Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Bu arada yine erken kalkınca sabah eşimle çocuklara kahvaltı hazırlarken öğlenlik yazdan hazırlayıp buzluğa attığım Bahçemizdeki taze fasulyeden yaptım :KK68:
Kızlarada daha evvel sarıp buzluğa attığım sarmalardan pişirdim ( biz yokken acıkırlarsa hazır olsun diye ) ama yaparken yaprakları çok bekletmedim suda sanırım biraz tuzlu olmuş o_O nasıl tuzunu alabilirim bilen varmı ;) pişti bile ;)

Bu arada yine erken kalkınca sabah eşimle çocuklara kahvaltı hazırlarken öğlenlik yazdan hazırlayıp buzluğa attığım Bahçemizdeki taze fasulyeden yaptım :KK68:
Kızlarada daha evvel sarıp buzluğa attığım sarmalardan pişirdim ( biz yokken acıkırlarsa hazır olsun diye ) ama yaparken yaprakları çok bekletmedim suda sanırım biraz tuzlu olmuş o_O nasıl tuzunu alabilirim bilen varmı :KK66: pişti bile :KK66:
Limon sık üstüne yada yoğurtla yenebilir pirinçler kırılmıyormu denedim kırıldı benimki?

Örgü yapıyorum yeğenimin bebeğine ceketi bitirdim dikmeye eriniyorum miniş kız elbisesine başladım patik siparişi var kız la oğlan onları yapıcam bide kıza adını çıkaramadım şimdi boyunlukmu ne ondan istiyorum yüzmeden gelirken falan iyi olur:KK69:

Toz zencefili balla karıştır bir çay kaşığı ye ama toz çok olacak koyu olsun@ oynakbaşı bunu da deneye bilirsin

Bak onu denerim hemen evde zencefilim de toz var Allahtan ;) maşallah ev ev değil aktar dükkanı :D

Limon sık üstüne yada yoğurtla yenebilir pirinçler kırılmıyormu denedim kırıldı benimki?

Canım ben zaten kırık pirinçle yaparım Sarmayı ;) İnan çok büyük rahatlık oluyor ;) nasılsa her oturduğumda sarmaya az sarma huyum yok bari iki pişirim de olsa atayım dedim ( orta boy tencere 1 pişirimim ;) )
Hani aniden biri geleceğim diye haber verince hemen gelene kadar pişirilebilir üstelik hiç farkı yok ;) yanına bir patates salatası ve poğça al sana menü misafirlik ;)
Benim arkadaşım hatta poğça ve kurabiyeyi de fazla fazla yoğurup şekillendirdikten sonra donduruyor tepside sonrada poşete doldurup buzluğa atıyor ;) ve inan her defasında sanki yeni yoğurup pişirmiş gibi ;)
Genelde ona çok gelen olur millet 1 saate sendeyim dedikleri anda masayı donatır millet gelene kadar :D

Benim buzlukta okadar yer olmuyor genelde ama fırsat oldukça bende sarma, sigara böreği yada Annemin böreğinden ( fazla gönderirse yemiyeyim diye buzluğa atıyorum :D ) olur ;)

Örgü yapıyorum yeğenimin bebeğine ceketi bitirdim dikmeye eriniyorum miniş kız elbisesine başladım patik siparişi var kız la oğlan onları yapıcam bide kıza adını çıkaramadım şimdi boyunlukmu ne ondan istiyorum yüzmeden gelirken falan iyi olur:KK69:

Ay aslında çok iyi fikir bende benim kuzuya yapayım bir tane ;) şal takmayı pek sevmiyor bari hem ensesini korur hemde kafasın aynı anda ;) ilk fırsatta 2 yumak ip alayımda öreyim bari ;) hem banada değişiklik olur ;)
Bu arada ellerine sağlık ;)
Ben en son 2 sene evvel büyük kızım uzun kalın hırka istemişti onla boğuştum ( kaban gibi olmuştu ) hatta tam bitti baktım büyük geldi komple söküp bir daha ördüm :D Annem delisin okadar uğraştın dedi ama son dikmeye sabrım kalmayınca ona vermiştim halada kış gelince üzerinden çıkarmaz büyük kızım :D

Bu sabah çok erken uyandım dinleniyorum şu an. Sırtımin ağrısı hafifledi. Demekki yorgunluktanmis. Yaşlandık bee...

Bir iki saat sonra çalışma masası ve çalışma koltuğu almak için dışarı cikicaz. .
Evde ki çok yıprandı daha kapsamlı bişey düşünüyoruz ..
Sonra da yemek yeriz ve bi haftasonu daha biter böylece. ..

Sizce de öylemi nasıl hızla geçiyor zaman. Bir bakıyorsun haftaiçi bir bakıyorsun haftasonu..

Bir makalede okumuştum. Depremler tsunamiler doğal felaketlerden kaynaklı zaman hızla akiyormuş. Doğruluk payı varmı acaba...o_O

Yaptıktan sonra resmini Atarmisin kuzum ..fikir olur bana da.

Sizce de öylemi nasıl hızla geçiyor zaman. Bir bakıyorsun haftaiçi bir bakıyorsun haftasonu..

Bir makalede okumuştum. Depremler tsunamiler doğal felaketlerden kaynaklı zaman hızla akiyormuş. Doğruluk payı varmı acaba...o_O
Neden olmasın 3 saniyelik rüyalara bile bir ömür sigiyorsa zamanda hızlanmış olabilir :))

İyi akşamlar kızlar bugün misafir geldi cheesecake aldı eşim bir dilim yedim önden onu söyleyeyim :(
Kahvaltı yağda iki yumurta, bir ceviz, bir zeytin, iki dilim çavdar ekmek, az petek balı.
Ara filtre kahve, limonlu cheesecake.
Öğlen/Akşam bir tabak tulum peynirli makarna, 3 kaşık yoğurt.
Ara bir tabak patlamış mısır ve çay.

