Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızlarrrrr yeğenim 170 litalık bir bebek tutturmuş alın diye. Ondan vazgeçirdim çok şükür kendisine daha faydalı olacak birşey alalım istiyorum. Yar bana bir medettttt....
Kızlarrrrr yeğenim 170 litalık bir bebek tutturmuş alın diye. Ondan vazgeçirdim çok şükür kendisine daha faydalı olacak birşey alalım istiyorum. Yar bana bir medettttt....
bence ona çok pahalı olmayan puzzle gibi oyuncaklardan alıp, iki haftasonuna mı geliyor sömestr? iki sinemaya ya da iki tiyatroya götürebilirsiniz. hediyenin ona zaman ayırmak olduğunu, ona değer verdiğinizi görsün
zeka oyunu olabilir, giyeceği güzel bir elbise olabilir, puzzle olabilir, hikaye kitapları boyama kitabı olabilir, ben olsam eğitime yönelik bi şeyler hediye ederdim. öyle bebeklere fazla dalmasın okula yönelsin azıcık :))) hem neymiş yahu 170 tl lik bebek
Bize kimse hediye almazdı, çünkü okula gitmek çalışmak bizim sorumluluğumuzdu bunu bilirdik.
O yüzden ne olursa olsun bana karne hediyeleri çok itici geliyor. Bilmiyorum yanlış düşünüyor da olabilirim ama bu tarz hediyeler manevi hazlardan uzaklaşıp manevi hazlara yönelmemize neden oluyor bana kalırsa. Zaten çocuklarımız tüketim çılgınlığının göbeğinde yetişiyorlar en azından biz elimizden geldiğince maneviyata yönlendirmeliyiz onları.
Adı karne hediyesi olmasa iyi olur aslında. En azından çocukları bu rutine alıştırmamak lazım. Başarılı olunca ödüllendirmek ama başarısız olunca layık değilmiş hissiyatına kapılmasını sağlamaktır aslında.
Geçen yaz bitiminde havalar soğuyana kadar kızım annemle birlikte her Cuma Ankara’ya gider ptesi dönerdi. Bakacak kimsenin olmamasından kaynaklı bir durum.
Biz de eşimle birlikte her Pazar odasında sürprizler hazırlardık. Mesela 100 tane balon şişirdik odasına koyduk. Yatağın üstüne her seferinde bir sürü hediye aldık.
Bizim cadı alıştı duruma tabi. Her Cuma bu sefer sipariş vermeye başladı. Paten mesela. Yani şu an kullanabileceği bir yaşta değil ama heveslenmiş. Alsam öğretmek zorundayım ki ben de bilmiyorum. Eve salıversem bir yerini acıtacak birkaç gün sonra dünya para verdiğim şey oyuncaklar içinde yerini alacak gibi.. Sonra bu hediye olayına bir çeki düzen verdik seyrekleşti..
Yani alışkanlık haline getirmekten çok beklenmedik bir anda olması daha güzel.
9 yaşındaki bir çocuk için çok fazla eğitsel bir şey hediye olmamalı.
Çünkü onun beklentisi farklı.
Ben senin yerinde olsam birkaç paket yaparım ve güzel bir sunumla veririm. Şaşalı gösterişli paketler içinde yani..
Mesela bir hırka/kazak vs.. bir çanta (okul ya da dışarıda kullanabileceği) bu yaşta parfüme falan çok merak olur. Bir tane parfüm.. bir kitap, bir puzzle..Buna benzer karma bir şey daha güzel olur bence.