9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Benimde kedim var :) inşlh geçerli bir makaledir :)

Arkadaşım korana olduğu halde çocuğu nu kreşe gönderdi ben uyarınca da küstük

Evet günde 16 tane hap ve içinde kalp krizi ve ölüm riski yazıyor cok korkunç

Marketten alınan yiyeceklerdende geçebilir ambalajlı gıdaları dezenfekte etmezsek

Benimde kedim var :) inşlh geçerli bir makaledir :)
Teyzem geçen gün kedinin bir poposu kaldi yalamadığım diyor o gerçi kendimi bildim bileli hayvan besler her zaman. Bana mantıklı geldi. Vücudu mikroba alışık olmayan, asırı temiz insanların bağışıklıklari cok düşük oluyor vucutta savaşacak antikor olmadığı icin

Yok ya yatalak ve bilinci yerinde olmayan birine kesin bakici lazim oyle sey mi olur kadin kendine nasıl baksin bakima ihtiyacı var . Cikmiyorum diyenlerinde elbet çıkıyor esler çocuklar ise gidiyor ,markete gidiyor hic cikmadim diyen yalan söylüyor zaten. Sen cikmasan da evden biri illa ki çıkıyor. Cikmak zorunda.
Bu konuda bir cikmadi ama hastandi yaaa işte yasak masak hikaye algisi olusturulmaya calisiyorlar diye düşünüyorum

Babam onu da dinlemiyor maalesef, kargoları bile direkt getiriyor açıyor, paketleri geziyor evin içinde .En çok bizim dikkat etmemiz lazım, şakası yok desem de dinletemiyorum. Evimize bakıcı abla da geliyor haftada 2 gün kadar. O da taşıyabilir. Babam evden çıkmamaya yeni başladı, sitemizde yönetici, onun işlerine de koşturuyor, arkadaşlarıyla da buluşuyor. Diyorum ya, bizim olmamış olmamız daha şaşırtıcı. Neyse ki maskeye dikkat ediyor, maskesi kaydığında falan uyarıyorum, ona da bir şey demiyor.

Bizim evde de kedi var

Gecen yabancı bir sitede bir paylaşım gördüm. Maskenin asla korumadigina dair. Bulunulan ortam havalandırilmiyorsa herkeste maske dahi olsa ortamdaki herkesin korona olmas kaçınılmazmis. Bulursam atayim buraya. Telefondan chrome üzerinden acarsaniz komple Türkçeye çevriliyor. Zaten resimli de anlatmışlar

Gideyim de giderden su mu içeyim napiyim

Banada öyle geliyor.. illa bi şekilde markete gidiyorsun. Kimseyle görüşmesen bile marketten alınan şeyleri dezenfekte etmezsen yine bulaşabilir..

Test kuyruguna girmek istemeyip kendilerini karantinaya aldilarsa ve ilaclik durumlari yoksa evde kotu durumda degillerse ben mantiksiz bulmuyorum bu test yaptirmama durumunu. Negatifse bile o test sırasında beklerken pozitife donebilirsin.
Çalışmayan insanlar için gecerli tabii yoksa izin almalari karantinaya girmeleri icin test sart.

Bende gitmiyorum hiç bir yere gelmek isteyeni de güzel dille geri çeviriyorum patlamak üzere gibi de hissetmiyorum hiç sıkılmadım galiba evde kalmak zorunda hissedince böyle stres yapıyo herkes sizin gibi. Kimse evde kalmayı zorlamıyor gibi davransanız biraz daha rahatlatabilirsiniz belki. Allahınızdan bulunda demiyorum kimseye bu kadar sinir yapmanız size zarar verir, gezip tozanlar zaten kendilerine yeterince zarar veriyo bedduaya kadar gitmemeli bence bu iş

Bende inanmıyorum maskenin koruduğuna uzun süre maskeli aynı ortamda kalığında daha zararı bile olabilir.

Daha korana ilk yayıldığı zamanlar bizim koyun adına bi face de sayfası vardı bi adam vardı sekreter olarak çalışan bi kaç ilaç paylaşımı yapmıştı bu ilaçlar elinizde varsa kullanabilirsiniz korana için vs vs yazıyordu benimde ablam eczacı kopyaladim attım dedim doğrusuysa şöyle ona gore alıp kullanalım bende vitamin falan zannetmiştim ablamda adama yazmıştı uzun uzun hangisinin neye kullandığını ne yan etkisi olduğunu falan oda anında kaldırdı paylaşımını ablam bana o zaman bitanesi kan sulandiriciydi doktor tavsiye dışında kullanıldığında kanama yapar kanin sulandığı için çok kan kaybedersin demişti günde 16 hap çok fazla böbrek hastası olan birini düşünemiyorum rabbim biran önce hastalığı başımızdan defetsin

Eşi çalışıyordu. 14 gün izin aldı mı almadı mı bilmiyorum.. 14 gün sonra işe gitti diyelim hala bulaştırıcılığı devam ediyor mu ? Onlar sonrasındada hiç test yaptırmadı

Banada öyle geliyor.. illa bi şekilde markete gidiyorsun. Kimseyle görüşmesen bile marketten alınan şeyleri dezenfekte etmezsen yine bulaşabilir..
Gecen biri dedi pozitif olmus dışarı adim atmiyormus nasil olmusmus. E cocugu disarda cocuklarla oynuyordu dedim nasil cikmiyor yahu cocugu cikiyor esi ise gidiyor
Birde markete gidip parayi verirken sayma islemi sirasinda maskeyi cekip elini tukurukleyip para sayanlar var
Ya da o elledigi urunlerden sonra maskesine dokunan. Kimse de gormedim ben elinde kolonya ile gezsin. Nasil dezenfekte ediyorlar bilmem. Bence elinde kolonya olmasi lazim disari ciktginda ki unutup elini yüzune gotursen bile sıkıntı olmasin.

Eşi çalışıyordu. 14 gün izin aldı mı almadı mı bilmiyorum.. 14 gün sonra işe gitti diyelim hala bulaştırıcılığı devam ediyor mu ? Onlar sonrasındada hiç test yaptırmadı
Annemler olunca ben aile hekimine sormuştum. 11.günden sonra bulaştırıcı özelliğini kaybediyor teste gerek yok demişti

İlaç firmasında çalışan bir komşumuz sabah 8, akşam 8 içilen bir ilaç var, asıl ölümlerin sebebi o, ölümlerin çoğu kalp krizi demişti. Ben onun sabah 8 akşam 8 dediğini içme saati olarak algılamıştım, günde 16 hap yutulabileceğini düşünemedim bile . Oof of hastalığın kendisi ayrı tehlikeli, atlattıktan sonra bırakabileceği hasar ayrı tehlikeli, ilacı apayrı tehlikeli, sonumuz hayır olsun.

En temizi eldiven bence dışarıdayken eldiven şu haşır huşur naylonlardan olunca yüzüne götürmüyorsun eldiveni :) bide para işi olduğunda falan eldiveni direkt atıcaksın yenisini takıcaksın.. kolonya hemen öldürmüyordur koronayı :))) bi 15 dakika geçmesi gerek diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…