9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Sizin Yaşadığınız bütün durumlar için böyle sizi kovmaları degil sadece.egosu tavan olan insanlarla savaşıyor gibisiniz.daha önce de demiştim sizinki kültürel Farklılıklar degil insanlıklarınız farklı bence.

olabilir doğrudur.

bana "hastamız vardı niye gelmedin" diyorlar, ben "annem babam 1 aydır burda yoktu niye bi kere arayıp da "kızım öldün mü kaldın mı bi ihtiyacın var mı" demediniz" diyorum cevap veremiyorlar.

ama diğer durumlara bakıyorum, annem hastayken arayıp "oğlum gelsin de ıhlamur bal falan göndereyim" diyorlar, herkesin her sıkıntısına koşuyorlar falan.

aşırı tutarsız şeyler var veya ben oturtamıyorum.

ha bi de sözlüm bugün babamı aramış, dün akşam için tekrar teşekkür etmiş. annemi de istemiş ama annem evde yokmuş, "ben rahatsız etmeyeyim o zaman, siz iletin" demiş.

bi de ben "sen" demeye geçtim, o hala "siz" diyor. "teyze-amca" aşamasındayız daha.

ayrıca belirtme ihtiyacı duyuyorum şu an, insanlar hayırlı olsun için geliyor bana, konu geçerken kayınvalidemden bahsediyorum, herkesin ifade "sen anne demiyo musuuun? :KK57:"

ne alaka yani niye böyle aptal sorular soruyorlar? ne gereği var? belli ki demiyorum. sana ne.
sormayın kimseye böyle sorular arkadaşlar çok sinir bozucu oluyor.

annem babam da üsteliyor o daha sinir bozucu oluyor.

O degilde kv kp suan horul horul uyuyor. :KK48:

Yukarda yazdigin gibi kayinpederin olsun baskasi olsun insanlarin günahini aliyorsun belkide gercekten.
Bizde anca yazdiklarinda yola cikiyoruz.
Aile ile aranizda iletisim sorunu vardi zaten ilk basta bence.
Sen o aileye gittigin anahtari bile verdiler konusunda cok belli oldu.
O aileye önyargili davranmissin. Bu konuyu actin acali kv hakkinda hep konustun...oysaki senin muhatabin sevgilindi.
Sonra kv öyle olmadigini anladin. Ilimli konusmaya basladin.
Yani kisaca cok kafa patlatiyorsun be pofuduk. Olaylari akisina birak..birak da gör sonuclar ne olacak.
Her olay sonrasi analiz yapiyorsun kendini bos yere yipratiyorsun. Yanlis yorumluyorsun cogu seyi böyle yaparak.
Cunku o aileye yeterince tanimiyorsun..düsünce yapilarini bilmiyorsun.
Kimin ne oldugu zaten ortaya cikar belli eder kendini zamanla..bukadar sikma.
Sen sevgiline bak. Böyle durumlari firsat olarak gör. Onun ne yaptigini gözlemle. Ücüncü kisiler yüzünden üzüyormu seni? vs diye sorular sor kendine daha cok...
Cünkü sevgili vardir ailesi ile yasadigi sikintilari sevdigine sizdirmaz..orta yolu bulur durumu idare eder.
Sevgili vardir ailesi ile yasadigi sikintilari sevdigine sizdirir bulandirir batirir cekilir kenara izler.
Ve senin böyle yipranman sirf sevdigin yüzünden bence. Yeterince olgun degil gercekten pasif...
Ya onun pasifligi ile yola cikacak yöntemler gelistirirsin yada ondan vazgecersin.
Olaylari arap sacina döndürmenin lüzumu yok.

ha bi de sözlüm bugün babamı aramış, dün akşam için tekrar teşekkür etmiş. annemi de istemiş ama annem evde yokmuş, "ben rahatsız etmeyeyim o zaman, siz iletin" demiş.

bi de ben "sen" demeye geçtim, o hala "siz" diyor. "teyze-amca" aşamasındayız daha.

