80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın acaba ben de katılmak istesem yardımcı olur musunuz???

Canım kusura bakma şimdi gördüm :)
Aramıza hoşgeldin :KK25:
Katıldın bile hatta günlük menü takibi listesine senide aldım ;) iki hafta sonrada inşallah bizim diğer listeyede gidersin ;) ( yeni arkadaşlara devamlılık için ufak bir kural ;) )
Bundan sonra her gün menünü bizlerle paylaşırsan seviniriz ;) Hee diyelim unuttun ertesi gün dünkü menüm diye belirtirsen oda olur yani ;)

tamam bitanemm menü takipleri sende olsun o zaman çok tşkler :KK60: evet cnm pazar 18,00 kadar bildirim olsun

meleğimden haber yok sanırım o_O

Tamamdır canım bende hazır boştayken menü takip listesini yaptım ;)
Tabi cumadan bu yana baktım ama pek iç açıcı değil :KK48: artık bugünden itibaren inşallah herkes düzenli yaparda çok daha verimli oluruz ;)
Ben senin yaptığın listedeki isimleri ekledim birde yeni gelen arkadaşımızı siderolites'i ;) yeni gelen olursada ekleriz nasılsa listeye ;)

Canım çekiyo kokusunu duyunca o nolcak peki :)) yok ben ciddi gaza geldim yarın pilates kursuma bbaşlayacama inş koşu bandınıda kurucam..kasımda evimizin 7. Kızının (ablamın :) ) düğünü var 70 olmayı hedefliyorum :)
Efsaxda ne hızlı çıktı aynı gün evlendik 7 haftalık hamileymiş:nazar::110:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr :KK54::KK54::KK54::KK54:

Herkese bol eksili az kalorili bir gün diliyorum :KK66:

Dün Allahtan evi derli toparlı bırakıp yatmıştım ki bu sabah pek işim yoktu :)
Geç yatmama rağmen eşim işe giderken beni uyandırınca tekrar yatmadım :KK66: bir güzel kahvaltımıda ettim :KK66:
Öğlende de inşallah kızımla sporumuzu yapacağız :KK66:

Rabbim hepimize hedeflerimize ulaşmayı en kısa zamanda nasip eder inşallah :KK66: Aminnnnnnnn

Kocaman günaydınlar herkese :) bu hafta kurs yine tatil :) nedense kurs varken açamadıgım gözlerim sabah 7 buçukta trink diye açılıyo neden acep :)

:KK48::KK48::KK48: olsun kız bu hafta tatil olursa sende hem bizimle hemde eşinle daha rahat ilgilenirsin :KK66:
Bu arada bak adaşım Banudan sonra bende teftiş memuru oldum :KK48: her gün menü takibi yapacağım ona göre :KK20: madem kurs tatil artık her gün menü kesin beklerim :KK48: akşam giremiyecek gibi olursanda gündüzden menünü paylaşırsın akşamada şunu yiyeceğim hesabı :KK66:

Bende öğlende spor yapacağım inşallah :KK66: daha sonrada kızı parka götüreceğim yürüyerek ( eşim arabayı alınca kaldım tabanvay ama Allahtan park fazla uzak sayılmaz :KK66: )

Akşam yemeğinde de yine anamdayız :) karnıyarık yapacakmış ;)

Okudu
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr :KK54::KK54::KK54::KK54:

Herkese bol eksili az kalorili bir gün diliyorum :KK66:

Dün Allahtan evi derli toparlı bırakıp yatmıştım ki bu sabah pek işim yoktu :)
Geç yatmama rağmen eşim işe giderken beni uyandırınca tekrar yatmadım :KK66: bir güzel kahvaltımıda ettim :KK66:
Öğlende de inşallah kızımla sporumuzu yapacağız :KK66:

Rabbim hepimize hedeflerimize ulaşmayı en kısa zamanda nasip eder inşallah :KK66: Aminnnnnnnn

:KK48::KK48::KK48: olsun kız bu hafta tatil olursa sende hem bizimle hemde eşinle daha rahat ilgilenirsin :KK66:
Bu arada bak adaşım Banudan sonra bende teftiş memuru oldum :KK48: her gün menü takibi yapacağım ona göre :KK20: madem kurs tatil artık her gün menü kesin beklerim :KK48: akşam giremiyecek gibi olursanda gündüzden menünü paylaşırsın akşamada şunu yiyeceğim hesabı :KK66:

