9 yıllık arkadaşlık böyle biter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

debmorgan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2025
4
0
1
23
selam kızlar. çok uzun oldu içimi döktüm kusura bakmayın okursanız şimdiden çok teşekkürler. sizinle senelerdir en yakın olan kız arkadaşımla saçma küsme hikayemizi anlatmak istiyorum cidden haksızlığa uğradığımı düşünüyorum üçüncü bir kişinin yorumuna ihtiyacım var galiba. çok eskilere gitmeden anlatmaya başlamak istiyorum. arkadaşıma elif diyelim. elif baya sosyal birisi sevgilisi vs olmadı hiç ama hep bol bol arkadaş edinen birisi ben ise onun aksine çok arkadaşlık kurmayan bikaç arkadaşı ve sevgilisi olan biriyim. ben arkadaşlarımı tanıştırmayı çok seven birisi değilim açıkça bunu baştan söyleyeyim hatta sevgilimi de bikaç kez ortama sokarım görsün diye sonrasında öyle toplu buluşma yapmam çünkü bana mantıklı gelmiyor pek. iki tarafı da sanki o an yönetmem gerekiyor gibi hissediyorum ve panik oluyorum nedense neyse bu başka konu. elif ise bunu seviyor lise arkadaşı ahmetle tanıştırdı beni ilk önce gayet iyi anlaştık zamanla sürekli üçümüz buluşmaya başladık. sonrasında ise üniversite arkadaşı olan zeyneple tanıştırdı. onunla daha mesafeliydik ama onu da sevdim. sonrasında zaten yakınlaştık dördümüz bir şekilde wp grupları vs vs bile kuruldu. bu dörtlünün yakın olduğu zaman ilk ahmetin doğum günü oldu ve hepimiz hediyeler vs aldık bir yerde doğum gününü kutladık sonrasında benim doğum günümdü ve o da aynı şekilde geçti çok sağ olsunlar. sonra aradan baya bir aylar geçti ve hepimizin ortak arkadaşı olan elifin doğum günü yaklaştı. o zamanlar elif ve ahmet dargınlardı birbirlerine konuşmuyorlardı bu sebeple zeyneple ben de ahmetle konuşmadık çünkü zaten hep ortak alanlarda iletişimdeydik vs. ben ise o dönemde ciddi bir cilt problemi geçiriyordum ve psikolojik sebeplere dayanıyodu bu durum cidden çok zor bir dönemdi benim için ve bir cilt rahatsızlığı olduğundan etrafımdaki herkes hafife alıyodu durumu neyseee. bir gün bir wp grubunun içinde buldum kendimi grubun adı elifin doğum günü /elif de bu grupta/ ve tanımadığım bir sürü insan var birden mesajlar geldi vs planların hepsi benim bütçemi cidden aşıyor ve anlattığım gibi cidden kötü bir dönemden geçiyorum. elife özelden yazdım ben bu parayı sana hediye almak için ve seninle güzel zaman geçirmek için harcamak istiyorum zaten zor bir durumdan geçiyorum dedim bunun karşılığında bana sen benim en yakınımsın doğum günüme nasıl gelmezsin vs vs dedi sevgilimin doğum gününü kutlamıştık /o zaman hasta değildim gayet iyiydim/ onu örnek gösterdi vs ağır konuşmaya başlayınca dedim yani doğum günü sonuçta alttan alıyım. neyse biraz zaman geçti herkes bi şekilde katılamayacağını söyledi zaten ve sonunda iki kız arkadaşı kalınca ben dedim yani ne istiyosan yapalım gelicem ben de ve cidden yüksek bir para ödedik gittiğimiz yere ve hediyesini falan da aldım. bundan sonra da sıra zeynebin doğum gününe geldi. zeynep doğum günlerine baya önem veren birisi kendisi elif aracılığıyla beni de çağırdı. elifle tüm gün avmde gezdim iki tane hediye aldım ona yaaşadığımız şehrin bir ucuna kadar pasta vs alıp gittik öyle kutladık onun doğum gününü de. yine aylar geçti ahmetle elif barıştı. sonrasında onun doğum günü geldi elifle gittik hediyesini aldık pasta vs aldık doğum gününü kutladık. sonra sıra benimkine geldi… benim doğum günüm bayrama denk geldi biz ailemle aslında bir yere gidicektik ama babam son anda iptal etti annemle babam ciddi tartişti vs evde çok kötü bir ortam oluştu üstüne annemle ben de kavga