8 yasindaki kizima dedesinin soyledigi cumle.. Sizce abarttim mi?

Benim dedem de küçükken beni memikler büyümüş diye severdi. Her seferinde yapardı bunu rezil.
Nefret ettim hep ondan rüyama girdi kaç kere bana dokunmaya çalıştığı.
Hiç unutmam öldüğünde 15 yaşındaydım.
Zerre üzülmedim.
Reenkarnasyona mı karıştı, cehennemin en güzel köşesinde bekliyor mu emin değilim.
Umarım gittiği yerde mutlu olamaz.

Benim dedem de küçükken beni memikler büyümüş diye severdi. Her seferinde yapardı bunu rezil.
Nefret ettim hep ondan rüyama girdi kaç kere bana dokunmaya çalıştığı.
Hiç unutmam öldüğünde 15 yaşındaydım.
Zerre üzülmedim.
Reenkarnasyona mı karıştı, cehennemin en güzel köşesinde bekliyor mu emin değilim.
Umarım gittiği yerde mutlu olamaz.
Çok güzel bir örnek oldu yazdığınız...abartmışsın diyen arkadaslara

Tamam yapılan yanlış da çok abartılacak bir durum değil. Yaşlılar genelde böyledir bizden farklılar bu şaka çok yapılır malesef keşke alttan alıp çocuğa gerekli açıklamayı yapsaydınız.

Bi de kp gücün yetmeyip kvye bağırmışsın gibi olmuş kadına üzüldüm.

Ne şakası yaaaa hiçte abartmamışsın konu sahibi
Hadi evleneceksin büyüyünce falan dese neysede( ki oda yanlış) BABANIN TARAFIYLA EVLEN de kasıt var basbaya

Adam densiz orası kesin ancak kv iyi biriyse gönlünü alabilirsiniz yarın vicdanınız da rahat eder hem.
Ama mesela 10gün fazla geliyorsa 7ye düşürün mesela böyle böyle azaltırsınız bakarsınız hal ve davranışlarına ilerleyen zamanlarda düzelme olmazsa hiç gitmezsiniz.

adamın asıl söylemek istedği şey anne tarafndan biryle ewlenme baba tarafndan biryle ewlen :işsiz: bn olsam buna daha çok takılırdm bizm tarafta ne warmış die.
çocuğa şmdiden başladıysa büynce ne olur düşünemiyorum :KK14:

Şakayı çok fazla büyütmüşsün bence... Çocuk ağlayacak da üzülecek de sevinecek de.. Dedesi ile ilişkisinde bile bu kadar korumacı yaklaşmanız abartı geldi. Dedeye patlayacak yer arayıp bulmuş gibisiniz

Iyi geceler arkadaslar.Esimin memleketine tatil icin geldik 3 gun oldu geleli.Esimin ailesiyle sorunlarimiz oldu ama cocuklarimin hatrina gelip yilda 10 gun kalip gidiyorum.Dedeleriyle konusmuyorum 5 yildir.Ancak cocuklarima yansitmiyorum,yanlarinda onlar hakkinda konusmuyorum.kp.patavatsiz ve nerede ne konustugunu pek bilmeyen bi adamdir.
Bu aksam 8 yasindaki kizim odaya cekilmis agliyordu.cok hassas bir cocuktur zaten.noldugunu sordugumda dedesinin" babanin tarafindan birileriyle evlen kizim " dedigini soyledi.ben evlenecek miyim anne gelinlik kiz olmusum falan dedi.
Eskisehirli esimin ailesi yani oyle erken evlenme falan yok kendi kizi 30 yasinda evlendi bu adamin.
Kizimi sakinlestirip k.v.ye anlattim.o da guldu saka yapmistir iste takilmistir cart curt dedi.tepem atti.
Benim kizim zaten hassas bir cocuk niye psikolojisini bozuyor durup dururken nerden cikti 8 yasindaki cocuga evlenme muhabbeti dedim.kizim ben dedemi sevmiyorum anne dedi aglarken.onu da soyledim.kendinden sogutur cocugu ben kimse hakkinda kotu konusmuyorum sonra suclu ben olurum dedim.halen kimle isterse onunla evlenir diyo kadin.yaa mevzu istedigiyle evlenmesi degil 3.sinifa gidecek kizima evlilik muhabbeti acilmasi..
Kayinvalideme biraz sert ciktim dogrusu azarladim gibi oldu.konusurum onunla bi daha demez oyle sey dedi.
Vicdan yaptim.sakadir kizim diyip gecistirse miydim mevzuyu zaten yilda 10 - 15 gun goruyoruz.huzursuzluk cikmadan evime gitmek istiyorum her yaz.
Bunun şakası olmaz. Niyet bu yani. Asla cocuğunu tek başına onlara gönderme. Boşver görmesinler 8 yasında çocuğu evlendirmek isteyebilen insan müsvettesine torun göstermek zorunda değilsiniz. Yapılacak iş değil ya.

