- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #2.221
Pofuduk bu konuda ben de aptalasik'a katılıyorum. Eklemek istediklerim de var.
İnan insanların pek çoğu zaten kiraya çıkarak evleniyor. O kadar dramatik, fakirlik göstergesi, tehlikeli bir şey de değil üstelik. Benim annemle babam 26 senedir kirada yaşıyorlar meselaBir önceki mesajımda da dediğim gibi; özel sektörde, evet, çoğu işin bir garantisi yok. Ama "garantisi yok" penceresinden bakıldığında memuriyetin de %100 garantisi var diyemeyiz, sahibi olduğumuz evin de. İftiraya uğrarsın memuriyet gider; borçlar ödenemez, ev gider.
Her şey gittiğinde ise elimizde meslekî becerilerimiz ile sevdiklerimiz kalır ve yeniden başlamak durumunda kalırız. Bu bizim için de, memurlar için de böyle. Ama ne kadar olası? Sevgilin mağazada satış temsilcisi olsa "Haklı, bu sektör çok kırılgan" diyelim mesela. Mühendis değil miydi?
Kayınvalidenin hemen alt katındaki daireye girmenin nelere mâl olabileceğini, bu insanların senin evinden çıkmaması ihtimâlinin çok yüksek olduğunu biliyorsun. Bunları birkaç sayfa önce sen yazdın hatta. Ben benzerini annemden gördüğüm için söylüyorum; o ev ayak altı ve sen evlendiğinde insanların oradan ayağını çekmesinin bir yolu yok. Seni temin ederim ki bu insanlar her gün evine gelecek, her gün görüşmek isteyecekler ve 'kötü niyetli olmadıkları' için bu durumu değiştiremeyeceksin. Yine de sen bilirsin tabii, kabul edeceğin çok net şuradan baktığımda zaten. Umarım sana mutluluk getirir.
Bu konuda rahatsız olduğum şey şu.
Mesela bir film izlerken insanı rahatsız eden ayrıntılar vardır. İnandırıcı değildir olay. Polisi aramadan önce kadın 5 dakika ağlamasa adam kurtulacaktır, veya insanlar çok garip şeyler için olay çıkarır. İnsanı rahatsız eder, filmden soğursunuz.
Konu sahibinin sevgilisinin ve ailesinin anlattığı hiçbir şey ''hayatın doğal akışına'' ve neden sonuç ilişkisine uymuyor. Bu sebeple her anlattıkları hikayede dişlerimi sıkıyorum. Ya ne alakası var ki?
O öyleymiş de bu da böyleymiş de bu da böyle olmalıymış. Bu kadar hassas, kırılgan ve buluttan nem kapan insan 27 yaşına neden gelmiş? Zaten olay da böyle değil.
Konu sahibi, ailesinin size, sizin teyzesine göz kulak olmanızı isteyen sevgiliniz bu isteğinden - ki inanılmaz baskın bir istek köken olarak- vazgeçmişti de, dayının borçları yüzünden çok etkilenip kiradan korkmaya mı başladı? Siz buna inanıyor musunuz?