- 25 Aralık 2020
- 6.018
- 21.660
- 298
- 41
- Konu Sahibi pembekuvars30
-
herhalde etrafta laf edecekler diye yaşını küçük söylesin demek istiyorlar.Yaş öyle isteyince küçültülebilen bişey mi?
Konu sahibi, sizinle alakası olmayan bir konuyu niye bu kadar içselleştirip dert edindiniz ki?
Yok yok mahkemede dış görünüşümle yaşım uyuşmuyor deyince küçültüleceğini iddia etti kendisiherhalde etrafta laf edecekler diye yaşını küçük söylesin demek istiyorlar.
bence de hiç o toplara girmesin kimse. neyse o.
bir de öyle etraf aileler filan girecek mi ki işin içine. 25 yaşındaki erkek evlenmeyi filan gerçekten düşünüyor mu.
yaş farkı bir kenara 25 her türlü erken evlenmek için.
abooov.Yok yok mahkemede dış görünüşümle yaşım uyuşmuyor deyince küçültüleceğini iddia etti kendisi
O zaman evlenmeyin bence,çünkü erkekler sevgililik döneminde çok güzel kamufle ediyorlar kendilerini.Ben evlilik için hep çiftlerin birbirini idare etme sanatı diyorum.Kimse mükemmel değil ki,illa çekilmez yönlerimiz ve birtakım kaprislerimiz olabiliyor.olgunluk denilen şeyin ne olduğunu tam bilmiyorum ben
ben 39 sevgilim 33, evlenmeyi düşünmüyorum gerçi ama
trip atsa yemek seçse ben 2. gün bırakırım. çekemem kimsenin tribini. (trip atmam, küsmem, kavga etmem, yemek seçmem, her yemeği yaparım, her yere her mekana uyum sağlarım)
ama mesela ben 1 şeyi 1 kerede yaparım
1 kerede anlarım
sadece 1 kere denilince de yaparım. olmayacak bir şeyse de olmaz diyorsam da o konu biter.
ben böyle gördüm.
erkek arkadaşımla aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmak ve sanki bir şey 1 kerede halledilemiyormuş gibi yaşamak konusunda sıkıntı yaşıyorum
benim evlenmeme için zaten kendimce geçerli sebeplerim var, konu yaş değil.O zaman evlenmeyin bence,çünkü erkekler sevgililik döneminde çok güzel kamufle ediyorlar kendilerini.Ben evlilik için hep çiftlerin birbirini idare etme sanatı diyorum.Kimse mükemmel değil ki,illa çekilmez yönlerimiz ve birtakım kaprislerimiz olabiliyor.
Yani ben de erkeklerin çoğu olgunlaşmıyor demek istedimbenim evlenmeme için zaten kendimce geçerli sebeplerim var, konu yaş değil.
ama bu yaş için hep olgunluk mezvusu oluyor ya ben o konuya anlam vermeye çalışıyorum burada açıkçası.
çünkü yemek seçmek (ve bunu mesele haline getirmek) trip atmak, küsmek filan yani ben onları 12 yaşında da yapmıyordum...hadi yapan da ergenliğe kadar yapsın. hadi zorlayalım yani 18 -20 yaşa kadar diyelim.
normal yetişkin insan davranışı değil ki bunlar.
"olgun" demek nedir işe onu çözmeye çalışıyorum. çünkü bence bunlar olgunluk/çocukluk tanımı yapılacak tutumlar değil bunlar sıradan, normal yetişkin insan davranışı...aksini yapanlar "olgunlaşmamış" değil, huysuz/şımarık. bence yani.
haha o sürekli pohpohlanmış, yetişkin gibi davranmayan erkeklere ben bildiğiniz şımartılmış beyzade derim meselaYani ben de erkeklerin çoğu olgunlaşmıyor demek istedim,ataerkil bir toplum olduğumuz için aileler tarafından sürekli poh pohlanıyorlar.Diğer toplumlarda daha farklıdır tabi.
Olgunluğu yemek seçmeye bağlayana ben de bi güldümbenim evlenmeme için zaten kendimce geçerli sebeplerim var, konu yaş değil.
ama bu yaş için hep olgunluk mezvusu oluyor ya ben o konuya anlam vermeye çalışıyorum burada açıkçası.
çünkü yemek seçmek (ve bunu mesele haline getirmek) trip atmak, küsmek filan yani ben onları 12 yaşında da yapmıyordum...hadi yapan da ergenliğe kadar yapsın. hadi zorlayalım yani 18 -20 yaşa kadar diyelim.
normal yetişkin insan davranışı değil ki bunlar.
"olgun" demek nedir işe onu çözmeye çalışıyorum. çünkü bence bunlar olgunluk/çocukluk tanımı yapılacak tutumlar değil bunlar sıradan, normal yetişkin insan davranışı...aksini yapanlar "olgunlaşmamış" değil, huysuz/şımarık. bence yani.
