kızlar ben internetten nivea body ve ebru şallının plates dvdlerini indirdim gerçi hala dvdye çektiremedim,evdeki de bozuk ama onları yapmayı düşünüyorum en azından yürüyüşe çıkamadığım günler.. Ben bir de yürürken neler neler düşünüyorum müzik dinliyorum ama canım sıkılıyor mesela hepinizi tek tek düşünüyorum bazen :) bir de verdiğim beş kiloyu düşünüyorum veremeseydim şimdi elimde 5 kiloluk bir karpuzla yürüyordum falan diye gaza getiriyorum kendimi birde ilk 20 dak zor geçiyor ama ondan sonra arap atı gibi açılıyorum bıraksan 1-2 saat daha yürüyecek hale geliyorum ( saatlerim hep kısıtlı oluyor malesef)
bir de zayıflamak için telkinler var nilgünün o da çok etkili yükleyebilirsem sizinle de paylaşırım dinleyin çok gaza geliyorsunuz ..şifre sorarsa (b@tm@n)
[sıze="2"]
RapidShare: Easy Filehosting[/sıze]
canim, gelirsen ve hala grin varsa papatya,biberiye veya adacayi ic seni rahatlatir..adet sancisina birebir..kızlar bende yatıyorum artık... karın ağrım dyanılmaz şiddette.. uyuyunca geçer belki.. kim var kimyok diye bi bakiim demiştim.. sabah girebilirsem tören öncesi uğrarım.. iyi geceler herkese.. öpüldünüz bebişler... :1rolleyes:
nice mutlu yıllara ınş. :)günaydın kızlar, bugün eşimle yıldönümümüz, aslında evlilik değil de beraberlik, ama çok önemseriz bu günü, bakalım ne sürpriz yapacak bana :) bu akşam muhtemelen dışarda yeriz ama söz kaçırmıycam.
sizler neler yapıyorsunuz? İzmirli bir arkadaşımız daha olmuş, Dido, pek sevindim :)
MERVE CANIM kac kilosu ve kac kiloya inmek istiorsun ben cizelgeni hazirlayim istersen
canım çok saol ben 90 kıloyum70 olmak ıstıyorum. çok tesşekkür ederim sevırım y aslında hazırladım ama ekleyemıyorum
canim su an kac kilosun?? onu sormayi unutttum
günaydın kızlar, bugün eşimle yıldönümümüz, aslında evlilik değil de beraberlik, ama çok önemseriz bu günü, bakalım ne sürpriz yapacak bana :) bu akşam muhtemelen dışarda yeriz ama söz kaçırmıycam.
sizler neler yapıyorsunuz? İzmirli bir arkadaşımız daha olmuş, Dido, pek sevindim :)
bugun acayıp ıyım lavıtacım dun akşam bır türk sanat müziği koro konserine gittik.. Nasıl ıyı geldi nasıl mutlu oldum anlatamam.. Kulaklarımın pası silindi.. Neşem yerine geldi.. Yeni elbise aldım 2 beden birde leopar desenli beni acayip zayıf gösterdi havam ve neşem yerine geldi.. Sabah kendimi ben çok zayıfım zayıflıyorum yağlarım eriyor derken buldum.. Konser gece 1 de bitti ama değerdi.. Keşke hep beraber olsaydık da birlikte dinleseydik kızlar..
ya ben zayıflayamıyorum kızlar ya..yaz geldı hala yerımde sayıyorum..nıye kılo veremıyorum..bana yardımcı olun lutfen ya...
Hareketsiz yaşam şişmanlığın en büyük sorumlusu. Ancak uzmanlar geçtiğimiz günlerde şişmanlığa yol açan yeni faktörlerden söz ettiler.
Bugüne kadar hesap basitti: Çok fazla yemek ve az hareket etmek kocaman bir göbek demekti! Ancak bu bilgiyi küçücük çocukların bile bilmesine rağmen değişen bir şey olmadı. Dünyada genel olarak baktığımızda obezite azalmıyor tersine artıyor. Ancak endokrinoloji uzmanları geçtiğimiz günlerde şişmanlığa sebep olan yeni faktörler de keşfettiler. Bilimadamları elbette ki insanların yakabileceğinden daha fazla kalori edinmesi her zamanki gibi en büyük problemimizdiyor ancak işin içinde başka faktörleri de olduğunu belirtiyorlar. İşte şişmanlığa sebep olan gizli düşmanlar!
