9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Atmden para çekerken o tuşlara elleyince eve geldiğimde çamaşır suyuyla elimi yıkadım... ondan eldiven takıyorum bu gibi işlerde.. bi de marketteyken eldiveni çıkarıp yenisiyle değiştiriyorum. Bişi sorucam marketten geldiğinizde duş alıyormusunuz hemen?
Uzun kaldiysam ,yoğunluk varsa evet. Ama yakinimda market var oradan halledebilirsem gir çık yapıyorum bazen o zaman almiyorum.

yaa o efsane düğünmüş. Orda bulaşmama ihtimali sıfır yalnız 😂
Eylulde ben de bir düğüne gitmistim, 70 kişi dediler de 200 kişi falandı, ustelık o zaman bu kadar aşırı bir bulaşma oranı ve yüksek vaka yoktu (vardı ama söylenmedigi şcin hepımız rahattık yani) ve KİMSE MASKE TAKMIYORDU 😂 inanılmaz resmen ölüme kafa atmışız maskesiz 4-5 saat gecirdim onca insanın içinde, dugun de bodrumdaydı herkes farklı şehirlerden geldi O gun İstanbul Ankara İzmir, simdi dusununce inanamıyorum 😂

ben de hamile de olduğum için düzenli yürüyüle çıkıyorum şu an. Hatta sakin sokaklarda insan yokken maskemi çıkarıyorum. Oh mis gibi hava alıyorum valla.
İş çıkışı yani akşamları çıktığım için parkur epey tenha oluyor ben de maskeyi indiriyorum direkt, karşıdan-arkadan birileri yaklaşıyorsa geri kaldırıyorum. Mantıklı ve ölçülü olmak lazım ya bence. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

+1
Sanayi bölgesinde çalışıyorum, küçük işletme sahipleri enfekte olduklarını bildikleri halde dükkanları kapanmasın diye test yaptırmıyorlar. Doğru mu değil ama o adama da kızamıyorum batacak çünkü. Mevcut ekonomi güçlü ülkelerdeki gibi milyarlarca dolar desteklerde bulunmayacak, o adam yalnız kendi başının çaresine bakmak zorunda ama virüsü de yayıyor, iki ucu b.klu değnek. Bu maalesef çözümsüz bir durum. Şu halde parkta yürüyüş yapılmasına kızılması insanı acı acı güldürüyor.

benim iş yerimde temaslıların isimleri filyasyona verilmiyor. Eve karantinaya gönderiliyor önlem olarak ama ihtiyaç olursa 3 gün sonra çağırıyorlar test falan yok tabi.
yasaklara dikkat ederek dışarı çıkmak yakınlarımızı ziyaret etmek yaşlıların ihtiyaçlarını gidermekte hiçbir şey yok.
şu an cumartesi günü bile trafik oluyor bütün iş yerleri izinli mantıklı mı bu?
Sonra yürüyüş yapanlar göze batıyor anlamıyorum.

Kendinizi bu denli eve kapatmanız doğru olmayabilir. ailenizle açık hava da çift maske ve mesafe ile iki kelam edebilirsiniz. Ben düzenli yürüyüş yaparım işlerim olunca markete giderim hatta baya sırf ekstra tedbirli diye ederinin kaç katı para vererek tatile de çıktım. Maskeniz varken yanınızdan enfekte maskeli biri geçerse virüs kapmazsınız.
Ha ben kaptım, şu an covidim hastayım yatıyorum ve çok çok zor bir hastalık. Önlemlerim full+full olmasına rağmen hemşire olduğum için iş yerimden kaptım. Yapacak birşey yok. Kahvede oturup gorona yoh yeeeenim kafa yapınız yoksa önlemler ile minimum düzeyde hava alabilirsiniz

Son düzenleme:
Atmden para çekerken o tuşlara elleyince eve geldiğimde çamaşır suyuyla elimi yıkadım... ondan eldiven takıyorum bu gibi işlerde.. bi de marketteyken eldiveni çıkarıp yenisiyle değiştiriyorum. Bişi sorucam marketten geldiğinizde duş alıyormusunuz hemen?

çamaşır suyuyla el yıkamak mı? Zehirleneceksiniz kimyasaldan yapmayın bunu.

Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.

Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!
Yuruyusu insanlardan uzakta yapabilene ne mutlu yapsin herkesten uzak yarim saat 40 dak ne zarari olacak
Alinan tedbirsizliklere bakin siz acik otellere falan ondan goremiyorsunuz esinizi.
Hem sanki sadece siz gormuyorsunuz sevdiğinizi de doktor! Diye unlemli unlemli yaziyorsunuz. Bizde görmüyoruz sevdiklerimizi ne zamandir. Bu ne sert uslup. Uludagda kayak yapanlara ,ev gezmelerine gidenlere yarın bunu. Cevrenizde eminim vardir
Bizim kocalar eglenmeye gidiyor sanki onlar ya da kendi calisan yok. Mecbur aliyoruz eve napalim her an pozitif olma tehlikesi hangi ise gidersen git ayni tek çalışmıyorsan. Eve alip almamaniz bizim sucumuz degil ya da onun eve girip girmemesi. Hepimiz bu tehlike altindayiz. Saglik calisani yakini tribi yordu artik.

Son düzenleme:
Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.

Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!

neden eşinizi görmüyorsunuz? Kronik rahatsızlığınız mı var?
benim yakın arkadaşım ankarada pandemi hastanesinde covid servisinde yani direk dahiliye hekimi. Eşiyle beraber. Birlikte korona oldular birbirlerine baktılar. Ailelerine gitmiyorlardı birbirlerinden ayrı kalmak yerine. Şimdi antikor testi yaptırıyorlar düzenli. Antikorları oldukça ailelere gittiler bayağı.
İnsan 10 ay eşinden ayrı kalabilir mi ya?
Aynı şekilde komşum da sancaktepe eğitim araştırmada covid servisinde. Eşi ve çocuğu ile aynı evde. Kahveye çağırıyor hatta sürekli. Korkmuyorsanız gelin diyor yok artık diyorum 😂

9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun

Son kısım abartı olmuş. Bende ev gezmelerine gitmiyorum. Evime kimseyi almıyorum ama diğerlerine helal etmiyorum da demiyorum.

Zaten o gezenler hep virüs oldu ya öldü ya kaldı.

Bu helallik kısmını doktorlar hemsireler dışarıda mecbur çalışmak zorunda olanlar söylese daha haklı olurlar.
Çünkü en çok onlar madur oldu.

Biz evde duran tarafız bu bizim iyiliğimize.

Gezenler kendine ve en çok sevdiklerine zarar verdiler.

Kac genç çocuk anne ve babasının ölümüne sebep oldu. Keşke bilseniz.
Çok acı tablolar var etrafımızda duyup gördüğümüz.

Hiç bir şey sanıldığı kadar kolay değil.

Tek değilsiniz yani bilin.

Mecbur olmadıkça çıkmıyorum, sadece hastahaneye gitmem gerekirse, veya internetten alamayacağım birşey olursa çıkıyorum, ama bakıyorum, herkes her gün dışarıda. İşin ilginci gezenlere de birşey olmuyor. Nerede çok dikkat eden biri varsa, gidip ona yapışıyor bu virüs sanki.

Esim de ben de evdeyiz sadece markete gidiyoruz. Annemler de komple evde, yakin oturuyoruz. Haftada bir gidiyoruz, görüp geliyoruz. Hastaneye gittiysek 10 gun gitmiyoruz tedbir amacli. Lakin bu 2021 de aşı mı yapiyolar çip mi takiyolar napiyolarsa yapsinlar artik delircez ya

9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Hic sevmem yalan konusmayi ..9 aydir kimseyi gormedim diyemem..Evden ciktim tabii ..Bir ciddi ameliyat oldum .Ucaga bindim yine mecburen. Yazin sitenin bahcesinde cocugum oynadi biz indik.Esim isi dolayısıyla yasak oldugu gunler bile cikabilir oyle bir isi var.Ben cift maske ile cikiyorum.Cok sukur yakin ailem de covid olan yok.Ve asi olmayi dusunuyorum

Ben karantina da degilim. Annem bu pandemi doneminde kalp ameliyati oldu, hep hastanedeydik. Eve misafir gelmiyor. Benim iki sefer arkadaslarim geldi tek tek. O zanmanda mesafeli oturduk ve cam kapi acikti. Hergun isime gidiyorum. Kutuphane gorevlisiyim hergun rahat 200 kisi ile konusuyorum, muhatap oluyorum. Oturdugum ulkede sokaga cikma yasagi hic olmadi. Maske takmak yeni zorunlu oldu. Isime bisikletle gittigim icin hic toplu tasima kullanmiyorum. Isime gitmeye mecburum. Hijyene dikkat ediyorum cok. Maskemi sık sık degistiriyorum, mesafeli konusuyorum. Gerisi Allah'a kalmis..Hic disari cikmasam kafayi yerdim. Bence hergun temiz hava almali insan..Tabi yasak yoksa..

