• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yıldan sonra terkedildim

Cok zoruma gidiyor. Oyle cok hemde. Dindiremiyorum icimdeki aciyi. Ben ondan baska kimseyi bilmedim. Ondan baska kimseyi sevmedim. Nasil yapti bunu. Nasil yapar. 24 yasindayim.muhendisim ve calisiyorum. Calismak istemem mi yanlis. Ben nerde yaptim yanlisi arkadaslar. Cigerimi sökuyolar yerinden. Aklim almiyor.
Bi dediğini iki etmeyerek yapmışsın sen yanlışı hiç insanlara böylesinin yarandığını duydun mu sen. Kendi elinle kendi değerini yerle bir etmişsin. Ondan başka birini tanımadım demişsin tanıyınca emin ol yazık etmişim yıllarıma ne güzel adamlar var mış dersin.

canim bak ayrilik acisi bazen yillar suruyor..bazendd unutuveriyorsun.
bence sakin ol..bi yuzunu yika..hatta abdest al sukr namazi kil..
unutuliyo valla..problem yok..relax..
degmez yani anliyomisin..
ask denilen seyi bu kadar abartma..hayat karsina daha iyilerini cikarsin..o zaman bu yasadiklarina gulersin..

Ben kurdugum her hayalde onun olmasini nasil cikaricam aklimdan. Cay icerken bile o vardi hayallerimde. Alisveris yaparken. Cocugumuza isim dusunurken. Bu ve benzeri seyleri nasil silicem. Kendime cok kiziyorum. Yukledigim anlam hayatimin her zerresi olmamaliydi belkide.

Ben kurdugum her hayalde onun olmasini nasil cikaricam aklimdan. Cay icerken bile o vardi hayallerimde. Alisveris yaparken. Cocugumuza isim dusunurken. Bu ve benzeri seyleri nasil silicem. Kendime cok kiziyorum. Yukledigim anlam hayatimin her zerresi olmamaliydi belkide.

belki çocuğunuza isim bile veremeyecektiniz? bir üye konu açmıştı çocuğumun ismini seçmeme izin vermiyorlar diye.

biraz büyümelisiniz, ergenlikten gelme ilişki olduğundan saf duygular beslemişsiniz ama doğru kişiye değilmiş.

evet ama farklılaşmışsınız değişmişsiniz o muhafazakarlaşmış iyice. sizse güçlü bi kadın olmuşsunuz. güçlü bir erkeğe ihtiyacınız var kadını ezerek güçlü rolü yapan bi çocuğa değil.

bu kadar baskıyla sizi sindirmiş asla hak etmiyorsunuz bunu bir birey olarak. inanın ileride iyi ki ayrılmışız diyeceksiniz. daha sevgiliyken bu kadar baskı evliyken ne olurdu? belki kızınız olsa okutmayacaktı buna katlanabilir miydiniz?

Asla kesinlikle buna katlanamazdim. Kendi ailemden biliyorum. Meslegimi elime almam icin beni cok zor sartlarda okuttular. Yeri geldi hem okula gittim hem calistim. Ama asla pes etmedim. O diplomayi aldigimda babamin gozlerindeki gururu hic birseye degisemem. Ve bunu kimseye yediremem. Ama benim bu dusuncelerim onun tarafindan "GEREKSIZ" goruldugunden biton kufur yedigimle kaldim.

Şimdiiiiiiiiii... Herkes zaten çok doğru tespitlerde bulunmuş. Bu konuda bi şey söylemeye gerek yok. Öncelikle, uzun yıllar süren bir ilişkinin sona ermesinin verdiği acıyı kabul edeceksin. Yahu sigarayı bile ne zorluklarla bırakıyor insanlar. Sen hayatını paylaştın.. O yüzden boş-ve-re-mez-sin! Burada anlaşalım. Acı çekeceğini ve bu acının bir dönem süreceğinin farkında olmalı ve bunu yaşamalısın. Sağlıklı yol budur. Sonra bi sabah uyandığında, acının azaldığını farkedeceksin. Yeniden gülümseyebildiğini ve aslında bu ilişkinin sana kattıklarıyla ileriki hayatında ne büyük güzellikler yaşayacağını.. Bunun senin için ne muhteşem bir tecrübe olduğunu..
Düşün ki insanlar nice sevgililerini ya da çok sevdikleri anne babalarını gün geliyor, toprağa gömüyorlar. Ve hepsi eninde sonunda bir yerinden tutuyor hayatı. Belki de hayat öyle bi şey karşına çıkaracak ki, mutluluktan ağlayacaksın, ki dilerim senin böyle olur. Tanıdığım çok insan için böyle oldu, biliyorum sen de bir gün mutlu olacaksın. Gözyaşlarını özgürce bırakabilirsin ŞİMDİLİK.. Sonra onları sil, yerine eyeliner çek ve hayata karış :)

Bi dediğini iki etmeyerek yapmışsın sen yanlışı hiç insanlara böylesinin yarandığını duydun mu sen. Kendi elinle kendi değerini yerle bir etmişsin. Ondan başka birini tanımadım demişsin tanıyınca emin ol yazık etmişim yıllarıma ne güzel adamlar var mış dersin.

