Benimde kedim var :) inşlh geçerli bir makaledir :)Benim bir arkadaşım öyle. Tatilde gitmediği yer kalmadi bütün ülkeyi gezdi nerdeyse. Maske falan da takmaz mecbur kalmadıkça, daraliyormus. Hic de dikkat etmez cok rahat bir kız ona da bir sey olmadi maşallah. En dikkat edenler olurken bu kadar rshat davranıp olmamak bağışıklıkla alakali sanırım. Bir de hayvan besleyenlerin vücudu hayvanlardan geçen antikorlar sayesinde dirençli oluyormus bulasmiyormus geçen bir makalede okudum. O bahsettiğim komşu ve bu arkadaşımın da köpeği var. Benim de köpeğim var. Teyzem de mesela bu sene çok fazla hastaneye girip çıktı onun da kedisi var
Arkadaşım korana olduğu halde çocuğu nu kreşe gönderdi ben uyarınca da küstükBenim etrafımda korona olduğunu devlete bildirmeyen bile war.... test yaptırmadılar.. yüksek ateş tad kaybı olunca korona olduk dediler kendi kendine karantinaya girdiler ? Yada girmediler bilmiyorum... türkiye de kaç kişi vardır böyle bildirmeyen ? Bu kişilerden hiç beklemezdim mesela..
Evet günde 16 tane hap ve içinde kalp krizi ve ölüm riski yazıyor cok korkunçIlac zaten sıtma hastalığı için falan kullanılan ilacmis diyelim halsizlik var yatarak geçiriyorum o zaman kan sulandırıcı veriyormuş bu da bazen kanama yapabiliyormuş fazlasıyla yani neye güveneceğimizi şaşırdık düşünsenize ilk gün sabah akşam 8 adet hap alıyorsun üst üste böbrek diye bisi kalmaz eğer hastalığı olan birinde
Marketten alınan yiyeceklerdende geçebilir ambalajlı gıdaları dezenfekte etmezsekO olur ama alt komşu hava vs imkansız illaki komşu komşuya gitmiştir annemde kızım dayinin oğlu hiç çıkmıyorms Corona olmuş demek cikmayanda oluyor diyordu sonra öğrendim çocuk iki kere dersaneye gitmiş dersane yani düşünün. Sonrada yks ye girdi ve yks maskesiz oluyor sınav başlayınca sınıf tklim.tklm ama annem ne bilsin
Ayyyyyy allahımmmmm neler duyacağız böyleArkadaşım korana olduğu halde çocuğu nu kreşe gönderdi ben uyarınca da küstük
Teyzem geçen gün kedinin bir poposu kaldi yalamadığım diyorBenimde kedim var :) inşlh geçerli bir makaledir :)
Yok ya yatalak ve bilinci yerinde olmayan birine kesin bakici lazim oyle sey mi olur kadin kendine nasıl baksin bakima ihtiyacı var . Cikmiyorum diyenlerinde elbet çıkıyor esler çocuklar ise gidiyor ,markete gidiyor hic cikmadim diyen yalan söylüyor zaten. Sen cikmasan da evden biri illa ki çıkıyor. Cikmak zorunda.Bu virüsün bulaşma durumu cok degisik galiba ya. Bizim aynı şekilde en başından beri evden sokaga adımını atmayan bir komşu teyzemiz korona oldu. Kadının astım bronşiti var. Aklımiz almadı nasıl olduğunu. Evde oğlu var o nezle olmuş. Panikle test yaptırmışlar. Çocuk negatif sadece nezleymis ama teyzemiz korona cikmisti. Cok sukur atlattı ama ilginç gerçekten. Ayni şekilde ekşide okudum birinin 87 yaşındaki yatalak babannesi korona olmuş. Tuvalete bile kalkamayan, bilinci yerinde olmayan kadın. Evde ondan baska kimse de olmamış. Bilemiyorum allah yardımcımız olsun
