9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Bizim annemlerin burda haftaiçi kimse yok haftasonu herkes aşağıda yürüyor. Neden yani? Grup olup sohbet ediyorlar. Çocuklar zaten maskesiz. Onların yüzünden her blokta virüs var. Ellerde poşet kaç kat inip çıkıyoruz. Dizlerimde sıkıntı oldu ağır eşya taşımaktan. Hafta içi gez yürü kendi çapında yani. Öbek olmak neden?

annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
Başın sağolsun, çok üzüldüm :(

9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
yanlız değilsin canim gerekmedikçe evden dışarı cikmiyorum iki tanede cocugum var evde birlikte kafayi yiyoruz.

Hakkini helal etmeme kismini ben de komik buluyorum tanimadigin insanlara. Hekimlikte tabi ki istifa etme haklari kalkabilir sonucta bu bir olaganustu durum ve doktorlarin isi bu ama risk grubunda olan hekimlerin o kadar viral yuke maruz kalmalari resmen onlari olume suruklemek demek bence. Yani meslege yonelik kisitlamalari calisanlarin haklari aleyhine orantisiz buldum (cevremde duydugum orneklerden). Bir de devletin virusu onleme kismini hice sayarak sadece cevap- saglik calisanlari kismina yuklenmesi de bence orantisiz. Mune siyaset yapmayin dedi ben de cok anlamam zaten ama yasadigim fakir otesi orta Afrika ulkesinde bile daha akillica onlemler alindi bence. Yani bu iste bir yanlislik var gibi geliyor. Askerler de bu sartlarda cephanesiz ve kaybedilecegi belli olan bir savasta calistirilsa o da hos olmazdi bence.

Saglik calisanlari acisindan turkiye ve diger ulkeleri kiyaslayan hicbir sey okumadim hatta bu insan haklari ihlali kisminda hicbir kaynagim yok tamamen kisisel dusuncem ama tahminim avrupada bu sekilde degildir bence. Bilmiyorum baska ulkelerdeki durumu bilen varsa belki bizi aydinlatir 😊

Kızlar bu konuda kendi iddiamı çok merak ettim başka ülkelerde nasıldır diye. Çünkü tamamen kıçımdan sallamıştım hukuki argümanımı. Biraz araştırdım ve buradaki meraklılarla da paylaşmak istedim. Konuyla tamamen alakasız ama buraya yorum yazdıktan sonra merak ettim ve buraya da yazmak istedim.

Zorla çalıştırılma konusuna daha çok Türk Tabipler Birliğinin yayınladığı beyanlarda rastladım:

COVID-19: Hekimlerin (Sağlık Çalışanlarının) hak ve yükümlülükleri, Sağlık Bakanlığı ve işverenlerin sorumlukları

Diğer ülkelerde nasıldır acaba diye bakarken Amnesty'nin şu raporunu buldum. 63 ülkede sağlık çalışanlarının durumundan bahsedilmiş:

Bu rapor bence güzel çünkü birçok ülkeden veri toplamışlar, hem de var olan uluslarası hukuk metinlerine göndermeler var. AİHM Amnesty raporlarına kararlarında yer veriyor çok. Tahminimce bu konuda bir başvuru olursa bu rapora gönderme yapabilirler.

Burada Amnesty daha çok hekimlerin "yaşam ve sağlık hakkından" bahsetmiş. Ruh sağlığı dahil. Aynı zamanda iş güvenliği, örgütlenme ve ifade özgürlüğünden de dem vurmuşlar epeyce. COVID meslek hastalığı olmalıdırı savunmuşlar. İzinlerin istifaların ertelenmesi konusunda da bir dipnot var (sayfa 24).

İzinlerin istifaların ertelenmesi başlı başına zorla çalıştırma yasağının ihlali değildir demişler, bence de her koşulda bir ihlal değil. Mesela AİHM 2010 tarihli Steindel vs Almanya'ya kararında zorunlu hizmete karşı çıkan doktorun başvurusunu kabul edilemez bulmuş. Çünkü acil durum söz konusu ve 3 aylık zaman diliminde 6 gün mecburi hizmeti orantısız bulmamış mahkeme. Ama düzenlemenin getirildiği şartlara göre ve kişinin özel durumuna göre (burada sağlık riskleri olmalı bu), insan hakları alanında çoğu madde için uygulanan elverişlilik-gereklilik- orantılılık ilkelerince değerlendirilecektir kanaatindeyim. Yani izin yasağı o insan için ne anlama geliyor, ona orantısız bir yük yüklüyor mu? (Sağlığının riske atılması gibi- yaşam hakkı gibi...). Aynı zamanda hangi iş güvenliği önlemleri alınıyor? Amnesty'nin raporu ve TTB'nin açıklamaları bu konuda bir sürü örnek vermiş önlemler bakımından. (Çoğu ülkede ihlal edilen). Henüz herhangi bir mahkemenin bu konudaki bir kararını bulamadım (araştırmaya devam ediyorum) ama bence öyle bir karar verirse de bu metodu izler.