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı pazarlar :KK68:

Evdekiler mışıl mışıl uyurken bende keyif kahvemi kapıp geldim :KK66:
Sabah 4 de bir ara uyandım ama o saatte de ne yapacağım az daha uyuyayım dedim valla iyi oldu biraz kendime geldim ( uyku bakımından ) yoksa nezle grip durumları hala devam ediyor :KK48:

Gece yatağa giderken hatta mutfak rulosu aldım yanıma ama Allahtan çok fazla burnum akmadıda uyuyabildim rahat :KK66:

Gece yatmadan büyük kızım kopardı beni :KK70:
Hasta olduğum halde yatmam ben genelde çünkü biliyorum yatarsam daha beter olacağım :KK66: tabi ben dolandıkça bizimki babasına yok anam yok bu hasta falan değil ilgi çekmeye çalışıyor diyip durdu :KK70: eşimde muzuluğuna tabi canım yaramaz çocuk gibi sırf dikkat çeksin dedikçe ben gülüyorum diye de bak bak hasta insan gülermi hesapta ay ay diye inliyor ama yok numara bu diye tutturdular :KK70:

Muzurlar benle uğraşmaya bayılıyorlar ama hakkını yiyemem valla büyük kızım ben hasta olduğumda bana çok daha fazla alaka gösteriyor :KK66: devamlı şunuda iç bunuda yap der :KK66:

Bİraz kendime geleyim de sonra bir güzel kahvaltımı yaparım tek başıma da olsa :KK66: onlar geç kalkar beklemiyeyim hiç :KK66:

Yeni yaşın sana gönlünden geçenlerin hepsini hayırlı olarak nasip etsin en kısa zamanda inşallah...Aminnn
İYiki doğdun
Amin canım çok sağol

Canım aşure de çok güzel süt yapıyor ama o tabi çok kalorili :KK66: onun yerine buğdayı kabartıp haşla ve çok çok az şeker ilave et :KK66: eşimin amca gelini hep yapardı ve inanılmaz sütü boldu maşallah :KK66:

Günaydın kızlar bugün akşam ancak girebilirim buraya kahvaltı sonrası hazırlanıp çıkacağız disariya

ISILDURU ISILDURU doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara
Teşekkür ederim

Ölçüme gelince kaç kere olctum aynı çıktı benim belim zayifkende hiç İnce olmadı bel oyuntum Yok maalesef
Göbek deliği hizasından olctum büsbütünum :KK43:(

ISILDURU ISILDURU doğum günün kutlu olsun nice yıllara:KK68:
Teşekkürler canım

Slm arkadaşlar
Çok yoruldum bugün kahvaltı sonrası anneme geçtik teyzemler gelmişti orada iki saat oturduk sonra çıktık akşam 18:30 eve geldik

Bacaklarım çok ağrıyor valla

O zaman yediklerim gelsin.

Kahvaltı,
1 yumurta
3 catal peynir
3 zeytin
Domates
Salatalık

Ara,
1 Armut

Ara,
2 lokma gevrek
1 çay kaşığı ayva reçeli
Duble kahve

Öğle/Aksam
Adana kebap
Türk Kahvesi

Ara,
1 avuç Çiğdem

İyi akşamlar kızlar bugün misafir geldi cheesecake aldı eşim bir dilim yedim önden onu söyleyeyim :KK43:
Kahvaltı yağda iki yumurta, bir ceviz, bir zeytin, iki dilim çavdar ekmek, az petek balı.
Ara filtre kahve, limonlu cheesecake.
Öğlen/Akşam bir tabak tulum peynirli makarna, 3 kaşık yoğurt.
Ara bir tabak patlamış mısır ve çay.

Benim de favori tatlımdir cheesecake bir diğeri tiramisu ..:kk77:

Senin menu iyi aslında sadece akşam makarna olmasaymis daha iyi olurmuş. .

Menüm
Sabah 09:30 Bir küçük fırın simit domates zeytin peynir yeşil çay

12:30 annemlerde yarım karnıyarık üç kaşık pilav Bir kase cacık

Avm merkezinde Bir saat dolaştıktan sonra
Yemek yedik
Bir porsiyon ızgara köfte salata ayran iki ince dilim ekmek

19:30 yedikten sonra vicdan azabı çektim
İki çiğ köfte marulla yedim Bir bardak ayran

Spor 60dk normalde üç saat alışveriş için dolaştık
Birazdan kızım uyuyunca
100mekik 100ziplarim
doga3 doga3

Düğünden dolayı yoğunsunuz dimi.
Sorma abla yaa annemle yürüyerek aramız 15dk gitmesem teyzemler gelmedi diyecekti
Son iki hafta düğüne kızımın alışveriş tamamlandı eşim takım elbisesi kaldı

Kızkardeşim düğünü olduğunda kızım iki aylikti
Şimdi erkek kardeşimin düğünü olacak Bir evdik dört ev olduk çok yoruluyor insan
Çok şükür tatlı telaslar

O zaman yediklerim gelsin.

Kahvaltı,
1 yumurta
3 catal peynir
3 zeytin
Domates
Salatalık

Ara,
1 Armut

Ara,
2 lokma gevrek