80 KİLODAN(10 Temmuz 2014 ) 58 KİLOYA(10 Kasım 2014)

Mojenbelle

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
32
8
13
Ankara
Kilo vermeye karar verdim.Daha doğrusu kendimi bildim bileli karar veriyorum.Ben karar verdikçe kilom arttı.Gençlik yıllarımda 57 kilo idim kilo vermem gerektiğini düşünüyordum.İlk doğumumda aldığım kiloyu hemen verdim.Doğumdan sonra 13 kilo vererek(Sabah ve akşam yarımşar saatlik yürüyüş yaptığımı hatırlıyorum ve normal beslendiğimi)normal kiloma indim. Uzun yıllar normal kilomda gittim.(Eminim o zaman da kilo vermem lazım diye düşünüyordum.)Sonra nasıl oldu hatırlamıyorum kilo almaya başladım.70 kiloydum bir ara sonra 72 kilo ile yeniden hamile kaldım.Doğal olarak kaçlara çıktığımı iyi ki hatırlamıyorum.Ancak doğumdan sonra 82,5 kilo ile kaldım uzunca bir süre.Sonrasında sıkı bir diyet ve sporla 24 kg verdim.58 olmuştum.Yine uzunca süre böyle sürdü.SOnrasını inanın hatırlamıyorum.Ne zaman 62 oldum,ne zaman 65,67,70 son on yıldır 70-80 arasında olduğumu biliyorum ama.Bu iki kilo arasında son on yıldır gidip geliyorum.Ve sürekli yaşamımda bir uğraş.Kilo verme uğraşı.Kilo verme kararı alma.Kilo verememe.Suçluluk,üzüntü.Ancak hep 70-80 arasındayım.70 de oluyorum 80 de.Bu ikisi arasında oynuyorum sürekli.Şu an 80 kiloyum
Neler mi denemedim?
Akupunktur
Diyetisyen(En az 5-6 tane)
Hipnoz(iki kez,iki ayrı kişiden)
Karboksiterapi-mezoterapi
Spor salonu
Subdiminıl mesajlar
Bölgesel zayıflama bantları,yöntemleri

Bu konuda neredeyse piyasaya çıkan her kitabı okudum.Geçmişte kilo verdiğim zamanlar oldu ancak son zamanlarda motive olamamak gibi bir sorunum başladı.Akşam karar veriyorum ve sabah diyete başlıyorum ya.Eskiden hiç olmazsa 3-5 gün yapar sonra bırakırdım.Son zamanlarda artık öyle laçka bir hal aldıki bu.Akşam başlıyorum bazen sabah daha veya öğlen bozuyorum.Hemde bu benim için öyle doğal oldu ki.Yani artık akşam başlayıp ertesi gün öğlen bozmak doğal hale geldi.Üstelik hani bu konuda sürekli bozmak ve yarım bırakmaktan dolayı iradem de 0 hale gelmiş gibi.
Bir süredir araştırıyorum.Zayıflama kampları ve farklı yöntemleri.Çünkü sanki sadece bunlar kaldı denemediğim.Mesela Deniz Egece kampı var bir tane.Bir hafta için 1750 TL veriyorsun,6 günlük bir programa katılıyorsun ve ardından 90 gün devam ediyor.
Birde vücudun şifresi,kilo bekçisi var.2000 TL veriyorsun 3 ay boyunca seninle internet üzerinden yazışarak seni takip ediyorlar,kilo veriyorsun.Birde son derece bitkisel olduğunu iddia ettikleri ürünlerde gönderiyorlarmış yanında.
Tüm bu yöntemlere katılanlar daha önce para tuzağı olan bir sürü yöntem denediklerini,çok para harcadıklarını söylemişler,bu yöntemle başardıklarını da yazmışlar.
Herkes için doğru ve uygun yöntem farklı olabilir.Bu kişiler belki de diğer yöntemlerle de rahatlıkla kilo verebilecek kişilerdi,onlar için doğru zamandı,kim bilebilir?Ancak bu ödemeleri verip de kilo veremeyenler de olmuş neticede.

