- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
ben geldimm ,
ev dökülüyor.babamız ev yandığı halde donuyor.ateşi yok ama nasıl iş anlamadım.kızın midesi bulanıyor ilaçlardan.işallah sınava kadar iyilesir.birde şu aralar kramp giriyor çocuğun bacaklarına..ilk defa tanıştığı için krampla çok sıkıntı oluyor..işallah sınavda girmez çünki çığlık atıyor o an..
BENDE TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.
HEPSİNİN HAKKI ÖDENMEZ..
yalnız dediğin gibi şu soruları veren bi hayırsever olsa süper olurdu..
bu arada AYYÜZLÜM beklenen gün geldi çattı..işallah çok güzel bir öğretmenler günü yemeği olur..
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Tekrar ben geldimmmmm ve çok şükür yatak odamın işide bittibir tek bir posta ütüm kaldı onuda artık yarın gündüz yaparım
Kuzum şükür şu anda daha iyi
Eşim hesapta geç gelecekti ama erkenden damladıneyseki yatak odasının işi bitmek üzereydide ulen yinemi duruyor bunlar diyemedi
Canım sizlerede çok ama çok geçmiş olsun
Aman inşallah sınavlara kadar kızın iyileşir
Benimkide biraz evvel ben yatak odasını toparlarken geldi yatağın üzerine oturup sinirleri boşaldı
Hıçkıra hıçkıra ağladı ne olucak bu sınavlar ya liseyi kazanamazsam falan diye
Bir ara hatta tutturdu güzel bir lise kazanamazsam dışardan okurum falan diyebende tabi dellendim aklına öyle şeyler sokma, sen çok akıllı bir kızsın niye kendini kaç gündür yıpratıyorsun diye kalaylamaya
Babasıda çoşkuyu verince sen yaparsın edersin diye biraz sakinledi ama cidden çocuğun şu Teog yüzünden psikolojisi bozuldu
Bir ara resmen benim özgüvenim bile yok diye ağladı bende akrabalardan örnek gösterdim bak oda öyleydi buda böyleydi diye
Anam bizde okuduk ama hiç bu kadar kötü olmamıştımÇocuklar ders çalışmaktan sınavlara bile zor vakit buluyorlar hazırlanmak için ama inanıyorum hepsi çok güzel sonuçlar alacaklar
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Tekrar ben geldimmmmm ve çok şükür yatak odamın işide bittibir tek bir posta ütüm kaldı onuda artık yarın gündüz yaparım
Kuzum şükür şu anda daha iyi
Eşim hesapta geç gelecekti ama erkenden damladıneyseki yatak odasının işi bitmek üzereydide ulen yinemi duruyor bunlar diyemedi
Canım sizlerede çok ama çok geçmiş olsun
Aman inşallah sınavlara kadar kızın iyileşir
Benimkide biraz evvel ben yatak odasını toparlarken geldi yatağın üzerine oturup sinirleri boşaldı
Hıçkıra hıçkıra ağladı ne olucak bu sınavlar ya liseyi kazanamazsam falan diye
Bir ara hatta tutturdu güzel bir lise kazanamazsam dışardan okurum falan diyebende tabi dellendim aklına öyle şeyler sokma, sen çok akıllı bir kızsın niye kendini kaç gündür yıpratıyorsun diye kalaylamaya
Babasıda çoşkuyu verince sen yaparsın edersin diye biraz sakinledi ama cidden çocuğun şu Teog yüzünden psikolojisi bozuldu
Bir ara resmen benim özgüvenim bile yok diye ağladı bende akrabalardan örnek gösterdim bak oda öyleydi buda böyleydi diye
Anam bizde okuduk ama hiç bu kadar kötü olmamıştımÇocuklar ders çalışmaktan sınavlara bile zor vakit buluyorlar hazırlanmak için ama inanıyorum hepsi çok güzel sonuçlar alacaklar
ohh hamarat hatun hastayken bile evin ucunu kaçırmıyorsun helal sana maşallah ceco..
valla canım çocuklar şu sınavı bi atlatsalsrdı çok stres oldular..geçen gün benim kızın okul arkadaşı etüt çıkışı köpek saldırmış.çocuk köpekl boğuşmuş düşmüş ve belini kırmış.yazık yavrum 1,5 ay hiç kalkmadan yatıcakmış ve sınıfın en zeki öğrencilerindenmiş.nasıl üzüldüm çocuğa o kadar emeği boşa gidecek.telafi sınavına girebileceği bile meçhulmuş.
allah verede bi aksilik olmadan atlatalım hep beraber..
