9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Ben ayak uyduruyorum evet kendimi bir fanusa kapatmiyorum hamileyim cocugum var calisiyorum yeni duzene ayak uyduruyorum cok şükür bisey olmadi maskemi mesafemi koruyorum sizede tavsiye ederim paikolojik olarak daha saglamiz sevdiklerimizi goruyoruz cogu gecirdi bu hastaligi bize gelirse bizde geciririz bunu yasamama sansi kimsenin yok o yuzden sonsuza kadar kacamayacginizi kabullenin evde saklanarak nekadar ysayabilirsiniz:) ben maskeyi atin demedim carpitmayin soylediklermi bu sekilde yasaniyor yani abartmayin
Ben doktorlarin soylediklerini baz alarak yasiyorum hanimefendi benim icin ben yaptim birsey olmadi denmesi baz alinacak bir sey degildir. Ben maskeleri atin dediniz demedim ki nasil yanlis anlamadir bu ayrica Kimse saklanmiyor siz yanlis anlamissiniz biz kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adina bir sure uzak duruyoruz birbirimizden. Ama tesekkurler tavsiyeleriniz icin yine de 😌

Kreşler kapalıyken çocuklar evdeydi. Çocuk bakımına yardımcı olarak kayınvalidem geliyordu (karşı bina). Bu sebeple onlarla görüşüyoruz. Bazen çocukları ona götürüyoruz evde sıkıldıklarında. Haftasonları evin otoparkında yürütüyoruz vs. Bu esnada hep maske takıyorlar. Eve girince direkt banyo.

Şimdi okullar açıldı. Okula gidiyorlar. Eşim ve ben çalışıyoruz zaten. Fuzuli gezmemiz tozmamız yok. Günlük ekmektir, sigaradır gibi alışverişlerimiz hariç, hepsi online.

Yazın yine kayınvalidemin son derece sakin yazlığına gittik 1 haftalığına. Kalabalıktan uzak, sakince eğlendirdik çocukları.

Kendi ailem, yasal bir takım mevzular yüzünden günlerce en büyük araştırma hastanelerinden birinden çıkamadılar. Kız kardeşim Cerrahpaşa'da operasyon geçirmek zorunda kaldı. Herkes dikkatliydi, çok şükür kimse hastalanmadı. Bu dönemde görüşmemeye ekstra dikkat ettik.

Annemi özlediğim zaman yarım saat balkonda bir kahvesini içip eve geçiyorum.

Babamı özlediğimde dükkana uğrayıp kapıda bir kahvesini içip eve geçiyorum.

Kız kardeşimi çok özledim ama.. Hem çalışma saatleri yüzünden hem de bebek baktığı için ekstra dikkat etme yükümlülüğü yüzünden sadece telefonlaşıyoruz. Yeğenim çocuklarımla aynı okulda, eve ben bırakıyorum akşam. 10 dakika da olsa yeğenimi görebiliyorum şükür.

Sonuç itibariyle evet görüşüyorum ailelerle ama hunharca oturmalı vıç vıç şeklinde değil.

Karantinada degiliz.

"intelligent lockdown"dayiz, nasil cevirilecek bilemedim.

yani mesafemizi koruyarak, opusuk tokalasmadan, kalabalik da olmadan insanlarla gorusebiliriz. Suan benim yasadigim ulkede 3 kisiye kadar yetiskini agirlayabiliyorsunuz evinizde. Ben kurallara uyarak gorusuyorum insanlarla.

9 ay karantinaya psikoloji dayanmaz zaten.

Anneme ve kv de me oda ayda 1 ancak.
Onun dışında avm kafe bar gitmedim.
Kimseyi eve davet etmedim, gitmedik de.
Hele son 3 aydır iyice araları açtık.
Korkuyoruz :(

Ben kimseye gitmedim Mart ayından beri evdeyim, zaman saymıyorum, ne kadar devam edecek demiyorum o yüzden akıl sağlığımı koruyorum :) oh ne güzel evdeyim diyorum. Kendime bi şeyler buluyorum bulamazsam yatıyorum :) yıllardır çalışıyorum benim için iyi oldu

Karantinada degiliz.

"intelligent lockdown"dayiz, nasil cevirilecek bilemedim.

yani mesafemizi koruyarak, opusuk tokalasmadan, kalabalik da olmadan insanlarla gorusebiliriz. Suan benim yasadigim ulkede 3 kisiye kadar yetiskini agirlayabiliyorsunuz evinizde. Ben kurallara uyarak gorusuyorum insanlarla.