Aslında dün bu yazıyı yazarken çoktan kredi kartı ile dokuz taksitle 2600 TL olan ödemeyi yapmaya hazır evime gidiyordum.Ancak bir video izledim ve kendi kendine 80 kilodan 57 kiloya düşmeyi başarmış birini izledim.Neler yaptığını anlatıyordu.Genelde hep bildiğimiz şeyler evet .l8.den sonra birşey yememek,şekeri kesmek falan.Ancak bu kız tümden karbonhidratı kesmişti.Geçmişte bunu bende yaptığımda hemen kilo vermiştim.kilo verdiğim dönemler evet karbonhidratı kestiğim dönemlerdi.Videoyu izlerken çoktan para ödemekten vazgeçmiş ve kendim kilo vermeye karar vermiştim.Gerçi her akşam böyle bir karar veriyor ve daha ertesi sabah bozuyordum ancak bu kez içimden bir ses kararlı olduğumu fısıldıyordu bana.Bende öyle hissediyordum bir yandan.Daha öncede karar verirken bozmaya hazır tam bir karar olmuyordu da bu kez içimde sanki karar demirden bir kilitle içime atılmış ve hiçbir koşulda da bu kilit ideal kiloma ulaşıncaya kadar açılmayacak gibi bir hisle alınmış bir karardı.
Bu kadar kilit,kesin karar falan uzatıyorum ancak binlerce kez karar almış ve uygulayamamış olanlar böyle bir hissin önemini anlayabilirler.Çünkü defalarca karar verirsiniz,kilo vereceğim dersiniz ve aslında o an daha içinizde cayacağınızı,kesin bir karar olmadığını üzülerek bilir ancak yüzleşemezsiniz ya.Her kilo veren içinde bu ciddi kararı alıp devam ederek başarmıştır bence ve daha önce defalarca denemiş olsanızda vazgeçmediğiniz sürece bu kararı almanız an meselesidir.Yine vazgeçmeyin.Kendinizi de kötü hissetmeyin karar veriyorum yapamıyorum,yarım bırakıyorum,ne kadar iradesizim ne kadar başarısızım falan diye kendinize haksızlık etmeyin.Zamanı gelmemiştir,koşullar uygun değildir,her daim her konuda iradeli olmanız falan gerekmiyor.Yaşama iradesini göstermeniz dahi bir başarı.Yaşamayı başarabiliyorsanız demekki iradeniz de yeterli.Zamanı gelince gerekli her konuda bu iradeyi gösterebilirsiniz.Asla vazgeçmeyin ve karar vermekten de alıkoymayın kendinizi.(Bunlar kendime söylediklerim tabii)
Her neyse bu hatunun videosundan başka videolara geçtim,hatta Mehmet Öz'ün kızının 90 kilo olduğuna dair ve 20 kg verdiğine dair bile video izledim.Başka bir hatun cep telefonu programından yararlandığını söylüyordu.Söylediği programı yükledim ancak ingilizceydi ve beceremedim.Bedava yapabileceğim hiçbirşey için bedel ödememeye de karar vermiştim.Librayı yükledim.Oradan kilo kontrolünü yapmaya karar verdim.

Ne yapmaya çalışıyorum?Kötü karbonhidratı yaşamımdan çıkarmaya çalışıyorum.Sadece kahvaltıda tahıl az miktarda yiyebilirim.Bunun dışında şekeri tamamen çıkartıyorum.Çok istediğimde yoksunluk hissetmemek için az miktarda tadabilirim.
Yavaş yiyorum.Lokmaları uzun uzun çiğniyorum.
Bol su içiyorum.(3 litre kadar)
Hareketli oluyorum ve mümkün olduğunda yürüyüş yapıyorum,yüzüyorum.
Akşam l8 den sonra mümkün olduğunca birşey yememeye çalışıyorum.
İlk etapta yapacaklarım bunlar.

Son düzenleme:
Harika...
Baslayabilmis olman ve kesin kararını vermen ve bunun için de gereksiz para harcamayacak olman. Hepimiz o kadar çok birbirimize benziyoruz ki. Ahh ben de o kötü karbonhidratlari hayatımdan tamamen cikarabilsem.
Günlüğü hayırlı olsun vakit buldukça takipteyim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Teşekkürler..Evet hepimiz aynıyız.Sürekli diyetlerle aldığımız kilolarımızla ,kilo verme yöntemlerimiz,devamını getiremediğimiz kararlarımız ve asla vazgeçmeyen halimizle çok benziyoruz birbirimize:)
Ben diyet kelimesini de hayatımdan çıkartmak,yemek konusunun zihnimde bu kadar önemli yer almaksızın,sıradanlaşmasını ve kilo diye bir sorunu da hayatımdan tamamen çıkartmak istiyorum bu arada...
YAklaşık bir aydır NİLGÜN ün sağlıklı zayıflıyorum cdsini sürekli dinledim.Günde iki kez dinlemişimdir çoğu günler.Uzun yolculuklar yapıyorum ve bu sırada sürekli cd de bu çalıyor.Gözlerimi kapatmıyorum,medite olmuyorum ancak yine de arkada çalmasının dahi yararlı olabileceğini düşünmüştüm.Bugünlerde kendiliğinden az yemeye uyduğumu farkediyorum.Bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
Zayıflama diyetleri çöpe adlı Dr.Ozan Tuncer'in kitabına gözattım.Son derece etkileyici bu da.İşte istediğim yemenin bu kadar sıradanlaşması.
YAni yediğim her lokmayı gözlem altında tuttuğum,ölçüyü her kaçırdığımda suçluluk duyduğum bir yol izlemek istemiyorum.Diyet yapmakda istemiyorum.Lokma lokma sayılı besinleri yemek,karnımı sevmediğim sırf kalorisi az olduğu için yemek zorunda hissettiğim şeyleri yiyerek de doyurmak değil istediğim.
Bu kez olacağını biliyorum:)