Bunun dışında Avrupa Konseyinin korona önlemleri- insan hakları konusunda hükümetlere yönelik bilgilendirme notu var. Ama içinde pek de detay yok:

Karantinada kafayı yedim evet.

Ailemle ayni sehirdeyim ama gitmiyoruz birbirimize.ona ragmen koronayi yeni atlattim bu gezenlere hicbirsey olmuyor ona deli oluyorum.corona resmen gezenlere bulasmiyor

Bağışıklık doğuştan veya olmadı bebeklikteki beslenme büyütülme şeklinden falandır ya 🤔 bağışıklık, organlarımızın yapısı (hani kiminin midesi hassastır kiminin gözü çabuk bozulur falan öyle şeyler) bunların bebeklikten sonra ileride çok değişeceğini düşünmüyorum. Bu söylediğimin hiçbir temeli yok tamamen kendi tahminim öncelikle ama kendimi düşünüyorum gelmişim 31 yaşıma bi evcilin varlığı bağışıklığımı düşürür veya yükseltir mi pek aklım almıyor.
Olur mu hiç. Bağışıklıgi düşüren güçlendiren bir sürü sey var. Doktorlar neden çocuklar icin sokakta oynasınlar diyor? Vücutlarına mikrop girsin diye. Vücudunuza mikrop girmezse eğer antikor üretimi olmaz yani mikroplarla savasacak karsi güçlerimizdir bağışıklık. Sigara içmek mesela bağışıklığı düşürür, vitaminsiz kalmak düşürür. Düzensiz uyku, düzensiz beslenme aynı şekilde. Sizin dediğiniz genetik, onunla karıştırdiniz sanırım.

annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
Canım benim çok üzüldüm. Yazılarını çok severek okuyorum, ailene ve yaşamına az cok asinayim. Bir yakınımmis gibi üzüldüm. Mekani cennet olsun. Ne desem boş acının yanında biliyorum. Allah yardımcın olsun, dayanma gücü versin sizlere.

Kimseye misafirliğe gitmiyorum,kimseyi de evime kabul etmiyorum,aileler dahil. Eşimin ailesi 1000 km.mesafede,ben aynı sehirdeyim ama pandeminin başından beri ikimizde 1 kez gördük, o da maske mesafeli.

Ama eve hapsolmadik,çocuklarımı da her gün çıkarmaya çalışıyorum. Yürüyüş,bisiklet,paten takılıyoruz,güneşi görünce de pikniğe gittik hep.Yazin kamp tatili bile yaptik.Tabi bunların hepsi maskeli, mesafeli ve kontrollü.
Çocukların psikolojileri hiç bozulmadi,gayet kolay uyum sağladılar duruma.

Çünkü hayat devam ediyor,çünkü ne zaman biteceği belirsiz, çünkü bakınız mutasyon ve yeni bir bilinmezlik.

Yorumunu yeni gördüm ve inanılmaz üzüldüm Sassy, mekanı cennet olsun, başın sağ olsun.

Toplu taşımaya binmiyorum,9aydır avmye gitmedim,tek iki defa 3 er kisilik misafirim oldu balkonda oturduk,yazın düğünler oldu gitmedik,cenazeler oldu gitmedik.Ağustosda kendi aracımızla 3 günlüğüne denize gittik ıssız yerlerde yüzdük.Bide yine sakin yerlerde piknik yaptık cekirdek ailemle bu kadar.Şimdi soğuk evde oturuyoruz

Valla biz bı bakicimizla görüşüyorduk kardeşim geldi çocuğu aldim. Görüşmeyi bıraktık. Onun harici evime kimse gelmedi. Pardon bı kerede eşimin iş yerinden bı çift geldi hepsi aynı iş yerinden zaten. Onun harici çocuğu ara sokakta yürütüyorum. Yazın da hep sahil kenarında sessiz alanda çocuk için çıkıyorduk. Kış geldi tabi ev hapsimiz başladı. Bide çalışıyorum şimdiye kadar kendimizi muhafaza ettik şükür bakalım.

Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Size de sabırlar diliyorum.
Tiksinme konusunda da yalnız değilsiniz.

kımseye gitmiyorum ve kımseyıde almıyorum eve hatta ısın cıttıyetını anlasınlar diye once whatsapp üzerinde durum yaptım ve teker usanmadan medaj attim. ama tabı dınlemeyen oldu ama evıme asla kımseyı almadım.. sadece Ihtiyac olunca market oluyor tekrar eve gırıyoruz. guvenılır yer evımız
bunuda belırtıyeyım kurallara uymayanı şikayet ediyorum 🤣🤣🤣

Şu keyfe keder gezenlerin hepsi corona olsada geberseler kurtulsak canima yetti yahu
Aylardır evdeyim market alışverişini evden yapıyorum gelen her sey yıkaniyor.disariya el mecbur esim is icin cikiyor her geldiginde ust bas değişir banyo yapılır. Ve ne oldu tahmin edin bir gerizekali keyfe keder geziyor bizde temasli sayılıyoruz hop karantina o psikoloji zaten ayrı delirme sebebi coronamiyiz olduk mu aha oluyomuyuz diye delirmeler.Sonuç olarak aşırı kaygi bozuklugum var ilac kullandım zehirlendim ilaç kullanamıyorum hafif kafayı sıyırdım devam ediyorum evde surekli kendime is bulup motive etmeye çalışıyorum nereye kadar.Bence adeleti biz sağlayıp su gezen tozanları beyzbol sopasıyla dövelim hem stres atarız.

Yurt dışında yaşıyorum. Market harici kapali ortamlara girmiyoruz. Çocuğum okula, esim işe gidiyor. Çocuklarımizin ayni okulda okuyup eslerimizin birlikte çalıştığı 4 aileyiz. Birbirimizle görüşüyoruz, onlarin da bizim de burda görüşecek başka kimsemiz yok zaten. Cocuklarimizin gittigi okulda neredeyse mevcudun yarısı covide yakalandi eylulden beri. Bizde covidden nasibimizi aldik malesef.

Ben kimseye gitmiyorum kimseyide kabul etmiyorum. Ama hastalıktan sadece kaynanam ve esimin yeğenine bakmak zorunda kaldım. Oda mecburi durumdu. Baskada kimseyi görmedim hiç.

Evet her yerden bulaşabilir ama işte dün de bahsettim bir arkadaşım var mesela inanilmaz rahat bir kiz. Birileri uyarmadikca maske bile takmıyor bunalıyorum diyor. Sürekli geziyor o otel senin bu otel benim gitmediği yer kalmadı. Hijyen konusunda da ekstra rahattır ama maşallahı var grip bile olmaz bırakın koronayi. Herhalde hayatı boyunca mikroplarla iç içe olduğu için bağışıklık sistemi mutant gibi olmuş 😄 mesela sokakta çok oynamayan cocuklar da ilerde daha sık hasta okuyor vücudu mikroba alisik degil cunku

benim bir arkadaşım var yakınımda oturuyor. Geçen gün beraber parka gittik 2 yaşında çocuğuyla. Çocuğu parkta her yeri yaladı. Benim şişemden su içti. Ben iğrendim şişeyi attım sonra. Bana diyor ki böyle yaparsan bağışıklığın düşer. Lan kızının parkın demirlerini yaladığı ağzıyla içtiği suyumu içmeye devam mı edeyim 🤣🤣
Bi de ben de çok dikkatli değilimdir. Açıkçası virüsle ilgili bir kaygı bozukluğum olmadı bu dönem hiç. Ama bazı insanlar bayağı üst level 🤣

Yani disari cikmaliyiz gezmeliyiz oyle mi ayak uydurmaliyiz yeni duzene😞 Dunya ayak uyduramamisken biz nasil ayak uyduralim.
Bugun Ingiltere, Italya aciklama yaptilar duydunuz mu mutasyona ugramis ve %70 daha bulasiciymis.
Ama tabi ayak uydurmaliyiz hatta maskeleride atalim tam olsun siz buyrun ayak uydurun😂😂
Ben ayak uyduruyorum evet kendimi bir fanusa kapatmiyorum hamileyim cocugum var calisiyorum yeni duzene ayak uyduruyorum cok şükür bisey olmadi maskemi mesafemi koruyorum sizede tavsiye ederim paikolojik olarak daha saglamiz sevdiklerimizi goruyoruz cogu gecirdi bu hastaligi bize gelirse bizde geciririz bunu yasamama sansi kimsenin yok o yuzden sonsuza kadar kacamayacginizi kabullenin evde saklanarak nekadar ysayabilirsiniz:) ben maskeyi atin demedim carpitmayin soylediklermi bu sekilde yasaniyor yani abartmayin

Back
X