9 ay karantinaya psikoloji dayanmaz zaten.

kelime intelligent

sence bizde uygulanabilir mi

yani bir nevi gönüllü olacak, aklı selim davranma zamanı

mesela ben o 3 kişi kuralını da anlamadım sizin oradaki

neden insanları eve alıyoruz

yani valla hiç kimsenin evine girmedim, kimse de benim evime girmedi bir şeyim de eksilmedi

evet iş için insanlarla görüşüyorum işyerimde ya da dışarıda ama bu eve neden gelsinler ki

orayı bilemem ama ben burada kapıdan giren bir kişinin aman maskeli oturalım diyeceğini sanmıyorum

komşular sitedeki bir sıkıntı için konuşalım dediler uygunsan sana gelelim dediler, diğeri gerek yok dedi onlar aynı ev içineydi o esnada

neden evime gelsinler ki telefonla da konuşup hallettik

mesela dün eşime de biraz serzenişte bulundum

hafta sonu sokağa çıkma yasağı var sen neden markete gidiyorsun diye lazım olanı önceden alsaydın diye

görümcemler ekmek yemez

geçen pazar kapıdan bize bir şey getirmiş biz de X le ekmek almaya en uzaktaki fırına gidiyoruz dedi

konu ekmek değil, ekmek almak serbest diye yürüyüşe gitmek

neden hafta boyu evde oturan tüm semt, hafta sonu sadece ekmek almak serbest diye ailecek ekmek almaya gitti

cevap bizim buralar ferah, buralarda yok

herkese göre oralarda yok ama bulaşan da gayet bulaşıyor

özetle biz para cezalı yasağı uygulayamıyoruz intelligent lockdown daha uzak

benim bir arkadaşım var yakınımda oturuyor. Geçen gün beraber parka gittik 2 yaşında çocuğuyla. Çocuğu parkta her yeri yaladı. Benim şişemden su içti. Ben iğrendim şişeyi attım sonra. Bana diyor ki böyle yaparsan bağışıklığın düşer. Lan kızının parkın demirlerini yaladığı ağzıyla içtiği suyumu içmeye devam mı edeyim 🤣🤣
Bi de ben de çok dikkatli değilimdir. Açıkçası virüsle ilgili bir kaygı bozukluğum olmadı bu dönem hiç. Ama bazı insanlar bayağı üst level 🤣
Ay o meseleyi çok yanlış anlamış 😂 ben de obsesif gibi değilim ya normal davranıyorum. Benim de bi arkadaşım var 3 yaşındaki kızıyla parka iniyor ben de köpeğimi gezdiriyorum birlikte iniyoruz bazen. Çocuk aynı sekilde resmen yaliyor parkı, kız diyorum şuna mukayyet olsana, eve gidince ellerini yıkıyorum duşa da sokarım bir şey olmaz diyor:KK53: he didim tamam o zaman:KK53:

kelime intelligent

yani valla hiç kimsenin evine girmedim, kimse de benim evime girmedi bir şeyim de eksilmedi

evet iş için insanlarla görüşüyorum işyerimde ya da dışarıda ama bu eve neden gelsinler ki

orayı bilemem ama ben burada kapıdan giren bir kişinin aman maskeli oturalım diyeceğini sanmıyorum

komşular sitedeki bir sıkıntı için konuşalım dediler uygunsan sana gelelim dediler, diğeri gerek yok dedi onlar aynı ev içineydi o esnada

hafta sonu sokağa çıkma yasağı var sen neden markete gidiyorsun diye lazım olanı önceden alsaydın diye

görümcemler ekmek yemez

geçen pazar kapıdan bize bir şey getirmiş biz de X le ekmek almaya en uzaktaki fırına gidiyoruz dedi

neden hafta boyu evde oturan tüm semt, hafta sonu sadece ekmek almak serbest diye ailecek ekmek almaya gitti

komsu toplantisi sacma da bir kahve icmeye sevdigin bir komsuna gidebilirsin bence.

veya benim yabanci dil dersimi evde 3 kisi ile yapiyoruz, bazen bende bazen onlarda, buna da devam ediyoruz. Zira 3 kisiden 2 si hep evden calisiyor. Digeri ogretmen ve o donem benim cocuklar da okula gidiyorlardi. Su an okullar kapali o kisi de evde.
Hani nasil yasadigini bildigim kisiler demek istiyorum.

