8 yıllık eşim bana yabancı geldi

benimki öyle kendini başka bir şeyler-kimseler sanmazdı.
kavgalıysak, küssek, ayrıysak, işte o zaman telefonla, arar deli gibi. saçma sapan, küfürlü, hakaretli,hiç durmadan konuşur. benim haksız olduğumu saçma delillerle bana kabul ettirmeye uğraşır. eskiden olan,(benim ailem ona neden böyle yapıyorsun,küfrediyorsun diye kızardı daha biz nişanlıyken) kötü şeyleri sürekli söyler. kendini haklı çıkarmaya çalışır.
bir aşırı durgun bir aşırı coşkulu da olmaz.
2-3 ayda bir böyle delirir. farklı bir adam olur. nazik, kibar insan gider, kaba saba bir adam gelir.
iyi hiç bir şey hatırlamaz. gerçi kötü bir şey de olmaz da sadece kavga anında artık dayanamayıp ben de bir iki şey söylersem onları hatırlar.

aşırı alıngandır her daim.
ailesinde şiddete çok tanık olmuş. abilerinin evliliklerinde hem anne babasının. anne ve babası nerdeyse 70 yaşında ama ayrılar 3 yıldır. 4 abi de ya 2 ya 3 kez evlenmiş, gene de bedbaht evililikler yaşıyorlar. mutlu bir aile değiller. her gergin böyle dizilerde olur ya kavga etmezler ama her mesafeli ve gergin konuşmalar olur. teyze oğlu şizofren bir de.
özgüveni de tam değil. aslında yakışıklıdır, mak.müh.,işi de iyi, hayat şartlarımızı kendimiz baya iyileştirmiştik ama tutuk hep. kendi başına bir işe kalkışamaz. ben cesaret verirsem de yapamayacağı şey yoktu.

doktora gidemedik işte. en çok 2 gün küs kalabiliyorduk. hemen barışmak ister. hiç bişeyi unutmayan adam, birden unutur ne dediğini eskiye döner, doktora gitmeye gerek kalmazdı ona göre işte. boşanmasaydık hiç kabul etmezdi. benden ayrılmayı hiç istemiyor, perişan ama böyle de gidemezdi.
boşanma da sanırım kısmetti. okadar kolay ve hızlı oldu ki, hakim dilekçeyi verir vermez boşadı. bir kaç saat bile vermedi. o da öfkeden zaten git adliyeye ver dilekçeyi diye başımın etini yemişti o sabah. yapamam sandı. blöftü ama gerçek oldu.
ama bu kez gidicez. ayrılsak da bakalım derdi neymiş. belki hiç çözemeyeceğimiz bir şeydi. belki çözebiliriz bu vesile ile.
ailem benim üzülmemi istemiyor. onu çok seviyorlar ama böyle yapınca da soğuyorlar. sadece bana değil, yanımda kim varsa ayrıldıktan sonra onlara da sayıyor dünya küfür.
Allah'ım hakkımızda hayırlısını versin. hayırsız olacaksa bir daha asla olmasın.
canım benim eşim çok unutkandır asla kin beslemez ben sinirlenince ağzınım açıp bi laf bile demez ben haksız olsamda o gelir barışır ...küfür hiç duymadım ağzından ..sadece atak zamanında sinirlilik oluyor ...eşim mesela birisi ölünce çok etkilenir hememn hastalığı başlar toplumda sıkılır kızarır oflamaya başlar ..manik atakta hareketli olur enerjik olur akşama kadar bi aşağı bi yukarı çıkar depresyondada herşeyden bezgin olur umutsuz olur ben ölü birisiyim şu anda senin yanında ölü yatıyor der ...ahirete gittiğini söyler ...ama senin eşin bipolar değil belkide kişilik bozukluğu olabilir bilmiyorum ...bipolar bozukluğun belirtilerini araştır netten eşine uyuyormu ...bide borderlin hastalığına bak ...ama muhakkak doktora gidin istanbuldaysan sana doktor önerebilirim ...eşimde çok üzülüyor ama ne yapalım bende o kadar hayattan bıkmış durumdayımki yaşım daha 24 ama ben 40 gibi hissediyorum kendimi ...eşimin hastalığı olmasaydı biliyormusun dört dörtlük hayatım vardı ...yinede olurdu eşim mücadele etseydi ...ilk zamanlar o kadar çalışkandıki günde 5 kişi arardı benimle çalış diye ...ama şimdi devamlı uyku hiç çalışmak istemez ...uyuşuk kendine güveni yok ilaçları kullandığı içinde çok donuk ..rabbim hastalarına şifa bizimde hakkımızda hayırlısını versin