O benim ilk sevgilimdi. Sevdigim ilk insandi. Tek insandi. Kimseyi tanimadim bu yasima kadar baska. Baska bir iliskim olmadi. Ve soylediklerinizde haklisiniz. Ben yucelttim bu kadar. Ben firsat verdim. Ben ezdirdim kendimi belkide. Oda bundan cesaret aldi.

olamayacak birsey degil...
siz mesleginizi elinize almissiniz..calisin..kariyer yapin..
bunlari hatirlamicaksiniz bile..hayaller hep kurulir...hep birileriyle kurulur..ama hayat kimle isterse onnla yasatir..
bu sekilde nasil nasil diye dusunmdyin bnce..kendinizi sevin..herzaman yapin bunu..
yoksa cok aglarsiniz..
6 yillik evliyim..hamdolsun guzel bir evliligim ikide cocig var..bnmde hayatimda arkasindan agladigim kisi oldu..hayal kurdugum hic ayrilalamam dedigim...ama bak simdi herkesin havasi ayni yolu farkli..
simdi iyiki diyorum..cok mutluyum..bu mutluligu ilk once kendimi sevmekle buldum.kendimi seciyorum ben kardesim..ilk once kendimi..sonra evlatlarimi sonra esimi ailemi vs..ama oncelik bnim..sanada tavsoyem bu..mutlu olmanin yolu baskasini sevmekten kor kutuk asik olmaktan gecmez..kendini sevmekten gecer..kendini sevende boyle onursuz bi insan icin gozyasi dokmez..

belki çocuğunuza isim bile veremeyecektiniz? bir üye konu açmıştı çocuğumun ismini seçmeme izin vermiyorlar diye.

biraz büyümelisiniz, ergenlikten gelme ilişki olduğundan saf duygular beslemişsiniz ama doğru kişiye değilmiş.

Evet. Bunu anlamam gec ve guc oldu

Şimdiiiiiiiiii... Herkes zaten çok doğru tespitlerde bulunmuş. Bu konuda bi şey söylemeye gerek yok. Öncelikle, uzun yıllar süren bir ilişkinin sona ermesinin verdiği acıyı kabul edeceksin. Yahu sigarayı bile ne zorluklarla bırakıyor insanlar. Sen hayatını paylaştın.. O yüzden boş-ve-re-mez-sin! Burada anlaşalım. Acı çekeceğini ve bu acının bir dönem süreceğinin farkında olmalı ve bunu yaşamalısın. Sağlıklı yol budur. Sonra bi sabah uyandığında, acının azaldığını farkedeceksin. Yeniden gülümseyebildiğini ve aslında bu ilişkinin sana kattıklarıyla ileriki hayatında ne büyük güzellikler yaşayacağını.. Bunun senin için ne muhteşem bir tecrübe olduğunu..
Düşün ki insanlar nice sevgililerini ya da çok sevdikleri anne babalarını gün geliyor, toprağa gömüyorlar. Ve hepsi eninde sonunda bir yerinden tutuyor hayatı. Belki de hayat öyle bi şey karşına çıkaracak ki, mutluluktan ağlayacaksın, ki dilerim senin böyle olur. Tanıdığım çok insan için böyle oldu, biliyorum sen de bir gün mutlu olacaksın. Gözyaşlarını özgürce bırakabilirsin ŞİMDİLİK.. Sonra onları sil, yerine eyeliner çek ve hayata karış :)

Guzel ve icten dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Oyle guzel geldiki.

olamayacak birsey degil...
siz mesleginizi elinize almissiniz..calisin..kariyer yapin..
bunlari hatirlamicaksiniz bile..hayaller hep kurulir...hep birileriyle kurulur..ama hayat kimle isterse onnla yasatir..
bu sekilde nasil nasil diye dusunmdyin bnce..kendinizi sevin..herzaman yapin bunu..
yoksa cok aglarsiniz..
6 yillik evliyim..hamdolsun guzel bir evliligim ikide cocig var..bnmde hayatimda arkasindan agladigim kisi oldu..hayal kurdugum hic ayrilalamam dedigim...ama bak simdi herkesin havasi ayni yolu farkli..
simdi iyiki diyorum..cok mutluyum..bu mutluligu ilk once kendimi sevmekle buldum.kendimi seciyorum ben kardesim..ilk once kendimi..sonra evlatlarimi sonra esimi ailemi vs..ama oncelik bnim..sanada tavsoyem bu..mutlu olmanin yolu baskasini sevmekten kor kutuk asik olmaktan gecmez..kendini sevmekten gecer..kendini sevende boyle onursuz bi insan icin gozyasi dokmez..