ben marttan beri yasak olmasa bile cocuklari hic carsiya/markete goturmedim mesela, cunku onlarla olunca alisverisin suresi uzuyor, tek bir yere gider alacagimi alir geri donerim her carsiya gidisimde.

kelime intelligent

görümcemler ekmek yemez

Neden üç kişi çünkü avrupa bile ailelerin birbirinden bu kadar uzak kalmasının, insanların sosyalleşmemesinin psikolojik problemlere yol açtığını anladı. Anne babayı evli çocukları ayrı ayrı günlerde görebilsin diye 3 yetişkin kuralı getirdiler. Ya da bir çift diğer bir çift arkadaşlarıyla görüşebilsin, çocukları varsa onlar da sosyalleşsin diye.

Bizde olur mu? Mümkün değil. Çünkü nasıl olsa yasak değil diye temaslı olsak dahi gideriz anne baba akraba görmeye.

Benim köpeğimin de aşıları tam aşılı aşısız çok fark etmiyordur bence ya:) çünkü onlarin salgılarindan direkt geçiyor olabilir. Bir de ne kadar temiz bakıyor olsak da tuvaleti için dışarı çıkarıyoruz. Sizin her zaman mi evde tuvalet icin çıkarıyor musunuz?
Yok hayır, tuvaletini dışarıya yapıyor bizimkisi de. Dışarıda illaki diğer hayvanların idrarını fln kokluyorlar o yüzden aşılı olsalarda bazı şeyleri bize taşıyorlardır illa :). Bu arada aklımdayken söyleyeyim bu korona zamanında hayvanlar biyolojik olmasa da mekanik olarak kovid 19 tasiyicilari olabildikleri için evcil hayvanların başkaları tarafından sevilmemesi (ellenmemesi) gerektigini söylüyor uzmanlar. Şahsen ben her defasında hayvanı dezanfekte edemeyecegim için sabah akşam köpeğimizi seven üst kat komşumuza yasak getirmek zorunda kaldım. Bu konuda gayet de isabetli bir karar almışım çünkü meğer kendilerinin ailecek korona testleri pozitif çıkmış :skandal:

Haziran ayından itibaren, haftada 2 3 kere , açık hava olan cafe ve restoranlara gitmeye başladım, yazın, arkadaşlarımın balkonlarında 4 5 kişi toplanıp oturduğumuz çok oldu, yazın 5 gün tatile gittik, erkek arkadaşım var, haftada birkaç kere evine gidiyorum, görüşüyoruz. Henüz bir şey olmadı şükür bana ve yakınlarıma da. 10 aydır, mart nisan ayları gibi yaşayamayız zaten.

Neden üç kişi çünkü avrupa bile ailelerin birbirinden bu kadar uzak kalmasının, insanların sosyalleşmemesinin psikolojik problemlere yol açtığını anladı. Anne babayı evli çocukları ayrı ayrı günlerde görebilsin diye 3 yetişkin kuralı getirdiler. Ya da bir çift diğer bir çift arkadaşlarıyla görüşebilsin, çocukları varsa onlar da sosyalleşsin diye.

Bizde olur mu? Mümkün değil. Çünkü nasıl olsa yasak değil diye temaslı olsak dahi gideriz anne baba akraba görmeye.

işte yani ben bunu hala algılayamıyorum

karşı bloktaki görümcem ve eşinin neden yaz boyu şunu yapalım bunu yapalım dediklerini mesela

kendileri beş kişi ile yürüyüşe gitmişler bir başka arkadaşım durumunda gördük maskeler açık

şimdi bana da diyecekler ki biz bir yere gitmiyoruz ki kimden bulaşacak

birinci ihtimal bizden bulaşacak

ikincisi onlardan bulaşacak

ne gerek var

yani cidden hunimi alıp takmaya hazırım da görümcem ile görüşemedim diye hayatımdan bir şey eksildi mi

muhabbet edeceksem açıyorum telefonu

açıkçası ben biraz odunum kabul anne babamı da bir yılı aşkın süredir görmedim ama bu pandemi öncesinde de böyleydi nedir bu aynı çatı altı aşkı

kursa gidiyordum açıkken gittim, işe gidiyorum gerektiği kadar ama belki de tek temiz kalma ihtimali olan evime neden birilerini alayım

