Uzun süre vurmadı derken? 9 ay olmuş evleneli, ne kadar uzun bir süre olabilir? Balayında dövmüş, sonra "uzun" süre vurmamış, bu uzun sürenin ardından yine dövmeye başlamış. Ki başlarda özür diliyormuş, artık onu da yapmaz olmuş. Siz de vurmaya başlamışsınız zaten. Yani 9 aydır bayağı bayağı dayak yiyorsunuz. O yüzden yumuşatmaya çalışmayın.
Bir de şu terapi lafından da gıcık geldi. Her şeye terapi önerince bilinçli, uzlaşmacı, iletişime açık falan olunmuyor.
Koskoca ülkede herkes Masumlar Apartmanı modunda takılıyor. Ulan herkesin mi hayatı dramla dolu? Bence kimileri de bunun arkasına sığınıp ortalığın içinden geçiyorlar. Yok benim travmam var da ondan karımı dövüyorum, yok babam küçükken bana şöyle yaptı da ondan etrafımdaki insanlara hayatı zehir ediyorum. Hadi lan oradan!
Bir adam kötüyse kötüdür arkadaşlar, arkasını doldurmaya, sebepler üretmeye çalışmayın. Hayatı tek kötü olan onlar mı? Şurada her birimiz çocukluğumuzu anlatsak illa ki bir şeyler çıkar. Fakirlikten, bilinçsiz/ilgisiz, dayakçı ana babadan geçilmez. Ama hepimiz bunun ardına sığınıp sapıtıyor muyuz?
Benim de geçmişim güllük gülistanlık değil. Ama kimseyi dövmüyorum, psikolojik şiddet uygulamıyorum. Bunun bahanesi falan olmaz, olamaz, olmamalı. Hasta olan gitsin tedavi olsun bir zahmet. Bunu da biz düşünecek değiliz. Onun travması, bunun hastalığı yeter ya!