• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 ay boyunca oyalandım

evet okudum sız evlılıgı aılenızın yanından kacıs olarak goruyorsunuz , ama suda var evlılık sıze kesın huzur ve rahat getırecek dıye bı kaıde yok helekı anlatıgınız kısının profılıne bakılırsa cok zor bı evlılık gıbı gorunuyor :26:

onunla normalde mutluyum tek sorunumuz zaten evlilik

neler yaşadığımı biliyo ama sadece kendisini düşünüyo gibi geliyo

belki de şu ana kadar beni en çok seven kişi hayatıma giren en düzgün kişi olduğundan bu şekilde vazgeçemiyorum ondan yazarken bile zorlanıyorum görmek için ağlamaktan harab oldum artık

hak veriyorum sana yani mutlaka ki acı çekeceksin. ama ileride çok berbat bir ayrılıktansa bu şekilde olmaz diyerek sen bitir. ne malum hayatı çok karmaşık diyorsun belki ilerde çok farklı şeyler öğreneceksin bu adamla ilgili

onunla normalde mutluyum tek sorunumuz zaten evlilik

neler yaşadığımı biliyo ama sadece kendisini düşünüyo gibi geliyo
canım kendısını dusunmek ıcın gec kalms, madem evlenelım dıye bı cengaverlık yaptı, arkasında durmalıydı durmamıs ve gorunen o kı durmayada nıyetı yok bunu acıkcada belırtemıyor ve kacıyor , eger evlılık konusunda tek sorununuz varsa suan ıcın rafa atacaksınız o konuyu ve hala mutlu devam edıceksınız ve sızde bı surede daha aılenızle yasamaya katlanacaksınız :26:

aile olarak değil ama en çok baskıyı annem uyguladığı için annemle konuştum bu konuyu ağza alınmıcak laflar etti o evde yaşamak bile ağır geliyo bana zaten ben kapalıyım aile de çok baskı var onu yapma bunu etme diye ayrı eve en azından yurda çıkıyim dedim kabul etmedi geçenlerde yüzüğünü kaybetmiş benden bildi evin hiç bi yerinde zorlama olmadığına göre başka şeyler kaybolmadığına göre nerde bu diye bu kadar baskıyı gördükten sonra da sizce benim bu kafa karışıklığım gayet normal değil mi evde durmak bile istemiyorum sürekli kurslara yazılıyorum çalışayım diyorum çalıştırtmıyo annem yurt diyorum hayır diyo sokaklara mı düşcen bana kızın böle böle diye laf mı getirtcen diyo bu amana kadar da tek bi yalan yanlış bişeyim yoktur hep bilgisi dahilinde yaptım ne yaptıysam ama değişen bişey yok

bir nevi kurtuluş olarak da görüyorsunuz o zaman evlenmeyi. bilemiyorum ne olursa olsun bana acele ve zorlama bir karar gibi geliyor. ama ne erkek arkadaşınızı ne de sizi suçlayamayacağım hayat koşullarına sahipsiniz.

bence ailesi sizi istemediği için bu kararsız karmaşık hali , hem cok ilginç sizinle evlilik hayalleri kuruyor hatta ev tutuyor ama ailesine sizden cok bahsetmemiş tanıştırmak gibi bi çabasıda olmamış, üstelik kendiside nikah işlemlerini ertelemek için yalanlar söylüyor diyorsunuz bal gibi evlilikten kaçıyor, ya baskılarınızdan bunaldı, ya ailesini karşı gelmiş olmamak için kii annesine cok düşkündür demişsiniz yada sizi düşündüğünüz kadar sevmiyor.

Aileni anlatınca durum daha çok netleşti canım, bir sebepten korkuyor sevgilin evlenmekten, bilinçli oyaladığını sanmıyorum. Çok gezip tozmadığınızı düşünüyorum, birlikte de yaşamıyorsunuz ne çıkarı olacak ki oyalamaktan. Korkuyor sadece, ailesini ikna etmeye çalışıyordur belki. Yine de senin fikrin evlilikten yana bu sebepten restinizi çekin derim. Ona onu çok sevdiğinizi, bu şartlar altında yürütemeyeceğinizi söyleyin. Ne zaman kesin kararını verirse gelsin ailenizle görüşsün evlilik işine usulünce girin. Ne demek kız koştursun nikah muamelesi için? O kadar emin olsun ki o koştursun. Siz nazlanın :4: Yoksa ne anlamı var. Zorla hiçbir şey olmaz.

