuyorum demişti ama eve gelince aklına bir salopet düşmüş Almanyadaki torunu için ve oda en yakın AVM orası diye gittiğimiz yere gelmiş :D Neyse iyi oldu oda dönüşü yürümek zorunda kalmadı ;)

Kızlara birer hırka, büyük kıza bir beyaz gömlek ufaklığa da düz beyaz bir tshirt ( üzerine kelebekler işliyorum minik kuşuma ) birde kendime 1 cift ayakkabı alıp döndük ;)
Tam ay çok yoruldum yayılayım derken eşim aradı dükkanda kimse yok istersen gel bana arkadaş ol diye :KK48:
Hadi kızlarıda bırakıp eşimin yanına gittim ve maşallah bayada iş varmış :KK57: adama yardıma gitmesem kesin gece 1e kadar uğraşırdı :KK48:

Karı koca bir yandan müzik dinledik bir yandan sohbet edip kalan işleri bitirdik ama yinede gece 11de ancak eve gelebildik :rolleyes: üstelik en son saçımdan tutun paçalarıma kadar talaş ve toza bulanmıştım :D :D :D
İnanılmaz yoruldum ama bir okadarda zevkliydi hatta defalarca eşimi bana hayran hayran bakarken yakaladım :D
Adamcağız ya Helal kız sana Allah razı olsun her işimde en büyük desteğim sensin dedi :KK37:

Tabi eve gelince doğru duşa attım kendimi ve nasıl yorulduysam anında sızmışım :KK48:

Bugünde kurs var :KK53: Aslında gitmeyecektim de hadi önümüzdeki haftalarda yarım gün gideceğim ( küçük kuzunun okulundan dolayı ) bari hoca kafadan takmasın dedim :D

Tunaydin kızlar neler yaptınız sabah 9 da kahvaltıdan sonra evi öylece bırakıp kızı yüzme kursuna yazdirmaya gittik hemende başladı üç hoca her birinde 7 çocuk baya eglenceliydi havuzda büyüktü tüm anneler babalar ayaklarında galoş kuzuların yanından ayrilamadik benimki yüzme biraz biliyor evde havuza giriyor diye bilen guruba aldılar karşıya yüz dedi hoca gitti dönerken nefesi yetmedi bir panik oldu kadında tutmadı yüz dedi çıktı ağladı ağlayacak sinir oldum anne bogulucaktim dedi Allah korusun gel sen dedim bugün ilk günün bilmeyen gurupla bir kaç ders alış dedim neyse daha iyi oldu oradaki erkek hoca ilgili çıktı kuzum rahatladı devam etti geldik şükür

Bazen cidden insanı dersten soğutuyor hocalar :KK53:
Büyük kızım daha 8 - 9 yaşındayken bir heves yüzmeye yazdırdım ;) olimpik havuz tabi ve hiç bilmediğini hatta sudan korktuğunu izah ettim ;) Hoca bunlara 1 ders fayans üzerinde hareketleri gösterip ikinci ders direk havuza atlayın dedi :KK57: bizde tribünde izliyoruz o zaman Anneler olarak :KK53: Benimki tabi boğulurum atlayamam demiş hocada buna merak etme atla boğulursan seni kurtarım demiş ( sopa uzatıyordu dışardan hani atlayıp su yüzeğine çık tutun ona diye )
Benimki atladı ama hem benim hem onun ömründen rahat 5 sene gitti :( Çıktığında zangır zangır titriyordu ve hoca hadi bir daha dediğinde ağlayıp ben istemiyorum diye tutturdu haklı olarak ;)
Bir daha o oldu onu götüremedim hatta 17 yaşında bak yazın denize bile girmek istemez ;)
GEçen ufaklığı yazdıracağım dedim de ona bile karşı çıktı hayır izin vermiyorum diye ( ki bu yazdıracağım yer başka bir yer ve asla atlayarak çocukları suya salmıyorlar ) hatta onada dedim o kursa yazıl diye ama inatla gitmem diyor ;)
Kardeşi için bile zor ikna ettim yoksa onada izin vermeyecek :D
Bazı hocalar insanın hayatında iz bırakıyor maalesef :(
Hep diyorum belki ileride heveslenip öğrenir inşallah diye ;)