ayrıca belirtme ihtiyacı duyuyorum şu an, insanlar hayırlı olsun için geliyor bana, konu geçerken kayınvalidemden bahsediyorum, herkesin ifade "sen anne demiyo musuuun? :KK57:"

ne alaka yani niye böyle aptal sorular soruyorlar? ne gereği var? belli ki demiyorum. sana ne.
sormayın kimseye böyle sorular arkadaşlar çok sinir bozucu oluyor.

annem babam da üsteliyor o daha sinir bozucu oluyor.
Yakında bundan da dert yanarlar Söyleyeyim.bizi hala benimsemedi annesi babası gibi Görmüyor biz onu ( kızımız) gibi görürken ! Kızımız gibiyi parantez içine aldım ben öyle Oldugunu düşünmüyorum yaşadıklarınız neticesinde.

O degilde kv kp suan horul horul uyuyor. :KK48:

Yukarda yazdigin gibi kayinpederin olsun baskasi olsun insanlarin günahini aliyorsun belkide gercekten.
Bizde anca yazdiklarinda yola cikiyoruz.
Aile ile aranizda iletisim sorunu vardi zaten ilk basta bence.
Sen o aileye gittigin anahtari bile verdiler konusunda cok belli oldu.
O aileye önyargili davranmissin. Bu konuyu actin acali kv hakkinda hep konustun...oysaki senin muhatabin sevgilindi.
Sonra kv öyle olmadigini anladin. Ilimli konusmaya basladin.
Yani kisaca cok kafa patlatiyorsun be pofuduk. Olaylari akisina birak..birak da gör sonuclar ne olacak.
Her olay sonrasi analiz yapiyorsun kendini bos yere yipratiyorsun. Yanlis yorumluyorsun cogu seyi böyle yaparak.
Cunku o aileye yeterince tanimiyorsun..düsünce yapilarini bilmiyorsun.
Kimin ne oldugu zaten ortaya cikar belli eder kendini zamanla..bukadar sikma.
Sen sevgiline bak. Böyle durumlari firsat olarak gör. Onun ne yaptigini gözlemle. Ücüncü kisiler yüzünden üzüyormu seni? vs diye sorular sor kendine daha cok...
Cünkü sevgili vardir ailesi ile yasadigi sikintilari sevdigine sizdirmaz..orta yolu bulur durumu idare eder.
Sevgili vardir ailesi ile yasadigi sikintilari sevdigine sizdirir bulandirir batirir cekilir kenara izler.
Ve senin böyle yipranman sirf sevdigin yüzünden bence. Yeterince olgun degil gercekten pasif...
Ya onun pasifligi ile yola cikacak yöntemler gelistirirsin yada ondan vazgecersin.
Olaylari arap sacina döndürmenin lüzumu yok.

kayınvalidemle kayınpederimin de şu an horul horul uyuduğunu çok sanmıyorum ama sevgilim olacak dana akşam 8den beri uyuyor ona eminim. :KK48:

benim zaten onlara serzenişim "1.5 ay oldu, hiç zaman vermediniz, bu eve gelince kızınız gibi davranmamı beklediniz, keşke biraz zaman verseydiniz" şeklindeydi. birbirimizi tanımadığımızı, onların çok beklentisi olduğunu ve benden hemen gerçekleştirmemi istediklerini zaten belirttim. o konudaki eksiğimizi biliyorum. iletişim sıkıntımızın da farkındayım.

akışına bırakmama hiç izin vermediler işte ondan bahsediyorum. iki gün görüşmüyoruz mesela, tam aklımdan geçiriyorum, "yarın bi kaynanama gideyim lan özledim galiba" diyorum, gitmeme kalmıyor arıyor "pofuduk sen neden hiç aramıyorsun beni, pofuduk sen neden hiç gelmiyorsun bana, arasan gelsen ben çok mutlu olurum sen neden yapmıyorsun" diyor. hayır kendi halime bi bıraksa ben zaten özleyip gidicem ama böyle üsteleyince hevesim kırılıyor.