Selam kızlar doktordan geldim şimdi sinir sıkışması dedi. Belime igne vurdu şimdi şükür iyiyim hareketlerimde normale döndü biraz ama belden omurganin üzerinden yaptı igneyi biraz korktum açıkçası ama olan oldu artık... umarım kötü bi etkisi olmaz
merhabalar arkadaşlar.
dün yeğenimi uğurladım.
otobüs saatine kadar sinemaya gittik.
açlık oyunları filmine.harikaydı.
onu gönderdim döndüm eve.önümüzdeki cuma gelicek son kez.
dişler takılacak.alıştım gidip gelmesine.çok özliycem.
yarında kızın mezuniyet foto çekimleri yapılacak.
bir haftadır organizasyonla uğraşıyorum.
bugünde çarşıda işimiz var.kuaför v.s.
perşembeye kadar temizlik işini bitirmem lazım.
perş.cuma.cmrts kurs var.haftasonuda misafir çağırmayı düşünüyorum.
bu haftada spor yalan olacak heralde.akşamları pedal çevirebilirsem iyi olur.bakalım.
yeğenimlede birbirimizi motive ediyoruz kilo vermek için.
hatırlarsanız iddiaya girmiştik.haftada 1kilo veren diğerine iç çamaşırı alcak demiştik.
sonuç.herkes kendi çamaşırını kendi aldı.
ikimizde kilo veremedik .
şimdi yeni bir uygulama başlattık.
her hafta 1 kilo hedefledik.
kilo veremeyen kumbaraya 5 tl atcak dedik.
malum yolumuz uzun diye miktarı az tuttuk.
sonra toplanan parayıda hayır işinde kullanıcaz rabbim nasip ederse.
HAYIRLI GÜNLER KIZLARR
hastalık bizim evede girdi,evde herkes yatak yorgan yatıyor,bende sessizce kk ya geldim.
büyük kız kaç güdür grip gibiydi,eczaneden bi grip ilacı alıp içiriyordum.malum okul göz açırmıyor.dr görürüp baktırma şansım olmadı.ama bu sabah okula gitmiycem diye mızıldanınca,hafif öksürük ve ateşde vardı..hazır babamızda evdeyken dr götürelim,sınaa kaldı 2 gün,sınav var diye dra bile götürmüyoz okuldan kalmasın diye ama sınav günü çok kötü olursa o kadar emeği ziyan olucak çocucuğun dedim.
küçükde hasta gibiydi .büyük kıza bi torba ilaç yazmış dr,sağolsun sınav var diyince şurup yerine iğne yazdı daha çabuk toparlansın diye.küçüğünde badmcikleri iltihaplanmış ,1 antibiyotikde ona..babamız inadından görünmedi,gerçi onun derdi dişinden.ama iltihaplı dişi ,en azından iltihapı dağıtacak bir şey veridi sonrada çekilecekse çekilirdi.
şimdi baba kız yatıyor.babamızın inadı yüzünden bizde küçük kızla tıp oynuyoz.git yatak odasına yat diye kaç kez söyledim ama adam inat oturduğumuz odaya yattı.ee haliyle ses olsun istemiyor tv yi kapattırdı ama benim ufaklık tv bağımlısı bakalım ne kadar zapt ses çıkarmadan. edebilecem..
BU ARADA TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN,HEPSİNİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM..
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN MAVİAY
işallah bi sorun olmaz neyseki ağrın acın geçmiş..
CECOMM
işallah bu gün dr muayan iyi geçer,sonuçlar sorunsuz çıkar işallah.nasıl üşüttün be güzel arkadaşım böyle.keşke ilerlemeden gitseydin dr a.