Günaydın,
Dün tansiyon sorunu yaşadım.17-10 falan oldum öğlen hatta.Bu da sağlıklı kilomda olma isteğimi artırdı.Sabah tartıldım.78.5 geldim.Dün sabah 78.3 düm.Kilo veriyorum ve kesinlikle diyet yapmıyorum.
YAvaş yavaş çiğneyerek,acıktıkça yiyeyerek,acıkma,doyma duygularımı kontrol ederek yemeye çalışıyorum.
Sağlıklı zayıflıyorum cdsini dinlemeye devam ediyorum.
Henüz düzenli harekete başlayamadım.Bugün bir program yapıp ona düzenli uymayı düşünüyorum.
Şimdilik yapmak istediklerim:
1)Acıktıkca yumruğum büyüklüğünde yemek
2)Bol su içmek(3 litre)
3)LOkmalarımı uzun uzun çiğnemek,yavaş yemek
4)Her gün krem ve atkılı fırça ile fırça veya kese yapmak
5)Her gün en az 30 dakika hareket etmek(yürümek,yüzmek,dansetmek)

10 temmuzda başladım ve bu sabah 78.4 geldim.Fazla bir çaba da harcamadan hemde.Nelermi yapıyorum?Sağlık nedeniyle oruç tutamıyorum.Sabah uyanınca iki bardak su içiyorum mesela.Ardından bir saat sonra kahvaltı yapıyorum.Peynir,yumurta,zeytin,bol domates ,salatalık ve tam tahıl ekmeği(2 dilim kadar) ardından öğlene kadar birşey yemiyorum.öğlen salata,karpuz ve bir zeytinyağlı veya çorba yiyorum genelde.Ekmek hiç yok.Akşama kadar da eğer acıktığımı hissedersem az badem,az karpuz,peynir ,sütlü müsli ,2 galeta gibi şeyler yiyorum.Akşam salata,tavuk ,yoğurt yatmadan önce de genelde iki meyve yiyorum.
Tatlı yemiyorum,yağlı yemiyorum.Ancak çok canım istediğinde de nefsimi köreltiyorum.Az ucundan yiyorum yani.
Hedefim 58 kg olmak.Motivasyonumu koruduğumda da olacağını biliyorum.
78 den 58 e düşmüş kişilerin fotolarına bakıyorum sıklıkla,başaranları okuyorum.
Birde bir aydır Nilgün'ün sağlıklı zayıflıyorum cdsini dinliyorum .Günde iki kez kadar.Dikkatimi vermesem de arkada çalıyor .Bu kararlılığımda bu durumun çok etkisi olduğunu düşünüyorum ve dinlemeye devam ediyorum.58 kiloya gelene kadar da bu şekilde arkada çalmasının iyi olacağını düşünüyorum.Sürekli bunların geri planda söylenmesi ve dinlememin bilinçaltıma bir şekilde etkili olacağını ve hatta olduğunu düşünüyorum.
Benim gibi 47 yaşında ve kilo vermiş kadınlar veya benimle aynı boyda ve aynı yaşlarda olan ideal bedenindeki kişiler de motivasyonumu artırıyor.
Mesela Şenay Gürler 158 boyunda ve 60 kilo.Hoş bi hatun.
Mesela yaş olarak benzeşmesek de Seren Serengil 78 den 58 e düşmüştü.
veya pek çok sitede öncesi ve kilo verdikten sonrasını gösteren resimlerde de örnekler var.Bunlar etkili oluyor bende.
Birde kilo verdiğimde,bu sorun hayatımdan çıktığında olacağım ruh hali ve çevremle iletişimim çok etkili oluyor.Artık kilo vermeye uğraşan,başarısız olan,bu konuda özgüveni başarısızlıkla yıkılan ,sürekli kilo vermeyi düşünen,uğraşan ancak başaramayan kişi olmaktan çıkıp bu sorunu çözmüş ve artık hayatında kilo sorunu olmayan birisi olmak düşüncesi bende çok etkili oluyor.
Benimle birlikte benzer şeyleri hissedip kilo vermek isteyen,birlikte birbirimize koçluk yapabileceğimiz bir sağlıklı yaşam arkadaşı isterim aslında.Ama maalesef böyle biri olamadı.Sürekli de forumları takip edemiyorum.Ondan tek başıma devam ediyorum,ancak yazmaya da devam etmeyi istiyorum.Sadece yazarken bile motive olmak adına...

