9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Evinde oturabilen şanslı azınlığa çok imreniyorum. Zira aylardır eşek gibi işe gitmek zorundayım. Marmaray, metrobüs, servis gibi ulaşım araçlarini kullanıyorum.
Lütfen evden çıkmadan hayatınızı nasıl idame ettirdiğinizi paylaşır mısınız? Sırrınızı paylaşırsanız işi bırakmayı düşünüyorum. Bir tek benim canım mi patlıcan yahu?
Ya baba parası ya da tek eş çalışıyor .. baska nasıl iademe ettirilir ki

Bende 6 haftaya kadar çalıştım iş yerinde. Benim isim musterilerle ilgiliydi. Musterilerle az tartismadim. Koronaya inanmayan mi dersin maske takmayan, maske takin diye uyardigimda ustume yurumeyen mi dersin. Sen bana hasta mi diyorsun diyen mi dersin. Güvenlik falan da yoktu o iside bize yikmislardi yani. Urunlerle calisiyorduk. Hem müşteriden hem imalattan gelen onlarin sterilligi mi dersin. Ellerim soyulmustu artik dezenfektandan Eldiven kullaninca isi yapamıyordun çünkü. Dedigin gibi ic yuzune bakinca kimse dogru duzgun icerde de maske takmiyordu calisanlardan gostermelikti yani elbet iniyor o maske. Daha fazla dayanamadim çıktım.
Yakinimdan korona olan oldu sonra bu surecte surec yonetmini agzim acik izledim süreç yoktu çünkü dogru düzgün. Geriye toplu tasimayla dönen hastalar, test yapilmayan yakin temaslilar vs. Vs. Ayni gemideyiz valla kimsenin ne 1 gram fazlasi ne 1 gram eksiği var.

Cumartesi günleri gerçekten trafik oluyor herkes işe gidiyor. İş yerinde bulaş riski 1 adet komşuyla sosyalleşmekten çok daha fazla. Bir sürü insanla muhttap oluyorsunu. Ama nasıl bir algı yönetimi yapıldıysa herkesin evden çalıştığına ikna olunmuş durumda. Tek sorun komşular.

Konu sahibi norml yürüyüşten bahsetmemiş bence... kadınların toplanıp yürüyüş bahanesiyle sohbet ede ede çardaklarda mola verip, sitede tekrar 2 tur atıp muhabbet etmesinden bahsetmiş olabilir... mesela şusn ekmeği eline alan sokakta geziyor :))) masallah 3 saatten beri ekmekler buz kesti :)
Konu sahibi siz değil misiniz?

Açık havada çardakta oturmalarının ne sakıncası var?

Ya baba parası ya da tek eş çalışıyor .. baska nasıl iademe ettirilir ki
Ben hemen her gün binlerce insan arasındayım, bu durumda annem evden çıkmasa ne olur ki...Hiç evden çıkmıyorum diye kendimizi avuturuz ancak. Birde dikkatimi çeken toplu taşımada insanlar çok dikkat ediyor. Herkes tetikte, birbirimize resmen düşman gözüyle bakıyoruz ☺️
Asıl sıkıntının ev ve eş dost gezmesi olduğuna inanmaya başladım.

Benim babam yok zaten. Annemide 9 aydır görmesem ne onda psikoloji kalır ne bende. Misafircilik oynayanlara sözüm yok ama gereken tedbirleri alıp anne babayı görmekte sakınca görmüyorum. Neden 9 ay bekleyim anneme gitmek için. Allah korusun ona başka sebeptende bir şey olabilir bu süreçte. 9 aydır görmüyordum sarılamadım bile demekte var.
Biz de aynı durumdayız. İlk iki ay gitmedik anneme, o da evden çıkamadı 65 üstünü eve hapsettikleri için. Kadının psikolojisi bozuldu, çöktü resmen. Yasak kalkınca abim aldı yazlığa götürdü orda kendine geldi biraz.
Aynı sitedeyiz biz. Her gün gidiyorum, önce yürüyüş yapıyoruz sonra kahvemizi içip sohbet ediyoruz. Hava güzelse parkta içiyoruz değilse eve geçiyoruz. Kimse kusura bakmasın ama annemin sağlığını onlardan daha çok düşünüyorumdur sonuçta.

Konu sahibi norml yürüyüşten bahsetmemiş bence... kadınların toplanıp yürüyüş bahanesiyle sohbet ede ede çardaklarda mola verip, sitede tekrar 2 tur atıp muhabbet etmesinden bahsetmiş olabilir... mesela şusn ekmeği eline alan sokakta geziyor :))) masallah 3 saatten beri ekmekler buz kesti :)
Yok ya 1 ay otun cikmayin olmezsiniz demis. Sanki toplu karantina var. Ayşe fatma cikmasa ne olacak aliye ciktiktan sonra. Öyle kisisel karantina ne kadar işe yaradi gördük sonra geldi bu hafta sonu yasaklari ,gece yasaklari. Ise yarasa gelmezdi zaten.
Biz degiliz bunun karar mercii uslup boyle olmasa gene kabul ederdim gormezden gelirdim de.