MELEĞİMM
ellerine sağlık listelerimiz çok güzel olmuş .süpersin yine..
MERVİŞİM.
bebiş bu gn gösterir işallah kendini ,kızmı oğllanmı bilde ona göre hazırlanırsın hiç olmazsa. sınavında başarılar..
Kizlar bi soru sorucam 5 ay 2 günlük evliyim 19+5 günlük hamileyim yani 20 haftalık siz boyle bi durumda karsidaki insanin evlenmeden hamile kaldiginimi dusunursunuz dun sinir oldum bdvde bi konu actim açmaz olaydim ne diye acarsinki esimi ozledigimden iste bazen mutsuzluğa kapildigimdan bu mutsuzluğunu yersiz olduğunu ve nasil kurtulabilirim diye bi soru sordum sormaz olaydim hangi akla hizmet ettiysem biri oradan evlenmeden hamilemi kaldin gibi bi soru sormuş acayip moralim bozuldu zaten sorundan çok okul varken evlenmem hatta üstüne bide bebegin olması tartisma konusu oldu yok yanlis zamanlamaymis yok ne acelem varmis evlenmeye ayy sinir oldum siz ne düşünürdünüz bu durumda yada ne biliyim yaa
Kizlar doktor dan geldim şimdi cinsiyetimize kiz dedi bu sefer emin konustu :)
Tabi eşime söyleyince Esim bana sitem etti ben sana erkek dediginde erken demiştim diye herkese erkek diye söylendi diye :)
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Hele şükür gelebildim
Aslında saat 1 gibi eve gelmiştim ama o ara annem arayıp geleceğini söyleyince hemen apar topar biraz iş yapayım dedim malum yine sabahın köründe evden attım kendimi
Çok şükür doktorum tahlil sonuçlarımı sonunda gördüve çok beğendi
Dedim eminmisiniz sonuçta bazı değerler çok düşük görünüyorduoda aksine değerlerimin gayet güzel olduğunu troitlerimin düzgün çalışmaya başladığını, kolestrolümün düşük olmasının daha iyi birşey olduğunu falan söyledi demekki Karatay bana baya bir yaramış her ne kadar bu hafta hastalıktan çok dikkat edememiş olsamda
Küçük kuzumuda hastaneye tekrar kontrole götürdük hatta doktor ne olur ne olmaz diye birde Röntgen çektirmemizi istedi ve bu öksürüğün Alerjik astım yada astıma bağlı olup olmadığına dair kan tahlili yaptırdı
İki saat tahlil sonucu bekledik ama şükürler olsun kuzumda ne astım nede alerjik astım varmış
Diğer doktor bize iğneler biter bitmez gelmemiz gerektiğini söylemeyi unutmuş ama bugünki doktor uzmandı ve o iğnelerin pek işe yaramadığı için tekrar Antibiyotik yazdı. Hava bağlamaya devam edeceğiz ve hastalığı tamamen geçene kadar kesinlikle terlemesini yasakladı ( tabi bu durumda hızlı hareket etmesi, koşmasıda yasak)
Kuzum sağ olsun doktora söz verdi dikkat edeceğine ve geldiğimizden beri hiç olmadığı kadar sakin
Allahın izniyle bir kaç güne ikimizde baya toparlanırıztabi hava makinesine devam edeceğiz ( içine tekrar olan ilaçlar hariçinde steril deniz suyuda ekliyoruz daha etkili olsun diye tabi doktorumuz yazdığı için )
Canım çok geçmiş olsun inşallah seninde bir kaç güne kalmaz hiç birşeyciğin kalmaz
Bence çok güzel bir uygulama yapmışsınız
Hem para birikecek hemde güzel bir yere gidecek ne mutlu sizeİnşallah her hafta yinede kilo verir de o paralarıda biriktirirsiniz
Çok sağ ol Güzelim şükür bugün daha iyiyim hatta gece ilk kez deliksiz uyudum
Doktor sonuçlarımı çok beğendi ve B12 takviyesine bile ihtiyaç yok sınırın altında görünse bile değer iyi dedi