Allah dahada cok mutluluk huzur versim insallah size.
Haklisiniz bu kendini sevme konusunda. Onceligim hic kendim olmadigindan boyle oldu. Bunu unutmicam. Tesekkur ederim

Sizlerle konuşmak azda olsa acımı dindirmek için katıldım aranıza. Kusuruma bakmayin pek iyi bi ilk mesaj olmicak sanirim :'(

Ilk ve tek sevgilim.. 8 senem.. Hayatimin geri kalani dedigim insan dun beni terketti.
Liseden beri birlikteydik. Universiteyi ayni yerde okuduk. Hep kavga ederdik ama 8 sene kotu anilar olsada iyide gecti.
Yada ben oyle sandim bilmiyorum.
Oyle doluyum. Oyle kotuyumki.
Aglamaktan gozlerim sizlar oldu artik. Biliyorum neden ayrildi diyorsunuz. Inanin bende bilmiyorum. Tek bildigim hatta tahmin ettigim meslegimi yapmak istemem. Senelerce ailemin beni cok zor sartlarda okutmus olmasini unutup eve kapanmam. Bunu kabul etmiyorum diye gecen hafta buyuk bir tartisma yasadik. Benimle gunlerce konusmadi.defok git dedi. Gene ben yazdim bu lafina ragmen. Bu seferde cok ozur diliyorum s.. git dedi. Terketti beni. Kapanmazsan evlenmeyizde demisti yazin. Onu astigimizi dusunuyodum ama oda etken diye dusunuyorum. Bence artik kafasinda oturttu herseyi ve beni terketti. Onun icin yapmadigim sey kalmadi ama beni terketti. Herkes karsi cikarken bile arkasinda durdum ama beni terketti. Bir dedigini iki etmedim ama beni terketti. Hemde s.. git kime gidiyosan git diye diye terketti beni. Hayatimi caldi benden. Umutlarimi caldi. Hayallerimi caldi. Heyecanlarimi caldi. Bana sadece gozyasi ve aci birakti. Asla ama asla yapmam dedigi seyi yapti ve terketti.
Yaza evlilik planlari yaparken, esya ev gelinlik bakarken terketti beni.
Kufur ede ede, basindan ata ata terketti beni...
Sektir gitsin o zaman onun dediği gibi.

Sizi sevdiginde kapali miydiniz ki simdi kapanma cikarmis? Hukmetme arzusu bu baska bir sey degil ve inanin bunu yapsaniz baska bir bahane bulur getirir. Gitmek isteyene sebep cok cunku.
Kalmak isteyen hep yolunu buluyor 8 senen gitti ama geri kalan yillar firsat iste.. evlenip bosandiginzi dusunun? Inan ki geciyor inan... batti balik yan gider diye kalan yillarini ayni ksiye harcama birak gitsin :(

Sanırım alışmış fedakar tarafın hep siz olmasına sizi böyle yola getirebilecegini düşünüyor.Böyle ömür geçer de siz çok pişman olursunuz ömrünüzü heba ettiğinize.
24 yaş değil mesleğin de var.
Allah'ın sevdiği kuluymussunuz ayrılmış sizden.

Hicbi seyin calinmis degil bosanip 3 cocukla ortada kalmadin ya? Evlenmissin zorla baskiyla basin kapatilmis is guc yok dort duvar arasinda bu adamla omur geciriyosun bi hayal etsene ya? Kapaliliga da calismamaya da asla karsi degilim ama bunu isteyen yapmali kimsenin baskisiyla olmaz. Basi kapali birine basini ac demek ne kadar zulumse bu da oyle. Ya da kadin calismak istemiyo maddi sorunu yok adam illa calisacaksin diye baski yapiyo bu da zulum

En sevimsiz erkek tipidir hayatindaki kadin adina karar veren erkek. Cunku onlara gore kadinlar bilemez, yapamaz, edemez. Birisi kadinlarin adina karar vermelidir, kadinlar dogru karari verebilecek potansiyelde degiller cunku. Kac senesini okul hayatina vermis kadinlar icin bile gayet rahat "evinde otur" diyebilirler. Hele kendileri olmasa kadinlar kesin cehennemde yanip giderler, dinlerini yasamayi kendi kendilerine akil edemiyorlar cunku...

Eski sevgilinin aslinda sana ne buyuk bir iyilik yaptigini sonradan anlayacaksin. Su an olayin sokuyla bunlari dusunmen cok normal. Ama gelecekte istedigin meslegi yapip, seni sen oldugun gibi sevecek biriyle daha mutlu ve huzurlu bir iliski yasarken anlayacaksin.

Kapalı olmak/doldurulma baskısı anlamsız geliyor maalesef. Tesettür insanın sadece saçında değil; kalbinde, ahlakında olmalı.. Başı kapatıp ahlakını yere seriyorsan bu asla tesettür değildir..
ama kabullenmek lazım..toplumumuz böyle..
Edit: başörtülüyüm

Allahın mübarek kuluymussun vesselam, kurtarmış seni... 8 sene aklın başına gelsin diye beklemiş ama bakmış sen akillanmiyorsun ise el atmış... şükret

Back
X