Gördüğüm kadarıyla konu sahibi sizsiniz.

Evden sağlık sorunlarım için hastane dışında cikmiyorum eskiden de acil bir ihtiyac olursa markete çıkardım.
Aileme ve eşimin ailesine 2 haftada bir ya da haftada bir. Ziyaret yapardık
Suan hiçbiri yok

Cumartesi günleri gerçekten trafik oluyor herkes işe gidiyor. İş yerinde bulaş riski 1 adet komşuyla sosyalleşmekten çok daha fazla. Bir sürü insanla muhttap oluyorsunu. Ama nasıl bir algı yönetimi yapıldıysa herkesin evden çalıştığına ikna olunmuş durumda. Tek sorun komşular.
Ise giderken toplu tasima da tiklim tikisik ya da serviste yanyana oturanlar otursun tabii nasilsa çelikten bunye onlarin ki evdekine de bulasmaz. O da alisiktir garibim napsin.
Esime versinler o tulumu is yerinde giysin giymezse giydirmezsem ....
Bizimkiler Allaha emanet.

Evinde oturabilen şanslı azınlığa çok imreniyorum. Zira aylardır eşek gibi işe gitmek zorundayım. Marmaray, metrobüs, servis gibi ulaşım araçlarini kullanıyorum.
Lütfen evden çıkmadan hayatınızı nasıl idame ettirdiğinizi paylaşır mısınız? Sırrınızı paylaşırsanız işi bırakmayı düşünüyorum. Bir tek benim canım mi patlıcan yahu?
2 ogretmenden olusan aileler var? Kari-koca bunlar disinda cok sanmıyorum.
Ikisininde home office calistgi aile cok cok azdir.

Ben çıldırmak üzereyim. Çocuklarım sürekli oyun oynamak için gözümün içine bakıyorlar. 2 saat oynuyorum, yarım saat sonra yine "oyun oynayalım mi" diyorlar.😫
1 saat kadar aktivite yaptırıyorum ama yetmiyor ,enerjilerini atamıyorlar ve günüm onları oyalamaya çalışmakla geçiyor. Çocuklu aileler ne yapıyor, çocukları gün boyu nasıl oyalıyorlar merak ediyorum.
Arada bir apartmanın bahçesine çıkarıyorum çocukları 10 dakika hava aldırıyorum. Kizim merdivenlerden inmeye korkuyor, merdiven inip çıkmayı bile unutmuş cocuk :(
Annemle aynı mahalledeyiz, haftada bir görmeye gidiyorum onu. Camdan sohpet ediyoruz 10 dakika. Yalniz yaşıyor ve çok sıkılıyor, ama onu korumak için girmiyoruz evine.
Eşim bunalımda zaten sürekli uyuyor.
Gercekten bu iş bittiginde akıl sağlığı kalmayacak kimsede.

Hakkını helal etmeyenlerin, bela okuyanların, suçlusunuz diye bağıranların hepsi market pazar geziyor gördüğüm kadarıyla. Sizler de marketi, bakkalı, pazarı gezme amacıyla kullanıyorsunuz bence. Benim en kolay vazgeçtiğim şey market pazar mesela. Marttan beri pazarın önünden geçmedim, markete sayılı gittim. Hepsini internet üzerinden halledebilecek teknolojik gelişmeye ulaşmış durumdayız çünkü. İstiyorum geliyor, insan görmeden teslim alıyorum oluyor bitiyor. Markette pazarda kullanacağım sokağa çıkma hakkını kapanmadan önce sahilde, ormanda, onları kapattıkları günden sonra da parkta, yürüyüşte kullanıyorum. Markete gidene de hakkımı helal ediyorum, hava almak sizin de hakkınız 😉
Bu hastalıkla ilgili en önemli şey beslenmemiz. Tabikide zorunlu olmadıkça gıda alışverişleri online olarak yapılıyor. Ama zorunlu olarak hiçbirzaman aile ziyaretleri yapılmaz, kapalı alanda kafede oturulmaz, kapalı alanda arkadaslarla buluşulmaz... işine gelmeyen konuyu çeviriyor işte... kendinizi kandırın.
Bunun dışında tabiki de etrafımızda kimse yokken yürüyüşümüzü yapacağız havamızı alacağız. Ama yürüyüş bahanesiyle 5 kişi buluşup blablablaaaa yaparak elinde bir ekmekle gezenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu arada 13 senelik iş yaşantıma göre baya baya hakkım geçti.