Son düzenleme:
Bir haftada iki kg vermiş oldum.Hemde hiç zorlanmadan oldu bu.Üzerimde hiçbir kısıtlama,diyet yapıyor yoksunluğu hissetmiyorum üstelik.Kahvaltıda tahıl ekmeği yiyorum yine iki dilim kadar.Yanında domates,salatalık,peynir,az karpuz.
Öğlene kadar ara öğün yok yine.Bol su içiyorum.
Gün içinde l yeşil çay,l form çay içiyorum.
Bazen l maden suyu.
Yumruğum büyüklüğünde yiyorum ve bu doymam için yeterli aslında ancak tam doyma duygum gelişmedi henüz.
Harekete başlayamadım.Dün 4500 adım kadar attım ancak 10.000 adım olmalı.
Yavaş yemeyi de oturtamadım.
Ancak haftada 2 kg harika.Şimdilik ilk küçük hedefim 1 ağustos ve tam iki hafta var.l ağustosta 74 kg olmak istiyorum.Demekki 24 temmuzda 76 kg,1 ağustosta 74 kg oluyorum.

Tam bir hafta oldu ve iki kg gitti.Hemde kolaylıkla.Akşamları meyve ile geçiştiriyorum.BAğırsaklarımda kolaylıkla çalışıyor.
Sabah l yumurta,peynir ve domates,salatalık,birkaç zeytin yedim.
Öğlene kadar iki galeta yedim.
Öğlen karpuz,az yeşil mercimek yemeği ve az kurufasulye yiyeceğim.
Mesela dondurma,pasta,hamurişi,börek,ağır tatlılar,çerez,cips falan canım hiç istemiyor.Yani zorlanmıyorum bunları yememek için.Bir hafta oldu üstelik.Bu kez kararlı olduğumu ve 58 kg olacağımı biliyorum.
Harekete başlayamadım daha.Başlasam motive olac ağımı,hareket ettikçe daha çok etmek isteyeceğimi biliyorum.
Ha gayret...

Bayaadır yazmadım.Evden yazamıyorum.İşyerimden yazmam gerekiyor çünkü.Tartıldım yine 78 kiloyum.Bu süre içerisinde geçen haftasonu biraz abarttım.Ondan olduğunu düşünüyorum.Ancak nihayet hareket etmeye başladım.Son üç gündür hergün 40 dakika yürüyüş yapıyorum.Bu harika.Haftasonu iki gün kahvaltıda ve sonrasında biraz fazla yedim.Kilomdaki durağanlığın ondan olduğunu düşünüyorum.Ancak ondan sonrasında normal yiyorum.Diyet yapmıyorum.Kısıtlama yok.Ancak günde 3 ana ,2 ara öğün yiyorum.Ana öğünlerde normal yiyorum,ara öğünlerde öğleden sonrakinde yulaf lı süt,akşam da meyve yiyorum.Aşırıya kaçmadan,normal öğünler olarak yiyorum.Hergün 40 ar dakika yürüyorum ve sağlıklı zayıflıyorum cdsini günde en az bir kez genelde de iki kez dinliyorum.Kendimi iyi ve enerjik hissediyorum.Bence herşey yolunda gidiyor.Bu günlerdeki bu emeklerimin karşılığını da önümüzdeki günlerde alacağımdan eminim.58 kg oluyorum:)

Sabah tartılmadım.DÜn akşam arkadaşlarımlaydım ve bayaaca kaçırdım.Bu sabah ta harika bir simit,peynir,zeytin ve karpuz yedim.
Aslında yulaf yemeyi düşünüyordum sabah ama dayanamadım.
Neyse öğlene yulaf yerim ve bu gün biraz fazla hareket ederim.
Dün yürümedim de üstelik.
Olsun bugün yürürüm.40 dakika değil daha fazla yürürüm ve başka egzersizde yaparım.Sorun değil.
Neticede kararlıyım ve tüm bu emeklerimin karşılığını alacağım ve alıyorum da.

