9 yaş fark erkeğin küçüklüğü

Yaş öyle isteyince küçültülebilen bişey mi?

Konu sahibi, sizinle alakası olmayan bir konuyu niye bu kadar içselleştirip dert edindiniz ki?
herhalde etrafta laf edecekler diye yaşını küçük söylesin demek istiyorlar.

bence de hiç o toplara girmesin kimse. neyse o.

bir de öyle etraf aileler filan girecek mi ki işin içine. 25 yaşındaki erkek evlenmeyi filan gerçekten düşünüyor mu.
yaş farkı bir kenara 25 her türlü erken evlenmek için.

Yok yok mahkemede dış görünüşümle yaşım uyuşmuyor deyince küçültüleceğini iddia etti kendisi

Çevremden gözlemlediğim kadarıyla yaşça büyük olan kadınlar kocalarını çok fazla yönetmeye çalışıyorlar . Çok dominant oluyorlar. Erkek de çok pasif kalıyor. ilişki dengesizliği yaşanıyor. Bu da adamın ailesi ile özellikle annesi ile arada sorunlar oluşturuyor. Zaten dışarıdan da sürekli yönlendirilen erkek kötü görünüyor. Bir ağırlığı kalmıyor. Bence yaşlar yakın olmalı. 9 yaş çok fazla. Bir süre sonra ablası gibi sürekli komut vermeye başlar. İkisi açısından da iyi değil. Erkek de yaşça çok büyük olmamalı. Aralık bence 3-4 yaşı geçmemeli.

O zaman evlenmeyin bence,çünkü erkekler sevgililik döneminde çok güzel kamufle ediyorlar kendilerini.Ben evlilik için hep çiftlerin birbirini idare etme sanatı diyorum.Kimse mükemmel değil ki,illa çekilmez yönlerimiz ve birtakım kaprislerimiz olabiliyor.

Ben de daha önce benden 7 yaş küçük erkeklerle görüştüm. Açıkçası 30 'dan küçüklerse kafanız pek uyuşmuyor. Fakat yine de kesin hükümlü olmamak lazım. Kafa yapısı uyuşuyorsa ve erkek eğlence, takılma peşinde değilse neden olmasın.

benim evlenmeme için zaten kendimce geçerli sebeplerim var, konu yaş değil.

ama bu yaş için hep olgunluk mezvusu oluyor ya ben o konuya anlam vermeye çalışıyorum burada açıkçası.

çünkü yemek seçmek (ve bunu mesele haline getirmek) trip atmak, küsmek filan yani ben onları 12 yaşında da yapmıyordum...hadi yapan da ergenliğe kadar yapsın. hadi zorlayalım yani 18 -20 yaşa kadar diyelim.

normal yetişkin insan davranışı değil ki bunlar.
"olgun" demek nedir işe onu çözmeye çalışıyorum. çünkü bence bunlar olgunluk/çocukluk tanımı yapılacak tutumlar değil bunlar sıradan, normal yetişkin insan davranışı...aksini yapanlar "olgunlaşmamış" değil, huysuz/şımarık. bence yani.

Yani ben de erkeklerin çoğu olgunlaşmıyor demek istedim,ataerkil bir toplum olduğumuz için aileler tarafından sürekli poh pohlanıyorlar.Diğer toplumlarda daha farklıdır tabi.

Yani ben de erkeklerin çoğu olgunlaşmıyor demek istedim,ataerkil bir toplum olduğumuz için aileler tarafından sürekli poh pohlanıyorlar.Diğer toplumlarda daha farklıdır tabi.
haha o sürekli pohpohlanmış, yetişkin gibi davranmayan erkeklere ben bildiğiniz şımartılmış beyzade derim mesela
ama kadınlar için de evde tek kalamayan, yola tek çıkamayan ota çöpe trip atan, anlamsız şeyler yapan bi dünya şımartılmış premses de var...bunlar normal yetişkin gibi davranmıyor ki!

olgunluk deyince ben ne biliyim böyle bi ağırbaşlı, fevriliği olmayan, vakur, kadirşinas, uzlaşmacı, uzlaştırıcı bir karakter tahayyül ederim. olgun insan misal birisine, "ben demiştim sen dinlemedin" demeyen, diyemeyecek, böyle şeyleri zul addeden biridir, benim gözümde.
trip atmayana olgun demek de ne biliyim...