Yaşlarınızı bilmiyorum ama insanlar yaşları kaç olursa olsun evlenmekten korkabilirler. Sanılanın aksine kadınların da çoğu evlilikten korkar. Bu sevmemek istememek olarak algılanmamalı. Evlenmek büyük bir söz ve sorumluluk demek, ha deyince uyum sağlamak çok güç. Ama bu sizi bekletmesinin, gelicem deyip gelmemesinin bahanesi de olamaz tabi ki. Bir sıkıntısı varsa paylaşması gerekir. Siz de konuyu açmayın hiç bir müddet. Zaten daha 9 ay olmuş sevgili olalı. Az bir zaman.

canim benim çok temiz yüreğin var, hayırlı insanı nasip eylesin allah, olmuyorsa vardır bi hayır zorlamanın alemi yok, evlenmiş boşanmışta olabilir , nüfus kayıt örneğinde çıkar yalnızca, çünki artık kimliklerde boşanmış değil bekar yazıyor bay ve bayanda , böyle bir şey varsa öğrenmeni istemediğinden geveliyordur , yada maddi anlamda kaçınıyordur evlilik için para harcamak istemiyordur şuan durumu kötü olabilir ama patronkende aynıymış adam, erkek istediği kadını bulunca aksine kene gibi yapışır kaybetmemek için hemen evleniyim ister nişanlılık dönemini bile kısa tutmak ister aksilik olur dönmesin diye, ama bu adamda çok gariplik var , hiç normal değil yani, sana tavsiyem canim bunla evlilik için acele etme aksine vazgeçemiosan bile bekle ertele ki iç yüzünü öğren , ne olduğunu kim olduğunu öğren, HERŞEY GEÇTİ BİTTİ DİYELİM, YOLUNA GİRDİ EVLENDİNİZ , ÖLENE KADAR EN UFAK DURUMDA BAŞINA KAKACAKTIR BENİMLE EVLENMEK İÇİN ÖLÜYORDUN VS DİE DEFALARCA KALBİN KIRILACAK CANİM, HAK ETMEDİĞİ DEĞERİ BU KADAR YÜKLEMEMENİ ÖNERİRİM, AYRICA KENDİ DEGERİNİNDE FARKINDA OL, değmeyecek bir insan için gururunu bu kadar kırdırma , çek kendini biraz

konu sahibi özel mesaj attım, mesajlar kutuna bakarmısın..

evet gördüm ancak cevap atamıyorum burdan söliyim baş harfi s eskişehirdenim ben bi kaç kişi de sormuş iyi araştırdınız mı diye ben araştırmasam abim araştırır zaten ilk başlarda şirketine falan götürmüyodu hoşuma gitmiyo sevmiorum diodu o zamanlar hep şüphe içindeydim ama abim kendisi de onun çalıştığı tarafa hep gittiği için bi çok kez karşılaşmışlar iş yerinin olduğu yerde ve ne bi evlilik ne de bi dükkan konusunda yalanını görmedim

konu sahibi özel mesaj attım, mesajlar kutuna bakarmısın..

ailemin dediği şey de onunla da ayrılırsanız bi daha evden dışarı adım atamazsın gün yüzü göremezsin sabahtan akşama kadar evde patlasan da zincirle de olsa evde tutarım seni hiç bi yere çıkamazsın hep bu tarz kelimeler kullanıo biz onunla buluştuğumuz zamanlarda da yanlış bişi yapmıyosunuz demi sokak bilmem nesi mi olcan sen falan diyip duruyo..onu geçtim madem onun tarafını tutuyosun bırak gideyim izin ver kendi ayaklarımın üzerinde durayım az da olsa kendimi topliyim ama yok hem baskı uyguluyo hem de sevgilimin tarafında oluyo çalışıodur bilmem ne..git bana sölediklerini ona da söle madem evlencekse evlenir diyorum yemediğim azar kalmıyo hele biz kavga ederken sevgilim bi arasın o zaman da sen beni mi şikayet ediosun diye dayak yediğimi biliyorum artık annem kendini aştı kaç yaşına geldi de demiyo yani napıcamı şaşırdım bu yaşta zor geliyo dayak yemek azar işitmek büyüme şeklimde hep ev hanımı gibiydi herşeyi öğrendim benim yaşımdakiler gezip tozarken ben ev temizliği yapıodum 8 9 yaşında evin büyüğü gibi gidip elektrik faturasıymış blmem neymiş hep bana yaptırılırdı hala da aynı tek değişen şey elektrik artık az da olsa gezebilmemi sağlıo