Bayramda nasıl abarttım,nasıl abarttım..İki-üç gün boyunca ama.Baklavalar,helvalar,ekmekler,dolmalar,dondurmalar,russalatalı dürümle,çikolatalar...Yani iki güne o kadar yiyeceği nasıl sığdırdım şaşırıyorum.Bayram bitti ben ayıldım!!!Nasıl bir şişkinlik,nasıl bir kendimi iri hissetmeceler..Eeee o kadar yenenin duygusal şişkinliği var herşeyden önce.Hemen kabız ilacı aldım.Zira bu kadar çok yiyince insan kabızımsı da oluyo..Sonra kastım kendimi yürümeye başladım.Bu sabaha kadar da tartılmadım zaten..Neyse ki son iki-üç gündür yiyeceklerimi azami azaltmaca ve hergün yürüyüşle 600 gramla kurtardım.Önceki gün l saat yürüdüm,dün akşam 40 dakika yürüdüm.
Bugün de asansörü bıraktım ve merdiven çıkmaya başladım.Mesela bugün 300 basamak çıktım ortalama ..
Haftada 6 gün asansör kullanmasam günde en az 100 basamak kesin çıkarım.Bu artabilirde..
Şimdilik bu kadar..Artık tartıdaki büyük oynamaları görmek istiyorummmmmmm

159 boy,78 kg için :
Bazal metabolizma hızım:1469
Kilomu korumak için almam gereken kalori miktarı:1769(969 kalori(242 gram) karbonhidrat,264 kalori (66 gram) protein,528 kalori(58 gram)yağ almalıyım.
HAftada bir kg vermem için günlük 662 kalori almam gerekiyor.364 kalori (92 gram) karbonhidrat,100 kalori(24 gram) protein ve 198 kalori(22 gram ) yağ olarak..
Ancak günlük 662 kalori alımı çok az..
Bir kg vermek için 7000 kalori harcamak gerekiyor.
Benim kilomda birisi için :
10 dakika merdiven çıkmak :150 kalori
60 dakika yürüyüş yapmak :330 kalori
60 dakika yüzmek:500 kalori
60 dakika ip atlamak:800kalori
60 dakika dansetmek:300 kalori
Ben 10 kasımda 58 kg olacaksam önümde 102 gün var.Yani 14,5 hafta.
Yani haftada 1420 gram verirsem l0 kasımda 58 kg olabiliyorum.
Haftada 1420 gram vermem için fazladan haftalık 10.000 kalori yakmam gerekiyor.
Bu da günlük fazladan :1428 kalori yakmak.Yani günlük almam gereken 1769 kaloriyi azaltıp fazladan da hareket edersem olabiliyor.Matematiksel hesapla durum bu.Bunu yapmadığım taktirde eklediğim kiloyu veremiyorum:
Günde 10 dakika merdiven çıksam:150 kalori
Günde 60 dakika yürüsem:330 kalori
günde 30 dakika yüzsem:250 kalori
Toplamda 730 kalori harcıyorum ve bu bir haftada:5110 kalori yapıyor.Geriye yaklaşık 5000 kalori kalıyor.günde 700 kalori kadar da yememden kesmen gerektiğini gösteriyor bu.Yani günde 1000 kalori civarında besin alacağım ve en az 700 kalori civarında hareket edeceğim.Yani hiç de kolay değil...Bunları o baklavaları,börekleri mideme indirirken hatırlıyım diye yazıyorum...matematiksel olarak kilo vermenin nasıl birşey olduğunu anlamak adına...Yoksa kilo vermeye çalıştığım dönemlerdeki yeme içmemle ben sadece o kilomu korumuş oluyorum doğal olarak..özellikle de iki ileri bir geri mantığı ile...

Merhaba , yazdiklarinizi okurken yalnız olmadığımı anladım. Gerçi benim sadece 2 diet tecrübem var çünkü hiçbir dieti aksama kadar yapamadım. Ise başlayan kadar sadece 2 veya 3 kilo vermeye çalışırdim ve cok da onemsemezdim. Ama işe başladıktan sonra birden hareketsiz bir hayata başladım. Uzun süren çalışma saatleri kiloların hızlı gelmesini sağladı. Ilk yıl birden 10 kilo aldım 60 kilo oldum. Çok onemsemezdim nasilsa veririm dedim 55 olsam yeter dedim. Bu arada evlendim ve eşim de kilo ile ilgili sorun yapan biri değildi iyice saldim. Düğün hazırlıklarında kilo vermeyen tek gelindim. Gelinliğin içine zor girdim. Balayı dönüşünde 10 kilo daha ekledim . 2 yılda 20 kilo almıştım ve kilo hiç rahatsız etmez olmuştu. Aynada hep kendimi eskisi gibiyim hissederken 1 yılda 10 kilo derken ipin ucu kaçtı. Iki diet denedim ama artık çok kilom olduğu için nerdeyse veremiyorum. Aksama kadar bile diet e devam edemiyorum. Şuan 95 kiloyum. Artık vermek benim için keyfi değil zorunluluk. Istahimi kontrol edemiyorum. Eşim bile rahatsız olur oldu. Resimlerde arkamda duran kişi nerdeyse görünmez oluyor. En çok fotoğraf çektirmeyi severdim şimdi aynalara bile bakmıyorum. Karsimdaki kişi hiç bana benzemiyor. Yarın sabah karşıma ayna koyacağım belki yemek yerken etkili olur. Bugün diet alışverişine gidiyorum. Evdeki tüm zararlı yiyecekleri çıkardım. Ilk hedef 90. 😀 ben başarirsam herkes yapar.