önyargılı davrandığımı söyledim zaten. kadın o kadar hevesli, o kadar heyecanlıydı ki "şunu yaparız, bunu alırız, en iyisini yapacağım ben size, en güzelini alacağım ben size, hepsini hallederiz, her şeyi yaparız" diye o kadar sıralıyordu ki, açıkçası ben korktum. annem aksine çok sakindir çünkü. "hanımefendi, heyecanınızı anlıyorum ama biraz sakin, zamanla her şey hallolur" modunda daha telaşsız ve ılımlı yaklaşıyor çünkü.

sevgilim de bu olaydan önce ailesiyle ilgili pek bi şey demedi aslında bana. hani "senin için şunu dediler bunu dediler" muhabbetimiz hiç olmadı. "benim için ne diyorlar" dediğimde "bi şey demiyorlar ne desinler senin için" derdi. "ben sevmişim evleniyorum neden yorum yapsınlar" anlamında. ailesi bana sormasını istemedikçe "annem şunu dedi, babam bunu dedi" olmadı hiç.

Yakında bundan da dert yanarlar Söyleyeyim.bizi hala benimsemedi annesi babası gibi Görmüyor biz onu ( kızımız) gibi görürken ! Kızımız gibiyi parantez içine aldım ben öyle Oldugunu düşünmüyorum yaşadıklarınız neticesinde.

yok, bak kadın kızı gibi görüyor beni hakkını yeme. ama kızına davranışları da yanlış zaten bence.

dert yanarlarsa "oğlunuz da demiyor" der çekilirim. ama oğulları demeye başlarsa ne halt ederim onu bilmiyorum. ööööyle kalırım galiba.

yok, bak kadın kızı gibi görüyor beni hakkını yeme. ama kızına davranışları da yanlış zaten bence.

dert yanarlarsa "oğlunuz da demiyor" der çekilirim. ama oğulları demeye başlarsa ne halt ederim onu bilmiyorum. ööööyle kalırım galiba.
Kızı gibi görme durumu kızına davrandığı gibi size davranması degil ki.bence bunun ayrımına varamıyorsunuz.size değer verdiklerini hissetirmeleri samimi olmaları içten davranmaları bu kadar dahil olmamaları yerlerini bilmeleri gerekiyor..ben Yaşadığınız hiçbir seyde sizi siz olduğunuz için kabul ettiklerini düşünmüyorum.

Kızı gibi görme durumu kızına davrandığı gibi size davranması degil ki.bence bunun ayrımına varamıyorsunuz.size değer verdiklerini hissetirmeleri samimi olmaları içten davranmaları bu kadar dahil olmamaları yerlerini bilmeleri gerekiyor..ben Yaşadığınız hiçbir seyde sizi siz olduğunuz için kabul ettiklerini düşünmüyorum.

ben ayrımındayım ama o değil. kinaye yapmıştım.

ben ayrımındayım ama o değil. kinaye yapmıştım.
Her yapılana bir açıklamanız oldugu için kinaye yaptığınızı açıkcası anlamadım..yazılanları okuyorum yazmak istediklerim oluyor elestirilenlerin hepsinde ama ile Başlayan cevaplarınız var.bence biraz kendi sesinizi dinleyip zamana bırakın..sakinliğe ihtiyacınız var.

"yatak odamıza girmezler" dedi önce onu belirteyim, "haberli gelmeyi zamanla öğrenirler" dedi.

sanırım ben küsme olayını çok net anlatamadım. "biz artık sözlüyüz, kötü zamanlarını da benimle paylaşmak zorundasın" dedim en son. "neden kaçıyorsun" kısmından falan sonra dedim yani. her diyalogu cümle cümle mi yazmalıyım buraya bilemedim ki.

ben yine çok üstüne gitmedim ama artık sözlü olduğumuz için daha fazla yanında olmam gerektiğini düşünüp biraz sıkıştırdım. olay bu arkadaşlar. küs falan değiliz yani şu an. toparlıyor işte.

bakın, "yanlış anlaşılma" ikili ilişkidir, ben söylemişim o yanlış anlamış yani. ama eğer evliliğimize müdahale varsa, bu annesiyle veya babasıyla sadece benim aramda olamaz. orda üstüne düşeni yapmak zorunda. nasıl ki ben eşya bakmaya başbaşa gitmek istediğim için başbaşa gitmişsek, öyle konularda üstüne düşeni yapıyor ve yapacak.

