8 yasindaki kizima dedesinin soyledigi cumle.. Sizce abarttim mi?

Baba tarafına pek gitmedim sevmezdim.
Annem konuşmuyor diye iyice gıcık olurdum ki annem haklıymış. yıllar sonra bile ne kadar soğuk olduğumu hissediyorum onlarla görüşsek bu kadar hür veya özgür düşünceli olamazdım

Dede şaka yapmış denilebilir ama çocuğun bu kadar çok evlilik korkusu evliliği Kötü görmesi çok tuhaf dedenin kendi tarafından evlen demesi de çok ciddi söylenmiş bir şey.

Ben olmuş olsam sofrada otururken kızın adı neyse X bugün çok ağladı.Küçük yaşta çocuğa evlilik demeyin şakayı ayırt edememiş korkmuş.Büyüyüp zamanı geldiğinde istediği yerden istediği adamla evlenir,çocuğu ağlatmayalım der ortaya atardım lafı yemeğimi yerdm sonra umursamazca. Bence doğrusu bu kayınvalideye anlatmasanda olurdu sert çıkmışsın

kayınpederiniz zamanında özür dilemişte nolmuş samimiyetsiz bir özürmüş ki geliniyle iftihar etmesi gereken yerde hala gelini ve ailesinin üyelerinden uzak durulması gerektiğini düşünüyor.

Şaka yapmıştır diyip geçmeliydiniz, sonuçta çocuğunuzun dedesi. Yılda 1 hafta 10 günlük bir süre..
Siz bir gün gitmeme kararı alsanız bile eşiniz yine de torunlarını götürecektir, en azından yanında olun ki onlar bir şeyleri yıktığında siz toparlayın. Bir de benden ufak bir tavsiye kayınvalidenizle yaptığınız konuşmayı asla çocuğunuzun yanında yapmayın, daha fazla etkileyip durumu çok daha ciddi boyuta taşımasın küçük dünyasında. Alın ayrı yerde konuşun..

Ya bilmiyorum ben kendim babanne annane dede sevgisi yasamadim.arkadaslarimda vardi oyle annannesini falan cok seven arayan konusan deger verenler.hep ozendim 32 yasindayim bir babannem hayatta olse sadece Allah rahmet eylesin der gecerim sanirim o kadar uzagiz.cocuklarim bu sevgiden mahrum kalmasin istiyorum .

Bende sizin gibiyim hepsi yaşıyor ama bir bağ yok. Kötü olacağına hiç olmasın daha iyi ben bu mantıktayım sanırım ondan...
Siz kendi hanenize aile bağını aşılarsanız merak etmeyin kimselere ihtiyaç kalmaz.

ben senın yerınde olsam kayınvalıdenın yanında kayınpedere soylerdım o sert cıkısımı kayınpedere yapardım ama kayınvalıdenın ve hatta esımın yanında
bıdaha da cocugumu dedeyle kolay kolay gorusturmezdım benım gozetımım altında kısıtlı bı sure belkı gorebılır

bu konuda cok tavırlı olup o sozlerı kayınpedere soylemelısınız bence

Bence tepkiniz hakli fakat yanlis yere yapmissiniz. Ya direkt kayinpedere soyleyecektiniz ya da esiniz soyleyecekti. Cocuklarin dunyasini zedeleyen insanlardan nefret ediyorum. Olum yaklasirken dunyaya iyi bir seyler, guzel anilar birakmak icin cabalayacagina daha da cirkeflesen yasli insanlardan da.

Hiç normal değil. Şaka büyüğe yapılır, çocuk şakaları böyle buyuk laflarla olmaz: komik bir kıyafet giymek, komik bir ses çıkarmak gibi olabilir. Dede şaka yapayım derken, kaka yapmış. Çocuk ondan etkilenir tabii ki, bir kere 8 yaşındaki çocuk evlenmeyi istemez normalde, bu konuda zaten kafasında sorular varken, dedenin bu tavrı ile kendisini evlenmek zorunda hatta belli bir grupla evlenmek zorunda hissedecektir. Dede şaka yapmak istiyorsa, nasıl şakalar yapılacağı konusunda detaylı bir listeye ihtiyacı var.