Tabiiki yapabiliriz..Ne güzel anlatmışsınız..çok içten,okurken bayıldım:)Bayram öncesi 2 kg vermiştim ancak bayramda o kadar yediğim baklava nereye gitti diyordum sabah tartıldığımda anladımki duruyormuş..yine almışım o verdiğim 2 kiloyu..Neyse önemli değil..Çünkü devam ediyorum ,vazgeçmedim.
Hani zayıflama tiyoları okuruz madde madde.Çok basit gelir bazıları .Ancak basit gelmesine,evet yaparım dememize rağmen uygulamayı önemsemeyizya.Bu günlerde bunlardan birisini yapmaya başladım.Asansör kullanmamak.10 dakika merdiven çıksam 150 kalori harcıyorum.4.kata iki kez çıkıp insem zaten yaklaşık 7-8 dakika sürüyor.Bunu gün içinde iki kez yapsam neredeyse bir saat yürüyüşe eş oluyor.Daha önce neden yapmıyordum?Zor geliyordu,üşeniyordum.SOn üç gündür asarsör hiç kullanmıyorum.Yürüyüşe çıktığımda eve asarsör yerine yürüyerek çıkıyorum.İşyerinde kullanmıyorum.Hani nerde olursam olayım,çok topuklu ayakkabı kullanmadığım sürece asarsör kullanmamayı tercih edeceğim.Böyle bir küçük ayrıntı dahi uzun vadede kilomda çok farkedecektir eminim.
Nilgün 'ün sağlıklı zayıflıyorum cdsini dinlemenizi tavsiye ederim.Veya bilinçaltınıza bu konuda kararlı omayı işleyecek başka bu tür bir cdyi..Son zamanlarda harekete yöneltmesi ve bu konuyu gündemde tutması anlamında iyi olduğunu düşünüyorum.
Benim ideal kilom 58 ancak 63 kilo olduğumda da sağlıklı kilo aralığına girmiş oluyorum.Kendime 10 kasımı hedef koydum.O tarihe değin 58 kg olmayı hedefliyorum,istiyorum.Aslında 20 gün olmuş ve ben hiçbirşey yapamamışım neredeyse.Buna üzülmüyor değilim ancak hala kendimi kararlı hissettiğime göre demekki bunların neticelerini alacağım.Şimdilik ilk hedefim 10 eylül.Birlikte de hareket edebiliriz.Birbirimizi motive etmek anlamında da iyi olabilir..

Bu sabah tüm kararlılıgimla başladım sabah Evdekilerle yemedim onlarla yersem rotam sasiyor sabah 2 tane yumurta bol maydonozlu kahvaltı yaptım öğlen sadece nohut yemeğinin nohutlu aldım susuz. Yanına 1 kase yoğurt ama gel gelelim yanıma konan 1 kutu kuru pasta da tüm iradem düştü. 3 tane yedim ve kendimden nefret ettim. Yedikten sonra ki mutsuzluk tarif edilemezdi. Yemiş olmam bana hicbirsey kazandırmadi ama mutsuz etti umarım birdahaki sefere bu mutsuzlugu hatırlar ona göre davranırim. Sebebini anlayamıyorum bağımlılık gibi yiyecek birsey gördüğümde hemen yemek istiyorum. Programlanmis gibiyim. Benim bu el alışkanlığını çözmem gerek ☺
1 eylülde 90 kilo olmayı planlıyorum ama daha çok verirsem de mutsuz olmam.☺

yazilanlarin hepsini okumadim ama belki benim yazdiklarimi okur ve mitove olursunuz diye düsünüyorum. Ben bundan 2 sene kadar önce delicesine kilo alarak hayatimda ilk kez obezlik sinirina ulastim ve 87 kiloya kadar ciktim. herkes asiri kilolu oldugumu dusunuyordu ve kalbimi kirarak benimle konusuyorlardi bu konuda. psikolojim ciddi anlamda bozulmustu. Burada actigim bir detox konusu bile mevcut. benim ideal kliom 52!

daha sonra nasil olduysa gecen sene (forumdaki detox konusunu actigimda) 75 kiloya dusmustum. fazla caba harcadigimi da dusunmuyorum. sadece doydugumda sofradan kalktim ve oburlugu kestim diyeyim. Ancak tatmin edici bir kilo kaybi olmadi maalesef. 13 kilo verdigim halde kimseden takdir görmüyor elestirilmeye devam ediyordum.