yani komşu ile kahve içmeyince neyimiz eksiliyor ki yıllardır içmedim

ama alt komşu ile karşı bloktaki sürekli iç içe mesela

sonra eşinin antikor testi yüksek çıktı tutuştu hepsi vs

ben balkondan balkona el sallıyorum oldu bitti

Yok hayır, tuvaletini dışarıya yapıyor bizimkisi de. Dışarıda illaki diğer hayvanların idrarını fln kokluyorlar o yüzden aşılı olsalarda bazı şeyleri bize taşıyorlardır illa :). Bu arada aklımdayken söyleyeyim bu korona zamanında hayvanlar biyolojik olmasa da mekanik olarak kovid 19 tasiyicilari olabildikleri için evcil hayvanların başkaları tarafından sevilmemesi (ellenmemesi) gerektigini söylüyor uzmanlar. Şahsen ben her defasında hayvanı dezanfekte edemeyecegim için sabah akşam köpeğimizi seven üst kat komşumuza yasak getirmek zorunda kaldım. Bu konuda gayet de isabetli bir karar almışım çünkü meğer kendilerinin ailecek korona testleri pozitif çıkmış :skandal:
Ayyy çok iyi yapmışsın bazen net bir şekilde hayır diyebilmek gerekiyor. Ben de sevmek isteyenlere saldirabilir bu aralar biraz gergin diyorum 😄 zaten kimsenin olmadığı saatlerde indiriyorum. Evin önünde cok büyük bir park arkasında da genişce çimlik bir arazi var burada çok rahatim gezdirme konusunda. Gerçi hasta birisi yola tükürmus olsa ona basıp patisini falan yalasa yine sıkıntı. Mekanik taşıyıcı derken, yani onlara bulaşmadan bizlere taşımalari demek mi oluyor?

Sadece markete gitmeme rağmen annem çalıştığı için iş yerinden bize de bulaştı. Bir ay önce kadar covid geçirdik. Ama bakıyorum insanlar sürekli birbirlerinde. Anlamıyorum onlara hiçbir şey olmuyor.

karşı bloktaki görümcem ve eşinin neden yaz boyu şunu yapalım bunu yapalım dediklerini mesela

kendileri beş kişi ile yürüyüşe gitmişler bir başka arkadaşım durumunda gördük maskeler açık

ne gerek var

yani cidden hunimi alıp takmaya hazırım da görümcem ile görüşemedim diye hayatımdan bir şey eksildi mi

açıkçası ben biraz odunum kabul anne babamı da bir yılı aşkın süredir görmedim ama bu pandemi öncesinde de böyleydi nedir bu aynı çatı altı aşkı

kursa gidiyordum açıkken gittim, işe gidiyorum gerektiği kadar ama belki de tek temiz kalma ihtimali olan evime neden birilerini alayım

Konu komşu umurumda değil de ben aileme düşkünüm. Bırak anneyi, ablamı abimi bir sene görmesem deliririm. Yazın bir araya geldik biz. Abimlerle yazlıkta buluştuk, ablamlar anneme geldiler. Hatta depremde yine mecburen yazlığa geçtik abimler de ordaydı iki gün birlikte kaldık, sonra onlar döndüler. İki çift arkadaşımız var, ikisiyle görüştük yazın açık alanda, şu an görüşmüyoruz. Ama özledim. Sosyal insanım ben, evi severim ama insan görmemek çok ağır geliyor bana artık. Sarılıp öpüşmedik kimseyle ama bir araya geldik. Baharda açık alana çıkmaya başladığımızda yine geliriz muhtemelen.

Şimdi anneme gideceğim mesela. Çünkü bana ihtiyacı var manevi olarak. Ne halin varsa gör diyemiyorum ben anneme, bir o kalmış zaten elimde.