Bende öğlende spor yapacağım inşallah :KK66: daha sonrada kızı parka götüreceğim yürüyerek ( eşim arabayı alınca kaldım tabanvay ama Allahtan park fazla uzak sayılmaz :KK66: )

Akşam yemeğinde de yine anamdayız :) karnıyarık yapacakmış :KK66:
Okudum okudum :) senden âlâ teftiş memuru mu olur :)üşenmez sayfalarca azarlayabilirsin kötü menülerimizi :)) diyet moduna nasıl gecicem bilmiyorum kafama göre yiyip içiyorum iki aydır..düğünden önce ne kadar mükemmel oturmuştu hersey :( tek tesellim "yaptım yine yaparım" cümlesi :)) menülerim hemen güzel olmaz iyi azarla beni cecom ki çabuk toparlayayımmm :)

Okudu

Okudum okudum :) senden âlâ teftiş memuru mu olur :)üşenmez sayfalarca azarlayabilirsin kötü menülerimizi :)) diyet moduna nasıl gecicem bilmiyorum kafama göre yiyip içiyorum iki aydır..düğünden önce ne kadar mükemmel oturmuştu hersey :KK43: tek tesellim "yaptım yine yaparım" cümlesi :)) menülerim hemen güzel olmaz iyi azarla beni cecom ki çabuk toparlayayımmm :)

:KK48::KK48::KK48::KK48: kız teftişi yapınca belki bende biraz daha gaza gelirde daha dikkatli davranırım diye atladım hemen :) sonuçta Hoca bunu yaparsa Cemaat ne yapmaz modunda olucak herşey ve ben çok daha dikkatli olmak zorunda olacağım örnek olabilmek için ;)
Bak ne güzel söyledin yaptın ve yine yaparsın ama mümkün olduğunca geçiktirmeden başlaki fazla kilo alıpta sonra daha fazla uğraşmak zorunda kalma ;)
Ben hep diyorum eşimin halalarına bile keşke birinizde daha ben 52 kgdan 60 hatta 65e çıktığımda kızım dikkat et bak kilo almışsın deseydiniz diye :mad: belki o zaman en azından hamile kalana kadar bir 5 kg daha verir hamileliğimde de daha bilinçli olurdum aman kilo almıyayım diye :KK67: ( kendi kafama vurasım geldi :) )
Neyse bunda da bir hayır varmış yoksa nereden tanıyacaktım sizler gibi yüreği güzel insanları :KK60:

Şu sporuda düzenli hayatıma katabilirsem inşallah bende şu lanet kilolardan kurtulurum ;)

Selam kızlar. Çok zamanım yok çocukların doktor kontrolleri var onlara yetişecem. Birinin göz, birinin diş, biri aşı olacak, ben b12 iğnesi :KK48: Bayağı dolanacam yani. Hemen bir menü paylaşayım.

Sabah (7:30)
1 kuru incir
2 bardak ılık su

2 kk beyaz peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 adet ceviz
1 yumurta
1 dilim k.ekmeği
domates salatalık maydanoz (limonlu, zeytinyağlı, acı kırımızı biberli)

Ara (10:15)
1 küçük elma

Öğle (12:30)
4 köfte
salata (zeytinyağlı, tuzsuz limonlu ve acı kırımızı biberli)
1 dili k.ekmeği

Ara (15:30)
2 adet kuru kayısı

Akşam (18:30)
5 yemek kaşığı taze fasulye
1 kase yoğurt (1 tatlı kaşığı çörek otu ve acı kırmızı biberli)
1 dilim k.ekmeği

Sıvı 3,5 litre su, 1 bardak yeşil çay, Bol siyah çay
spor leslie ile 2 mil (30 dak)