Daha sonra gecen yol bu zamanlar tekrar 80 kiloya ciktim. moral bozuklugunda yemek yedim durdum. Bu yola 88 kilo ile basladim ama 80 bile bir basari diyemedim.

Karar verdim! kilo vermeliyim. Ama nasil. Ben hamurisi olmadan yasayamiyorum gercekten. yani psikolojik midir nedir ellerim bedenim sanki benden habersiz davraniyor ve o makanalari mantilari pisiriyor ben de yiyorum falan. Önce buna bir cözüm bulmam gerek diye düsündüm ve beyaz un yerine kepekli yapilmis ürünleri tercih ettim. canim manti bile istese üsenmedim ve kepekli manti yedim. daha sonra yürüyüs yapmaya basladim. günde 7 km yürüdüm. porsiyonlarimi hergün daha da azalttim. sebzelere agirlik verdim. tatli seven biri degilim, et de pek sevmem ama allahtan sebzelerle aram iyi.

sonuca gelirsek su anda 60 kiloyum. ara ara 1 ay hergün yürüyüs yapiyorum ve 1-2 hafta yapmayip yemegi de abarttigim oluyor ama yine de insanlarin beni gör+nce kendine ne yaptin demeleri, hatta uzun zaman sonra gördügüm arkadaslarimin ilk bakista beni tanimamalari kilo kaybima sasirmalari falan inanilmaz bir mutluluk.

Diyecegim o ki hergün pismanliklar yasiyoruz. mesela yürüyüs yapmadigimiz, fazla yemek yedigimiz her günün ertesinde biz kaybediyoruz. ne olursa olsun kendimize olan saygimiz gidiyo.

Sizlerden bir sey istiycem! spor yapmaya üsendiginiz anlarda ve asiri yemek yemeden önce kendinize sunu söyleyin "yarin, bunu kadar yemek yedigim ve spor yapmadigim icin cok pisman olacagim. Ve 1 ay sonra hergün az yeseydim ve spor yapsaydim su an daha ince ve saglikli olabilirdim diyecegim." inanin bana bu cümleleri kendinize kurdugunuzda ikna oluyorsunuz ve harekete geciyosunuz. ay sonunda 5 kilo almis olmak yerine 100gr vermis olmak en iyisi. sakin vazgecmeyin! ben vazgecmedim. insanlar beni kirsa da üzse de o moral bozukluklarinin tedavisini yemekte aramayi biraktim! siz de basarabilirsiniz. inanin bana. ben cok zor bi insanim bu konuda. ben basardiysam siz de basarabilirsiniz.

Kendinizi sevin. en önemlisi de bu! basaramayacaginiz hicbir sey yok inanin! herpinizi kocaman öpüyorum

Son düzenleme:

1 eylülde 90 kilo olacağınıza inanıyorum..Kararlılığınıza da..Bende yürüyüşü aksatmıyorum.akşamları öyle 6 dan sonra birşey yememeyi beceremiyorum.Bakıyorum elimde bir şeftali,bakıyoyrum bir tabak kavun,geçerken nesfeet ten birkaç tane atmışım ağzıma.Kanepe ile mutfak arasında gidip gelmekten kilo vercem sanki:)))))))
Ben beceremedim ama bu aşırı zaafımız olan besinlere karşı ilgimizi ortadan kaldırmak için eft yapabilirsiniz sanki..Belki sizin doğru yönteminizdir..

Ne güzel anlatmışsınız..Siz kilo verme öykünüzü değişik ayrıntıları ile hergün paylaşın bizimle biz kilo veririz:)ZAten sürekli başarı öykülerini okumaya,izlemeye çalışıyorum.Ama sanki çok fazla da yokmuş gibi..Benimle aynı kiloda,boyda kişilerin kilo verme öyküsü hele çok motive ediyor beni..l58 boya 58 kg olmak istiyorum,şu an 78 im.Mesela Seren Serengil aynı benim boyumda ve kilomdayken 58 e düşmeyi becerdi..Kim kardashian benim boyumda,Şenay gürler benim boyumda..Bu aralar Hülya Avşar'ın kilo verme becerisi de beni motive ediyor mesela.Oturup sürekli buna benzer kilo verme hikayelerini izlemeli,dinlemeliyim:)))))))
Yarın bu kadar yemek yediğim ve spor yapmadığım için çok pişman olacağım.Ve bir ay sonra hergün az yeseydim ve spor yapsaydım şu an daha ince sağlıklı olabilirdim diyeeceğim cümlesini unutmayacağım..Teşekkürler:)Yazın hep lütfen:)

