ek gıda yediği zamanda kusuyor.
En dogru şeyi doktor soyler. Bingildak icin mutlaka cocuk doktoruna götürün. Bir de kusma için çocuk gastroenteroloji bölümüne götürebilirsiniz, kabizlik yasiyor mu?fıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.
katıda denedim kustu sıvı da denedim gene kustu mama yı da kustu kaşık mamalarını da çocuk da ne gibi bir sorun var çözemedik .ne yiyor ne kadar yiyor hangi aşamada kusuyor
mesela bazı bebekler pütürlü şeylerden rahatsız yani boğazlarına bir şey dokununca kusar
kuzenim öyle kusardı yemeğini
zar zor yedi diyelim o arada ağzına bir şey soktu ise yine kusardı
bir seferinde portakalın kabuğundan küçücük koparmış onunla kusmuştu mesela
hassas gırtlak yapısı olanlarda bu sıkıntı var
yukarıda da yazdım benim oğlum da kusardı zor bir süreç insanı yıpratıyor
az az yedirin, çok sıvı yedirmeyin
mesela kıymasını makarnası ile yedirin, sebzeyi çorba değil de yemek olarak yedirin
çorbasını taneli yapın, kahvaltısını bulamaç yapmayın her şeyini ayrı ayrı verin ve sıvı değil nispeten katı şeyler yesin
kolay gelsin
gastronomi ye götürdük gelişimine bakıp gönderiyorlar . kabızlık diş döneminde yaşıyor evet . bıngıldağı nı da dert ettim kendime . çevrenizde duydunuz mu erken kapanan ?En dogru şeyi doktor soyler. Bingildak icin mutlaka cocuk doktoruna götürün. Bir de kusma için çocuk gastroenteroloji bölümüne götürebilirsiniz, kabizlik yasiyor mu?
geç sindiriyor benim bebek de onu farkettim. Ama acıktığı zaman ağlıyor mamasını istiyor fakat bulantıdan içemiyor . zorlayınca da kusuyor .
teşekkür edrim az az yedirmeyi de denedim . ağzını kitliyor açmak ne mümkün .şimdi benim yıllar geçti de acıkıp ağlayan bebek var mı
yani ne bileyim hiç acıkıp ağladığını görmedim benimkinin (bebekken ağlar emzirilir de 9 aylık konuşamaz da acıktım da diyemez neden ağladığını bilemeyiz)
önerim düzenli ve az az yedirmek
yani o mamanın tarifinde atıyorum 100 ml ise siz 50 verin üstüne yiyecek verin
ben hiç mama kullanmadım o konuları bilmiyorum ama oğlumun o zamanki fotoğrafları var çorba denilen şey bakliyatlar karması idi bol kıymalı
bir kaç kaşık yerdi ama düzenli saatinde yerdi
öğlen yer uyur ikindi de yoğurdunu ekmekle yerdi
akşama yine bir öğün daha yerdi
arada da meme emer ya da sağılmış sütünden içerdi
tabii ki aman kasede kalmış iki kaşık bunu da yersin dersek kusardı da
mesela o demir damlası vardı onu içirirken boğazına kaçarsa kusardı
mini bir hap vardı flor hapı kırmızı mercimek kadar
bazen onu boğasına değdirir ve kusardı
geçiyor bu günler ama geç sindirdiği için mide hep dolu olabiliyor biz de üstten koyunca taşıyor
az az yedirin bir süre de öyle deneyin derim naçizane
Cok büyük sorun olmaz ama dediğim gibi doktor görmesi şartgastronomi ye götürdük gelişimine bakıp gönderiyorlar . kabızlık diş döneminde yaşıyor evet . bıngıldağı nı da dert ettim kendime . çevrenizde duydunuz mu erken kapanan ?
teşekkür edrim az az yedirmeyi de denedim . ağzını kitliyor açmak ne mümkün .
bakıcı arıyor sabahtan beri kustu diye . dün bugün iki gündür daha da kötü oldu çocuk . mesela dün akşam 21:00 da yedi mama bugün 11:00 a kadar mama içmedi bu kadar uzun süre normal gelmedi banabir de arada gördüm bakıcısı varmış
anneye daha eziyet ediyorlar
bakıcıdan yerken anneden yemiyorlar
bırakın biraz aç olduğu için değil de başka sebeple ağlıyordur, diş vs fena yapıyor
serin şeyler verin eline
havuç mesela, salatalık mesela soksun ağzına
ek gıdayı da kusuyoırBenim bebeğim de 6 aylıkken çok kusuyodu idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. İlaç tedavisi sonrası düzeldi. Reflü de olabilir ama idrar yolu enfeksiyonu daha olası duruyor. Bir de kızım 11 aylık şuan, durduk yere pat diye mamayı bıraktı. Mamadan soğumuş da olabilir
Fıskirir tarzda kusuyorsa bir saglik problemi olabilir ama bulamadilar belkidefıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.
bakıcı arıyor sabahtan beri kustu diye . dün bugün iki gündür daha da kötü oldu çocuk . mesela dün akşam 21:00 da yedi mama bugün 11:00 a kadar mama içmedi bu kadar uzun süre normal gelmedi bana
çocuk doktoru , gastroloji , kardiyoloji bölümlrine götürdüm herhangi bişey söylemediler ben de şaşırdım artık ne yapacağımıFıskirir tarzda kusuyorsa bir saglik problemi olabilir ama bulamadilar belkide
aşıdan önce kusmaları vardı aşıyı bugün oldu . mama dışında verdiğim ek gıdalarıda istemiyor. zorlayınca da kusuyormama işini bilmiyorum, o nedenle yorum yapamıyorum
mesela mama yemedi ama 9 aylıkken ne yer onu da unuttum, uzun yıllar geçti
ekmek yer, makarna yer onları da mı yemiyor, elma armut vs
ya da mamasının başka çeşidi vs var mı onu da deneseniz
yine randevu almışsınız gider doktora da danışırsınız
hem diş hem aşı sarsmış da olabilir
geçmiş olsun
Alerji testi yapildimi ?çocuk doktoru , gastroloji , kardiyoloji bölümlrine götürdüm herhangi bişey söylemediler ben de şaşırdım artık ne yapacağımı
evet yapıldı bir sorun çıkmadıAlerji testi yapildimi ?
Bıngıldak dıstan kapansa bile bazen içten hücresel faaliyet devam ediyor bunu ancak çocuk Dr u hatta cocuk nörolojisi idi yanılmıyorsam o anlar. Hemen korkmayın ama iyi bir oediatriste götürün.fıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.
Mide bulantısını nasıl anladiniz 9 aylik bebekteherkese merhaba , 9 aylık bir bebeğim var tecrübesi olan annelerden yardım istiyorum son 1 haftadır sürekli mide bulantısı var mama sını yemek istemiyor ağzını kitliyor sürekli. doğduğundan beri sürekli beslenme problemi vardı.gitmediğimiz hastahane doktor kalmadı fakat teşhis konulmadı. bebgin boy ve kilosu normal deyip gönderildik. buarada gerekli kan testleri ve ulrason yapıldı ordada bi sıkıntı çıkmadı. bir süre normal devam ettik fakat 1 haftadır gene beslenmek istemiyor. sürekli mide bulantısı ayın 20 sinde tekrar götürücem ama başından buna benzer bir durum geçen varsa yardımcı olabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?