- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #1.621
ben size "senin hayatında en önemli ben varım, ailen benim kadar önemli değil" diyemem diyorum, siz bana "ailesine rest çekebilmeliydi" diyorsunuz. aileye rest çektikten sonra cenazesine bile gidilmez bana göre. hiç kimse başka biri için annesinin babasının cenazesinden mahrum kalmamalı.
ben size "adamın tek umursadığı benim" diyorum, siz "kendini acındırıyor" diyorsunuz.
ben size "sorunun nerden kaynaklandığını, ne olduğunu algılayamadı" diyorum, siz "ölü taklidi yapmış" diyorsunuz.
ben size "adam benden vazgeçmedi, ben en son arada kalmasına dayanamadım bitirdim" diyorum, siz "ailesi sözünden çıkmayacağını biliyordu" diyorsunuz.
ben size "adam şok olmuş, tepkileri normal değildi" diyorum, siz "şok olan insan terbiye sınırlarını falan aşar" diyorsunuz.
ailesinin istemiyoruz demesine de, sevgilimin tutumuna da ailesinin onu içine düşürdüğü durum kadar üzülmedim, emin olabilirsiniz.
bu adamın benim arkamda olduğunu, benden vazgeçmeyeceğine sizi ve beni ikna etmesi için ne gerekiyor gerçekten?
ve ayrıca belirtmeliyim ki, o konuda gerçekten şüphelerim var, aramızda geçenleri ailesine anlatmıyor. ailesiyle arasında geçen her şeyi de bana anlattığını sanmıyorum. bağırma-çağırma kısımlarını bilemeyeceğim. ailesine ne dedi ne kadar posta koydu bilmiyorum. çünkü benden istediği tek şey "annemi bi ara" idi, ben "aramayacağım" dedim. ben aramayınca onlar aramadı, onlar aramayınca ben hiç aramadım. tek bildiğim aramadıkları. evde neler konuşuldu bilmiyoruz. "hiçbiriyle konuşmadım" diyor, ama bilmiyoruz.
Bu adamın beni ikna etmesine hiç gerek yok, onu önce bir belirteyim.
Yalnız rest çekmekle cenazeye gitmemenin ne alakası var? Bu konuda ne yazsam araya bir cenaze karışıyor.
Adamın ailesi sizi istemediğini söylüyor, adam size bunu söylüyor, daha sonra annemi bir ara diyor. Bu adam da sizin arkanızda ve sizden vazgeçmeyecek ve tek umursadığı sizsiniz öyle mi?
Bu adamın inanılmaz birbirine bağlı, inanılmaz oğullarına düşkün, inanılmaz size değer veren ailesi oğullarına tek umurlarında olan kişiyi istemediklerini söylemeye cesaret etti öyle mi?
Adam nasıl arada kalıyor? Siz hiç net olarak haklı/ haksız ayrımı yapabildiğiniz bir durumda arada kaldınız mı? Kalmamanızı tavsiye ederim. Çoğu insan için bir nevi karakter ölçer testi görevi görüyor çünkü.
Bu kadar tepki almanızın ve sorgulanmanızın sebebi de bu. Siz eş adayım alkolik, eş adayım sinirli, eş adayım iş bulamıyor, eş adayım şöyle anafikirli bir konu açsaydınız, aksi fikirler olsa da, düzeltmeye çalışmanız yolunda mesajlar alırdınız.
Ama denklemde bu tür bir pasiflik varsa insanlar düzeleceğine inanmıyor. Çünkü sevgi yetersizliğine işaret ettiğine inanıyorlar.
Çünkü hayatta mantıksız hareketler sevilen kişiler uğruna yapılır. Onlara karşı değil.