Dün akşam yine yürüdüm.l saat yürüdüm.Ayrıca 12 katta merdiven çıktım.Bunları yaptığım için kendime daha çok saygı duyuyor,daha çok güveniyorum..
Şimdi hayal kuruyorum:
Hayal l:Eylül başı 69.9 kg olduğumu görüyorum tartıda.Dolabımda bir süredir içine sığamadığım kot pantalonum,şifon blüzümü giyiyorum.Yanıma bikinilerimi alıyorum ve deniz kenarına gidiyorum...Bir ay boyunca Hemen hemen hergün bir saat yürüdüm,sürekli hareket ettim,mekik çektim,hiç asansör kullanmadım,sürekli merdivenden inip çıktım,kahvaltıda iki dilim ekmek yedim onun dışında hiç ekmek,karbonhidrat yemedim.Bol karbonatlı su içtim,her gün yeşil çay içtim,fırsat buldukça yüzdüm,egzersiz yaptım..Selületlerim için kese yaptım,fırçaladım..Şimdi rahatlıkla bikinilerimi giyip deniz kenarında dolaşabiliyor,yüzebiliyorum..Selülitlerim kalmadı,inceldim..Daha vereceğim çok kilo var ancak böyle bile oldukça hoş görünüyorum.Kendime güvenim arttı.Ne giyeceğim sorunum olmuyor,dolabımdaki tüm giysileri giyebiliyorum yine.üstelik rahatlıkla...
Hayal 2..10 kasım...Nihayet başardım..58 kiloyum..İnce bir belim,yuvarlak hatlarım var..Çok sıkı,formda ve fit bir bedenim var.Bunca zaman spor yapmak,sağlıklı beslenmek neticelerini veriyor..Uzun,sağlıklı,gür saçlarım,parlak bir cildim var.20 kilo vermeme rağmen hiçbir sakma,deformasyon olmadı..çok ince,formdayım..En az 10-15 yaş daha genç gösteriyorum.Herkes görünce şaşırıyor,ne kadar gençleşmişsin diyor.Kendime güvenim çok arttı.bu tüm yaşamıma yansıdı..İşlerime,ilişkilerime..YAşamımdan kilo diye bir sorunu kaldırdım..Artık sağlıklı beslenmeye devam ediyorum.Yine spor yapyorum...Kendimi daha çok seviyorum..
Başarmış olmak kendime güvenimi acaip artırdı..Şimdi kalan hayallerimi gerçekleştirmek için daha güçlü ve kararlı hissediyorum kendimi...Şükürler olsun..oldu...

Sabah tartı da 94 u gördüm ama akşam çekirdek yedim eşim yanımda kola ile çekirdek yemeye başladı, canım isteyince 5 tane verdi. O an içimdeki canavar uyandı ve 1 avuç çekirdek yedim. Neyseki eşim benim bunu yapacagimi tahmin edip en küçük paketi almış. Paket bitince içimdeki canavar sakinleşti. Sizde de o alışkanlık var mıdır. .. çekirdek bitene kadar duramıyorum. Dün çok az zararla atlattim. Bugün eşim bayram çikolatalarıni yiyor durdukları hergün benim için tehdit oluşturuyorlar. 😊

merhaba çogu yerde kendimi gördüm okurken yazdıklarınızı..aynı yoldan ve aynı aşamalardan ben de geçtim.50 kilolarla başlayıp evlilikte 60 1 yıl içinde 70 3 yıl içinde de 78 i gördüm.gelinlik giyecegim, dügünüm olucak diye diyetisyene gidip kilo veremeden gelinlik giydim 59 kiloydum.aah ne üzülmüştüm.ben de kendimi tek sanıyordum :) burda çogu şeyi paylaştıkça gördüm ki biz kendimizi tek sanan koca bir çogunluguz.. hepimizin hikayesi farkli gözükse de aynı.. 1 paket çikolatadan 1 lokmayla başlayıp sonuna kadar bitirir,eşimn çok sevdigi bisküvileri ona ayırmadan yerdim.. kendimi hiç kontrol edemezdim.. evde hiç aburcubur bırakmıyordum aynı süpürge gibi.. şimdi bunu düzelttim.. sen de yapabilirsin.. hani demişsin ya "ben başarabilirsem herkes yapar" sana şunu söylyeyim "BİR KİŞİ BAŞARDIYSA SEN DE BAŞARABİLİRSİN" :) başarılar diliyorum.. öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…