ben senın yerınde olsam kayınvalıdenın yanında kayınpedere soylerdım o sert cıkısımı kayınpedere yapardım ama kayınvalıdenın ve hatta esımın yanında
bıdaha da cocugumu dedeyle kolay kolay gorusturmezdım benım gozetımım altında kısıtlı bı sure belkı gorebılır

bu konuda cok tavırlı olup o sozlerı kayınpedere soylemelısınız bence
ilk evlendigimiz yil kv.kp.beraber arabamizla koye giderken esim tehlikeli bir hareket yapti trafikte ucuruma gidiyordu araba.o zaman kp.esime kizmaya bagirmaya basladi ben de trafikte ustune gitmeyin stres yapti zaten dedim ortaya.bagirmaya basladi bu da kufur falan etti ortaya tabi.sonra kalp krizi geciriyor numarasi falan yapti rezillik cikartti yolda bir suru.agzimi acmadim bir daha gidene kadar.yolda cesme kenarinda durdular indiler geri bindiler eve gidince farkettiler icinde bikac altin vs.bulunan cantalarini cesmede unutmuslar.geri gidip bakildi falan calindi cantalari.bana ettigi kufurler aninda cikti adamdan.
Adam oyle muhattap olunacak biri degil pat diye bi cok edepsiz bir kufur salliyor bazi arkadaslar demis iste ortaya soyle falan asla muhattap olamam suratina bakmiyorum ki.

Son düzenleme:
Şu hayatta nefret ettiğim gevşekliklerden birisi de lafının başını sonunu tartmadan, salt kendi aptal eğlencesi için herkese, her şekilde şaka yapabileceğini düşünen zihinlerdir.

8 yaşındaki çocuğa evlilik muhabbeti ne be?
Bu şaka aslında kpinizin "Çocuk gelin" fikrine ne kadar kayıtsız olunduğunun bir göstergesi kusura bakmayın.
Evlilik şakaları hep kız çocuklarına yapılır nedense, erkek çocuklarına ise pipi pilavı, pipin ısırdı, bu ablayı beğendin mi sana alalım(!) mı şakaları.

Kv'nin açıklamaya bak "Şaka yapmıştır?" Oldu, bi de şaka yapmayaydı, ciddi söyleyeydi!
Hiç de abartmamışsınız, tepkiniz gayet yerinde. Belki ben sizin yerinizde olsam çok daha ağır konuşurdum, kırar dökerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Iyi geceler arkadaslar.Esimin memleketine tatil icin geldik 3 gun oldu geleli.Esimin ailesiyle sorunlarimiz oldu ama cocuklarimin hatrina gelip yilda 10 gun kalip gidiyorum.Dedeleriyle konusmuyorum 5 yildir.Ancak cocuklarima yansitmiyorum,yanlarinda onlar hakkinda konusmuyorum.kp.patavatsiz ve nerede ne konustugunu pek bilmeyen bi adamdir.
Bu aksam 8 yasindaki kizim odaya cekilmis agliyordu.cok hassas bir cocuktur zaten.noldugunu sordugumda dedesinin" babanin tarafindan birileriyle evlen kizim " dedigini soyledi.ben evlenecek miyim anne gelinlik kiz olmusum falan dedi.
Eskisehirli esimin ailesi yani oyle erken evlenme falan yok kendi kizi 30 yasinda evlendi bu adamin.
Kizimi sakinlestirip k.v.ye anlattim.o da guldu saka yapmistir iste takilmistir cart curt dedi.tepem atti.
Benim kizim zaten hassas bir cocuk niye psikolojisini bozuyor durup dururken nerden cikti 8 yasindaki cocuga evlenme muhabbeti dedim.kizim ben dedemi sevmiyorum anne dedi aglarken.onu da soyledim.kendinden sogutur cocugu ben kimse hakkinda kotu konusmuyorum sonra suclu ben olurum dedim.halen kimle isterse onunla evlenir diyo kadin.yaa mevzu istedigiyle evlenmesi degil 3.sinifa gidecek kizima evlilik muhabbeti acilmasi..
Kayinvalideme biraz sert ciktim dogrusu azarladim gibi oldu.konusurum onunla bi daha demez oyle sey dedi.
Vicdan yaptim.sakadir kizim diyip gecistirse miydim mevzuyu zaten yilda 10 - 15 gun goruyoruz.huzursuzluk cikmadan evime gitmek istiyorum her yaz.
Hiç sbartmamışsınız az bile
İnsanlar bir insana nasıl konuşması gerektiğini bilecek.
Benim aram kv ile zaten iyi değil benim kızımı severken ne dedi biliyor musunuz
"Meleksin tertemizsin vücudun tertemiz sen de kirleneceksin"
Kan beynime sıçradı. 60 yaşında kocaman kadın utanmadı bunu söylerken.
Ben de kv sevmiyorum.
Bana söylediği, yaptığı çoğu şeye malesef sustum.
Ama sözkonusu evladım olursa kim olursa olsun haddini bildiririm.