ailemin dediği şey de onunla da ayrılırsanız bi daha evden dışarı adım atamazsın gün yüzü göremezsin sabahtan akşama kadar evde patlasan da zincirle de olsa evde tutarım seni hiç bi yere çıkamazsın hep bu tarz kelimeler kullanıo biz onunla buluştuğumuz zamanlarda da yanlış bişi yapmıyosunuz demi sokak bilmem nesi mi olcan sen falan diyip duruyo..onu geçtim madem onun tarafını tutuyosun bırak gideyim izin ver kendi ayaklarımın üzerinde durayım az da olsa kendimi topliyim ama yok hem baskı uyguluyo hem de sevgilimin tarafında oluyo çalışıodur bilmem ne..git bana sölediklerini ona da söle madem evlencekse evlenir diyorum yemediğim azar kalmıyo hele biz kavga ederken sevgilim bi arasın o zaman da sen beni mi şikayet ediosun diye dayak yediğimi biliyorum artık annem kendini aştı kaç yaşına geldi de demiyo yani napıcamı şaşırdım bu yaşta zor geliyo dayak yemek azar işitmek büyüme şeklimde hep ev hanımı gibiydi herşeyi öğrendim benim yaşımdakiler gezip tozarken ben ev temizliği yapıodum 8 9 yaşında evin büyüğü gibi gidip elektrik faturasıymış blmem neymiş hep bana yaptırılırdı hala da aynı tek değişen şey elektrik artık az da olsa gezebilmemi sağlıo

canım sana dua edicem. Allah seni sıkıntılarından kurtarsın, feraha kavuştursun inşallah.. üzülme, biliyomusun ben çok bunaldığım bu tür dönemlerim de hep şöyle avuturum kendimi. üzülmemeliyim fazla. bütün bunları unutucam, hatırlamıcam bile; ilerde ben evlendiğimde, mutlu huzurlu bi yuvam olduğunda, özgürlüğüme herşeyime kavuştuğumda, bir de sağlıklı bi çocuğum olduğunda. inan bu sıkıntıların geçici. inşallah çok güzel mutlu bir yuvan olacak seninde. sabret biraz. içini karartma.. inşallah sevdiğin genç de senin hakkında hayırlı olur, evlenirsiniz.. hiç üzülme, Allaha emanet ol, sağlıcakla kal :109:

canım sana dua edicem. Allah seni sıkıntılarından kurtarsın, feraha kavuştursun inşallah.. üzülme, biliyomusun ben çok bunaldığım bu tür dönemlerim de hep şöyle avuturum kendimi. üzülmemeliyim fazla. bütün bunları unutucam, hatırlamıcam bile; ilerde ben evlendiğimde, mutlu huzurlu bi yuvam olduğunda, özgürlüğüme herşeyime kavuştuğumda, bir de sağlıklı bi çocuğum olduğunda. inan bu sıkıntıların geçici. inşallah çok güzel mutlu bir yuvan olacak seninde. sabret biraz. içini karartma.. inşallah sevdiğin genç de senin hakkında hayırlı olur, evlenirsiniz.. hiç üzülme, Allaha emanet ol, sağlıcakla kal :109:

AMİNN cnm benim çook sağol tek ben yaşıyomuşum gibi geliyodu bunları..inşallah sevdiceğimle de aramız tamamen düzelir de olur..dün buluştuk çok hoşuma gidecek şekilde davrandı normalde çok narin davranır zaten hassas olduğumu biliyo ben ona bağırırken hep susuyo en çok alttan alan da o zaten.ama ben biraz sorunluyum galiba psikoloğa bile gittim ama verdiği ilaçlar uyutmaktan başka bi işe yaramıyo tabi uyumama izin alabilirsem o da sen de mutlu mesut bi hayat yaşa inşallah canım benim dualarını eksik etme bende seni unutmam :3::3:

