9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

O aileyi çıkarın aradan, gerçekten olmayacak böyle.
Zihniyetlerini biliyorum, oğullarını pek kale almazlar evet, ve oğulları da onlara yaranmak için elinden geleni gelmeyeni yapar. Sizin durumunuzda da tüm çabası aileye yaranmak, eğer onların istediği gibi davranırsa takdir görebileceğini düşünüyor.
Çok zor çok.
Uğraşılacak dert değil ve nişanlınız malesef zayıf ve aciz.
Hakaret anlamında yazmıyorum üzülerek yazıyorum.
Böyle olan arkadaşımın kocası var, aynı memleketten nişanlınızla. Dünya iyisidir adam aslında ama gel gör ki yok uğraşılacak dert değiller. ( arkadaşım ne yaptı diye merak ederseniz , adamın totosunu asla kaldırmadı, ailenin ağzının pyını verdi, bulaşamıyorlar)

ailenin ağzının payını nasıl verdi ben şu an onu merak ettim.

Uyku akıyor gözlerimden, yarın bakacağım artık zira parmaklarım dahi uyku istiyor : )
Sağlıcakla kalın, iyi geceler .

O aileden uzak durun, hayatınızın hatası olur az ya da çok samimiyetiniz.
Bulaştırmayın rest çekin. Çok ciddiyim.
Kredi çekin birşeyler yapın ama onların parasıyla evlenmeyin.

onu teklif edicem zaten. olmazsa başka şeyler düşünücem. bilmiyorum ya da hiç düşünmem.

Ilk yazdığınızı okuyayım dedim 2.sayfaya gelmişken bu Yazdığınız dikkatimi çekti.bu insanlar nasıl oluyor da her seyde sizi maddiyatla resmen tehdit ediyorlar.cok aşağılayıcı bir sey degil mi

evet öyle. aynen öyle. şimdi de eşyayı "onun annesi babası gelmiyor ben neden gideyim dedim ondan almadım" diye almadıklarını söylüyorlar. küfrederdim de banlanırım.

ya kaynana konusunu şöyle açayım sana mesela, anamın kaynanası 6 saat mesafede, ve babam iletken de değil anacı da değil. anam 30 seneden sonra aramayı sormayı da kesti. yılda 1 kere 3-4 günlüğüne görüyoruz yine de huzur bozuyorlar arkadaş. önceden telefondan yetiyorlardı, çan çan konuşuyorlar, 30 yıllık mevzular anamın içinden çıkmıyor hala. kötüsü uzakta da olsa işini yapıyor yani yine de. kocayla ilgisi yok, adamın çişe gitmesini fırsat bileni de var yani.

dayı konusuna bi şey diyemem valla o olayı bilmiyor gibi yapmak zorundayım, sevgilimle de dediğim gibi konuşamadığımdan detaylar hakkında bi şey diyemem. "düğün parasıyla bütün borcu kapatın artık yeter bitsin bu mevzu, o para da lazım değil artık nasılsa bize" dedim en son.

dayının borcunu ben ödüyor durumdayım zaten şu an.

Bacım işte eski, köklenmiş yaralar var, annende de, babanın annesinde de. Zamanında anlatmamış mıydın senden süt sakınıldığını görmüş kadın, unutulur mu böyle bir şey? Benimki de aynıydı annem 50 yaşında 30 senelik mevzular hala. Topu topu 2 sene aynı büyük evde yaşamışlar hala sorsan bugün yaşanmış gibi anlatır. Babaannemin dediği de ne işte annem kibrit sormuş evde "eve verilir, evden istemez." demiş bir gün ve bunun gibi yüzlercesi. Ki yani akrabalar, birbirlerinin huyunu suyunu biliyorlar; aynı köyde yetişmişler, aynı sudan içmişler.

