9 aylık kızım ve dedesi

gul_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
49
14
88
35
Antalya
iyi akşamlar arkadaşlar kendimi çıkmazda hiç hissediyorum düşüncelerinize ihtiyacım var.9 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir kızım var her iki hamileliğimde de eşinim ailesi torun istemedi ama şuan çocuklarımı yiyecekler ne hamilelikte ne de doğumda hiç ilgilenmediler nedeni ise eşinim bekar abisi var önce o evlenip çocukları olacakmış eşim doğu kökenlidir. Suanki derdim ise 9 aylık kızıma dedesinin aşkım diyerek sevmesi işten geliyorum aşkımı getirin bana çok özledim onu diye 2 güne bir arıyor telefon ile arıyorlar yan yana gelince aşkım dedesinin aşkı diyerek seviyor aynı ilçede oturuyoruz 5 dakikalık bir mesafemiz var sorun şu ki evet dedesi sevecek tabiki ama ne görümcenin ne de diğer eltimin çocuklarını böyle sevmiyorlar. Eşime kız çocuğunu aşkım diyerek sevmesin lütfen söyle dedim ben söyleyemem dedi ben söylesem daha da inadına yapacaklar lütfen bu konuda bana akıl verir misiniz zaman artık çok kötü kızımın aşkım kelimesini sıradan bir kelime gibi öğrensin istemiyorum çocuklarımı kendi doğurmuş gibi seviyorlar hem istemediler şimdide yiyecek gibi seviyorlar aslında zamanında istemedikleri için çocuklarıma hiç dokunmalarını istemiyorum biliyorum yanlış düşünüyorum ama inanın yaşadığım olaylardan dolayı sinir oluyorum.onlar çocuklarımı sevince nasıl sinir olmayacağım düşüncelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim .

Çocuklara hitap ederken en güzeli çocuğun isminin sonuna -cim,-cım şeklinde sevgi ifadesi eklenmesi.
Yavrum,kuzum vb de olabilir.
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak yetişkinler için,karşı cinse hitap kelimeleri olan 'aşkım,sevgilim' kelimelerini uygun bulmuyorum.
Benimle aynı fikirde olan pek çok uzman olduğunu da biliyorum.

9 aylık bebek aşkım kelimesini nasıl öğrenecek, anlamını ne bilecek? Anormal fiziksel bir davranış yoksa abartmayın. Biraz daha büyüyünce gerekirse uyarırsınız

Aşkım dediğinde ‘Babacım çocukların kişisel gelişimi açısından aşkım sevgilim demek çok sakıncalıymış, kızım evladım diye sevmemiz lazımmış. Bende aşkım diyordum ama bıraktım’ gibi söyleyebilirsiniz. Gerçektende çocuklara öle hitap etmemek lazım bende doğru bulmuyorum

Aşkım kelimesini çocuklara demeyin diyorlar ama bizde diyoruz, belki hata ama elimde değil, ben eşime aşkım demiyorum kızıma diyorum. Babam da balım diye sever, kayınvalidem gilde aşkım , birtanem , prensesim falan diye severiz.

iyi akşamlar arkadaşlar kendimi çıkmazda hiç hissediyorum düşüncelerinize ihtiyacım var.9 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir kızım var her iki hamileliğimde de eşinim ailesi torun istemedi ama şuan çocuklarımı yiyecekler ne hamilelikte ne de doğumda hiç ilgilenmediler nedeni ise eşinim bekar abisi var önce o evlenip çocukları olacakmış eşim doğu kökenlidir. Suanki derdim ise 9 aylık kızıma dedesinin aşkım diyerek sevmesi işten geliyorum aşkımı getirin bana çok özledim onu diye 2 güne bir arıyor telefon ile arıyorlar yan yana gelince aşkım dedesinin aşkı diyerek seviyor aynı ilçede oturuyoruz 5 dakikalık bir mesafemiz var sorun şu ki evet dedesi sevecek tabiki ama ne görümcenin ne de diğer eltimin çocuklarını böyle sevmiyorlar. Eşime kız çocuğunu aşkım diyerek sevmesin lütfen söyle dedim ben söyleyemem dedi ben söylesem daha da inadına yapacaklar lütfen bu konuda bana akıl verir misiniz zaman artık çok kötü kızımın aşkım kelimesini sıradan bir kelime gibi öğrensin istemiyorum çocuklarımı kendi doğurmuş gibi seviyorlar hem istemediler şimdide yiyecek gibi seviyorlar aslında zamanında istemedikleri için çocuklarıma hiç dokunmalarını istemiyorum biliyorum yanlış düşünüyorum ama inanın yaşadığım olaylardan dolayı sinir oluyorum.onlar çocuklarımı sevince nasıl sinir olmayacağım düşüncelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim .
Bence sizin gözünüze batmış.Hep küçüklermi cahillik yapıo büyüklerde cahildir.Her seyı ben bılırım derler ama hiç bir sey bılmezler.Bırakın sevsın.İstemesınler ıstedıkleri kadar Allah istedıkten sonra.Aşkım çok sıradan ben annems babama yıgenlerıme kullanıorum.

Konu askim kelimesini dedenin kullanmasi degil
esasinda. Uzmanlar kendi cocuklariniza da baska cocuklara da askim diye hitap etmeyin diyor. Sebeplerini de mantikli savlar ileri surerek acikliyorlar. İsterseniz once onlari okuyun. Ondan sonra dedeye anlatir dogru olmadigini soylersiniz

Dedeyi sevmediğiniz için gözünüze batıyor, benim babam da torunlarına aşkım falan demedi, başka sevgi kelimeleri söyler, ki eminim ikisine de canını verir.

Evet farklı kelimelerle sevse daha iyi ama maalesef kaç yaşında adam bu saatten sonra da değişmez...

Benim kayınpederimde sadece kızıma aşkım der , kendisini sevdiğim için hiç rahatsız olmamışım sanırım .

Bu zamanda her uzmanin fikrine itibar etmedigim icin bu askim meseleside cok abartilmis geliyor bir kere aşk sadece karsi cinse duyulan bir his degil cicege bocege dogaya herseye asik olabilirsiniz cocuga askim demek de boyle birsey 16 yasinda yegenim elimde buyudu yeri gelir askim derim onada ki oyle de buyuttuk cocugun bir sorunu yok bazi seyler asiri abartiliyor millet kocasindan suphe eder olmus cocuguna farkli bakacak diye

Back
X