haberli gelmeyi zamanla ögrenmezlerse ne olacak?
bahsettigim şeyler özelleşmiş bir konuya ilişkin degil ki...

sizin, aileye en öfkeli oldugunuz zamanlarda aile ile sizin aranızdaki "insanların düsüncelerine yasamlarına saygı duyma"ya ilişkin farktan bahsetmiş, ancak kızacagınız ve sorunları çözmesini bekleyeceginiz asıl kişinin sevgiliniz olması gerektigini yazmıştım.
cok iyi hatırlıyorum "ilişkinizin öznesi ikinizsiniz, diger kişiler problemlerin merkezinde dahi olsalar 3.kisi konumundadır, eger böyle olmaktan cıkarıyorsanız da yine sorun o iki kişidedir, buna izin verdikleri icindir" demiştim, siz de hak vermiştiniz.
ancak simdi bakıyorum, degişen bir durum yok. aksine sorunların çözümünde de aynı hedef şaşırtmaca içinde tüm ilişkileri yeniden kurgulamaya calısıyorsunuz.

evden kovarcasına istemiyoruz demenin neresi yanlış anlaşılma bilmiyorum, keza bunu düzeltmek icin tekrar o eve girip yüzleşmek de ne denli dogru, tartışılır...

her şeyi kelime kelime yazmanıza luzum yok bence,
sözlülük icin düsüncelerimi de belirttim zaten,
siz ikiniz arasında bir degiskenle sınırlı oldugunuzu düsünüyorsunuzdur, bense aileler işin içine girdiginde daha fazla sorumluluk yüklenecegi icin herkesin başta kendi aile ilişkileri ve yeni kuracakları aile için daha özenli olmaları gerektigini düşünüyorum, bu yüzden eş adayınız bunun farkında degilmiş gibi davranıyor diyorum.

esasen tavrınızdaki degisimi ve vazgecmemek icin bize yaptıgınız açıklamalar ile aslında sürekli kendinizi ikna etmeye çalısır gibi yazdıgınızı farkediyorum ve bu yuzden yorum yapmaktan da kaçınıyorum.
fakat görünce yazmamak elde degil... çünkü kendinizle başbaşa kaldıgınızda "dogru mu yapıyorum bilmiyorum ki" cümleleri ile tekrar buraya geliyorsunuz.

sevmenizi, vazgecmek istememenizi/ göze alamamanızı da anlıyorum,
ancak yazdıklarım aileyi veya mustakbel eşinizi kötülemek icin degil, bunu belirteyim.
adımlarınızı farkında olarak atıp -ileride hayal kırıklıgına ugramak yerine- yolun başındayken sınırları cizmeniz ve beklentilerinizi net bir sekilde iletmeniz içindi.
biz böyle mutluyuz, daha da mutlu olacagız diyorsanız; kendi payıma hayırlı olsun demekten başka birsey düşmüyor zaten.

Her yapılana bir açıklamanız oldugu için kinaye yaptığınızı açıkcası anlamadım..yazılanları okuyorum yazmak istediklerim oluyor elestirilenlerin hepsinde ama ile Başlayan cevaplarınız var.bence biraz kendi sesinizi dinleyip zamana bırakın..sakinliğe ihtiyacınız var.

o açıklamaları sürekli savunmada olduğum için yapmıyorum aslında, her şeyi net olarak anlatabileyim istiyorum. zaman zaman atladıklarım oluyor.
o yüzden lütfen o şekilde düşünülmesin. vakit ayırıp yorum yapan insanların arada atladığım şeyleri de bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

ben bu ego olayına çok yabancıyım kardeş ya. benim bildiğim gelinle arayı iyi tutarsın, ele güne "ay benim gelinimle hiçbir sorunum yok" imajı verirsin, gelinin gelip gittiğini herkes bilir. ego böyle olmalı sanırım ama ben anlamıyorum tabi daha.