Annem zamanında ne yaşadıysa unutmadı, yıllarca bana anlattı, ben umursadım mı, işime geleni umursadım tabi ki, o zamanında yaşamış ben hiç yaşamayayım dedim, baştan nasıl başlarsa öyle devam ediyormuş dedim, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ben uzak yaşayacağım dedim vs. Annemi bildiğimden diyorum, ya bizim durum müsait değil kvye ev yakın yerde olacak deseydim tutup saçımdan sürüklerdi. Ama "Ne var ya? oturun bizim akrabalara yakın yerde." de dedi, "anne sen zamanında neden kaçtın dipdibelik iyi bir şey mi? Hem benim kocam iç güveysi mi?" dedim, "pff, ne yaparsan yap ya, ben senin iyiliğin için dedim." der. Hala yeri geldiğinde usanmadan aynı muhabbeti ederiz, her seferinde geri püskürtürüm ama eşimin haberi var mı bundan? Açıkçası bir kere bile söyleme gereğini duymadım.

ailenin ağzının payını nasıl verdi ben şu an onu merak ettim.
İlk önce ayırdılar zaten, adamı da başkasıyla nişanladılar.
Adam yapamadı, yüzüğü attı ve arkadaşımla evlenmek istedi, istemeye istemeye kabul ettiler ama müdahele etmek içlerinde var ya offf. Arkadaşım asla yüz vermedi, soğuk da dediler beğenmediler, ama arkadaşım onları kendine denk görüp de adam sıfatına koymadığından kavga etmek zorunda da kaldı çoğu kez. Adama hiçbir zaman senden vazgeçemem demedi, halen de hissettirir ayağını denk al diye. Paraları pulları gani ama arkadaşım sizin olsun paranız gram değeri yok gözümde dedi, kocasına da aileye de. Asıl onları beğenmediğini, cahil olduklarını daha neleri neleri kocasına söylemiştir.

Adamlar pes etti, bulaşmıyorlar daha doğrusu bulaşamıyorlar : )

evet öyle. aynen öyle. şimdi de eşyayı "onun annesi babası gelmiyor ben neden gideyim dedim ondan almadım" diye almadıklarını söylüyorlar. küfrederdim de banlanırım.
Bu da oldu mesela hala da yoklamaya çalışırlar paralarıyla bir hakimiyet kurmaya çalışırlar...
Arkadaşımın kocası karısını onların istediği kıvama sokamayacağını, böyle gözlerine giremeyeceğini biliyor.
Daha fazla para kazanmak için kendini hırpalıyor, bir nebze takdir görmek için...

Bacım işte eski, köklenmiş yaralar var, annende de, babanın annesinde de. Zamanında anlatmamış mıydın senden süt sakınıldığını görmüş kadın, unutulur mu böyle bir şey? Benimki de aynıydı annem 50 yaşında 30 senelik mevzular hala. Topu topu 2 sene aynı büyük evde yaşamışlar hala sorsan bugün yaşanmış gibi anlatır. Babaannemin dediği de ne işte annem kibrit sormuş evde "eve verilir, evden istemez." demiş bir gün ve bunun gibi yüzlercesi. Ki yani akrabalar, birbirlerinin huyunu suyunu biliyorlar; aynı köyde yetişmişler, aynı sudan içmişler.

Annem zamanında ne yaşadıysa unutmadı, yıllarca bana anlattı, ben umursadım mı, işime geleni umursadım tabi ki, o zamanında yaşamış ben hiç yaşamayayım dedim, baştan nasıl başlarsa öyle devam ediyormuş dedim, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ben uzak yaşayacağım dedim vs. Annemi bildiğimden diyorum, ya bizim durum müsait değil kvye ev yakın yerde olacak deseydim tutup saçımdan sürüklerdi. Ama "Ne var ya? oturun bizim akrabalara yakın yerde." de dedi, "anne sen zamanında neden kaçtın dipdibelik iyi bir şey mi? Hem benim kocam iç güveysi mi?" dedim, "pff, ne yaparsan yap ya, ben senin iyiliğin için dedim." der. Hala yeri geldiğinde usanmadan aynı muhabbeti ederiz, her seferinde geri püskürtürüm ama eşimin haberi var mı bundan? Açıkçası bir kere bile söyleme gereğini duymadım.

süt saklama muhabbetini annem bilmezdi, 4 sene önce ben söyledim. 23 yıllık mevzu. onu babam da bilmezdi, 2 sene önce çok sarhoş olduğum bi gece mesaj atmıştım.

ha annem beraber oturmuş mu, oturmamış, hep 6 saat mesafedelermiş ve babam mümkün mertebe annesiyle karısı arasındaki mesafeyi korumuş. ama annem bebeğini kaybettiği sene babaannem onların evinde "diğer gelinin çocuğu var senin yok, kalk sofrayı kur" demiş mesela. bu unutulmaz. bu içten çıkmaz. koca sene 3 gün görüyorsun, tek lafıyla sıvıyor kadın her şeyi.

yani annem uzak olmanın çözüm olmadığını da biliyor.

