- 15 Mayıs 2014
- 2.904
- 3.560
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #1.401
Şimdi bu mesajdan itibaren siz diye hitap edeceğim, zira ' ben siz diye yazarken karşımdaki senli benli yazıyor' konumunda olmam.sizi anladım ben de, ben diyorum ki, şu ara acıları var, bu konuyu biraz erteleyeyim, bu arada da üstüme düşeni yapayım.
biraz zaman geçtikten sonra, gözlemlerim de olumluysa, ben gidip zaten "siz bana böyle böyle davrandınız, ben bu davranışlardan rahatsızım, bazı şeylerden hoşlanmıyorum, böyle devam edecekse ben istemiyorum" diyeceğim ve ne söylediklerini de dinleyeceğim.
neden bana "ayh her şey yoluna girdi, ne tatlı kocişim ne şeker kaynanam var, ben o kaynatayı pek severim yerim onu ben, hadi gidelim alışveriş yapalım" demişim gibi davranılıyor? daha sonra tekrar konuşacağımı belirtmedim mi? bana nasıl davrandıklarına bakacağım demiyor muyum?
"evet kadın böyle yapmış ama herkese öyle davranıyor, gelinim diye bana farklı davranmış değil" dedim diye resmen linç ediliyorum.
bakın ben bu davranışı kabulleniyor veya onaylıyor değilim. "ay bana kızı gibi davranıyor, ne dert ne tasa" demiş de değilim. sadece "kötü niyetli değil" diyorum. "evet bana uymuyor, ama niyeti de önemli" diyorum.
gerçekten bilemediğim için soruyorum, neresi sıkıntılı?
Size nasıl davranacaklarına bakacaksınız da, herşeyin bir olur tarafını bulup o çizgide gidiyorsunuz. Yani insanlar törpülenebilirler ama verilen tavizler hiçbir zaman size artı olarak dönmez. Bakın kendini haklı gören insanlar var karşınızda. Bu da bir ömür boyu değişmeyecek. Hep eksik gördükleri taraflarınızı kafalarına alacaklar, onca iyi niyet veya yapılan şey zerre yer etmeyecek. Çünkü baştan sizi beğenmediler, oğullarına ailelerine uygun bulmadılar. İyisini de onlar bilir doğrusunu da onlar yapar. Emin olun sizin hakkınızda söyledikleri şey: oğlum bu kız çok soğuk, yapamayız biz sen de yapamazsın. O yüzden nişanlınız gel kendini anlat demiş. Ben onu böyle seviyorum anne/baba, öyle tanıdım öyle beğendim. Siz abartıyorsunuz anlattığınız gibi de soğuk değil ayrıca, size ısınsın anlarsınız zaten, demeyi doğru görmediğinden.
Kendi aralarında biz bu kızın yüzüğünü taktırmadık, izin vermedik, nasıl bir tablo çizdik kızın gözünde, koskoca insanlar yüzük küçültülürken bizden izin alacak değiller tabiki, yanlış yaptık. Demediler demeyecekler, biz onların iyiliğini düşündük, diyecekler. ( alt metin haksız olduğumuz bir durum yok)
Elbisenize müsade etmemiş kayınvalideniz, kızın içinde kaldı belki çok istemiş heves etmişti, ay kırılmıştır tabiki, demeyecekler. Pofuduk siyahın nişanda giyilmemesi gereken bir renk olduğunu bilmiyordu, duruma el attım, elalemin ağzına laf mı verseydik, iyilikleri için herşey diyecekler.
Eve yemek yeyip gitmeniz yüzünden, benim evime tok gelen gelmesin, benim öyle gelinim yok, istemiyorum gibi laflar edilmiş. Burda çok ayıp ettik, içimiz üzüldü ne kadar da kırdık kızı, ağzımızın ayarı kaçmış galiba demeyecekler ( düşünmeyecekler) yemek yeyip gelen gelin mi olur, bu kadar mesafeli soğuk olunmaz, yok hayatta olmazdı , tabiki öyle gelin gelmesin ve istemem yok öyle gelinim diyecekler.
Baştan beğenilmediniz pofuduk, şimdi ağzınızla kuş tutacaksınız, kendinizden beklenmeyecek tavizler vereceksiniz ama hayır yine de o beğenilmeyen gelin kalacaksınız.
Siz sıkıntı görmüyorsunuz asıl önemli olan bu, sorun yok.