1. Ayrılırsın üzülürsün ama geçer.
** vicdan azabı falan olabilir ama sevgilinin yemeden içmeden kesilmesine bağlı, sana kız mı yok, ailemize uygununu buluruz oğlum diye 40 defa söylemeye aslında gerek yok, yaranma çabasıyla eh peki madem öyle diyorsunuz sevdiğimle mutlu olamadım artık kim olursa olursun da diyebilir. Uzun ilişkiden çıkmışların kısa sürede aile vasıtasıyla bir başkasıyla evlenmeleri baya bir yaygın.
7 sülalede vah vah kıza yazık olmuş diyecek 3-5 kişi bulaman, sülale bu; bir tornadan çıkmış gibiler, bi aralarında kim farklı diyordun? Heh onlar sana üzülür. Diğerleriyle hukukları daha eskiye dayandığından konuşmalar; ya kısmet bu işler olmayınca olmuyor, kader işte, yazılanı bozamıyoruz, demek ki hayırlısı değilmişe evrilir. Kvden ele güne rezil olmaktan bahsediyor ama gerçekten rezil olmuş mu ki hayatında? Kim rezil olmuş şimdiye kadar? Sözüm meclisten dışarı, oğlu "olmadık" birini mi gelin diye getirmiş evine de rezil olsun? Anca öyle rezil olurlardı.
2. si olabilir, yalnız; ay ne biçim gelinin var ---> oğlum ne biçim karın var, bugün yine rezil oldum

tansiyonum yine çıktı oğlum, ben bu hallere düşecek biri miydim oğlum

Şimdiye kadar alnım ak yaşadım ben, dayanamıyorum ben oğlum, bizi bunu mu reva gördün

Git söyle yapmasın bir daha.
3. kına yapmayabilirsin, annenin hevesini kırarsan, olabilir. Düğün yapmama gibi bir seçeneğin olacağını ise sanmıyorum. Surat tabi ki asarsın ama olan senin düğününe olur.
4. - Ya hayırlı olsuna gittiğimizde dert yandı bu kadar ama neden evlendi ki bu o zaman?
- Canım valla ben de anlamadım, bunlar kaç senedir birlikte, allem edip kallem edip evlenmişlerdir işte ortada kalmasın diye, yoksa kim alırdı bunu? Bakma sen şimdi iki söylenir, geçer sonra, iyi yere kapılandı nasıl olsa. Oğlan tarafının aldığı evde otur, sonra bir de şikayet et, hayret bir şey, nankör, insanda utanma olur.