Bu yemeğin aslı kuyruk yağıyla mısırla falan yapılır, Karadenizliler alınmasın :)))
Ama ben bunu yıllar evvel diyet yemeğine çevirdim :)))
Bir bağ karalahana, bir iki avuç barbunya, soğan, salça, yağ ve iki kaşık mısır unu
Lahanaları yıkayıp doğrayın, saplarını ayırmayın ince ince doğrayın onlarda girsin yemeğe
Ben vitaminleri ölmesin diye düdüklüde pişiriyorum
Soğanı kavurun az yağ ile, yarım kaşık salça koyun ve lahanaları ekleyin, tuzunu ayarlayın içine barbunyaları ilave edin (kuru barbunya ise önceden ıslayın, ben buzluktan taze kullanıyorum genelde kuru pek bulundurmam) benim düdüklüde 8 dk pişiriyorum( bu düdüklüye göre değişebilir benim ki Fissler çok çabuk pişiriyor siz kendinize göre ayarlayın) düdüklüyü açınca içine iki kaşık mısır ununu ilave edin, bunu suyu kıvamlansın diye yapıyoruz ilaveten çok leziz oluyor. Bu yemek inanılmaz tok tutuyor ve barsakları çalıştırıyor, vitamin değeride hayli yüksek sık sık yaparım, umarım beğenirsiniz.
Bu arada diyete uygun bir tarif vereyim karalahana ile ilgili, hani dolma yaparız da sapları kalır ya onları minik minik doğrayıp haşlayın, bu arada bir kaba küçük bir soğan doğrayın, haşlanan sapları sıcak sıcak soğanların üstüne kapatın maksat sıcağı ile soğanlar yumuşasın. Sonra içine 5-6 kaşık mısır unu ile bir fiske tuz ilave edin(bu aşamada isterseniz pul biber ya da karabiber de koyabilirsiniz damak zevkinize göre), çok az da su. Yapışmaz bir tavada bir kaşık yağ ile önlü arkalı pişirin. Bu tarifi pazı sapı ile de yapabilirsiniz, kalorisi düşük, barsaklara iyi gelen ve tok tutan bir tariftir
Not: Bu sapları haşlayıp buzlukta da saklayabilirsiniz, ne yiyeceğim şimdi derdine birebir :)))