• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9.ay aşısı, ishal

yeni 9.aya alınmış. kkk aşısı yapıldı. dün sordum aslında bir sey yapmaz dediler.
Bizim doktor o aya aşı yapmadı 1 yaştan önce o aşıyı yapmam demişti. 3 çocuğumda da 1 yaşında yapıldı neden 9.aya aldıklarını bilmem ama benimkiler 1 yaşında aşı olduklarında ateşi bile çıkmadı fakat takribi 10-15 gün sonra çok yüksek ateş çıkıyordu bir kaç gün. O da aşıdanmış hatta farkettiğim için doktorum şaşırmıştı :)

Bizim doktor o aya aşı yapmadı 1 yaştan önce o aşıyı yapmam demişti. 3 çocuğumda da 1 yaşında yapıldı neden 9.aya aldıklarını bilmem ama benimkiler 1 yaşında aşı olduklarında ateşi bile çıkmadı fakat takribi 10-15 gün sonra çok yüksek ateş çıkıyordu bir kaç gün. O da aşıdanmış hatta farkettiğim için doktorum şaşırmıştı :)
bize de öncesinde 12.ayda yaparız demişlerdi. ama aradılar 9.ayda yapmamız lazım, sağlık bakanlığı yeni düzenleme yaptı dediler. biz de 9.5 ayda yaptırdık. Ates bir sey yok ama doğduğundan beri ilk defa bu kadar sıvı kaka yaptı. geceden beri 3 kez dolu dolu yaptı. Gece karın ağrısı da vardı çok sabaha kadar uyumadı. Bugün de doktoru çalışmıyor. Aradık aksama kadar kaka sayısı artarsa acilde serum taktırın dedi sadece. Aşıyla ilgisi var mı diye sorduk, bilemem dedi

ben de çok kararsızım İstanbulda yaşıyorum bazı doktorlar salgın riski olan illerde yaptırılmasını öneriyorlar ama küçük illerde pek önermiyorlar diye biliyorum bir de yumurta beyazıyla da alaklı bir durum bebeklerinize hiç yumurta vermediyseniz veya beyazını vermediyseniz alerji yapmış olabilir aynı etken madde var aşıda yumurtayla

ben de çok kararsızım İstanbulda yaşıyorum bazı doktorlar salgın riski olan illerde yaptırılmasını öneriyorlar ama küçük illerde pek önermiyorlar diye biliyorum bir de yumurta beyazıyla da alaklı bir durum bebeklerinize hiç yumurta vermediyseniz veya beyazını vermediyseniz alerji yapmış olabilir aynı etken madde var aşıda yumurtayla
yumurta beyazı hiç vermedim ama sarısını yiyor ek gıdaya başladığımızdan beri

Back
X