Öksürüğüm içinde inhalatör diye birşey verdi hani şu astım hastalarının kullandığına benzer birşey ama sabah akşam ondan derin bir nefes almam yeterliymişbitene kadar kullan dedi ve 15 gün sonra tekrar gel bir bakalım dedi
Ağır Bronşit geçiriyormuşum, öksürüğün kesilse bile önceki ilaçların hepsini bitene kadar kullan dedi
Sanırım bir iki güne birşeyim kalmaz ( en azından o uyuşukluğum geçmeye başladı şükür )
Valla beter olmadan gitmiştim doktora ama sırf tahlili yaptırdım ondan sonra başlayıncada acillik oldum zaten
Rabbim başka dert vermesin sonuçta çaresi var ve Allahın izniyle geçecek
Canım kim bu muhabbeti yaptıysa halt etmiş
Millet bayılır zaten laf aramayaSonuçta neyin ne olduğunu sen biliyorsun boşver Allah görüyor üstelik senin günahını alarak onlar zararlı çıkıyor
Kız herkeste var oBenim KV bile sen kim bilir ne yaptında oğlum seni almak zorunda kaldı demişti bana bir tartışma anında o gün bile inan okadar güldüm ki eşime de dedim hatta len ırzına geçmişim ben senin diye ki öylede olmuş olsa evlenmişsin ve öncesi bir seni birde eşini ilgilendirir
Eminim eşimin sülalesinde hala bizim evlenmeden iş pişirdiğimizi düşünen geri kafalı bir kaç akrabası vardır çünkü onlara göre ben çok fazla rahatım tabi birde yurtdışında yetiştiğimi bildiklerinden eminim kendimi eşime kakaladığımı bile düşünenler olmuşturama inan gram umurum değil sonuçta eşim biliyor öncesinin olup olmadığını ve o bana kafi
Boşver kafana bile takma sonuçta sen acıklamada yapsan af edersin onlara çarşafda göstermiş olsun yine şüphe eden eder ( ki benim KV biz evlendikten bir gün sonra balayına gittiğimizde bizim peşimizden eve girip çamaşırlığı karıştırmış ve çarşafımı alıp yıkamış neymiş iyilik yapmışo zaman ona bile çok sinirlendim ve KVye yıkama bahane ben senin ne maksatla eve girdiğini anladım madem çok merak ettin oğluna sorsaydın dedimde yok beni yanlış anladın diye kıvırmaya çalıştı eşim bile çok kızdı o zaman nasıl bizim çamaşır sepetini kurçalarsın gelip bide kapıda bekleseydin diye )
Düşün böyle olduğu halde hala kadın bizim önceden birşeyler yaptığımız için oğlunun evlenmek zorunda olduğunu idda ediyor kendi kendine
Anlıyacağın dengesiz çok o yüzden salla gitsin
gözün aydın prenses geliyo ilk çocuğun kız olması çok iyi inan bana. allah sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin tatlımKizlar doktor dan geldim şimdi cinsiyetimize kiz dedi bu sefer emin konustu :)
Tabi eşime söyleyince Esim bana sitem etti ben sana erkek dediginde erken demiştim diye herkese erkek diye söylendi diye :)
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Sabah erkenden babamı hastaneye götürüp geldikAslında boşa gittik desem yeridir
Doktora babamın girmesiyle çıkması bir oldu resmen
Babam daha derdini tam anlatmadan aç bacağını demiş bakmış daha bir yandan babam bak bunları kullanmıştım diye ilaçlarını gösterecekken barkodu uzatmış doktor iki ilaç yazdım ayın 9unda gel demişBabam neyim var diye sorduğu halde şu ilaçları iç 9unda gel işte demiş ve sıradaki diye seslenmiş
Tabi babam uyuz oldu doktora ve ne onun verdiği ilaçı içerim nede buna birdaha gelirim diye söylendi durduŞükür ayağındaki kızarıklık ve ağrı baya bir azalmış cildiyecinin verdiği sulu pansuman sayesinde 15 gün sonra tekrar ona giderim olur biter diyor babam