1. Uyku problemleri
Yapılan araştırmalar, günde 12 saatten az uyuyan okul çağı çocuklarının, 12 saat ve daha çok uyuyanlara göre 3.5 kat daha fazla obezite riskine sahip olduklarını ortaya koyuyor. İşin en ilginci anne-babanın obez olması, hareketsizlik, uzun saatler TV seyretmek gibi faktörlerin hiçbir bu çocuklarda uyku kadar etkili olmuyor! Bilimadamları bunu uyku sırasında leptin hormonunun seviyesinin düşmesine bağlıyor. Çünkü leptin vücutta metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor ve açlık hissini önlüyor. Bu süreç yetişkinlerde de aynı şekilde işlediği için gece uykusuna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Uyku öncesinde yapacağınız ılık bir duş ve içeceğiniz bir bardak sıcak süt sizi daha da rahatlatacak. Eğer kronik bir uyku probleminiz varsa mutlaka bir doktora danışmalısınız.
2. Genetik miras
Gen araştırmaları şimdilerde şişmanlıkla ilgili araştırmaların en önemli ayağını oluşturuyor. Çünkü açlığın sorumlusunun bazı genler olduğu düşünülüyor. Tek yumurta ikizleriyle yapılan araştırmalar gösteriyor ki vücut ağırlığının yüzde 70ine kadar olan kısmını genlerimize sadece yüzde 30luk bir bölümünü ise çevre faktörlerine borçluyuz. Bilimadamları şişmanlığa yol açan gen sayısının 30-100 arasında olduğunu söylüyor. Hepsinin tek başına çok küçük bir etkileri var. Ancak bir araya geldiklerinde tartının ibresini fırlatıveriyorlar! Buna göre iştahı artıran genler, vücuda elma veya armut formunu veren genler, metabolizmayı yöneten genler belirlenmiş durumda. Yuvarlak genlere sahip olanların maalesef yediklerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Her şeyden önce özellikle yaşamın belli dönemlerinde özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin hamilelik döneminde veya menopoza girerken… Doktorlar gelecekte bu gen durumunu dengeleyecek ilaçların çıkacağını söylüyor. Ama o zamana dek yapılacak şey beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek.
3. İlaçların etkisi
Pek çok kadın bazı doğum kontrol ilaçlarının yarattığı kilo problemlerinden haberdar. Aslında sadece doğum kontrol ilaçları değil genel olarak pek çok ilaç fazla kiloya sebep olabiliyor. O yüzden hastasına ilaç yazan bir doktorun bu konuda hassas davranması gerekiyor. Örneğin bazı depresyon ilaçları 3-4 kiloya kadar artışa sebep olabiliyor. Tansiyon için kullanılan kimi ilaçlarsa ekstra 2 kilo anlamına gelebiliyor. Diyabet ilaçlarının 3-4, insülin şırıngalarının ise uzun vadede 10-15 kiloya kadar artışa sebep olduğu biliniyor. Bu yüzden özellikle diyabet problemi olanların erkenden spor yapmaya başlamaları tedavi sırasında gelebilecek kilolara karşı koymaları açısından önemli. Eğer ilaç kullanımında kilo alma gibi bir endişeniz varsa bunu mutlaka doktorunuzla paylaşmalısınız. Belki de daha ince bir alternatifiniz olabilir!
4. Klimalar
Üşüdüğümüzde veya terlediğimizde vücudumuz ısıyı ayarlamak zorunda kalır ve bunun içinde enerjiye ihtiyacı olur. Klimalar ise işte bu görevi üstlenirler! Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde sıcakta veya soğukta kilo verdikleri gözlemlenmiş. Gün boyunca sabit olarak ısıtılan veya klimayla soğutan mekanlarda yaşıyoruz. Bu ısı ortalama 26 derece civarında. Ve tam da bu ısıda ekstra hiçbir şey yakmak mümkün değil! Bu yüzden vücudunuza rahat vermeyin ve onu zaman zaman ısı değişimlerine maruz bırakın. Mesela saunaya girin ardından buz gibi havuzda yüzün. Hatta bazı geceler pencereler açık olarak uyumaktan korkmayın. Bu sizin bağışıklık sisteminizi de harekete geçirecek emin olun.
