- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #1.841
Malesef Pofuduk, en kibar haliyle, yeni düşmanın hayırlı olsun. Welcome to jungle.
napabilir allah aşkına?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Malesef Pofuduk, en kibar haliyle, yeni düşmanın hayırlı olsun. Welcome to jungle.
Bana yazdıklarınızdan ilişkinizin merkezinde değilmişsiniz gibi geliyor. İlişkinin merkezinde aile var sanki.
Yani mesela siz bilirsiniz deseniz ne olur hala? Sevgilinizin de, sizin de, ailenin de aileyle olan tavrınızı bu kadar önemsemesini ilginç buluyorum.
Sürekli evlerine gitmenizden de siz o aileye kabul ediliyormuşsunuz gibi bir izlenim ediniyorum. Gerek var mı bu kadar samimiyete gerçekten?
nedeni saptadığımızı sanıyordum?
ben çok samimi olmayı sevmiyorum, serinim, onlar da hemen evin kızı gibi davranmamı beklediler, ben geri durdukça üstelediler, onlar üsteledikçe ben geri durdum, ben geri durdukça onlar yanlış anladı. özetle çok zorladılar geri tepti. önyargı ve tepki oluştu bende. şu an biraz daha rahatsam tamamen kendi halime bıraktıklarından. bildiğin doğru düzgün konuşmuyormuşum bile çünkü, öyle diyorlar.
"çözüldü" de demedim ki, "daha konuşulması gerekiyor, aileyle durum iyi gidiyor, şu an sorun sevgilimle ikimizin arasında" dedim.
napabilir allah aşkına?
olay samimiyet değil ki. hani sürekli gitmemdeki amaç bu değil. daha önce de belirttim, bu kadının yemeğini ben babaanneminkinden çok yedim. bu benim görmezden gelebileceğim bi şey değil. ben şu an gelini olduğum için gitmiyorum, sofrasına oturduğum için gidiyorum. gitmeliyim çünkü. ben böyle gördüm. çok gelen giden oluyor, yetişemiyorlar. benim orda yaptığım iş kayınvalideme yaranmak için değil. allah rızası için. dedenin ruhuna.
ilişkinin merkezinde aile yok ama şu an için durumdan dolayı öyle. biraz zaman geçince düzelir.
"siz bilirsiniz" desem hiçbir şey olmaz benim açımdan, ama onların açısından "acıktığında söylemeye çekiniyor" olur. aç kaldığımı düşününce kafayı yiyorlar nedense. bazı insanların bu tip takıntıları var.
Kadınların yanındaki kadınlara kafalarına eğip ellerinin tersiyle ağızlarını kapatıp fısır fısır konuşma hareketi vardır ya, heh en basitinden bunu bekleyebilirsin o komşudan, tabi kayınvalidenin bunca yıllık komşusuna,"çirkef misin sen, bir daha gelinimle öyle konuşma." dediğini varsayarsak. Bence o olmaz, yüksek olasılıkla "idare et" diyecek, o da bir süre onun hatrı için idare eder ama şakaları biter mi, hiç sanmıyorum, bir süre sonra ilk defa görmüş olduğu kişi statün de bitecek, o evin kızı olacaksın.
Yoksa senin hayatına ne yapabilecek, sadece duyarsın, görürsün, huzurun bozulabilir eğer takarsan.
nedeni saptadığımızı sanıyordum?
ben çok samimi olmayı sevmiyorum, serinim, onlar da hemen evin kızı gibi davranmamı beklediler, ben geri durdukça üstelediler, onlar üsteledikçe ben geri durdum, ben geri durdukça onlar yanlış anladı. özetle çok zorladılar geri tepti. önyargı ve tepki oluştu bende. şu an biraz daha rahatsam tamamen kendi halime bıraktıklarından. bildiğin doğru düzgün konuşmuyormuşum bile çünkü, öyle diyorlar.
"çözüldü" de demedim ki, "daha konuşulması gerekiyor, aileyle durum iyi gidiyor, şu an sorun sevgilimle ikimizin arasında" dedim.