Babam onu da dinlemiyor maalesef, kargoları bile direkt getiriyor açıyor, paketleri geziyor evin içindeİnşallah hasta olmazsınız üzüldüm gerçekten. Siz marketten aldıklarımızı en azından bir gece boyunca balkonda bekletin... madem dışarı çıkmıyorsunuz oradan gelmesin... inşallah atlatırsınız hasta olmadan
Bizim evde de kedi varBenim bir arkadaşım öyle. Tatilde gitmediği yer kalmadi bütün ülkeyi gezdi nerdeyse. Maske falan da takmaz mecbur kalmadıkça, daraliyormus. Hic de dikkat etmez cok rahat bir kız ona da bir sey olmadi maşallah. En dikkat edenler olurken bu kadar rshat davranıp olmamak bağışıklıkla alakali sanırım. Bir de hayvan besleyenlerin vücudu hayvanlardan geçen antikorlar sayesinde dirençli oluyormus bulasmiyormus geçen bir makalede okudum. O bahsettiğim komşu ve bu arkadaşımın da köpeği var. Benim de köpeğim var. Teyzem de mesela bu sene çok fazla hastaneye girip çıktı onun da kedisi var
Gideyim de giderden su mu içeyim napiyimTeyzem geçen gün kedinin bir poposu kaldi yalamadığım diyoro gerçi kendimi bildim bileli hayvan besler her zaman. Bana mantıklı geldi. Vücudu mikroba alışık olmayan, asırı temiz insanların bağışıklıklari cok düşük oluyor vucutta savaşacak antikor olmadığı icin
Banada öyle geliyor.. illa bi şekilde markete gidiyorsun. Kimseyle görüşmesen bile marketten alınan şeyleri dezenfekte etmezsen yine bulaşabilir..Yok ya yatalak ve bilinci yerinde olmayan birine kesin bakici lazim oyle sey mi olur kadin kendine nasıl baksin bakima ihtiyacı var . Cikmiyorum diyenlerinde elbet çıkıyor esler çocuklar ise gidiyor ,markete gidiyor hic cikmadim diyen yalan söylüyor zaten. Sen cikmasan da evden biri illa ki çıkıyor. Cikmak zorunda.
Bu konuda bir cikmadi ama hastandi yaaa işte yasak masak hikaye algisi olusturulmaya calisiyorlar diye düşünüyorum
Test kuyruguna girmek istemeyip kendilerini karantinaya aldilarsa ve ilaclik durumlari yoksa evde kotu durumda degillerse ben mantiksiz bulmuyorum bu test yaptirmama durumunu. Negatifse bile o test sırasında beklerken pozitife donebilirsin.Benim etrafımda korona olduğunu devlete bildirmeyen bile war.... test yaptırmadılar.. yüksek ateş tad kaybı olunca korona olduk dediler kendi kendine karantinaya girdiler ? Yada girmediler bilmiyorum... türkiye de kaç kişi vardır böyle bildirmeyen ? Bu kişilerden hiç beklemezdim mesela..
