9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

bhrchn3 ün hakkından safkelebek gelmiş çokta iyi olmuş, ilk iyi geceler dediğinde çıkıp gitseydi yüzüne vurulmazdı, o kadar hırslı yazmasının nedeni anlaşıldı

Öff ne sacmaaa!!

Ugrasma allasen ya !!

Son durum ne oldu konunun hepsini okuyamadim.??

pazartesi dedesini kaybetti, akşam taziye için gidiyoruz.
annesi babası hala memlekette, haftasonu dönerler, onlar dönünce tekrar gideriz.

şu an için askıda bekliyor her şey.

bhrchn3 ün hakkından safkelebek gelmiş çokta iyi olmuş, ilk iyi geceler dediğinde çıkıp gitseydi yüzüne vurulmazdı, o kadar hırslı yazmasının nedeni anlaşıldı

ben de normalde eski konuları açar okurum, bu sefer benim de aklıma gelmemişti. derdi başkaymış demek ki.

kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.

eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.

9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil.

ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?

cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.

anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.

sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?

çok soru geldiği için ekleme yapıyorum: annesi beni istemiyor çünkü dışardan kız alıp vermiyorlar. babası annesinin halasının oğlu, teyzesi teyzesinin oğluyla evli, anneannesiyle dedesi amca çocukları...
böyle uzayıp gidiyor. şimdiye kadar akraba olmayan kız almamışlar, akraba olmayana kız vermemişler.
hanları hamamları var çünkü. bölünmeyecek.

konuyu 5 şubat'ta açmışım, 17 mart'ta düzenliyorum.
annesi beni istiyormuş ama benim tavırlarım yüzünden benim onları istemediğimi düşünmüşler. yapı olarak biraz serinim.

"istemiyorum" deme sebebini kısaca yazayım. onlara uğramamız gerekiyordu, saat 5 gibi onlarda olacaktık, yemeği 8e doğru yiyorlar normalde. biz de eve gitmeden yedik çünkü acıktım ve o gün yemeğe kalmayacaktım. yiyip gittiğimi öğrenince bunu "benim gelinim benim evime tok geliyor, benim yemeğimi yemek istemiyor" diye algılamışlar. onlarda gelen misafire yemek yedirmek önemli. bana "gelinim diye bağrıma bastığım insan evimde yemeğimi yemek bile istemiyorsa ne anlamı var, ben gelinimi doyurmaktan aciz miyim" dedi. kendince haklı şimdi ne diyeyim.

Böyle içi yanan insanların konusuna nispet yapar gibi bunları yazmayın allah aşkına. Allah sizin muhabbetinizi artırsın. Ama sizde kalsın. Herşey her yerde söylenmez!

ben mükemmel ilişkim mi var maşallah aman nazar değmesin mi dedim? benim de başka sorunlarım var sevgilim çok değişik katlanılması zor bir insan ama aileden yana sorunumuz yok.

konu sahibi sormuş kırmızıyla işaretlediğim yerde, bütün erkekler böyle mi diye,ben de ona cevap verdim.

şu forumda yazılan her yoruma saldıran insanlar yüzünden forumdan soğudum yemin ederim ya. korkumuzdan bişey de söyleyemiyoruz artık.

moral bozmak gibi olmasın da sevgiliyken benimki de öyleydi.

yok canım ne moral bozması. bizimki de başka bi versiyon işte. aileden yana sorunum yok ama sevgilim sorunlu. benim kaderim bu sanırım ailesi bana bayılan eski sevgililerim bana cinnetler geçirtirdi, ailesi benden nefret eden eski sevgililerim bana tapardı :KK53:

her ilişkinin kusuru var bununla karşılıklı olarak baş edebilmek önemli.

ayrıca hem sevgilinizle hem ailesiyle anlaşıyosanız evlenin kızlar.

yok canım ne moral bozması. bizimki de başka bi versiyon işte. aileden yana sorunum yok ama sevgilim sorunlu. benim kaderim bu sanırım ailesi bana bayılan eski sevgililerim bana cinnetler geçirtirdi, ailesi benden nefret eden eski sevgililerim bana tapardı :KK53:

her ilişkinin kusuru var bununla karşılıklı olarak baş edebilmek önemli.

ayrıca hem sevgilinizle hem ailesiyle anlaşıyosanız evlenin kızlar.

bakın, "sevgili" olarak algılıyorsunuz olayı.

biz 9 sene çıktık, ailelerle çok fazla muhatap olmadık.

sevgilim askere gitti, 12 ay bekledim, bu dönemde izne geldiğinde zaman dar diye ben de onların evine gittim, benimle buluşursa ailesine daha az zaman kalır, hep beraber olalım, ailesi de gönül koymasın istedim.
bu görüşmelerde hiçbir sorun yoktu, çünkü bana sadece oğullarının sevgilisi gözüyle bakıyorlardı.
bana yöneltilen sorular genel sorulardı, annenizin herhangi bir arkadaşının sorabileceği türde şeylerdi. biz o dönemde sıkıntı yaşamadık pek.