:KK48::KK48::KK48::KK48: kız teftişi yapınca belki bende biraz daha gaza gelirde daha dikkatli davranırım diye atladım hemen :) sonuçta Hoca bunu yaparsa Cemaat ne yapmaz modunda olucak herşey ve ben çok daha dikkatli olmak zorunda olacağım örnek olabilmek için :KK66:
Bak ne güzel söyledin yaptın ve yine yaparsın ama mümkün olduğunca geçiktirmeden başlaki fazla kilo alıpta sonra daha fazla uğraşmak zorunda kalma :KK66:
Ben hep diyorum eşimin halalarına bile keşke birinizde daha ben 52 kgdan 60 hatta 65e çıktığımda kızım dikkat et bak kilo almışsın deseydiniz diye :mad: belki o zaman en azından hamile kalana kadar bir 5 kg daha verir hamileliğimde de daha bilinçli olurdum aman kilo almıyayım diye :KK67: ( kendi kafama vurasım geldi :) )
Neyse bunda da bir hayır varmış yoksa nereden tanıyacaktım sizler gibi yüreği güzel insanları :KK60:

Şu sporuda düzenli hayatıma katabilirsem inşallah bende şu lanet kilolardan kurtulurum :KK66:
Vaay ne güzel 52 yi falan görmüştün zamanında ne güzel :) ben ilkokul 6.sınıfta. O kilodaydım :) sonra kurs hayatı yedi bitirdi beni pardon ben onu yedim bitirdim en son 93 ü görmüştüm Allah muhafaza bi daha görmek istemiyorum :( düğünde 77,5 idim şimdi 78 buçuk oldum ama iki aydır e diyet ne spor bide yedim ki sorma..depoladımda birden çıkacak diye korkuyorum :(

Vaay ne güzel 52 yi falan görmüştün zamanında ne güzel :) ben ilkokul 6.sınıfta. O kilodaydım :) sonra kurs hayatı yedi bitirdi beni pardon ben onu yedim bitirdim en son 93 ü görmüştüm Allah muhafaza bi daha görmek istemiyorum :KK43: düğünde 77,5 idim şimdi 78 buçuk oldum ama iki aydır e diyet ne spor bide yedim ki sorma..depoladımda birden çıkacak diye korkuyorum :KK43:

Aman Allah korusun canım bak ne güzel henüz sadece yarım kilo fark varken hemen frenle kendini ki daha fazlası olmasın ;)
Bak hazır bu hafta evdesin, yeni evin işide pek olmaz nasılsa ;) bu hafta bizim hatırımız için biraz spor yapmaya çalış ;) Bilgisayardan aç bir video ( yer hareketleri bile olur ) ve 15 dakikada olsa yap birşeyler ;)
Benim büyük kız Cep telefonuna bile yüklemiş iki program günde iki kere yapmaya başladı :KK48: inşallah bugün bende ona katılacağım ;) en azından günde bir kere yapsam yine iyi ;)
Baya bir terliyor ve inan komşu 3 günde bile fark etti diyor ;)

Bak isimlerinide hemen öğreniyorum kızdan şimdi hani isteyen cebine yüklesin ;)
1. Seven minutes diye bir progam ( sembolünde büyük bir 7 var birde daire )
2. Caynaxa6W diye bir program oda sırf karın hareketleri ;)

Çok uzun değil ama belliki çok etkili ;)

Selam herkese:) ben dün katılan yeni üye:) ya size sorularım var kızlar regl olunca tartıda fazla çıkarmıyız??

Canım bende şu anda reglm :KK48: ve tartıda 2 kg fark oluşuyor :KK48:
İlk zamanlar fena bozuluyordum ama biliyorum ki regl bittikten iki gün sonra en geç eski rakamı görüyorum tartıda ;)

Herkese merhaba.. tatilden döndüm..ve istanbula alışmak zor geliyor . Diyete devam ediyorum ama bu ara motivasyonum düştü iyice .Enerjiye ihtiyacım var... Ayrıca bu insülin direncine çok feci sinir oluyorum :) Eşim 10 kilo verdi ben 5 ... Hadi metabolizmam bi gayret.. :)

Herkese merhaba.. tatilden döndüm..ve istanbula alışmak zor geliyor . Diyete devam ediyorum ama bu ara motivasyonum düştü iyice .Enerjiye ihtiyacım var... Ayrıca bu insülin direncine çok feci sinir oluyorum :) Eşim 10 kilo verdi ben 5 ... Hadi metabolizmam bi gayret.. :)