ettim iyice içime kapandım o sıra. doğum günümde sabah elif kutlamak için yazdı işte durumları vs anlattım ona sonra da dedim işte evimize yakın bir park var annem akşam oraya gidelim diyor sen de gel dedim tamam dedi. gün içinde babam doğum günümü kutlamadı ben aşırı üzüldüm cidden durup durup ağladım. ağzım yüzüm şişti tüm gün sonra dedim elif gelmesin. annem çok ısrar etti gidiyim annemin gönlü olsun dedim. elife yazdım işte kuzenim gelcek vs çıkamıycaz kusura bakma yarın buluşalım dedim bakarız dedi. annemle evden çıkmadan annem elifi aramış çıkıcaz şimdi diye anneme de durumdan bahsetmedim benim uydurduğum şey ortaya çıktı ama ben bilmiyorum tabi. neyse benimle sonraki gün de buluşmadı kırılmış bana hiç durumu sormadan. evet ben mallık yaptım bi yalan söyledim ama cidden aklım başımda olsa söyleyeceğim bir şey değil yani o da biliyo bunu. sonrasında ikimizin de sınavları vardı iki hafta sonra ahmet elif ben buluştuk ben de salak gibi bekliyorum benim doğum günüm geçse de öylesine bir kutlarız en kötü hediyemi verirler. bana ne hediye almışlar ne de doğum günümü kutladılar. benim canım annem de eve gelince bana dedi ki kizim sen saf mısın sen onlarınkini niye kutladın böyle o zaman. annem öyle diyince ben cidden çok içerledim onlarla konusmamaya başladım işte attıkları şeylere vs çok geç cevap veriyodum. bi iki hafta sonra buluştuk elifle ben bu olaydan tam bahsedicekken benim söylediğim yalanı yüzüme vurdu bana söylecek laf bırakmadı ne demeye çalışsam bunu söyledi ben de o an manipülasyona uğradığımı anlamadım mal gibi cidden bu sebeple doğum günümü kutlamamışlar ben haksızım kafasına girdim mal gibi. sonrasında kuzenlerime anlattığımda onlar açtı gözümü ama ben bu olayı tekrar açmak istemedim sustum salak gibi. şimdi olayın seyri burda değişiyor… biz elifle bir spor salonuna yazıldık aylık 1300 tl ve arkadaşlar mahalle arası bir yer full erkek dolu aletler bozuk eksik ben başta ona dedim belki memnun kalmayız 1 aylık yazılalım o yok dedi ben gelirim her türlü 6 ay yazıldı. sonrasında benim üyeliğim bitti ve doğum günümden sonra ona kırgın olduğum zamana geldi ve ben direkt ona ben oraya gelmek istemiyorum diyemediğim için bir şekilde geçiştirdim. tam o sırada belediyenin havuzuna gitmek geldi kuzenimle aklımıza oraya yazıldım/kuzenim çok iyi yüzme biliyor ve seviyor ben de kendimi onunla geliştirebileceğimi düşünüyordum elifin yüzmesi yok ve havuzu sevmediğini her zaman söylüyor o yüzden onu davet edemedim/ ona o ara bu olayı anlatıp fitnessa göre yüzmek bana daha iyi gelir hem de uygun vs demiştim o zamanlar bana çıkıp hiç demedi benimle gelmiyosun beni sattın diye ve bu olayın üstünden zaman geçti kendisi staja başladı zeyneple ahmetle vs arası açıldı. bir hafta sonu bana yazdı buluşalım mı diye ben de sevgilimle olduğumu yarın da havuza gideceğimi hafta içi uygun olursan buluşalım dedim ve o da bana olan tüm öfkesini bu mesajla kusmaya başladı. onun stajı yüzünden sadece hafta sonu müsait olacağı için sevgilimle başkasıyla hafta içi zaman geçirip ona hafta sonu zaman ayırmalıymışım bu sebeple düşüncesizmişim değer vermiyormuşum ona vs. ve onu spor konusunda satmışım onun yerine kuzenimi seçmişim ben vs. ona fitnessa gitmediğimi havuza gittiğimi vs her şeyi açıklamama rağmen benimle aşırı sert uslüpla konuşmaya devam etti ben de bu doğum günü olaylarını vs içimdekileri döktüm. bunları söyleyince sürekli bana yalan söyleyip durdun dedi ve haklı çıkmaya çalıştı ikimiz de konuşmalarda iyice yükseldik işin sonu kendine iyi baka geldi anlayacağınız… ona yazdığım son mesajı da eklemek istedim.