Anca mayonun ucundan beni dibe cekmeyecek şekilde tutunursan kendini serbest bırakıp suda çekerim yoksa hep birlikte mortingen:KK70:

Benim eşimde yüzme bilmez :D hatta çenesine gelince başlar nefes sıkıntısı :D
Hep diyorum Allah korusun bari kendinizi kurtaracak kadar yüzme öğrenin diye ama yok adam Pomak ( Pomaklar suyu pek sevmez :D ) kızıda ona çekmiş ama en azından ufaklığı kendime benzettim :D nerde bir etkinlik bizimki hadi gidelim der :D

Kızlar bimden besi bir arada cay aldım. Daha önce kullanıp faydasını gören var mi. Benim bağırsaklarım biraz tembel o yüzden aldım. Bu çayı ne zaman içsem faydasını görürüm acaba.

Canım aç karnına içersen çok daha güzel faydasını görürsün ;)

Benimde ütülerim var bir tarafim yap simdi diyor bir tarafim yarina utulenmeyecek birsey giy diyor...

Aynı şeyi banada söyleyenler var yandan yandan :D
Nefret ediyorum ütüden ( eskiden nasıl bir manyaklıyksa iç çamaşırlarına kadar ütülerdim şimdi yetişemeyince sadece dışarı giydiğimiz kıyafetleri ütülüyorum ;) evde giydiklerimizi güzel katlayınca pek istemiyor ;) )

Yarin okula gotureceklerimi ayarladim. Sabah ugrasmayacağım. Yemegi fazlaca pisirdim. Birazini bugun yedik yarin yanina pilav belki birde corba yaparım. Sabah yuruyerek gitmeyi planliyorum esim yok gitme diyor. 3.5 km falan ama bazi yerleri surekli yokus. Nöbetciyim birde okulda. Zaten hareketli olcam. Kararsiz kaldim.

Yine sen bilirsin ama bencede eski sisteminle git ;) yoksa çok bayır varsa okula gidene kadar kan ter içinde kalırsın ;)
Okulun çok uzak değil yoksa ;) hani 45 dakikada en fazla gidilir

Kız kuralları paylaştında ne demek istedin anlamadık :) Azimliyim benide mi alın diyorsun yoksa :)

Bende

Araniza katilmak istiyorum79 kiloyum

Eee o zaman aramıza hoş geldin diyelim ;)
Kuralları okumuşsun zaten de ben bir özetliyeyim;

Bol bol paylaşım ( günde en az 5 mesaj )

Her gün menü ve yapılıyorsa spor bildirimi ( sporu topluyoruz cumalara kadar )

Cuma bildirm günü yani kilolarımızı saat 12ye kadar hadi taş çatlasın 14 diyelim ;) bildiriyorsunuz ;)
Takımın listesini paylaşım alanına taşıyorum bende ;)
Yeni gelen arkadaşlar ancak 3.cü cuma takımın listesine girebiliyorlar ;)

Baya kalabalık bir takımız ve üye sayımızın sınırına yaklaştık o yüzden düzenli paylaşımı keisnlikle istiyorum yoksa listeye alamam ;)
İlk fırsatta kendini daha ayrıntılı tanıtırsan sevinrim ;)
Bu ara bende kendimi tanıtayım;

Bendeniz Banu, 37 yaşında biri 17 diğeri 7 yaşında iki cadının Annesiyim ( gerçi daha bu sene doğum günleri :D )
PKO ve insülin direnci yüzünden zor kilo verenlerdenim ama tedaviye başladım şükür ;) elbet o dirençde kırılacak ;)
Rekorum 124.5 kgdu ama şükür 110u gördüm ( gerçi bir ara 93 - 94 arası gidip geliyordum ama eşimin sağlık sorunları benide bozdu :D )
Azimle devam :) inanıyorum o direnç kıralacak ve ben çok daha aşağıları göreceğim ;)