O premsesler ayrı bir boyut zaten,şahsen ben erkek olsaydım öyle bir kadına asla tahammül edemezdimhaha o sürekli pohpohlanmış, yetişkin gibi davranmayan erkeklere ben bildiğiniz şımartılmış beyzade derim mesela
ama kadınlar için de evde tek kalamayan, yola tek çıkamayan ota çöpe trip atan, anlamsız şeyler yapan bi dünya şımartılmış premses de var...bunlar normal yetişkin gibi davranmıyor ki!
olgunluk deyince ben ne biliyim böyle bi ağırbaşlı, fevriliği olmayan, vakur, kadirşinas, uzlaşmacı, uzlaştırıcı bir karakter tahayyül ederim. olgun insan misal birisine, "ben demiştim sen dinlemedin" demeyen, diyemeyecek, böyle şeyleri zul addeden biridir, benim gözümde.
trip atmayana olgun demek de ne biliyim...
ben mesela aslında fevri, tezcanlı yönleri olan bir insanım. bu yönlerimi de sevmiyorum. hep olgun denilen erkek tipine aşık olmuşumdur.
ama şimdiki erkek arkadaşım benden 40 kat fevri, sabırsız vs.
ben ilişkide soğukkanlı, sakinleştiren tarafım ve bu da beni bunaltıyor.
ama bu olgunluk meselesi değil karakter meselesi gibi geliyor bana.
işte ben de düşünüyorumOlgunluğu yemek seçmeye bağlayana ben de bi güldüm
Olgun insan hayatının sorumluluğunu alabilen, başkalarına maddi manevi yaslanmayan, sorun çözme ve iletişim becerisi gelişmiş insandır bana göre. Tanım genişletilebilir. Ancak şu haliyle bile ülke nüfusunun %90’ı olgun değil diyebiliriz sanırım
Mızmızlanmayan adama da ilgisiz diyorlarişte ben de düşünüyorum
benim nazarımda
kendi hayatını kendisi idame ettirebilmek, kendi kararlarını alabilmek, kendi bütçesini, hayatını, ilişkilerini yönetebilmek insanı olgun yapmaz sadece "yetişkin normal bir birey" yapar. bu zaten asgari anlamda yetişkin olmak demek...
ama o "sorun çözme ve iletişim becerisi gelişmiş insan" dediğiniz kısım ve yukarıda benim de kendimce saydığım şeyler varsa o zaman olgun bir birey derim ben mesela.
ama olgun erkek denince mızmızlanmayan adam demek isteniyor galiba...
Pınaf Altuğ, Yağmur Atacan.... ne diyelim herkes farklı farklı.sana bana çok tabi.herles kendisi bilir.pınar altuğ hâlâ erken kızlar gibi evliliğini anlata anlata bitiremiyor valla.Evet arkadaşlar kadından erkek 9 yaş küçük ve adam okumuş,olgun eğitimli 25 yaşında beyfendi sizce ilişkileri nasıl olur?Kadının büyük olduğu ilişkilere yönelik görmüş olduğunuz gözlemler nedir?Sizce nasıl bir durum ama gayet hoş vakit geçirip,birbirlerinden etkileniyorlar.Gözlemlerinizi öğrenmek istiyorum.İyi günler
Vayyy kadına bak.bir de o dönemde.Ananem ile esi arasinda 10 yas var. Gencken fark edilmiyor ama yaslilikta cok fark ediyor. Yaninda annesi gibi duruyor.
Kimsenin genç gösterdiğine inanmıyorum ben.arada bana da (29'um) aman da çok genç gözüküyorsun 25,26 en fazla falan diyorlar ama aklı selim olan da şıp diye yapıştırıyor valla gerçek yaşımı.hiçbir yaşlanma belirtisi olmamasına rağmen.anlayan nasıl anlıyor o zaman.Yok ya ondan bahsetmiyorum. Hep bu yaş konularında kadın genelde 35-40 oluyor ama hep 25-26 gösteriyor. Hani 40 olan 30 göstermiyor direkt 25-26erkekte hep yaşından olgun
Erkek 25 indeyse olmazEvet arkadaşlar kadından erkek 9 yaş küçük ve adam okumuş,olgun eğitimli 25 yaşında beyfendi sizce ilişkileri nasıl olur?Kadının büyük olduğu ilişkilere yönelik görmüş olduğunuz gözlemler nedir?Sizce nasıl bir durum ama gayet hoş vakit geçirip,birbirlerinden etkileniyorlar.Gözlemlerinizi öğrenmek istiyorum.İyi günler
Ya birşey sorucam Benim konumla bunun alakası nedir tam olarak?Geçen bir başka üye 19 yaşındaki erkeğin olgun olduğunu iddia ediyordu.25'in olabilirliği var en azından.
İlişki noktasında olur ama evlilik kısmı, aileler işin içine görünce falan sıkıntı olabilir. Kadının büyük olduğu ilişkiler erkeğin büyük olduğu ilişkilerden daha az kabul görebiliyor aileler tarafından çünkü. Oda yaşanmadan bilinmez.
Aaa hoş geldinnYaş öyle isteyince küçültülebilen bişey mi?
Konu sahibi, sizinle alakası olmayan bir konuyu niye bu kadar içselleştirip dert edindiniz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?