Şu hayatta nefret ettiğim gevşekliklerden birisi de lafının başını sonunu tartmadan, salt kendi aptal eğlencesi için herkese, her şekilde şaka yapabileceğini düşünen zihinlerdir.

8 yaşındaki çocuğa evlilik muhabbeti ne be?
Bu şaka aslında kpinizin "Çocuk gelin" fikrine ne kadar kayıtsız olunduğunun bir göstergesi kusura bakmayın.
Evlilik şakaları hep kız çocuklarına yapılır nedense, erkek çocuklarına ise pipi pilavı, pipin ısırdı, bu ablayı beğendin mi sana alalım(!) mı şakaları.

Kv'nin açıklamaya bak "Şaka yapmıştır?" Oldu, bi de şaka yapmayaydı, ciddi söyleyeydi!
Hiç de abartmamışsınız, tepkiniz gayet yerinde. Belki ben sizin yerinizde olsam çok daha ağır konuşurdum, kırar dökerdim.
Ne güzel söylediniz ağzınıza sağlık
O zihinlerden çok var

patavatsız herif. keşke yüzüne de söyleyebilseniz ya da eşiniz benzetse bilemedim içim soğumazdı benim.
kızınızın beynini size karşı yıkamaya başlamış, yerinizde olsam çocuğumu da kendimi de bu duruma maruz bırakmazdım. eşim de olsa hatır bir yere kadar.

burdan psikolojisi bununla mı bozulacak diyen arkadaşlara sesleniyorum.

bir komşumuz vardı sürekli küçük oğlu için seni oğluma alıcam derdi. çocukta bana tip tip bakardı. ablası arkadaşımdı. annemin yanında bile bana bu şakayı yaptı. annem komşudur arkdaşımdır şaka yapıyo diye sesini çıkarmadı. şuan 23 yaşındayım o kadının evinin önünden bile geçmek istemiyorum. kadını görünce hala kaçıyorum. ablasyla arkadaşlığımı kestim. bi yaştan sonra böyle şeyleri duymak insana basit geliyo ama küçükken yaşamayan asla anlayamaz.

burdan psikolojisi bununla mı bozulacak diyen arkadaşlara sesleniyorum.

bir komşumuz vardı sürekli küçük oğlu için seni oğluma alıcam derdi. çocukta bana tip tip bakardı. ablası arkadaşımdı. annemin yanında bile bana bu şakayı yaptı. annem komşudur arkdaşımdır şaka yapıyo diye sesini çıkarmadı. şuan 23 yaşındayım o kadının evinin önünden bile geçmek istemiyorum. kadını görünce hala kaçıyorum. ablasyla arkadaşlığımı kestim. bi yaştan sonra böyle şeyleri duymak insana basit geliyo ama küçükken yaşamayan asla anlayamaz.
Benim de benzer anılarım var. Akraba herifin biri beni "nisanlim" diye severdi. :skandal:Hala görmek istemem onu

ben dedenin şaka yaptığını sanmam. öyle salakça şaka olmaz. ikincisi olaya farklı açıdan yaklaşayım. babanın taraftan biriyle evlen ne demek. annesinin tarafına niye laf ediyor. annesinin tarafına laf eden adamın evinde kalmak da manasız bence

tamam bazı insanlar saf duygularla yapıyolar ama bu cahillikten başka bişey değil ya gerçekten çok kötü. bak insan unutamıyor işte.

Kv.ye patladim gibi oldu evet ondan vicdanim sizladi. Benim kizimi tanimaniz lazim gercekten cok ince dusunceli ve hassas bir kiz maalesef.calisan anne oldugumdan midir bilmiyorum bana asiri duskun ve surekli kaybetme duygusu yasiyor:KK43:
Kayınpederinizin söylediği şaka dahi olsa 8 yaşındaki bir çocuğa yapılacak türden bir şaka değil, bu yaştaki çocuklara evlilik şakaları yaparak belleğine şimdiden evlilik fikri yerleştirilmiş olunuyor bilmeden.
Bir sözünü bilmez seni yaşlı biriyle evlendirsinler dediğinde kızınızından daha büyüktüm 13-14 yaşındaydım, korkmuştum ailem kocaman bir amcayla evlendirecek diye, yaptığı sözde bir şakaydı, yaramaz bir çocuk olduğum için söylemişti güya ama beni ne kadar korkuttuğunun farkında bile değildi.

Back
X