ben mesela aslında fevri, tezcanlı yönleri olan bir insanım. bu yönlerimi de sevmiyorum. hep olgun denilen erkek tipine aşık olmuşumdur.
ama şimdiki erkek arkadaşım benden 40 kat fevri, sabırsız vs.
ben ilişkide soğukkanlı, sakinleştiren tarafım ve bu da beni bunaltıyor.
ama bu olgunluk meselesi değil karakter meselesi gibi geliyor bana.

Olgunluğu yemek seçmeye bağlayana ben de bi güldüm

Olgun insan hayatının sorumluluğunu alabilen, başkalarına maddi manevi yaslanmayan, sorun çözme ve iletişim becerisi gelişmiş insandır bana göre. Tanım genişletilebilir. Ancak şu haliyle bile ülke nüfusunun %90’ı olgun değil diyebiliriz sanırım

O premsesler ayrı bir boyut zaten,şahsen ben erkek olsaydım öyle bir kadına asla tahammül edemezdim.O naz ve kapris olayı çok kötü birşey,kadın birazda politik olmalı,erkeği idare edebilmeli diye düşünüyorum.Benim eşim küçük bir çocuk gibi davranıyor bazen ama iyi özellikleri her zaman daha ağır basıyor.İnsanlara ve hayvanlara davranışı,merhameti,pamuk kalbi falan o olumsuz birkaç özelliğini görmezden gelmemi sagliyor.

işte ben de düşünüyorum

benim nazarımda
kendi hayatını kendisi idame ettirebilmek, kendi kararlarını alabilmek, kendi bütçesini, hayatını, ilişkilerini yönetebilmek insanı olgun yapmaz sadece "yetişkin normal bir birey" yapar. bu zaten asgari anlamda yetişkin olmak demek...

ama o "sorun çözme ve iletişim becerisi gelişmiş insan" dediğiniz kısım ve yukarıda benim de kendimce saydığım şeyler varsa o zaman olgun bir birey derim ben mesela.
ama olgun erkek denince mızmızlanmayan adam demek isteniyor galiba...

Mızmızlanmayan adama da ilgisiz diyorlar

Pınaf Altuğ, Yağmur Atacan.... ne diyelim herkes farklı farklı.sana bana çok tabi.herles kendisi bilir.pınar altuğ hâlâ erken kızlar gibi evliliğini anlata anlata bitiremiyor valla.

Yok ya ondan bahsetmiyorum. Hep bu yaş konularında kadın genelde 35-40 oluyor ama hep 25-26 gösteriyor. Hani 40 olan 30 göstermiyor direkt 25-26 erkekte hep yaşından olgun
Kimsenin genç gösterdiğine inanmıyorum ben.arada bana da (29'um) aman da çok genç gözüküyorsun 25,26 en fazla falan diyorlar ama aklı selim olan da şıp diye yapıştırıyor valla gerçek yaşımı.hiçbir yaşlanma belirtisi olmamasına rağmen.anlayan nasıl anlıyor o zaman.

Erkek 25 indeyse olmaz
Daha çocuk o

30 olsaydı (29 da olmaz)
Kadın da 39 olsaydı amenna

Ya birşey sorucam Benim konumla bunun alakası nedir tam olarak?
Hayır bir insan 19 yaşında olgun olamaz mı? Merak ediyorum sadece. Bu arada bana göre olgun dedim, yaşıtlarına göre de pek havai bir tipi yok ayrıca. Ben tanıyorum yani sevgilimi. Tutturulmuş bir erkekler geç olgunlaşır diye, tamamen alakasız bir düşünce herkesin karakteri, hayatta ne yaşadığı belli değildir.

Konu sahibi biraz bekleyin, iyice tanıyın.
Toplumda kadının büyük olduğu ilişkiler çok tasvip edilmiyor, bana göre saçmalık. Uyum varsa, ten uyumu varsa hayat görüşleriniz benzerse neden olmasın. 25 34 çok yaş farkı ama bilemiyorum, neden olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…