"ilk defa gördüğüm" değil de "allahın selamından başka hiçbir muhabbetim olmayan" statüsünde belirttiğim için sıkıntı yok, sevgilim o konuda gerçekten sonuna kadar arkamda olduğu için de sıkıntı yok. kayınvalidemin tavrı da belli olur yakında ama o önemli değil. ya ben cevabını verince çok sinir olmam zaten, "benimle muhatap olma" der geçerim. bu kadar benim için. ama alenen "yalan söylüyorsun" dedim zaten kadına herkesin içinde, arkamdan bi şey yapmaya cesaret edemez.
Sırf bu yüzden arkandan yapar işte, ben yalancıyımdeyip başını alıp uzaklara gitmeyecek. Sorun orada.
ama bugünkü konuşma herkesin içinde oldu? herkes durumun farkında şu an?
hani gerçekten anlamadım, ne yapabilir?
neden olarak gösterdiginiz ve sizin sorun ettiginiz sey bu ise...
bence de çözülüyor.
hatta ikiniz arasında detaylı bir konusmaya da pek luzum yok bu dogrultuda.
bir onceki yanıtınızı uzatmak istemedigim icin yazmamıstım,
önce seviliginizle aranızdaki problemleri /fikir ayrılıklarını çözüp sonra aileyle ilgili durumu iyilestirmeye calısmanız daha dogru bir sıralama olmaz mıydı?
bu arada yazmadan gecemeyecegim yine : (
komşuyla ilgili tartısmada tek muhatabın kv.niz olması gerektigini düsünüyorum,
aranızda resmi bir sekilde belirlenmis bir ilişki olmasını gectim, henüz birlikteliginiz icin bile belirsizlik hakimken komşuyla hararetli bir tartısmanın öznesi olmak pek saglıklı gelmiyor...
kv.nizin "ben konusum, pofuduga söyle" demesinden cıkarımım da özetle"uzatmayın" demek oluyor, hak verdigim nadir noktalardan biri oldu.
Bir önceki mesajınıza yorum yazmış olayım, hayır nedeni çözemedik, çözdük mü?
Erkek arkadaşınızın neden sizi savunmadığını ve sizin 8? kilo vermenize, uykusuz geceler geçirmenize, ve ondan vazgeçmenize yol açtığının cevabını bulamadık. Yani siz bulamadınız o cevabı.
Bana kalırsa cevap pasif olması. Sevgilinize göre ise onu savunmadığını nereden biliyorsunuz? ki ben üstteki 2 cümle sebebiyle bile biliyorum. Size göre neden/cevap ne?
o da benden iyi durumda değildi, en azından şimdi psikolojisi biraz daha düzgün görünüyor, en azından daha sağlıklı konuşabiliyoruz. şu an çok konuşmak için zaman bulamamış olsak da, bence aramızdaki iletişim o geçen 8 aydakinden çok daha iyi.
Sizin buradaki cevabınız şuna benziyor.
Kadın etek giydi diye adam kadını bıçaklıyor. Adamın kadını bıçaklamasının sebebi = kadının etek giymesi.
Hayır sebebi bu değil ama. Sebebi adamın berbat biri olması.
Sizde de neden(ki aileyle olan sorunlarınızdan bahsediyorsunuz) sizin A yapmanız onların B istemesi değil. Evliliğinizin olabilmesi için onların istemesi gerektiğini düşünmeleri.
Sevgiliniz ile ilgili kısımdaki neden'i ise diğer mesajımda belirttim.
Sizi taşlamıyoruz genelde, sevgilinizi taşlıyoruz aslında.
Dehşet gelişmeler var ise, olumlu yöndedir herhalde. Olumlu yönde ise neden tepki bekliyorsunuz?
Herkesin içinde olması bu bakımdan daha kötü işte, kadına herkesin içinde alenen yalancı demek (doğru olmasından bağımsız) herkesin aklına pigme yine had, yer yordam bildiriyor mesajını yollar, yoksa kadın eve gidip ben ne yaptım, çok pişmanım artık daha iyi bir insan olup elalemin gelinine bir daha karışmayacağım diye düşünmez ki? Dış kapının mandalı bir kadın çok mu önemli değil ama böyle meydan muharabelerinin kötü tarafı var işte. Ben olsam ikili kapışmayı yeğlerdim. Ahahhah hiç de karışamazsın abla yeterli olurdu mesela. Ki ortada o kadar çözümlenmesi gereken daha önemli şey varken bir de..