Edit: annanne babanne dede görmeyenler bir şey kaybetmiyor. Bunlardan sadece zarar gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çocuğa deden kimmiş de sana karisiyormus. Sen daha büyümedin. Büyüyünce aşık olduğun insanlar evlenmek istediğin zaman evlenirsin demeliydin bence. Önce çocuğun kaygısını ortadan kaldırmak gerekiyor bence. Onu şaşırtan evlilik muhabbetinden çok hayatında yılda sadece 10 gün gördüğü birinin kendisine karisabilmesi. Kendini onun kararları karşısında güçsüz hissetmesi olabilir. Siz dede ile gorusmuyorsunuz belki ama çocuk o adamın bir otoritesi olduğunu görüyor sonuçta. Kendi hayatına müdahale edecek endişesi yaşamıştır.

Onun dışında kV ye sert çıkmak falan onlar gayet makul.

Yorumları okudum da şaşırdım.

Dede şaka yapmış, çocuk ağlamış. Sanki dedesi birini gösterp seni buna vercez demiş gibi olay abartılmış..

Aman kızım evlenme vs de ditorlar küçük çocuklara..

Dedenin takılması normal, çocuğun ağlaması normal ama bence sizinki fazla hassas davranış geldi çünkü ikkokula giden bir çocuk var karşınızda.. Yavrum deden şaka yapmış diye takılabilir ortamı rahatlatabilirdiniz..

Ben bir kişiyi hiç sevmiyorum ve iki yaşındaki kızıma hiç yansıtmıyorum ama içten içe negatif enerjiyi alıyorlar. Herkese giden kızım o kişiye gitmiyor:)) kısacası çocuklar her şeyi anlıyor..

Tamam yapılan yanlış da çok abartılacak bir durum değil. Yaşlılar genelde böyledir bizden farklılar bu şaka çok yapılır malesef keşke alttan alıp çocuğa gerekli açıklamayı yapsaydınız.

Bi de kp gücün yetmeyip kvye bağırmışsın gibi olmuş kadına üzüldüm.
Herşeyden önce Saçma sapan bir muhabbet olmuş sonuna kadar Haklısınız.yaptıklarınızın hiç biride abartı değil ama direk dedeye söyleyin zaten konuşmuyorsunuz bişey kaybetmezsiniz.yıllar önceki konu neydi merak ettim gerçekten
Konu uzun ama soyle ozetleyim sizin icin evlendikten sonra zorunlu hizmet icin bir ile tayin istedik ben 5 yil boyunca ev alalim diye cabaladim.esimin menleketine gelmek istiyordum.tek erkek cocuk geyigi falan .insaatta ev bakin tatilde gelip kredi cekelim sonra tayin isteriz diye her yaz soyledim durdum.umursamadilar ciddiye almadilar onlardan para isteriz diye korktular sanirim.:eek:bu arada kizim oldu bakici problemleri yasamaya basladik cok yiprandim.esim de istemedi acikcasi tercihler baslamisti hadi isteyelim de gidelim annenlerin yanina cocuga bakarlar bari dedim.yok dedi esim babamla anlasamiyorum ben huzursuzluk cikar evimizde dert mi ariyorsun kendine dedi.peki dedim.
2.cocuga hamile kaldim ama yasadigimiz il kucuk ve olanaklari kisitliydi ben de o zaman benim memleketime gidelim dedim .buyuk bir sehir sonucta kizlarim icin her turlu kurs etkinlik ihtiyac elimizin altinda.
Oturduk konustuk esim tamam dedi.annem de gelirseniz bakarim cocuklarina siz bilirsiniz dedi.insaattan bir ev begendik.kv.leri ara dedim esime.aradi anlatti boyle boyle.inanmadilar gulduler siz mi alacaksiz 150 binlik evi dediler.:KK12:para istiyor sandilar sanirim.esim ciddi oldugumizu anlatsa da cok tinlamadilar gibiydi.biz krediyi cektik kuzenine soyledi esim.tum akrabalar duyunca yaygara koptu.her gun aranip esime avrat akillisin onun agzina baktin sen adammisin tarzi konusuyordu kp:işsiz:.bizde her gun kavga kiyamet.ben kandirmis olmusum.esim pisman oldu ne hikmetse.:KK11:
Her neyse o yaz geldik ben de artik bosanmayi dusunuyorum konustum kv.ile anlattim burdaki gibi.o sira kp.geldi .sen soylesin boylesin aileme babama hakaretler etti.uzerime yurudu.kalkmadim ben ayaga susmadim da.sonra geldi ozur diledi ama yuzune baktikca igreniyorum o gun niye valizimi cekip cikmadim diye cok keske dedim.ama esim sonra cok duzeldi.anasi babasi doldurmayi birakti.biz evimize tasindik.simdi herkese ovunuyorlar oglumuz iste soyle ev aldi boyle arabasi var tutumlu isini bilir falan.
Ben cirpindim didindim saga sola car cur etmedim.tek derdim bir yere yerleseyim bir evim olsundu.o yuzden hakaretler isitip yuvam dagitilmaya calisildim.halen evin ekonomisi bendedir.esim sadece ihtiyaci alir odemeler ve birikimleri ben yaparim.
Biraz uzun oldu sanki:halay:

Adam densiz orası kesin ancak kv iyi biriyse gönlünü alabilirsiniz yarın vicdanınız da rahat eder hem.
Ama mesela 10gün fazla geliyorsa 7ye düşürün mesela böyle böyle azaltırsınız bakarsınız hal ve davranışlarına ilerleyen zamanlarda düzelme olmazsa hiç gitmezsiniz.
Onceleri 1 ay kaliyorduk donerken kusuyorlardi az kaldiniz yaz tatili bitmedi diye zamanla azalttik yavas yavas .:spor:

Şakada olsa 8 yasindaki cocuga böyle şaka yapilmaz güya burda

gelininin tarafini kötülüyor aklinca küsler ya bide.Ama çocuk

üzerinden gitmesi saćmalamis resmen yaslidir belki ne dedigini bilmedigi belli.bende küs olsam

adamin yüzune degilde kv ye yada ortaya kizardim herseyde söylerdim.

Bunun şakası olmaz. Niyet bu yani. Asla cocuğunu tek başına onlara gönderme. Boşver görmesinler 8 yasında çocuğu evlendirmek isteyebilen insan müsvettesine torun göstermek zorunda değilsiniz. Yapılacak iş değil ya.

Edit: annanne babanne dede görmeyenler bir şey kaybetmiyor. Bunlardan sadece zarar gelir.
Ya bilmiyorum ben kendim babanne annane dede sevgisi yasamadim.arkadaslarimda vardi oyle annannesini falan cok seven arayan konusan deger verenler.hep ozendim 32 yasindayim bir babannem hayatta olse sadece Allah rahmet eylesin der gecerim sanirim o kadar uzagiz.cocuklarim bu sevgiden mahrum kalmasin istiyorum .

Kendince saka yapmis ama cocuga evlilik muhabbeti tabi ki dogru degil.

Sizin kayinvalidenizi azarlamanizi da dogru bulmadim. Kadinin ne sucu var yani?

bence abartmışsınız.
küçükken bize de derlerdi ağlardık falan sanki gelenekmiş gibi her çocuğa diyorlar. ha doğru mu?? tabi ki değil.
ama psikolojisininde bozulacağı birşey değil. bir de diyen adama dememiş gidip kv ye patlamışsınız. dededen bir farkınız kalmamış.

çocuğa şaka yapmıştır deden deyip alıp dedenin yanına götürüp şaka yaptın değil mi dedesi bak üzülmüş kızım falan diye ortalığı yaıştırabilirdiniz. bence kvden bir özür dileyin.

Hiç abartı bir durum göremedim ben.Bu tepkinin kp'i sevmemek ile de alakası yok ! Bizi dedelerimiz küçükken "sıpa, anasının kızı , gel buraya cimcime" diye severlerdi. Kimse kalkıp da bize evlilikten bahsetmedi yani ! Bunun kültür vs ile hic alakası yok. 8 yaşında bir çocukla evlilik değil oyuncakları arkadaşlari ve dersleri konuşulur. Tamam sapik diyemem ama resmen alttan alttan işliyor çocuğu ! Keşke kv değilde kp yemiş olsaydı azarı.. kadının suçu yok.

Back
X