Hatalar karsilikli bence.

Butcenizi cok cok asan bir dogumgunune ısrarla çağırmakta arkadaşınız hatali. Boyle durumlarda anlayisli olmak lazim.

Dogumgununuzu kutlama konusunda yalan soyleyerek siz hatalisiniz. Yalanınız ortaya çıktığında konuyu o acmadan -ya da acsa bile kizdiginda- ozur dilemeliydiniz.

Iki hafta sonra dogumgunu kutlama beklentiniz gereksiz. Kaldi ki sehirde olmadığınız için kutlanmamis degil, kiza yalan soyleyerek ekmissiniz. Kalkip bunun ustune bir de kutlama yapmayacak haliyle.

Spor salonu konusunda sizin mantiginiz dogru, begenmediyseniz gitmek zorunda degilsiniz ama beraber baslamisken birakacak olmanızı geçiştirerek degil acik acik soylemeniz daha dogru olurdu. Kabul etmek istemiyorsa onun problemi. Siz genel olarak kizla acik iletişim kurmayip gecistirmeyi tercih etmissiniz. Acik acik ben burayi begenmedim, uyeligimi yenilemeyecegim, yüzmeye gidecegim diyebilirdiniz.

Staj konusunda ise, gorusme sıklığınız nasıldı? Yani normalde sık gorusuyorsaniz ve o hafta ici musait olmamaya başladığında siz devamli sevgilinizle olup onunla gorusmemeye basladiysaniz kendi açısından hakli. Ama ilk kez oluyorsa drama queene baglamis.

Yani ozetle bence karsilikli iletisim kuramamanizdan kaynaklaniyor sorunlariniz. 9 sene, hele bu yaslar icin, uzun bir sure. Buyuyup farkli insanlar oluyorsunuz, farklilastikca iliskiniz de degisiyor. Demek ki artik yürütemeyecek noktaya gelmissiniz.

Hatalar karsilikli bence.

Butcenizi cok cok asan bir dogumgunune ısrarla çağırmakta arkadaşınız hatali. Boyle durumlarda anlayisli olmak lazim.

Dogumgununuzu kutlama konusunda yalan soyleyerek siz hatalisiniz. Yalanınız ortaya çıktığında konuyu o acmadan -ya da acsa bile kizdiginda- ozur dilemeliydiniz.

Iki hafta sonra dogumgunu kutlama beklentiniz gereksiz. Kaldi ki sehirde olmadığınız için kutlanmamis degil, kiza yalan soyleyerek ekmissiniz. Kalkip bunun ustune bir de kutlama yapmayacak haliyle.

Spor salonu konusunda sizin mantiginiz dogru, begenmediyseniz gitmek zorunda degilsiniz ama beraber baslamisken birakacak olmanızı geçiştirerek degil acik acik soylemeniz daha dogru olurdu. Kabul etmek istemiyorsa onun problemi. Siz genel olarak kizla acik iletişim kurmayip gecistirmeyi tercih etmissiniz. Acik acik ben burayi begenmedim, uyeligimi yenilemeyecegim, yüzmeye gidecegim diyebilirdiniz.

Staj konusunda ise, gorusme sıklığınız nasıldı? Yani normalde sık gorusuyorsaniz ve o hafta ici musait olmamaya başladığında siz devamli sevgilinizle olup onunla gorusmemeye basladiysaniz kendi açısından hakli. Ama ilk kez oluyorsa drama queene baglamis.

Yani ozetle bence karsilikli iletisim kuramamanizdan kaynaklaniyor sorunlariniz. 9 sene, hele bu yaslar icin, uzun bir sure. Buyuyup farkli insanlar oluyorsunuz, farklilastikca iliskiniz de degisiyor. Demek ki artik yürütemeyecek noktaya gelmissiniz.
ben kendisinden ozur diledim yalan soyledigim icin hatta bu sebeple kendimi hatali gorup kendimi suclamistim ama en azindan bir hediye alinabilirdi kutlama zaten istedigim ve sevdigim bir sey degil ama yuz yuze insanin kutlamasindan bahsetmistim bir seramoniden degil. yalan soylememin nedeni de ona kisisel degildi icinde oldugum durumdan dolayiydi cok uzun yazdim karisiyor olabilir haklisiniz.

haftada bir falan bulusuyorduk o hafta ben mesguldum bulusamadik. sevgilimle de haftada bir bulusurum oyle anlayabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X