Bugün 1.5 saat yürüyüs yaptim ve eve geldim bir de ne goreyim; cikiletali kek :mad: ama yemiycem , komsu yapmis ben seviyorum diye vallahi sinaniyorum ya :KK67: ekte bugün yaptigim smoothiem mevcut Esrasi Esrasi arkadasima da ornek olsun istedim, bak acayip iyi geliyor tatli istegine de, denemek istersen; bir muz bir su bardagi süt 2 kasik yogurt ve bir tatli kasigi pekmez ya da bali robotta gecir iste bu kadar. devasa bir bardak oluyor ic ic bitmiyor
aa muz yiyebiliyoruz bu şekilde yani süperrr :KK71: kız var ya bu hafta işe yararsa süper olcak çünkü cuma evlilik yıldönümü çok güzel olmalıyım :KK68:

SElamın Aleyküm kızlarrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı geceler :KK68:

Aslında 2 saat evvel eve geldim ama eşim sağ olsun laptobla cizim yapınca ancak bana sıra geldi :KK66:
Gün çok yoğun ve yorucuydu ama yinede çok zevkliydi :KK66:
Bol bol sohbet ettik tabi bütün servis yine bana kızkardeşim her zamanki gibi kıvırdığı için :KK53:

Öğlende ona kahve içmeye gittik sonrada dönüşte akşam Annemin Amcakızını kızlarıyla Metro durağına bıraktım. Akşam yemeğine Annemlerde toplandık ve her zamanki gibi yine ikizler benim kıza zarar vermeye kalkıştılar :KK67: Bu kez tek kelime etmedim ( yoksa yine gerilecektik çünkü damat sağ olsun çocukları zarar dahi verse git öte dediğimiz an uyuz oluyor ) ama kuşum akıllıca davranıp siz bana zarar veriyorsunuz sizinle oynamayacağım dedi :KK48:

Şükür bu geceyi sıkıntısız atlattık :KK66:
Artık çarşamba akşamı yine Annemde toplanırız ( Perşembe sabahı Almanyaya uçacaklar 3 haftalığına ) sonra zaten o arada biz kızkardeşimle kursta bir araya gelsekde çocuklar olmadığı için sıkıntı yaşanmaz :KK48:

Zaten fıstık gibi hatunsun :KK66: eminim cumaya kadar az daha gider ve çok daha güzel olursun :KK68:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: Tebrik ederim canım neredeyse hepsi yağdan gitmiş yani kalıcı :KK66: ne mutlu sana :KK66: Darısı benim başıma valla ayın 1ini iple çekiyorum :21:
Umarım bende hep yağdan gitti diye paylaşmak nasip olur :KK66:

Çok çok geçmiş olsun canım :KK66: İnşallah geçmiştir başın :KK60:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: Bak sana ne güzel bir motivasyon oldu ve keki yemedin :KK66:
Eminim haftaya dahada güzel bir rakam bildirirsin :KK66:
VAlla diyetisyene gitmeden bende denemek istiyorum şu sıvı diyeti ( en azından diyetisyendeki başlangıcım az eksik olsun :KK66: ) hatta Perşembe sabahı başlarım hazır Annemde gitmiş olacak beni sabote edemez :KK70:

Bu arada çorbaları hep kendinmi yaptın yoksa hazırda kullandınmı :KK64:
Birde Mercimek çorbasını çok seviyorum ben hatta genelde hiç un eklemem, sadece çok az salça ve yağ, az tuz ile bir nevi haşlanıyor ve sonra blenderden geçiriyorum :KK66: tabi içine evde varsa kereviz ekliyorum çok lezzetli oluyor :KK66:
Bana tarif yazarmısın en azından eksik malzeme varsa alayım perşembe günü marketten ( halkgünü o zaman :KK70: )