Açıklayabilir miyim bilmiyorum, şöyle anlatayım. Benim önceki saçlı örnekteki mandalıma bugün sorsan, ya o gün siz neyin kavgasını yaptınız? diye alacağın cevap; "ya ben ne demişim ki? Ben damadın iyiliği için istedim, ben neden kötü olmalarını isteyim ki? Saçını kestirsin güzel güzel gelsin düğüne, kötü bir şey mi dedim ya?? - Peki neden o gün uzattın o kadar? - Ne uzatması ya, inan o gün ben çok kırıldım aslında yani küçüklüğünden beri elimde büyüyen kız gelmiş bana kafa tutuyor, ne demişim, iyilikle demişim ki saçını kestirsin, gördüğüm muamaleye bak :KK43:

Benim "bildiğim" de bu kardeş.

Son düzenleme:
haberli gelmeyi zamanla ögrenmezlerse ne olacak?
bahsettigim şeyler özelleşmiş bir konuya ilişkin degil ki...

sizin, aileye en öfkeli oldugunuz zamanlarda aile ile sizin aranızdaki "insanların düsüncelerine yasamlarına saygı duyma"ya ilişkin farktan bahsetmiş, ancak kızacagınız ve sorunları çözmesini bekleyeceginiz asıl kişinin sevgiliniz olması gerektigini yazmıştım.
cok iyi hatırlıyorum "ilişkinizin öznesi ikinizsiniz, diger kişiler problemlerin merkezinde dahi olsalar 3.kisi konumundadır, eger böyle olmaktan cıkarıyorsanız da yine sorun o iki kişidedir, buna izin verdikleri icindir" demiştim, siz de hak vermiştiniz.
ancak simdi bakıyorum, degişen bir durum yok. aksine sorunların çözümünde de aynı hedef şaşırtmaca içinde tüm ilişkileri yeniden kurgulamaya calısıyorsunuz.

evden kovarcasına istemiyoruz demenin neresi yanlış anlaşılma bilmiyorum, keza bunu düzeltmek icin tekrar o eve girip yüzleşmek de ne denli dogru, tartışılır...

her şeyi kelime kelime yazmanıza luzum yok bence,
sözlülük icin düsüncelerimi de belirttim zaten,
siz ikiniz arasında bir degiskenle sınırlı oldugunuzu düsünüyorsunuzdur, bense aileler işin içine girdiginde daha fazla sorumluluk yüklenecegi icin herkesin başta kendi aile ilişkileri ve yeni kuracakları aile için daha özenli olmaları gerektigini düşünüyorum, bu yüzden eş adayınız bunun farkında degilmiş gibi davranıyor diyorum.

esasen tavrınızdaki degisimi ve vazgecmemek icin bize yaptıgınız açıklamalar ile aslında sürekli kendinizi ikna etmeye çalısır gibi yazdıgınızı farkediyorum ve bu yuzden yorum yapmaktan da kaçınıyorum.
fakat görünce yazmamak elde degil... çünkü kendinizle başbaşa kaldıgınızda "dogru mu yapıyorum bilmiyorum ki" cümleleri ile tekrar buraya geliyorsunuz.

sevmenizi, vazgecmek istememenizi/ göze alamamanızı da anlıyorum,
ancak yazdıklarım aileyi veya mustakbel eşinizi kötülemek icin degil, bunu belirteyim.
adımlarınızı farkında olarak atıp -ileride hayal kırıklıgına ugramak yerine- yolun başındayken sınırları cizmeniz ve beklentilerinizi net bir sekilde iletmeniz içindi.
biz böyle mutluyuz, daha da mutlu olacagız diyorsanız; kendi payıma hayırlı olsun demekten başka birsey düşmüyor zaten.