Ülkenin yarısının korkudan psikolojisi bozuldu diğer yarısıda köy yanar deli taranır modunda takılıp duruyor. Halbuki herşeyin ortasını uygulayabilsek daha basit olacak. İşine giden gidecek evde olanlar olacak. Hijyen, maske, mesafeye dikkat edilecek. Bu kadar basit birşey karmakarışık hale nasıl geliyor akıl alır gibi değil. Bu virüs seneyede bitmez o yüzden akıl sağlığınızı hoyrat kullanmayın. Her iki tarafta dikkatliyse ailelerinizle (sadece çekirdek) görüşün, kimsenin olmadığı saatlerde temiz havaya çıkın, ruhunuzu doyurun. zaman çok değerli. Hayatta herşey muamma. Yarının garantisi yok, korona olmasa da yok.

annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
Başınız sağolsun, sabır diliyorum.

ne gerek var

Aileler konusunda degilde komsuyla arkadasla kahve icme konusunda bende sizin gibiyim. yani komusmla girip cikayim kahve iceyim arkadaslarla surekli is cikisi kahve icemeye gideyim böyle seylere duskun degilim. yani komsuya pandemi oncesi de gitmezdim zaten ama is arkadaslarım cagirdikları zaman onlarla kahve icmeye bir mekana giderdim. simdi pandemi var gitmiyorum eksikliğinı de hissetmiyorum.

Ama herkes oyle degil. mesela bizim katta 3 daireyiz 2 sinin kapisi karsilikli ve daha tasindiklari gun ay biz eski komşularımizla gece 12 bile olsa kahveye girerdik birbirimize diye muhabbet actilar. Ben kendimi geri cektim ama 2 si dediklerini yaptilar gece 12 de bile olsa kapılarına vuruyorlar birbirlerinin kahve icmeye geldim diye. Sesleri evime kadar geliyor oradan biliyorum.

İnanın şu sokaga cıkma yasagında bile hic birakmadilar gidip gelmeyi hatta esleriyle cocuklariyla cumartesi birinin evinde diger cumartesi digerinin evinde toplanıyorlar ve karı koca calisan cocuklarınıda aile buyuklerine baktıran insanlar. Bu arada daha 2 komsumu da kocalarınıda cocuklarınıda apartman icinde maskeli görmedim onemsemiyorlar maskeyi. is yerinde takiyorlar mı bilmem

Bana da cok tuhaf geliyor yani ortalık bu kadar kaynıyorken nasıl bu kadar birbirlerinin evlerine girip cıkmaktan vazgecemiyorlar toplasan 2 yıldır aynı apartmandayız kimi insan annesini bile görmuyor kimisi komsusundan bile vazgecmiyor.

Toplumca psikolojimiz çok bozulmadan atlatirız şu pandemiyi inşaallah.

Konu komşu umurumda değil de ben aileme düşkünüm. Bırak anneyi, ablamı abimi bir sene görmesem deliririm. Yazın bir araya geldik biz. Abimlerle yazlıkta buluştuk, ablamlar anneme geldiler. Hatta depremde yine mecburen yazlığa geçtik abimler de ordaydı iki gün birlikte kaldık, sonra onlar döndüler. İki çift arkadaşımız var, ikisiyle görüştük yazın açık alanda, şu an görüşmüyoruz. Ama özledim. Sosyal insanım ben, evi severim ama insan görmemek çok ağır geliyor bana artık. Sarılıp öpüşmedik kimseyle ama bir araya geldik. Baharda açık alana çıkmaya başladığımızda yine geliriz muhtemelen.

Şimdi anneme gideceğim mesela. Çünkü bana ihtiyacı var manevi olarak. Ne halin varsa gör diyemiyorum ben anneme, bir o kalmış zaten elimde.

tabii ki anneye ne halin varsa gör denmez ya da depremde bir araya da mecburen gelinir

ama işte ben manevi desteğin fiilen nasıl verildiğini bilmiyorum

yani bu pandemi dışında bir konu

ben hiç ay yanında durayım da birlikte ağlayalım insanı olamadığım için

başka konularda da yazdım kimseyi öyle teselli vs edemem keza kendim de öyle teselli bulamam

insan görmemek sıkıntı da yani aylardır göremediğim arkadaşa geçen yazdım bir iki saat sonra döndü yazıştık ikimiz de işten ayırabildiğimiz zamanda

yüz yüze de olsak aynı malumatı alacaktık gibi geliyor bana

neyse iyi ki devleti ben yönetmiyorum

çünkü daha sıkı yasak getirirdim

en azından 2 gün yasağı daha sağlam yapar hatta işe giden memurları vs de sadece 3 güne toparlardım

ben işlerim 3 günde bitirilebileceğini düşünürüm hep

kendim de dahil

ay çok yoğunum diyerek 5 günde yaptığım işi sıkışıklıkta 3 günde yaparım

Back
X