İlk önce ayırdılar zaten, adamı da başkasıyla nişanladılar.
Adam yapamadı, yüzüğü attı ve arkadaşımla evlenmek istedi, istemeye istemeye kabul ettiler ama müdahele etmek içlerinde var ya offf. Arkadaşım asla yüz vermedi, soğuk da dediler beğenmediler, ama arkadaşım onları kendine denk görüp de adam sıfatına koymadığından kavga etmek zorunda da kaldı çoğu kez. Adama hiçbir zaman senden vazgeçemem demedi, halen de hissettirir ayağını denk al diye. Paraları pulları gani ama arkadaşım sizin olsun paranız gram değeri yok gözümde dedi, kocasına da aileye de. Asıl onları beğenmediğini, cahil olduklarını daha neleri neleri kocasına söylemiştir.

Adamlar pes etti, bulaşmıyorlar daha doğrusu bulaşamıyorlar : )

ben sevgilime o kadarını söyleyemem. anne babadır nihayetinde. denmez yani kimseye ailesi için öyle diyemem.

ama aileyi tehdit etmek de kötü fikir değil şu an.

Biz yazacağımız sehri bile oturup konuştuk erkek arkdasım bana önerilerle geldi,bizim için hangisi daha iyi olur nasıl daha mutlu oluruz diye düşündük.bir de koloni şeklinde yasayan bir ailenin alt katına yerleşmek nasıl kabul edilebilir ?

Bu da oldu mesela hala da yoklamaya çalışırlar paralarıyla bir hakimiyet kurmaya çalışırlar...
Arkadaşımın kocası karısını onların istediği kıvama sokamayacağını, böyle gözlerine giremeyeceğini biliyor.
Daha fazla para kazanmak için kendini hırpalıyor, bir nebze takdir görmek için...

hala yaranmaya çalışıyor? oha. babasının onun parasına ihtiyacı yok, belli ki karısının da gözü yok. adamın derdi ne?

Biz yazacağımız sehri bile oturup konuştuk erkek arkdasım bana önerilerle geldi,bizim için hangisi daha iyi olur nasıl daha mutlu oluruz diye düşündük.bir de koloni şeklinde yasayan bir ailenin alt katına yerleşmek nasıl kabul edilebilir ?

kabul edilebilemez. sorsalardı kabul etmezdik, buyurdular.

kafayı güzelce sıyırdım galiba.

bizim kpss olmadı ya, olaydı iyiydi.

hala yaranmaya çalışıyor? oha. babasının onun parasına ihtiyacı yok, belli ki karısının da gözü yok. adamın derdi ne?
Çünkü o takdir görememe, sözüne değer verilmeme çok derinlerde yara açıyor.
Siz de nişanlınızda göreceksiniz. Ya da görmeye başladınız bile.

Çünkü o takdir görememe, sözüne değer verilmeme çok derinlerde yara açıyor.
Siz de nişanlınızda göreceksiniz. Ya da görmeye başladınız bile.

o olayı da ayrıca anlamıyorum ben.

anan baban sana değer vermemiş, sevgilin veriyor. ananı babanı umursama git sevgiline sarıl işte. dediğiniz durumun farkındayım ve açıkçası ben o durumda olsam böyle yapardım o hala neden yaranmaya çabalıyor onu anlayamıyorum.

Ayrıca kendine kazandığını da nerden çıkardınız, kazanıp babaya veriyor. Babası şehrin tamamını alsa doymaz. Almak esastır onlarda.

o olayı da ayrıca anlamıyorum ben.

anan baban sana değer vermemiş, sevgilin veriyor. ananı babanı umursama git sevgiline sarıl işte. dediğiniz durumun farkındayım ve açıkçası ben o durumda olsam böyle yapardım o hala neden yaranmaya çabalıyor onu anlayamıyorum.
Çünkü ömrü boyunca hep beklemiş, sözüne değer verilmesini, takdir görmeyi.
Şimdi sizinle bunu başaracağını sanıyor.
O eve oturmak da aileye sesini çıkarmamamak da aynı sebepten.

Back
X