size sevgilimin cümlelerini yazayım madem ben.
"biz birbirimizi seviyoruz, 9 senedir beraberiz, evleniyoruz. aileler yüzünden neden bitsin ki? senin ailen öyle, benimki böyle. ben seni de anlıyorum, evet senin yerinde olsam ben de çok zorlanırdım. ama bazı şeyleri de zamana bırak. "habersiz gelirler" diyorsun mesela, gelsinler bunu öyle düşünelim. ama sen şimdiden "habersiz gelirlerse" diye önlem almaya kalkıyorsun, sınır çizmeye kalkıyorsun, aileme yerini öğretmeye kalkıyorsun. sen böyle yaparsan tabi tepki alırsın. bi bırak ya. bi de her şeyi duyma. bazı şeylere "he evet öyle" de geç. tabi ki öyle her şeye karışmayacaklar, sen özelimiz olmayacak sanıp çok panikliyorsun. büyük teyzem çocuk konusunda sana laf da söyler, annemi o büyütmüş, bizi o büyüttü, benim çocuğumu da o büyütmek ister. ama tutup da seni zorla hamile bırakacak değil. "evet haklısınız" de, yaşlı insanların gönlü olsun, biz yine ne istiyorsak onu yapalım."

bunlar da benim cümlelerim.
"iyi de, evlendikten sonra düzen kurmaya kalksak köprüyü geçene kadar ayıya dayı muhabbeti gibi olmaz mı? bunu en baştan yapsak daha iyi değil mi? insanlara "evet haklısın" demek karışmalarına izin vermek değil mi? "evet haklısın" dediğin halde bildiğini okuyorsan bu daha çok incitmez mi? riyakarlık sayılmaz mı?"

sonra ikimiz de birbirimize hak verip cama vuran yağmur çok ilginçmiş gibi davranmıştık. öyle uzaklara bakmalı sahneler falan.

Açıklayabilir miyim bilmiyorum, şöyle anlatayım. Benim önceki saçlı örnekteki mandalıma bugün sorsan, ya o gün siz neyin kavgasını yaptınız? diye alacağın cevap; "ya ben ne demişim ki? Ben damadın iyiliği için istedim, ben neden kötü olmalarını isteyim ki? Saçını kestirsin güzel güzel gelsin düğüne, kötü bir şey mi dedim ya?? - Peki neden o gün uzattın o kadar? - Ne uzatması ya, inan o gün ben çok kırıldım aslında yani küçüklüğünden beri elimde büyüyen kız gelmiş bana kafa tutuyor, ne demişim, iyilikle demişim ki saçını kestirsin, gördüğüm muamaleye bak :KK43:

Benim "bildiğim" de bu kardeş.

peki "gelin memnun damat memnun damadın saçı sana neden o kadar dert oldu?" desen ne diyecek?

peki "gelin memnun damat memnun damadın saçı sana neden o kadar dert oldu?" desen ne diyecek?

"Yahu bana neden dert olsun ki, ben dedim öylesine beni ciddiye mi aldı şimdi? Dediğimi bile unuttum ben, akrabayız sonuçta, elbet aklımıza geleni soracağız. Hem insanlar konuşa konuşa anlaşır, yoksa ben valla kötü niyetimden değil, şuradan çıkmak nasip olmasın diyorum, bak yemin verdim, kötü bir insan değilim. Hem böyle ayrıntılara kafayı takarsan mutlu olamazsın, çok düşünmicen bu hayatta. Ama sen öyle değilsin ki yok neden o gün öyle dedin yok neden böyle dedin, önemli olan mutlulukları. Hadi kapatalım konuyu."

"Yahu bana neden dert olsun ki, ben dedim öylesine beni ciddiye mi aldı şimdi? Dediğimi bile unuttum ben, akrabayız sonuçta, elbet aklımıza geleni soracağız. Hem insanlar konuşa konuşa anlaşır, yoksa ben valla kötü niyetimden değil, şuradan çıkmak nasip olmasın diyorum, bak yemin verdim, kötü bir insan değilim. Hem böyle ayrıntılara kafayı takarsan mutlu olamazsın, çok düşünmicen bu hayatta. Ama sen öyle değilsin ki yok neden o gün öyle dedin yok neden böyle dedin, önemli olan mutlulukları. Hadi kapatalım konuyu."

okurken kulağımda kaynanamın sesi belirdi yemin ediyorum. "ay sen ayrıntılara çok takılıyorsun" da yazsaydın tamamdı.

Back
X