O zaman tekrar aramıza hoşgeldin :KK25::KK25::KK25:
Sorma o insülin direncim benide deli ediyor :mad: yine sen iyi 5 kg vermişsin bende o da yok uzun zamandır :KK43:
Neyse yılmak yok inatla o direnci kıracağız ;)

Bu arada geçmişi okudunmu bilmiyorum ama bundan sonra sıkı menü takibi var :KK48:
Müfettişte ben :KK70:Adaşım banuda çok güzel bir liste hazırladı ve artık aylık listemizde olacak ;)

Canım bende şu anda reglm :KK48: ve tartıda 2 kg fark oluşuyor :KK48:
İlk zamanlar fena bozuluyordum ama biliyorum ki regl bittikten iki gün sonra en geç eski rakamı görüyorum tartıda :KK66:[/QUOTE]

ya ben de dün regl oldum tam 80 çıktım tartıda belki bir umut 79 lu kiloları görürüm sandım ama nafile ya ben duramıyorum çok tartılıyorum ee tabi moralim bozuluyor haftada 1 aç tartılmak gerekiyor dimi? siz nasıl yapıyorsunuz.

insilün direnci nedir? bende de olabilir mi çok zor kilo veriyorum:KK43:
Muhtemelen olabilir, ben de çok zor veriyorum.Bir endokrin uzmanına görünürseniz iyi olabilir, insülin değerinize bakarlar. normalde 2.5 altında olmalı bende çok yüksekti.
Doktorların aktardığına göre ....
"İnsülin; Kas, yağ ve karaciğer gibi kan şekerini kullanan dokulara şekerin alınması ve kullanılmasını sağlayan, pankreastan salınan bir hormondur. Dokularda insülin direnci varsa şekerin dokulara alınıp, kullanılması, yakılması zor olur. Bu durum daha çok insülin salınmasına yol açar. Pankreas daha çok insülin salarak şekerin dokular tarafından kullanılması için adeta "çift mesai" yapar. Aşırı salınan insülin açlık hissine, daha çok yeme ve atıştırmaya neden olarak bir kısır döngü oluşturur. Bu durum hem insülin rezervini azaltır hem de kanda dolaşan aşırı insülin miktarı obezite, hipertansiyon, ateroskleroz gibi kronik hastalıkların oluşması için uygun bir ortam hazırlar.
Çabuk acıkma, geç doyma, yemeklerden 2-3 saat sonra olan acıkma hissi, elde ayakta titreme, soğuk soğuk terleme ve baygınlık hissi, tatlı yeme isteği, giderek kilo alan kişinin ailesinde şişman ve diyabetli kişilerin varlığı durumlarında insülin direncinden şüphelenmek gerekir."
"İnsülin direnci olup olmadığını anlamak için çeşitli ölçüler var. Ama öncelikle basit bir kan testi yaptırmak gerekiyor. Kişi, açken kanındaki şeker ölçümü yapılıyor. Bu testte, kan şekeri ve insülin ölçümü yapılıyor. Normalde bir kişinin açlık kan şekerinin 100’ün altında olması gerekiyor. Kan testinde taranan kan şekeri 100’ün altında kalırken insülin yüksek bulunuyorsa, direnç kazanıldığını söylemek mümkün.

Doç.Dr. Arıkan test yoluyla insülin direncinin anlaşılması şöyle açıkladı. “Örneğin kan şekeri 90, insülini ise 15 çıkmıştır. Bu durumda direncin varlığından söz etmek doğrudur. Ancak kan şekeri 105, insülin 30 ise, bu kez ciddi bir insülin direnci var demektir.”
Doç. Dr. Arıkan’a göre, insülin direncini anlamayı sağlayan diğer ölçüler şunlar:
•Kişi obezse,
•HDL (iyi kolesterol oranı) düşüklüğü (kadın için HDL 50’nin, erkek için 40’ın altındaysa)
•Trigliserid oranı 150’nin üstündeyse,
•Kan şekeri 100’ün üstündeyse,
•Tansiyon sorunu varsa,
•Bel çevresinin erkekte 94 cm, kadında 80 cm’nin üstündeyse.

Kişide bu kriterlerden 3’ünün bulunması, insülin düzeyine bakmadan da İnsülin Direnci Sendromu teşhisinin konulabilmesi için yeterli sayılıyor."

Back
X