Selamün Aleyküm kızlarrrrr

Herkese hayırlı sabahlar
Kayıp kaptanınız geldiiiiiiiiiiiiiii

Valla bazen kendimi İsviçre Çakısı gibi hissediyorum

her işe yarıyorum
Dün kahvaltı faslından sonra önce eşimle dükkana gittik ( daha evvel hep birileri dükkanda var diye bizi sokmazdı içeri sonunda adamcağızın ufakda olsa çalışma alanını gördük

)
Rahmetli babasının eski tezgahınıda vermiş eski ortak

Tabi büyük kızım onu görünce kendini tutamadı ağlamaya başladı

torunların içinde en çok o rahmetli dedesiyle vakit geçirirdi ve ne zaman dükkana gitse o tezgaha dikkat et desede dedesi hep gider kafayı aynı yere vurup dururdu

tabi o zamanlar boy yok 3 - 4 yaşlarındaydı
Bİr yarım saatten fazla eşime ailecek yardımcı olduk sonrada kızlarla alışverişe gittim

Şansa ilk gittiğimiz AVM ana baba günüydü ve otoparkına bile giremeden vazgeçtim ve bir başka AVMye geçtik

ordada Annemle deng geldik mi

Giderken çağırmıştım onuda yok Eyüpte kuran okuyorum demişti ama eve gelince aklına bir salopet düşmüş Almanyadaki torunu için ve oda en yakın AVM orası diye gittiğimiz yere gelmiş

Neyse iyi oldu oda dönüşü yürümek zorunda kalmadı
Kızlara birer hırka, büyük kıza bir beyaz gömlek ufaklığa da düz beyaz bir tshirt ( üzerine kelebekler işliyorum minik kuşuma ) birde kendime 1 cift ayakkabı alıp döndük

Tam ay çok yoruldum yayılayım derken eşim aradı dükkanda kimse yok istersen gel bana arkadaş ol diye

Hadi kızlarıda bırakıp eşimin yanına gittim ve maşallah bayada iş varmış

adama yardıma gitmesem kesin gece 1e kadar uğraşırdı
Karı koca bir yandan müzik dinledik bir yandan sohbet edip kalan işleri bitirdik ama yinede gece 11de ancak eve gelebildik

üstelik en son saçımdan tutun paçalarıma kadar talaş ve toza bulanmıştım

İnanılmaz yoruldum ama bir okadarda zevkliydi hatta defalarca eşimi bana hayran hayran bakarken yakaladım

Adamcağız ya Helal kız sana Allah razı olsun her işimde en büyük desteğim sensin dedi
Tabi eve gelince doğru duşa attım kendimi ve nasıl yorulduysam anında sızmışım
Bugünde kurs var

Aslında gitmeyecektim de hadi önümüzdeki haftalarda yarım gün gideceğim ( küçük kuzunun okulundan dolayı ) bari hoca kafadan takmasın dedim
Tunaydin kızlar neler yaptınız sabah 9 da kahvaltıdan sonra evi öylece bırakıp kızı yüzme kursuna yazdirmaya gittik hemende başladı üç hoca her birinde 7 çocuk baya eglenceliydi havuzda büyüktü tüm anneler babalar ayaklarında galoş kuzuların yanından ayrilamadik benimki yüzme biraz biliyor evde havuza giriyor diye bilen guruba aldılar karşıya yüz dedi hoca gitti dönerken nefesi yetmedi bir panik oldu kadında tutmadı yüz dedi çıktı ağladı ağlayacak sinir oldum anne bogulucaktim dedi Allah korusun gel sen dedim bugün ilk günün bilmeyen gurupla bir kaç ders alış dedim neyse daha iyi oldu oradaki erkek hoca ilgili çıktı kuzum rahatladı devam etti geldik şükür
Bazen cidden insanı dersten soğutuyor hocalar

Büyük kızım daha 8 - 9 yaşındayken bir heves yüzmeye yazdırdım

olimpik havuz tabi ve hiç bilmediğini hatta sudan korktuğunu izah ettim

Hoca bunlara 1 ders fayans üzerinde hareketleri gösterip ikinci ders direk havuza atlayın dedi

bizde tribünde izliyoruz o zaman Anneler olarak

Benimki tabi boğulurum atlayamam demiş hocada buna merak etme atla boğulursan seni kurtarım demiş ( sopa uzatıyordu dışardan hani atlayıp su yüzeğine çık tutun ona diye )
Benimki atladı ama hem benim hem onun ömründen rahat 5 sene gitti

Çıktığında zangır zangır titriyordu ve hoca hadi bir daha dediğinde ağlayıp ben istemiyorum diye tutturdu haklı olarak

Bir daha o oldu onu götüremedim hatta 17 yaşında bak yazın denize bile girmek istemez

GEçen ufaklığı yazdıracağım dedim de ona bile karşı çıktı hayır izin vermiyorum diye ( ki bu yazdıracağım yer başka bir yer ve asla atlayarak çocukları suya salmıyorlar ) hatta onada dedim o kursa yazıl diye ama inatla gitmem diyor

Kardeşi için bile zor ikna ettim yoksa onada izin vermeyecek

Bazı hocalar insanın hayatında iz bırakıyor maalesef

Hep diyorum belki ileride heveslenip öğrenir inşallah diye
Anca mayonun ucundan beni dibe cekmeyecek şekilde tutunursan kendini serbest bırakıp suda çekerim yoksa hep birlikte mortingen
Benim eşimde yüzme bilmez

hatta çenesine gelince başlar nefes sıkıntısı

Hep diyorum Allah korusun bari kendinizi kurtaracak kadar yüzme öğrenin diye ama yok adam Pomak ( Pomaklar suyu pek sevmez

) kızıda ona çekmiş ama en azından ufaklığı kendime benzettim

nerde bir etkinlik bizimki hadi gidelim der
Kızlar bimden besi bir arada cay aldım. Daha önce kullanıp faydasını gören var mi. Benim bağırsaklarım biraz tembel o yüzden aldım. Bu çayı ne zaman içsem faydasını görürüm acaba.
Canım aç karnına içersen çok daha güzel faydasını görürsün
Benimde ütülerim var bir tarafim yap simdi diyor bir tarafim yarina utulenmeyecek birsey giy diyor...
Aynı şeyi banada söyleyenler var yandan yandan

Nefret ediyorum ütüden ( eskiden nasıl bir manyaklıyksa iç çamaşırlarına kadar ütülerdim şimdi yetişemeyince sadece dışarı giydiğimiz kıyafetleri ütülüyorum

evde giydiklerimizi güzel katlayınca pek istemiyor

)
Yarin okula gotureceklerimi ayarladim. Sabah ugrasmayacağım. Yemegi fazlaca pisirdim. Birazini bugun yedik yarin yanina pilav belki birde corba yaparım. Sabah yuruyerek gitmeyi planliyorum esim yok gitme diyor. 3.5 km falan ama bazi yerleri surekli yokus. Nöbetciyim birde okulda. Zaten hareketli olcam. Kararsiz kaldim.
Yine sen bilirsin ama bencede eski sisteminle git

yoksa çok bayır varsa okula gidene kadar kan ter içinde kalırsın

Okulun çok uzak değil yoksa

hani 45 dakikada en fazla gidilir
Kız kuralları paylaştında ne demek istedin anlamadık :) Azimliyim benide mi alın diyorsun yoksa :)