Önce bir eczanaye ne ilaçı yazmış bir sor öyle karar ver dedim bende sonuçta devlet hastanesinde Almanyada olduğu gibi ihtimam göremeyeceğini bir türlü kabullenemiyor babam ama mecbur alışacak
Küçük kuşum gece bizim yatağa kustutabi o an birşey diyemedim ama sinirden kudurdum daha yeni nevresim geçirmiştim diye Yavrum özür dileye dileye bir hal oldu bende tabi olsun aşkım sen rahatladın ya gerisi önemli değil dedim doğal olarak
Gece yarısı yatağı kaldırdık desem yeridir
Evden çıkarken birşeyi yoktu ama hastanede yine ateşlendi bir ara sonra eve geldik yine birşey yok
Ya bu çocuğun antibiyotik kullandığı halde ateşlenmesi normal mi kızlar valla kafayı yiyeceğim
Şu an bile hiç hali yok koltukta öylecene yatıyor hatta antibiyotiğini içeceksin dedim diye ağlayıp durdu demin
Biraz onunla ilgileniceğim bugün birde salonu süpüreyim tamam başka iş yok benden ( tabi çamaşırlar yıkansın malum nevresimler beklerse kokar )
ARtık akşam üzere ancak fırsatım olur gelmeye malum öğlende de annemler geliceklermiş
Kızlar dua edin kuşum düzelsin artık çocuk bir haftada 1 kg verdi ki benim bildiğim çocuklar için çok fazla
Zoraki bir kaç kaşık çorba içireyimde ilaçlarını içsin
geçmiş olsun cecom antibiyotiği neden verdiler nesi varki. ben bu yüzden 6 yıldır doktora gitmiyorum kendi çabamla tedavi ediyom çocukları. biliyorsun antibiyotiğe ilaçlara karşıyım şart olmadıkçaSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Sabah erkenden babamı hastaneye götürüp geldikAslında boşa gittik desem yeridir
Doktora babamın girmesiyle çıkması bir oldu resmen
Babam daha derdini tam anlatmadan aç bacağını demiş bakmış daha bir yandan babam bak bunları kullanmıştım diye ilaçlarını gösterecekken barkodu uzatmış doktor iki ilaç yazdım ayın 9unda gel demişBabam neyim var diye sorduğu halde şu ilaçları iç 9unda gel işte demiş ve sıradaki diye seslenmiş
Tabi babam uyuz oldu doktora ve ne onun verdiği ilaçı içerim nede buna birdaha gelirim diye söylendi durduŞükür ayağındaki kızarıklık ve ağrı baya bir azalmış cildiyecinin verdiği sulu pansuman sayesinde 15 gün sonra tekrar ona giderim olur biter diyor babam
Önce bir eczanaye ne ilaçı yazmış bir sor öyle karar ver dedim bende sonuçta devlet hastanesinde Almanyada olduğu gibi ihtimam göremeyeceğini bir türlü kabullenemiyor babam ama mecbur alışacak
Küçük kuşum gece bizim yatağa kustutabi o an birşey diyemedim ama sinirden kudurdum daha yeni nevresim geçirmiştim diye Yavrum özür dileye dileye bir hal oldu bende tabi olsun aşkım sen rahatladın ya gerisi önemli değil dedim doğal olarak
Gece yarısı yatağı kaldırdık desem yeridir
Evden çıkarken birşeyi yoktu ama hastanede yine ateşlendi bir ara sonra eve geldik yine birşey yok
Ya bu çocuğun antibiyotik kullandığı halde ateşlenmesi normal mi kızlar valla kafayı yiyeceğim
Şu an bile hiç hali yok koltukta öylecene yatıyor hatta antibiyotiğini içeceksin dedim diye ağlayıp durdu demin
Biraz onunla ilgileniceğim bugün birde salonu süpüreyim tamam başka iş yok benden ( tabi çamaşırlar yıkansın malum nevresimler beklerse kokar )
ARtık akşam üzere ancak fırsatım olur gelmeye malum öğlende de annemler geliceklermiş
Kızlar dua edin kuşum düzelsin artık çocuk bir haftada 1 kg verdi ki benim bildiğim çocuklar için çok fazla