ne zaman ki askerlik bitti söz tarihi konuşulmaya başlandı, beni tanımak için türlü sorular soran kadın "ben yaparım, ben en iyisini yaparım, ben en güzelini alırım" demeye, bana hiçbir şey sormamaya başladı.

yani demek istediğim, sevgilisiniz siz daha. bu tip sıkıntılar yaşamanız için sebebiniz yok ki.

taziyeye gittik geldik. annem yemek yaptı. yengesi "ne zahmet ettiniz, niye bu kadar yoruldunuz" dedi durdu. zaten dayılar ve yengeler genel olarak etliye sütlüye karışmayan, uyumlu, naif insanlar. sıkıntılarımızı da bi yengelerle yengenin birinin kızları biliyor.

bu arada bu yengeler de beni kollar bi anlamda, onlar da "gelin" statüsünde ya, o yüzden ellerinden geldiğince yol yordam göstermeye çalışıyorlar.

yengesi söyledi işte bi şeyler, "en geç pazartesi gel, salıya kalma" dedi, ki biz pazar gideceğiz muhtemelen, "hiç öyle çekinme, senin utanacağın bi durum yok, yaptığın bi yanlış yok, öyle davran" dedi, "sen cuma burdaydın ya, onların yüzlerini ağarttın" dedi, öyle şeyler yani.

son durum böyle.

sevgilim bana küsmüş, cuma durumu gördüğüm halde cumartesi pazar annesini arayıp sormamışım. "sözlümken sen bile benim telefonlarımı açamıyordun, annen zaten 5 dakika oturmuyor, niye bi de ben arayıp rahatsızlık vereyim" dedim. ben rahatsızlık vermemek için aramıyorum ama onlar umursamadım olarak algılıyor sanırım. sevgilim hala benden kaçtığı için konuşamıyoruz şimdilik.

bugün kayınvalidemle kayınpederimi aradım, dayısının kızını da aradım. konuştuk biraz. kayınpederden de ayak üstü fırça yedim, "sesin donuk geliyor, öyle olmasın" diye. kendince özür dilemeye çalışıyor, "kırgınlık olmasın"a getiriyor sanırım.

durumu bilenler, bundan sonra düzeleceğini düşünüyor.

cumartesi dönüyorlar, orda olmalı mıyım bilmiyorum. pazar annemlerle gideceğim, annem perşembe de gideriz diyor ama ben salı da yalnız gitmeyi düşünüyorum.

zormuş yani bu aile işleri. cuma o konuşmayı yapmamış olsak, "ben yalnız gitmeyeyim, bi de benimle ilgilenmesi gerektiğini düşünüp o sıkıntının içinde benimle uğraşmasın" derdim. ama şimdi beni orda görmek istediğini biliyorum. bi de gerçekten bi insan kendi acısının kendi kalabalığının içinde tanınıyor. gidip görmem gerektiğini düşünüyorum. bana nasıl davranılıyor onu gözlemlemem gerekiyor gibi geliyor.

Hala annemi aramadın diye sana küsüyo. pess
ben evli olduğum halde aramıyorum yüz yüze ne görüşüyosak o, bide ben hiç bilmem eşimin amca kızı dayı kızı yengeler falan

küser ya ona bi şey diyemiyorum hassas bi dönem sonuçta.

dayısının kızını isteyerek aradım mesela, aramız iyi bizim. dün yengesine de isteyerek gittim, benim sözümde hiç oturmayanlardan biriydi, sağolsun. bazı şeyleri unutmam. herkes yapmıyor çünkü.

Lütfen dokuz yıl diye bi şeyleri görmezden gelmeyin. Birazcık bak birazcık diyorum sorun çıkarsanız sözlünüz uğraşır mı düzeltmek için bir deneyin görün. Küçücük kardeşi laf söylerken bile bişey dememiş bu adam. Hem k.peder bildiğin azarlamış sizi siz hala şundandır diye iyi niyet arıyorsunuz. Vallahi benim kızım olsanız ve bu yaşadıklarınızı bilsem onların kapısından sokmam sizi o kadar yani. Benim annem de Karadenizli ahh bilirim onların inatlarını. Merak ediyorum bir deyin düğün kesinlikle sonbaharda olacak hayalim bu dört yıldır- ve hakkınız da- bakın bakalım yavrum ben senin için diyorum soğuk olur lafları nelere dönüyo

Lütfen dokuz yıl diye bi şeyleri görmezden gelmeyin. Birazcık bak birazcık diyorum sorun çıkarsanız sözlünüz uğraşır mı düzeltmek için bir deneyin görün. Küçücük kardeşi laf söylerken bile bişey dememiş bu adam. Hem k.peder bildiğin azarlamış sizi siz hala şundandır diye iyi niyet arıyorsunuz. Vallahi benim kızım olsanız ve bu yaşadıklarınızı bilsem onların kapısından sokmam sizi o kadar yani. Benim annem de Karadenizli ahh bilirim onların inatlarını. Merak ediyorum bir deyin düğün kesinlikle sonbaharda olacak hayalim bu dört yıldır- ve hakkınız da- bakın bakalım yavrum ben senin için diyorum soğuk olur lafları nelere dönüyo

hanımefendi sizi anlıyorum ama bu insanlar böyleler. evet bana böyle davranmaları yanlış. ama herkese böyle davranıyorlar. kötülük olsun diye değil, gelinim diye değil. kendilerince iyi davrandıklarını düşünüyorlar.