Aileni anlatınca durum daha çok netleşti canım, bir sebepten korkuyor sevgilin evlenmekten, bilinçli oyaladığını sanmıyorum. Çok gezip tozmadığınızı düşünüyorum, birlikte de yaşamıyorsunuz ne çıkarı olacak ki oyalamaktan. Korkuyor sadece, ailesini ikna etmeye çalışıyordur belki. Yine de senin fikrin evlilikten yana bu sebepten restinizi çekin derim. Ona onu çok sevdiğinizi, bu şartlar altında yürütemeyeceğinizi söyleyin. Ne zaman kesin kararını verirse gelsin ailenizle görüşsün evlilik işine usulünce girin. Ne demek kız koştursun nikah muamelesi için? O kadar emin olsun ki o koştursun. Siz nazlanın :4: Yoksa ne anlamı var. Zorla hiçbir şey olmaz.

dünkü davraışlarından sonra bi kez daha güvenimi kazandı tuttuğu evin emlakcısında çalışan bi kız vardı evlenicekti..sevgiliminde yeni çalışmaya başladığı yerde bi çocuk cumartesi evleniomuş evlendiği kız da meğer o kızmış..davet ettiler düğünlerine..bi yerden de iş teklifi gelmiş daha çok maaşlı o şirkette benim soyadıma çok yakın bi şirket galiba bu göstergeler yolumuzun açılacağına bi işaret çok mutlu oldum zaten..annesiyle de konuştu istemezsen eeve dönmcem dedi(arkadaşında kalıyodu)artık benden gizli saklı bişi yapmıo yanımda konuştu telefon falan çaldığında yada biriyle mesajlaşırken falan

kan almak nikah işlemleri için mi?isteme nişan oldu mu

evet sağlık raporuydu isteme nişan olmadı ailesi oğlumu elimden aldı falan demiş istememiş kuzenleri var çok seviolar beni ancak onlarla tanışabildim zaten yakınen bi kere annesiyle pazarda karşılaştık iğrenirr gibi yüzüme baktı yürüdü gitti

canim benim çok temiz yüreğin var, hayırlı insanı nasip eylesin allah, olmuyorsa vardır bi hayır zorlamanın alemi yok, evlenmiş boşanmışta olabilir , nüfus kayıt örneğinde çıkar yalnızca, çünki artık kimliklerde boşanmış değil bekar yazıyor bay ve bayanda , böyle bir şey varsa öğrenmeni istemediğinden geveliyordur , yada maddi anlamda kaçınıyordur evlilik için para harcamak istemiyordur şuan durumu kötü olabilir ama patronkende aynıymış adam, erkek istediği kadını bulunca aksine kene gibi yapışır kaybetmemek için hemen evleniyim ister nişanlılık dönemini bile kısa tutmak ister aksilik olur dönmesin diye, ama bu adamda çok gariplik var , hiç normal değil yani, sana tavsiyem canim bunla evlilik için acele etme aksine vazgeçemiosan bile bekle ertele ki iç yüzünü öğren , ne olduğunu kim olduğunu öğren, HERŞEY GEÇTİ BİTTİ DİYELİM, YOLUNA GİRDİ EVLENDİNİZ , ÖLENE KADAR EN UFAK DURUMDA BAŞINA KAKACAKTIR BENİMLE EVLENMEK İÇİN ÖLÜYORDUN VS DİE DEFALARCA KALBİN KIRILACAK CANİM, HAK ETMEDİĞİ DEĞERİ BU KADAR YÜKLEMEMENİ ÖNERİRİM, AYRICA KENDİ DEGERİNİNDE FARKINDA OL, değmeyecek bir insan için gururunu bu kadar kırdırma , çek kendini biraz

biraz önce bi yorum yaptım allaha şükür daha iyiyiz gibi inşallah bundan sonra işlerini yoluna sokar da rahata kavuşuruz istersen çalışabilirsin falan da dedi kendine harcarsın tüm parayı kıyafet alırsın diyo :)

Back
X