evet sanırım dediğin gibi atak durumları farklı seyrediyor.
belki de farklı bir durum O'nunki. kişilik bozukluğu olduğu kesin zaten.
Allah'ım sana da sabır, eşine şifa versin. çok gençsin. erken evlenmiş olmalısınız. benim çocuk işi baya bir ertelendi:( geçen de biri çocuk istemiyorum diye, dert saymış, milletin çocuk sormasını. tövbe tövbe. yapmazsın olur biter. millet isteyip bulamyor, bunlar dertlenmiş! çok yazık! sus da konuşma bari.yazacaktım da kapatmış konuyu. neyse...
ben işime gelmediğinde hemen kestirip atan insanlardan değilim. karar veremem öyle şak diye. nasıl olduysa oldu bu olay da.
Allah'tan şifasını dile. olmaz diye bir şey yoktur. bakarsın ilaçlarını asla aksatmaz bundan sonra ve bir süre sonra tamamen düzelir. besinlerine de dikakt edersiniz. e sen de moral olup destek olursun çalışması için. güzelce konuşun anlaşın.ikna edin karşılıklı birbirinizi. hedefler koyun. tatiller yapın birlikte. ödüller belirleyin başardığınız süreler için. ve sakın duanı ihmal etme. inşallah düzelirsiniz.
ben de dua ediyorum size. ikiniz de acı çekmeyin.

evet sanırım dediğin gibi atak durumları farklı seyrediyor.
belki de farklı bir durum O'nunki. kişilik bozukluğu olduğu kesin zaten.
Allah'ım sana da sabır, eşine şifa versin. çok gençsin. erken evlenmiş olmalısınız. benim çocuk işi baya bir ertelendi:( geçen de biri çocuk istemiyorum diye, dert saymış, milletin çocuk sormasını. tövbe tövbe. yapmazsın olur biter. millet isteyip bulamyor, bunlar dertlenmiş! çok yazık! sus da konuşma bari.yazacaktım da kapatmış konuyu. neyse...
ben işime gelmediğinde hemen kestirip atan insanlardan değilim. karar veremem öyle şak diye. nasıl olduysa oldu bu olay da.
Allah'tan şifasını dile. olmaz diye bir şey yoktur. bakarsın ilaçlarını asla aksatmaz bundan sonra ve bir süre sonra tamamen düzelir. besinlerine de dikakt edersiniz. e sen de moral olup destek olursun çalışması için. güzelce konuşun anlaşın.ikna edin karşılıklı birbirinizi. hedefler koyun. tatiller yapın birlikte. ödüller belirleyin başardığınız süreler için. ve sakın duanı ihmal etme. inşallah düzelirsiniz.
ben de dua ediyorum size. ikiniz de acı çekmeyin.

sağol canım hepimize ...evet erken evlendim çocuk gelinim bende 16 yaşında evlendim 8 yıl oldu halen hastalıkla mücadele ediyorum yoruldum artık ...7 yaşında kızım var oda etkilenecekde onun psikolojisi bozulacak diye endişeliyim ...bende hemen kestirip atamıyorum çok düşünüyorum herkesten fikir alıyorum ama her kapı boşanmaya çıkıyor ne yazıkki ...herzaman duamı ediyorum istiharelere yatıyorum ..ama bu bipolar geçmiyor canım aksine dahada ilerliyor ...:50:eşime 3 defa şans verdim ama her defasında yanılan ben oldum şimdi güvenemiyorum artık ...söz veriyoama bi zamandan sonra sallıyor ilaçları 1 kere içmeyince bi şey olmaz diyor .ama oluyor malesef ...çalışmıyor canım ne yaptımsa çalışması için olmadı ..işine gelmeyince bırakıp geliyor ...eşimle başbaşa hiç tatile gitmedik biz ...çünkü eşim şehir dışına gidince hemen hastalanıyor ailesiyle gidiyorum inanırmısın gittiğimizin 4. günü hastalanıyor.. denize bile girsin hastalanıyor ben anlamadım ..bende gitmemeyi tercih ettim artık huzurluca bi kere tatil yapmadım daha ..eşim bana karşı değil herkese karşı aynı verdiği sözü tutmaz... şunu yapıcam der ama o iş orda klır kesinlikle bitirmez ...bende sana edicam canım özel olarak