5. Evlenmek
Sadece kişisel tecrübeler değil bilimsel araştırmalar da evliliğin yemek alışkanlıklarını hem kadın hem de erkek açısından bilinçsizce değiştirdiğini ortaya koyuyor. İngiltere Newcastle Üniversitesi bilimadamları, yaptıkları çalışmalarda evlendikten sonra erkeklerin daha sağlıklı beslendiklerini, kadınlarınsa yemelerine çok fazla dikkat etmeyip kilo aldıklarını ortaya çıkarmış. Uzmanlar bunun sebebini kadınların daha fazla et ve büyük porsiyonlarda yemek yemesine, evlilikle ilgili strese daha yatkın olmalarına ve genel olarak sağlıksız beslenmelerine bağlıyor. Peki bu konuda ne yapılabilir? Bilim adamları esprili bir cevap veriyor ya bekar kalacaksınız ya da eski sabit beslenme alışkanlığınızı devam ettireceksiniz!
6. Nikotin
Her geçen gün daha çok insanın sigaradan vazgeçmesi sağlık açısından çok güzel bir şey. Ancak bunun etkilerini sadece ciğerlerde ve deride değil maalesef tartıda da görüyorsunuz! Amerikadaki Michigan Üniversitesi bilim adamları sigarayı bıraktıktan sonra sanıldığından da çok kilo alındığına dikkat çekiyor. Diyelim sigara içerken 2-6 kilo fazlanız varsa sigarayı bıraktıktan sonra bu fazlalık rahatlıkla 7-8 kiloyu bulabiliyor. Çünkü nikotin iştahı kesiyor ve metabolizma çalışmasını hızlandırıyor. Ancak kilo bile alsanız yine de değer çünkü sağlığa nikotinden daha fazla zarar veren bir şey yok. Uzmanlar sigarayı bırakanların özellikle ilk 6 ay çok dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor. Kilo alımını önlemek, kilo almaktan daha kolay! Önemli olan bunun bilincine içtiğiniz son sigarada varmak ve buna göre bir bilanço yapmak. Yani daha az yemek ve daha çok spor yapmak.
7. Yaş
Araştırmalar, insanoğlunun 20 yaşının ortasına kadar her ay 300 gram aldığını gösteriyor. Yaşlandıkça da kas grubundan kaybediyoruz. Ancak bu kas grubu önemli çünkü tek başlarına bile kalori yakmak için onlara ihtiyacımız var. 25-30 yaşlarında kilo daha da çok artıyor. Bu 40 yaşına kadar böyle gidiyor. Menopoz döneminde östrojen azaldığı için ekstra kilolar alınıyor. Bu yüzden yaşlandıkça kas egzersizlerine önem vermelisiniz. Ayrıca protein tüketimini de artırmalısınız. Çünkü kas gücünü artırmak için proteine ihtiyacınız var.
8. Stres
Bütün bir gün etrafta koşuşturursak aslında kilo vermemiz gerek değil mi? Ancak Amerikadaki Chicago üniversitesi de yapılan bir araştırma bunun aksini gösteriyor! Özellikle kadınlar stres zamanlarında lüzumsuz bir şekilde kilo alıyorlar. Üstelik stres faktörleri ne kadar artarsa o kadar çok kilo alıyorlar! Çünkü stres sırasında kortizol denilen bir madde salgılıyoruz. Bu da yağ hücrelerini harekete geçiriyor ve enerjinin görevini yapmasını engelliyor! Bu stres yükü haftalar boyu sürerse o zaman vücut, yağ deposu rezervini artırıyor! Bu yüzden kendinize zaman zaman mutlaka özel vakit ayırın. Stresinizin üstesinden gelebilmek için birileriyle konuşmak ya da düşüncelerinizi yazıya dökmek de iyi gelebilir! Boston Üniversitesi de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre gerilimden en kolay kurtulmanın yolu onun üzerine gitmek!
-alinti-
Haftalar boyunca uğraşıp, diyet yapmanıza rağmen bir türlü kilo veremiyorsanız siz de kilo verme konusunda birtakım hatalar yapıyor olabilirsiniz. İşte diyetisyenler tarafından belirlenen kilo vermeyi engelleyen 10 diyet hatası...
