- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #2.021
ne kadar sevdiğini göreceğiz. o evi istemediğimi kabul etti evet ama şimdilik surat asıyor. ki o da şu konuda haklı, tapu onun. muhtemelen kiraya falan çıkacağız, adam kendi evini bırakıp kiraya çıkıyor çünkü ben orda oturmak istemiyorum.
ona göre onun ailesi evlendikten sonra hiç karışmayacak, karışsa bile o uyaracak, onlar da anlayacak, geri duracak. hadi haklı olsun, yine de aynı bina olmaz ki.
demek istediğinizi anlıyorum ama şu anki atmosferde sanırım bizim yaşadıklarımızdan daha büyük sıkıntılar var. cumartesi buluştuk yemeğe gittik sonra onlara gittik, akşam annemler de geldi de konu bu değil, bi ara evde misafir kalmayınca sevgilim beni yukarı gönderdi. "görümcen hasta, git bi bak belki ölmüştür" dedi. 5 dakikaya kalmadı peşimden o da geldi, onu da kovalamışlar. günlerdir başbaşa özel şeyler konuşuluyor, dayının kızının söylediğine göre gece 2lere kadar tartışıyorlar, ama 8 yaşındaki çocuğa detay soramadım. zaten dayının yüzü sirke satıyor. kayınpederim bizim yanımızda dayıyla pek konuşmuyor. dayının karısıyla biraz konuştum da o da "kıyametler kopuyor" dedi. bana neden söylenmiyor bilmiyorum. hani şu anki olay bizimkini geçti sanırım onlara göre. artık ne olduysa, bi hışım "o evde biz oturacağız" oldu. orası çok karışık ben de anlayamadım.
orda oturmak isteme sebeplerinden biri de, annesi çalıştığı için ona büyük teyzeyle eşi bakmış, ve artık yaşlanıyorlar. göz kulak olmak istiyormuş. onların çocukları yok, evlat diye benimkini bağırlarına basmışlar resmen. o da sıranın kendisinde olduğunu düşünüyor. ben de bunun mesafeyle alakası olmadığını söyledim. bi tek buna başka şey bulamadım.
Sevgiliniz pek pratik zekalı değil mi acaba?
''Hayatım, aynı apartmanda yaşamak istememin sebebi, sadece annemle babamla değil, teyzem ve eniştemle de sık görüşmek, her ihtiyaçları olduğunda, istediklerinde çağırabilecekleri yerde olmak, kapı komşusu olup içiçe olmak istiyorum.'' mu dedi?
Tamam da kötü olan kısım burası zaten. Anne baba yetmedi bir de büyük teyze ve kocası için mi hafta sonlarını harcamayı planlıyor? Bence öyle yapıyor.
Aile bağlı, hatta yapışık o kısmı anladım da bunu tutup da başkasına, bak sen de yapışacaksın, birlikte yapışacağız diye dayatmak nedir?
Herkes üstünde emeği olan aile büyükleriyle aynı evde otursa malikane tutulması gerekir. Çocuğa elbette bakılır, emek de harcanır. Sevgiliniz sorumluluk maskesi altında aileye sizi yapıştırmak istiyor. ''Alışıyor yavaş yavaş.'' diye sevinme kısmının altında da bu yatıyordu bence.