Günaydın abliş :) Kendim yaptım ablacım bi kaç istisna dışında, plansız programsız yolculuk yapmıştım mesela onda hazır çabuk çorbalar varya domatesli olanını kullanmıştım sadece. Perşembe günü senin için en ideal gün o zaman, sabote edecek birileri varken bu diyet özellikle zor :) Mercimek çorbası olmasın ablacım un koymuyorsun iyi ama sebze yerine geçmediği için istediğin kadar etkiyi yaratmaz, sebze olması daha garanti :KK200: Domates ve havuç çorbasını çok tüketiyorum ben, belki biliyorsundur ama bilmeyenler için de paylaşacağımı düşünerek domates çorbası tarifime başlıyorum. Çok olsun ısıtıp ısıtıp yiyeyim diye 7-8 adet büyük domatesin kabuklarını soyup blenderda geçiriyorum, daha sonra tencerede en önce göz kararı yağ ve 1 tepeleme yemek kaşığı salçayı kavuruyorum, ardından 1 silme yemek kaşık un koyuyorum onu da kavurunca püre domateslerimi atıyorum içine. Bir kaç dakika da öyle kavuruyorum, tuzunu baharatını ekip suyunu koyuyorum kaynayana kadar bekliyorum. Ocaktan alınca yarım bardakta süt döküyorum ben daha kremamsı bir tat veriyor diye. Bu şekilde tüketiyorum. Havuç çorbası da tüketilecek güzel bir çorba bence, 4 adet havucu rendeleyip tencerede en önce zeytinyağı ile soteliyorum. Havuçlar ölünce ardından 4 su bardağı su koyup ateş altında yumuşamaya bırakıyorum. Pişince onu da tamamen blenderdan geçirip terbiyesini hazırlıyorum bir yandan. Başka bir tavada yine zeytinyağı ve 1 kaşık unu kavuruyorum, kokusu çıkınca 1 bardak süt koyuyorum hızlı hızlı karıştırıp ardından hemen de 1 yumurta sarısını atıyorum iyice karıştırıyorum.Kıvamı hemen yoğunlaşmaya başlayacak iyice karıştırınca hemen blendardan geçirdiğim havucun içine löp atıyorum :KK53: Beraber karıştırdıktan, tuzunu biberini attıktan sonra bir daha blenderdan geçiriyorum yine daha pürüzsüz oluyor, işte bu kadar :KK14:

aa muz yiyebiliyoruz bu şekilde yani süperrr :KK71: kız var ya bu hafta işe yararsa süper olcak çünkü cuma evlilik yıldönümü çok güzel olmalıyım :KK68:
Aynen yiyebilirsin ama günde 2 3 kere yapılacak birşey değil ona dikkat ederek :KK36: İnşallah yarayacak evlilik yıldönümü gazıyla kısa sürede istediğin kiloda olacaksın zaten inanıyorum sana :KK37:

Günaydın kızçeler, cumartesi ve pazar günü 1'er buçuk saatlik yürüyüş yaptım. Ama diyeti accık sabote ettim bence az bile yaptım aslında. 2 günde evde misafirler vardı herkes eli dolu gelmiş, komşu kek yapmış falan :mad: Bir de cumartesi gününe ilave etmeyi unutmuşum ben, buraya çok sık giremediğim için herşeyi belirtemiyorum maalesef.. İş çıkışı patronlarımız mangal partisi yapmıştı, zorla bana da yedirdiler gerçekten zorla ama yemicem sevmiyorum dedikçe hakkımı helal etmem diye konuştular benim çekindiğimi düşündüler anlamadım ama cidden çok ısrar ettiler, az birşey yedim sırf gönülleri olsun diye önüme getirip getirip durdular mangalları sağolsunlar.. bir de patronum yani bir yerden sonra ayıp olur diye düşündüm :KK12: Onun dışında cumartesi gününün başka falsosu yok, ama pazar günü cumartesi günü komşumun getirdiği çikolatalı keke dayanamayıp 4-5 çatal yedim.. Pişman değilim valla iyi geldi ne yalan diim :oops: Bir de çorbanın yanında 2 haşlanmış yumurta yedim bir de akşam bir adet pişmaniye ve yağlı gevrek yedim :sinirli: Kaçamaklarım bu kadar, regl olcam ben ondan canım çekiyor napıyım :bicak: Bu hafta tartıda fazla da çıkabilirim acayip ödem doluyorum çünkü şu an bile biraz var zaten bir de bu kaçamaklarında etkisi olabilir. Kızlar ödem olmaması için ne yapılmasını gerektiğini bilen varsa sevinirim valla yeri gelmişken En Büyük KK

Back
X