Kilo verme konusunda herkesin sıklıkla yaptığı hatalar, bütün uğraşlarınızın sonuçsuz kalmasına neden olarak sizi diyetinizi bırakmaya iter. Sonuç alamadığınız diyetinizi bırakmadan önce aşağıdaki listeye bir göz atmanızda yarar var...
1-Ya hep ya hiç zihniyetine sahip olmak: Diyet yaptığınız günlerde nefsinize hakim olamayıp bir paket cipsi midenize indirdiniz. Şimdi sadece bu nedenle bütün her şeyden vazgeçip, günlerdir diyet uğruna katlandığınız şeyleri bir anda silip atacak mısınız? Bu teslimiyetçi davranış sizi hiçbir yere götürmez. Başarının anahtarı kusursuzluk değil, inatçılık ve devam ettirebilmektir.
2-Okunmamış ve anlaşılamamış etiketler: Yüzde 95 daha az yağlı yazması o ürünün sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu, yüzde 95 şeker anlamına da gelebilir. Bu nedenle ürünlerin içerisindekileri daha dikkatli okumaya ve bu tuzağa düşmemeye çalışın.Yeterince
3- Yeterince su içmemek: Vücudunuzun acıkmakla susamak arasındaki farkı anlaması zordur. Bu nedenle canınız abur cubur istediğinde, bu isteği bastırıp bastırmadığını görmek için su içmeyi deneyin.
4-Gerçekçi olmayan hedefler belirlemek:Gelecek ay 20 kilo vereceğim gibi zor hedefler belirlemek yerine, daha küçük, daha ulaşılabilir hedefler belirleyin. Böylelikle istediğiniz sonucu almanız daha muhtemel olur. Bu da motivasyonunuzu artırır.
5-Haftada 1 kilodan fazla kaybetmeyi beklemek: Haftada bir kilodan fazla kaybetmek vücuttaki sıvıların ve değerli kas dokularının kaybı anlamına gelir.
6-Zararlı ya da yasak yiyecekleri düşünmek: Her yiyeceğin fazlası zarardır. Ayrıca eğer aklınızdan yemenizin yasak olduğu bir şeyi geçirirseniz bu düşüncenizin hemen ardından onu aşırı derecede arzulamaya başlarsınız.
7-Diyete başlamadan önceki yemek ziyafetleri: Bu ziyafetler, uzun süreli diyet hedeflerinize ulaşmanızı zorlaştırır. Çünkü diyet öncesi çektiğiniz ziyafetlerle daha fazla kilo alır ve diyete başladığınızda vermeniz gereken daha fazla kiloyla karşılaşırsınız.
8-Aç kalmak ya da büyük ölçüde kalori kısıtlaması: Bu sadece beyninize,açlıktan ölüyorum sinyali gönderecektir. Beyne bu mesajın gitmesiyle metabolizmanız, sizin aç kalarak dışarı atmaya çalıştığınız vücudunuzdaki yağı muhafaza etmek için yavaşlayacaktır.
9-Egzersiz yapmamak: Haftada 3 kez, en az 30 dakika egzersiz yapmak kilo vermede en büyük yardımcılarınızdandır.
10-Kilo vermeyi zorunluluk gibi algılamak: Bunun yerine kilo vermeyi, yapmayı istediğiniz bir şey olarak düşünün. Bir manken gibi görünmek zorunda olduğunuzu hissetmek gerçekçi olmadığı kadar üzerinize de gereksiz ve aşırı bir baskı hissetmenize neden olur.
Düşünceyle zayıflama !!
--------------------------------------------------------------------------------
ortam çok soğuk üşüyorum,üşümek ve titremek istiyorum. özgürüm(140)
donuyorum,donmalıyım çok soğuk titriyorum özgürüm (99)
dondum erimeliyim yağlarım beni ısıtsın .ısıtıyor titredim özgürüm(40)
günde bunları okuyorsun ve ortalama 200 gr veriyorsun.
not:telkin bittikten sonra zayıflama devam ederse doktorunuza başvurun,
herşey düşünceyle oluyor arkadaşlar
Düşünceyle zayıflama
Zayıflamak aldığından daha fala enerji harcamak ve eneji depolamaya gereksinim duymamaktır.
