9 gün geçti memeyi bırakalı

Pochinki

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
263
290
18
32
Ve ben emzirmeyi özlüyorum. Eski halini özlüyorum. Şimdi resmen 2.5 yaşında bana karşı geliyor. Herşeye karşı. Bugün bulaşık yıkıyorum diye kapat istemiyorum diyor sinirlendim içeriye git dedim o inat ben inat yine sinir krizi geçirdi saat 6 gibi. 10 dk böyle bagiriyo çığlık çığlığa bende taktik geliştirdim kapı disarisindan zile basıyorum bi anda kendine geliyor kim geldi anne diye. Hiç bagirmiyorum artık. Ama az önce burnumun direği sızladı değiştiğini anlayınca. Biraz fazla acımasız ve inatçı oldu. Beni sevmediğini söylüyor bazen ama bazen de seviyor oluyo bende bi ağlayıp bi gülüyorum. Artı olarak uykuları çok kötü oldu . Önceden 21.30 da uyuyan cocuk şimdi saat 2lere 1lere kadar oturuyor ya çizgi filmle ya telefonla uykuya daliyor nadirdir kendi daldığı. Bi yanım mutlu bi yanım buruk işte psikolojim bozuldu

Ve ben emzirmeyi özlüyorum. Eski halini özlüyorum. Şimdi resmen 2.5 yaşında bana karşı geliyor. Herşeye karşı. Bugün bulaşık yıkıyorum diye kapat istemiyorum diyor sinirlendim içeriye git dedim o inat ben inat yine sinir krizi geçirdi saat 6 gibi. 10 dk böyle bagiriyo çığlık çığlığa bende taktik geliştirdim kapı disarisindan zile basıyorum bi anda kendine geliyor kim geldi anne diye. Hiç bagirmiyorum artık. Ama az önce burnumun direği sızladı değiştiğini anlayınca. Biraz fazla acımasız ve inatçı oldu. Beni sevmediğini söylüyor bazen ama bazen de seviyor oluyo bende bi ağlayıp bi gülüyorum. Artı olarak uykuları çok kötü oldu . Önceden 21.30 da uyuyan cocuk şimdi saat 2lere 1lere kadar oturuyor ya çizgi filmle ya telefonla uykuya daliyor nadirdir kendi daldığı. Bi yanım mutlu bi yanım buruk işte psikolojim bozuldu
Emzirmeyi yeni bırakıyorsunuz böyle davranması gayet normal. Ben 15 gün sabahladım emzirmeyi bıraktığım zaman. Emzirmek güzel birşey tabi ki ama emzirmeyi kesmek en doğrusu o yaşta. Sizin paikolojinizin bozulma sebebi farklı olabilir ve buna bağlamış olabilirsiniz. Yani başka şeyler vardır tetiklemiştir.

Emzirmeyi yeni bırakıyorsunuz böyle davranması gayet normal. Ben 15 gün sabahladım emzirmeyi bıraktığım zaman. Emzirmek güzel birşey tabi ki ama emzirmeyi kesmek en doğrusu o yaşta. Sizin paikolojinizin bozulma sebebi farklı olabilir ve buna bağlamış olabilirsiniz. Yani başka şeyler vardır tetiklemiştir.
Şöyle ki hep derdim ne kadar kolay çocuk çok şanslıyım çok anlayışlı hiç ağlamaz söz dinler diye. Hemen hemen hepsi hayal oldu. Yine de hakkını yiyemem gurur duyuyorum onunla yasitlarindan biraz daha olgun davranışları

Çocuklar evdeki gerginliği anne-babadaki gerginliği hissederler. Sizin aynanız gibi ona davrandığınızı size davranışınızdan görebilirsiniz.
Tek söyleyebileceğim daha sakin olmanız. Bazen çok zorlasalar da. Ben bir yazıda okumuştum bu tip zor zamanlarda ellerine bakıyorum. Minicik ellerine. O da böyle olsun istemiyor çok küçük daha ve ihtiyacı var bana ondan bazen zorluyor diyorum.
Anneler babalar olarak yetişkin olarak sakin kalmak zorundayız

Bu yaşları itiraz dönemi ne güzel onu da öğreniyorlar işte.. Bu ara hayır anne kelimesini benim oğlum da çok fazla kullanıyor.. Sürekli ağlayamaya çalışarak tutturmaya da çalışıyor.. Bunu geçirmenin en önemli yolu dikkatini dağıtmak siz bir yöntem bulmuşsunuz çoğaltılabilir de bu yöntemler. Böyle kalmayacaklar bu da geçecek..

Bizimde bir hafta oldu ve aynı şeyleri yaşıyoruz. Yalnız tek fark bizim uyku düzeni biraz daha düzeldi. Öğlen uykusunu birakti. 10,da yatip 10,da kalkıyor. Meme olmadan mümkün değil gündüz uyumaz.
Gece ise yataga giriyoruz iki dönüyor sonra uyuyor gündüz uykusu olmadığından dolayı çok yorgun düşüyor.

Benim de kizim tam bir meme bagimlisiydi emzik tutmadi beni emzik gibi kullanirdi, surekli ama surekli meme isterdi. Ben de en son artik baktim psikolojim iyice bozulmaya basladi kizima karsi tahammul seviyem azaldi biraktirdim. Biraktirmayi o kadar cok istememe ragmen ben de cok etkilenmistim. Durup dururken aglama hissi, asiri duygusallik sucluluk psikolojisi. Ama kisa bi sure sonra her sey normale donuyor.
Suan sinirli olmasi huyunun degismesi cok normal en ozel en guzel seyi elinden almissiniz gibi dusunuyor:)
Benimki de oyleydi ama sonra duzeliyorlar. Birazcik sabir:)

Back
X