Genel olarak baktığımda anneme gitmiyorum ama kayınvalideme mecbur gidiyoruz yazılark gözüme ilişti..
iş yerinde zorunlu çalışıyoruz evet ama komşuya keyfi gidiliyor. İhtimali arttırmış oluyoruz. Nasıl olsa 80 kişiyle beraber çalışıyorum yeahh komşumada giderim anama bacımada giderim düşünseci bence çok çok yanlış.... açık hava bedava açık havada meseafeli olarak görüşülsün ben anlamıyorum

Bu hastalıkla ilgili en önemli şey beslenmemiz. Tabikide zorunlu olmadıkça gıda alışverişleri online olarak yapılıyor. Ama zorunlu olarak hiçbirzaman aile ziyaretleri yapılmaz, kapalı alanda kafede oturulmaz, kapalı alanda arkadaslarla buluşulmaz... işine gelmeyen konuyu çeviriyor işte... kendinizi kandırın.
Bunun dışında tabiki de etrafımızda kimse yokken yürüyüşümüzü yapacağız havamızı alacağız. Ama yürüyüş bahanesiyle 5 kişi buluşup blablablaaaa yaparak elinde bir ekmekle gezenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu arada 13 senelik iş yaşantıma göre baya baya hakkım geçti.
Yahu kadın çıktı yürüyüş yapmayın benim kocam eve gelemiyor dedi. Kapalı alandan bahseden kim?

Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama her ne yapıyorsanız yapın, yaptığınız iş karşılığında HAKKINIZ olan ücreti alıyorsunuz zaten. Yani tanımadığınız insanların üzerinde hiç bir hakkınız yok. Hak helal etmemeniz de inanın kimsenin umurunda değil.

Genel olarak baktığımda anneme gitmiyorum ama kayınvalideme mecbur gidiyoruz yazılark gözüme ilişti..

iş yerinde zorunlu çalışıyoruz evet ama komşuya keyfi gidiliyor. İhtimali arttırmış oluyoruz. Nasıl olsa 80 kişiyle beraber çalışıyorum yeahh komşumada giderim anama bacımada giderim düşünseci bence çok çok yanlış.... açık hava bedava açık havada meseafeli olarak görüşülsün ben anlamıyorum
Açık havada görüşemiyoruz şu an arkadaşlarımızla. Diğer illerde durum ne bilmiyorum ama izmirde sahil bantları ve ormanlar kapalı, oturmak yasak. Toplanıp hep birlikte parkta yürüyemeyeceğimize göre...

Açık havada görüşemiyoruz şu an arkadaşlarımızla. Diğer illerde durum ne bilmiyorum ama izmirde sahil bantları ve ormanlar kapalı, oturmak yasak. Toplanıp hep birlikte parkta yürüyemeyeceğimize göre...
Ozaman kapalı alanlarda arkadaslarınızla görüşüyorsunuz devam edin ozaman ne diyim

Ben çıldırmak üzereyim. Çocuklarım sürekli oyun oynamak için gözümün içine bakıyorlar. 2 saat oynuyorum, yarım saat sonra yine "oyun oynayalım mi" diyorlar.😫
1 saat kadar aktivite yaptırıyorum ama yetmiyor ,enerjilerini atamıyorlar ve günüm onları oyalamaya çalışmakla geçiyor. Çocuklu aileler ne yapıyor, çocukları gün boyu nasıl oyalıyorlar merak ediyorum.
Arada bir apartmanın bahçesine çıkarıyorum çocukları 10 dakika hava aldırıyorum. Kizim merdivenlerden inmeye korkuyor, merdiven inip çıkmayı bile unutmuş cocuk :(
Annemle aynı mahalledeyiz, haftada bir görmeye gidiyorum onu. Camdan sohpet ediyoruz 10 dakika. Yalniz yaşıyor ve çok sıkılıyor, ama onu korumak için girmiyoruz evine.
Eşim bunalımda zaten sürekli uyuyor.
Gercekten bu iş bittiginde akıl sağlığı kalmayacak kimsede.
Çocukları açık havadan neden mahrum ediyorsunuz ki?
Hemen hemen her gün çıkmaları için uğraşıyorum.
Soğuk havalarda üşüyene kadar, onun dışında 1-2 saat.
Parklar çok kalabalık değil, maskeyle parkta da oynuyor.

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin rica ediyorum.
Pandemi süreci uzadıkça herkesin sinirleri gerilmeye başladı ama birbirinizi kırmaya gerek yok.

Bir ay herkesi durdurup eve de tiksalar bitmez ki. Yurt disindan akin akin insan geliyor,gelene ne karantina var ne test zorunlulugu var. Biz temizlendik zannederiz hop bir ucak iner 300 kisi al sana gene koronasin. Bos yere yarim yamalak kapatip acip egleniyor yetkililer. Bununla yasamaya alismamiz lazim bence, bir haltin bitecegi yok.

Back
X