Zoraki bir kaç kaşık çorba içireyimde ilaçlarını içsin
geçmiş olsun cecom antibiyotiği neden verdiler nesi varki. ben bu yüzden 6 yıldır doktora gitmiyorum kendi çabamla tedavi ediyom çocukları. biliyorsun antibiyotiğe ilaçlara karşıyım şart olmadıkça
Selamün aleyküm kızlarrrrr
Anamlar kapıdan ben bacadan hesabı hemen kendimi buraya attım
Kuzum öğlen yine hafif ateşlendi ama şu anda iyi çok şükür, uyuyor ( kafasını kaldıramıyor artık)
Hava makinesine bağladıkça rahatlıyor ve her defasında sonrasında uyuya kalıyor
Artık iyileşsinde bende rahatlıyayım, ne doğru dürüst yemek yiyor nede su içiyor hep benim ısrarımla ( bir an ne isterse hemen yapıyorum yeterki yesin diye ama iki didikleyip bırakıyor)
Canım kuşum ağır bronşit geçiyor ve önceki doktorun verdiği iğneler nedense bir şeye yaramamış
Bu doktor röntgenini çekti ve göğsünde 3 - 4 yerde leke gördü bronşitten dolayı ve antibiyotiğin şart olduğunu söyledi ki normalde bizde kolay kolay antibiyotik kullanmıyorduk
İnan sabah akşam veriyorum ama tam bir savaş şekline giriyoruz o anantibiyotiğin içinde toz gibi minik minik tortular olduğu için midesini bulandırıyor ve her defasında ağlıyor içmek istemiyorum diye bu seferde yine ateşi yükseliyor ağladıkça
Valla doktor dese 1 hafta hastanede yatın geçecek inan ona bile razı geleceğim ( tabi evde hava vermemiz bizim acımızdan daha rahat )
Artık çocukcağızda kurtulsun şu hastalıktan çünkü onunda benimde sinirlerim harap olduiyice huysuzlaşıyor ara ara ve acıkcası aman ağlamasın diye her dediğini yapmaya çalışıyoruz, tabi bu seferde şımaracak ve iyileşincede aynı şeyi devam ettirecek diye korkuyorum
Cecom valla onlar hasta olmasın çok zor bak bide akşam yatırmadan önce ayağının altına viks sür çorabı giydir onunda çok faydası oluyor. Birde bir tavsiyem var ki ben benim kızı yıllardır hastaneden getiremem iki haftada bir mutlaka bi doktor gorucez ya grip nezle ya ishal mide bulantısı gecen kis başladığım bi karışım var şükür 1 yıldır antibiyotik nedir bilmiyorum
bal+ propolis+ arı sütü ama hepsi doğal olacak Arıcı vardır yada getirttir bi yerlerden inan müthiş faydası var.
Canım ayak altına vicks sürüyorum bir iki gecedir ve ilkten biraz rahatlıyor diye düşünürken gece yine boğulacak gibi oluyor
Bak kaç saat oldu hala kafayı kaldıramıyor uyuyor
Sırf toparlasın diye ne yapacağımı şaşırdım, ne isterse anında yapıyorum yeterki yesin biraz toparlasın kendini diye ama yokistiyor fakat kuş kadar yiyip bırakıyor
İhlamur kaynatıyorum kaç gündür ama inatla ben sevmedim diyip içmiyor ( tabi şeker yada bal eklemediğimden acı geliyor içine birde limon sıkınca )
Benim bildiğim Arıcı yok ama bir yerlerden bulurum derkennnnnn aklıma bir arkadaş geldi doğal bal falan satanhemen ona bir sorayım varsa onlarda yarın gider alırım
Allah razı olsun tavsiyen için inşallah bulurum doğal olanıda şifa olur kuzuma
İnşallah canım her sabah 1 kaşık veriyorum ama suna dikkat et kesinlikle metal kaşık girmiycek içine karıştırırken ve verirken ya tahta yada plastik kaşık olacak bir kavanoz bala bir tatlı kaşığı kadar arı sütü baş parmağının yarısı kadar propolis rendeliyceksin. Benim Annem hazırlıyor gerçi ama sorarım ben ona yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?