Bende gitmiyorum hiç bir yere gelmek isteyeni de güzel dille geri çeviriyorum patlamak üzere gibi de hissetmiyorum hiç sıkılmadım galiba evde kalmak zorunda hissedince böyle stres yapıyo herkes sizin gibi. Kimse evde kalmayı zorlamıyor gibi davransanız biraz daha rahatlatabilirsiniz belki. Allahınızdan bulunda demiyorum kimseye bu kadar sinir yapmanız size zarar verir, gezip tozanlar zaten kendilerine yeterince zarar veriyo bedduaya kadar gitmemeli bence bu iş9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Bende inanmıyorum maskenin koruduğuna uzun süre maskeli aynı ortamda kalığında daha zararı bile olabilir.Gecen yabancı bir sitede bir paylaşım gördüm. Maskenin asla korumadigina dair. Bulunulan ortam havalandırilmiyorsa herkeste maske dahi olsa ortamdaki herkesin korona olmas kaçınılmazmis. Bulursam atayim buraya. Telefondan chrome üzerinden acarsaniz komple Türkçeye çevriliyor. Zaten resimli de anlatmışlar
Daha korana ilk yayıldığı zamanlar bizim koyun adına bi face de sayfası vardı bi adam vardı sekreter olarak çalışan bi kaç ilaç paylaşımı yapmıştı bu ilaçlar elinizde varsa kullanabilirsiniz korana için vs vs yazıyordu benimde ablam eczacı kopyaladim attım dedim doğrusuysa şöyle ona gore alıp kullanalım bende vitamin falan zannetmiştim ablamda adama yazmıştı uzun uzun hangisinin neye kullandığını ne yan etkisi olduğunu falan oda anında kaldırdı paylaşımını ablam bana o zaman bitanesi kan sulandiriciydi doktor tavsiye dışında kullanıldığında kanama yapar kanin sulandığı için çok kan kaybedersin demişti günde 16 hap çok fazla böbrek hastası olan birini düşünemiyorum rabbim biran önce hastalığı başımızdan defetsinEvet günde 16 tane hap ve içinde kalp krizi ve ölüm riski yazıyor cok korkunç
Eşi çalışıyordu. 14 gün izin aldı mı almadı mı bilmiyorum.. 14 gün sonra işe gitti diyelim hala bulaştırıcılığı devam ediyor mu ? Onlar sonrasındada hiç test yaptırmadıTest kuyruguna girmek istemeyip kendilerini karantinaya aldilarsa ve ilaclik durumlari yoksa evde kotu durumda degillerse ben mantiksiz bulmuyorum bu test yaptirmama durumunu. Negatifse bile o test sırasında beklerken pozitife donebilirsin.
Çalışmayan insanlar için gecerli tabii yoksa izin almalari karantinaya girmeleri icin test sart.
Gecen biri dedi pozitif olmus dışarı adim atmiyormus nasil olmusmus. E cocugu disarda cocuklarla oynuyorduBanada öyle geliyor.. illa bi şekilde markete gidiyorsun. Kimseyle görüşmesen bile marketten alınan şeyleri dezenfekte etmezsen yine bulaşabilir..
Annemler olunca ben aile hekimine sormuştum. 11.günden sonra bulaştırıcı özelliğini kaybediyor teste gerek yok demiştiEşi çalışıyordu. 14 gün izin aldı mı almadı mı bilmiyorum.. 14 gün sonra işe gitti diyelim hala bulaştırıcılığı devam ediyor mu ? Onlar sonrasındada hiç test yaptırmadı
İlaç firmasında çalışan bir komşumuz sabah 8, akşam 8 içilen bir ilaç var, asıl ölümlerin sebebi o, ölümlerin çoğu kalp krizi demişti. Ben onun sabah 8 akşam 8 dediğini içme saati olarak algılamıştım, günde 16 hap yutulabileceğini düşünemedim bileEvet günde 16 tane hap ve içinde kalp krizi ve ölüm riski yazıyor cok korkunç
En temizi eldiven bence dışarıdayken eldiven şu haşır huşur naylonlardan olunca yüzüne götürmüyorsun eldiveni :) bide para işi olduğunda falan eldiveni direkt atıcaksın yenisini takıcaksın.. kolonya hemen öldürmüyordur koronayı :))) bi 15 dakika geçmesi gerek diye biliyorumGecen biri dedi pozitif olmus dışarı adim atmiyormus nasil olmusmus. E cocugu disarda cocuklarla oynuyordudedim nasil cikmiyor yahu cocugu cikiyor esi ise gidiyor
Birde markete gidip parayi verirken sayma islemi sirasinda maskeyi cekip elini tukurukleyip para sayanlar var
Ya da o elledigi urunlerden sonra maskesine dokunan. Kimse de gormedim ben elinde kolonya ile gezsin. Nasil dezenfekte ediyorlar bilmem. Bence elinde kolonya olmasi lazim disari ciktginda ki unutup elini yüzune gotursen bile sıkıntı olmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?