kızına Allah'ın izniyle bi şey olmaz. babam da şizorfendi benim. 4 kardeşiz hiçbirimize bir şey olmadı şükür. eminim çok daha huzursuz bir ortamda yetimişizdir senin kızından. annem çok cahildi çünkü. sen maaşallah akıllısım,araştırıyorsun, çabalıyorsun. biz öyle boştuk.hoş akrabalar saolsun sadece konuşma desteğinde bulunuyorlardı ama o da yetti sanırım. 4 kardeşten 3 kız üni mezunu, erkek kardeşim meslek edinmeyi tercih etti liseden sonra benden iyi kazanıyor valla orası ayrı. hepimizi aklen de sağlıklıyız ama genler de var mutlaka. bu durum bizde kamçı etkisi yaratmıştı, maddi eksiklik de çoktu biz de.hele ben deli gibi burslar aldım. Allah yardım ediyor merak etme çocuklara. yani durumunu tam bilemiyorum tabi.
herkes boşan diyorsa boşandıktan sonrayı düşün. uzun uzun düşün. gerçi bayadır pratik yapıyorsun.ya da hemen boşanma, ayrı yaşa gerekirse 2-3yıl belki daha fazla. bakalım ne yapıyor izle onu. evet evet, ayrı yaşa.ispatlasın kendini, şart koş: iş bul çalış, ilaçlarını düzenli kullan de. ama ayrı yaşa ondan. boşanmak kolay dert etme onu. hemen boşanmak zorunda değilsin.ayrı yaşa ve çabalamasını sağla bence.

kızına Allah'ın izniyle bi şey olmaz. babam da şizorfendi benim. 4 kardeşiz hiçbirimize bir şey olmadı şükür. eminim çok daha huzursuz bir ortamda yetimişizdir senin kızından. annem çok cahildi çünkü. sen maaşallah akıllısım,araştırıyorsun, çabalıyorsun. biz öyle boştuk.hoş akrabalar saolsun sadece konuşma desteğinde bulunuyorlardı ama o da yetti sanırım. 4 kardeşten 3 kız üni mezunu, erkek kardeşim meslek edinmeyi tercih etti liseden sonra benden iyi kazanıyor valla orası ayrı. hepimizi aklen de sağlıklıyız ama genler de var mutlaka. bu durum bizde kamçı etkisi yaratmıştı, maddi eksiklik de çoktu biz de.hele ben deli gibi burslar aldım. Allah yardım ediyor merak etme çocuklara. yani durumunu tam bilemiyorum tabi.
herkes boşan diyorsa boşandıktan sonrayı düşün. uzun uzun düşün. gerçi bayadır pratik yapıyorsun.ya da hemen boşanma, ayrı yaşa gerekirse 2-3yıl belki daha fazla. bakalım ne yapıyor izle onu. evet evet, ayrı yaşa.ispatlasın kendini, şart koş: iş bul çalış, ilaçlarını düzenli kullan de. ama ayrı yaşa ondan. boşanmak kolay dert etme onu. hemen boşanmak zorunda değilsin.ayrı yaşa ve çabalamasını sağla bence.

konuştığum her bipolar kişilerin çocukları çok zor olduğunu annesinin babasının boşanmasını isteyeceklerini söylediler ..canım davaya 1 ay kaldı karar vermem lazım çünkü 3 senedir her sene gelip gidiyorum annemin evine bıktım artık ne olaacaksa olsun ...8 yıldır bu kadar çok hasta değilken çalışmadıysa şimdiden sonrada çalışmaz biliyorum çünü çabası yok benden ayrılmak istemiyor ama beni 1 aydırda hiç aramıyor ..bu nasıl sevgi kendini ispatlama ben anlamadım bişey

konuştığum her bipolar kişilerin çocukları çok zor olduğunu annesinin babasının boşanmasını isteyeceklerini söylediler ..canım davaya 1 ay kaldı karar vermem lazım çünkü 3 senedir her sene gelip gidiyorum annemin evine bıktım artık ne olaacaksa olsun ...8 yıldır bu kadar çok hasta değilken çalışmadıysa şimdiden sonrada çalışmaz biliyorum çünü çabası yok benden ayrılmak istemiyor ama beni 1 aydırda hiç aramıyor ..bu nasıl sevgi kendini ispatlama ben anlamadım bişey

Ozelden mesajlarini silsene canim. Gonderemiyorum

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Back
X