Bir şeyi gerçek olarak yapmakla düşüncede yapmak arasında çok az bir fark olduğu ispatlanmıştır .
Beyin görme ile hatırlama , hayal etme arasındakı farkı ayıramadığı manyetik rezonans aletleri ile tespit edilmiştir.
Düşünce maddeyi etkiler. Suyu dondurma deneyleri ile ispat edilmiştir.
Her düşünce farklı hormon üretir ve hüçre yapısını değiştirir.
Sürükli yoğun üretilen düşünce hüçrenin değişmesine ve bölünmesine sebep olur.
Şişmanlığın , Şeker hastalığın , Ulserin , Kalbın , Klorestrolun , Kanserin vs nedeni yoğun aynı düşüncenin bilinç altı faliyetidir.
Duygu ve düşünce bağımlılık yapar. Uzun süre aynı duygulanım içinde olursanız , o duyguyu yaşamak iştersiniz . İnsan davranışını yönlendirende budur .Yaşlandıkça algı kalıpları değişmesi imkansızlaşır. Pardıgmayı değiştirmek çok zordur . Bu ölüme neden olan şeydir yani rasyonel alanın tükenişi .
Olumsuz düşünce ve duygu ilgi alanına giren herşeye zarar verirken , olumlu düşünce ilgi alanına fayda verir. Kalbın mühürlenmesi duygu ve düşünce bağımlılığın aşılamamasıdır.
Kendi kendine telkinle zayıflamak .
Reçete
1 - Soğuklukla yağ eritme
Ortam çok soğuk üşüyorum üşümek ve titremek istiyorum . Özgürüm . ( günde yüz on dört kez tekrarlanacak )
Donuyorum donmalıyım çok soğuk titriyorum . Özgürüm . ( günde 99 kez tekrarlanacak )
Dondum erimeliyim , yağlarım beni ısıtsın . Isıtıyor titredim . Özgürüm . ( 40 kez )
2 - Hareketle harcama
114 katlı binaya tırmanıyorum . Çok yoruldum . Ayaklarımda kuvvet kalmadı . Mutluyum . ( 114 kez )
99 metre yüzüyorum kollarımda kuvvet kalmadı dayanmalı boğulmamalıyım . Mutluyum . ( 99 kez )
40 gündür dağda geziyorum çıkmadık kaya , inmedik kuyu bırakmadım. Tüy gibi hafifim . Mutluyum . ( 40 kez)
3 - Az kalori alma
Yediğim her şey saman gibi 1 gr kalorisi yok , içtiğim suda bile daha çok kalori var . Param çok . ( 114 )
Karnım dolu hiçbir şey yemem mümkün değil , yer yok . Param çok . ( 99 )
Karnım aç değil , hiçbir şey yemeğe ihtiyacım yok , istemiyorum . Param çok .( 40 )
Bunları yaptım günde 300 g yani bir ayda 9 kg verdim . ( 33 )
Not :Telkini kestikten sonra kilo kaybınız devam ederse doktora başvurun .
Alıntıdır
ben de bir konferansa katılmıştım psikoloji içerikli oradaki psikolog un anlattığı örneklerden birisi de şu idi:
iki grup var bunlardan birisinin buzdolabına şişman insan resmi yapıtırmışlar ve fazla yemeyin değilse böyle olursunuz denmiş
diğer grubun buzdolabına da çok zayıf birinin resmini yapıştırmişlar ve az yemeyin böyle çok zayıf olursunuz denmiş
bir süre sonra şişman resimli grup kilo almış zayıf resimli grup ise kilo vermiş
çünkü beyin şişman resmi kilo diye algılamış , diğer gruptakiler ise zayıf resmi gördükçe beyin onu zayıflamak olarak algılamış
Alıntı
seracım akşam bilgisayarı kapatmamaışım uyumaya gitmişim canımceren kızz sesin çıkmıyoo burdamıısn
canım bir ömür boyu bu günü kutlamayı nasip etsin allahgünaydın kızlar, bugün eşimle yıldönümümüz, aslında evlilik değil de beraberlik, ama çok önemseriz bu günü, bakalım ne sürpriz yapacak bana :) bu akşam muhtemelen dışarda yeriz ama söz kaçırmıycam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?