"soğuk olur"u benim için demiyor. il dışından gelecekler falan var bize de onlara da. onlar için diyor. ağırlayacak olan kendisi olduğu için diyor.

anladim.

Neyse pofuduk, umarim hayirlisiyla duzenini oturtursun sen de.
Allah kolaylik ve huzur versin.

amin. allah hayırlısını versin.

Yalnız bende de beyefendinin küsme olayını duyunca kayış koptu.
Pofuduk anlayış abidesi mi olacaksın , fazla inan fazla...

ben bekliyordum böyle bi şey. benden kaçmaya bi bahane bulacaktı, huyunu bildiğimden üstüne gidemiyorum. normal zamanda küsse tepesine çöker çemkirirdim. şu durumda yapamıyorum.

taziyeye gittik geldik. annem yemek yaptı. yengesi "ne zahmet ettiniz, niye bu kadar yoruldunuz" dedi durdu. zaten dayılar ve yengeler genel olarak etliye sütlüye karışmayan, uyumlu, naif insanlar. sıkıntılarımızı da bi yengelerle yengenin birinin kızları biliyor.

bu arada bu yengeler de beni kollar bi anlamda, onlar da "gelin" statüsünde ya, o yüzden ellerinden geldiğince yol yordam göstermeye çalışıyorlar.

yengesi söyledi işte bi şeyler, "en geç pazartesi gel, salıya kalma" dedi, ki biz pazar gideceğiz muhtemelen, "hiç öyle çekinme, senin utanacağın bi durum yok, yaptığın bi yanlış yok, öyle davran" dedi, "sen cuma burdaydın ya, onların yüzlerini ağarttın" dedi, öyle şeyler yani.

son durum böyle.

sevgilim bana küsmüş, cuma durumu gördüğüm halde cumartesi pazar annesini arayıp sormamışım. "sözlümken sen bile benim telefonlarımı açamıyordun, annen zaten 5 dakika oturmuyor, niye bi de ben arayıp rahatsızlık vereyim" dedim. ben rahatsızlık vermemek için aramıyorum ama onlar umursamadım olarak algılıyor sanırım. sevgilim hala benden kaçtığı için konuşamıyoruz şimdilik.

bugün kayınvalidemle kayınpederimi aradım, dayısının kızını da aradım. konuştuk biraz. kayınpederden de ayak üstü fırça yedim, "sesin donuk geliyor, öyle olmasın" diye. kendince özür dilemeye çalışıyor, "kırgınlık olmasın"a getiriyor sanırım.

durumu bilenler, bundan sonra düzeleceğini düşünüyor.

cumartesi dönüyorlar, orda olmalı mıyım bilmiyorum. pazar annemlerle gideceğim, annem perşembe de gideriz diyor ama ben salı da yalnız gitmeyi düşünüyorum.

zormuş yani bu aile işleri. cuma o konuşmayı yapmamış olsak, "ben yalnız gitmeyeyim, bi de benimle ilgilenmesi gerektiğini düşünüp o sıkıntının içinde benimle uğraşmasın" derdim. ama şimdi beni orda görmek istediğini biliyorum. bi de gerçekten bi insan kendi acısının kendi kalabalığının içinde tanınıyor. gidip görmem gerektiğini düşünüyorum. bana nasıl davranılıyor onu gözlemlemem gerekiyor gibi geliyor.
Ben tüm iyi niyetimi yitirdim malesef pofuduk.
Utanacak birşey yapmadın'ın altında yatanı da mı anlamadın??
Nişanlın da aramamışsın diye küsmüş. O sana sahip çıkamamasını telafi etmeden bir de küsüyor. Sen bu yazdıklarıma da tatlı tatlı cevap verirsin ama açılsa gözlerin daha yararına olacak.

hanımefendi sizi anlıyorum ama bu insanlar böyleler. evet bana böyle davranmaları yanlış. ama herkese böyle davranıyorlar. kötülük olsun diye değil, gelinim diye değil. kendilerince iyi davrandıklarını düşünüyorlar.

"soğuk olur"u benim için demiyor. il dışından gelecekler falan var bize de onlara da. onlar için diyor. ağırlayacak olan kendisi olduğu için diyor.
Ama düğün sizin hayal sizin şimdi vazmıgeçeceksiniz bundan. Ki düğün dediğin bir kere olur. Hem herkese böyle ler diye bişi de yokki. Herkes onları tanıyor ama siz ve aileniz tanımıyorsunuz. Sizin kırılabileceğinizi düşünmeleri lazım. Bilmiyorum ya kırmak için demiyorum da ben bu aileyi gıcık oldum:KK57: böyle oldum yani. Ben de bir çerkesle evlendim. Adetlerimiz tamamen farklı her şeyiyle ama küçük bir sorun dahi yaşamadık. Garip geliyo böyle şeyler ve buna katlanan insanlar. Ben de mi sorun var acaba diye düşündürtüyo bana o kadar yani

Back
X