benim yakın arkadaşım ankarada pandemi hastanesinde covid servisinde yani direk dahiliye hekimi. Eşiyle beraber. Birlikte korona oldular birbirlerine baktılar. Ailelerine gitmiyorlardı birbirlerinden ayrı kalmak yerine. Şimdi antikor testi yaptırıyorlar düzenli. Antikorları oldukça ailelere gittiler bayağı.
Aynı şekilde komşum da sancaktepe eğitim araştırmada covid servisinde. Eşi ve çocuğu ile aynı evde. Kahveye çağırıyor hatta sürekli. Korkmuyorsanız gelin diyor yok artık diyorum 😂
Ben bu isi anlamadim arkadasim. Bu hastalik her yerde degil mi? Sadece covid servisinde yuksek risk olsa bu kadar dehset sayida vaka olur mu ? Olmaz. Biz aliyoruz kocalarimizi eve onlar almıyor suclusu biz. E napayım al. Sanki biz korkmuyoruz kapti mi is yerinde acaba diye her gün. Anca beraber kanca beraber napicaksin. Böyle dusunmeyen de dert yanmasin. Pandemi bu sonucta herkes ayni tehlikede kuresel kuresel. Dunya ayni tehlike de👍

Değil mi? Eşim benimle bu yüzden görüşmese heralde boşardım. Birşey olursa zaten ben ona bakarım bebek gibi. O da bana bakar, hastalık var kaç git durumu bana çok abes geliyor.

Ben bu isi anlamadim arkadasim. Bu hastalik her yerde degil mi? Sadece covid servisinde yuksek risk olsa bu kadar dehset sayida vaka olur mu ? Olmaz. Biz aliyoruz kocalarimizi eve onlar almıyor suclusu biz. E napayım al. Sanki biz korkmuyoruz kapti mi is yerinde acaba diye her gün. Anca beraber kanca beraber napicaksin. Böyle dusunmeyen de dert yanmasin. Pandemi bu sonucta herkes ayni tehlikede kuresel kuresel. Dunya ayni tehlike de👍
Ben gebeliğimin 10. Haftasına kadar çalıştım 800 kişilik fabrikada. Günde 10 saat. Maske hak getire zaten.
Gebeliğimi bildirince ücretsize çıkardılar kendi isteğimin dışında. Bıraksalar çalışacaktım yani.
Aynı şekilde eşim işe gidiyor işte ay ben gebeyim riskliyim sen başka yerde kal demiyorum. Olursa olacak tek sağlık çalışanları buna maruz kalmıyor. Evet daha yüksek risk altındalar ama ben markete gidiyorum diye sağlık çalışanı eşinden ayrı değil. Virüsü kim çıkardıysa ondan hesap sorsunlar.

Değil mi? Eşim benimle bu yüzden görüşmese heralde boşardım. Birşey olursa zaten ben ona bakarım bebek gibi. O da bana bakar, hastalık var kaç git durumu bana çok abes geliyor.

bana da bir de eşimle görüşmüyorken virüs kapma ihtimali var ki sonra bir sürü laf yerdim valla 🤣

Biz virüsün ilk 4 ayı hiç kimseyle görüşmedik. Daha sonra annemlere gittik ve 2 aile dostumuz var sadece onlara gittik toplam birine 2 kez biribine 4 kez falan. Bize bu süreçte annemler 1 kez o aile dostumuz olan aile de 1 kez geldi. Onun dışında hep ormanlık alanda sandalyede buluştuk açık havada. Bi de eşimin ailesine 3 kez gittik onlar 2 kez geldi marttan beri. Son 2 aydır ise hiç kimse ile görüşmüyoruz. Depremden dolayı evi bırakıp anneme yerleştik. Ev arıyoruz taşıncaz inşallah. Ben 10 gündür hiç dışarı çıkmadım. Bi ev bakmadan bakmaya çıkıyorum. Ama eşim işe gidiyor zaten risk hep var.

Back
X