9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Pofuduk siz 9 senedir tanıdığınız adamla evlenme durumundan çok aileyle evlenme konumundasınız.

Ve sanmayın ki o adamı da tanımışsınız, içindeki ortaya çıkmış olabilir. Sizin ondan vazgeçmeyeceğinizi de biliyor. Daha ne olsun. Bir taraf hep daha fazla sever, siz bunu dibine kadar yaşamayın. En çok güvendiği vurabilir insanı sırtından, en çok canını acıtabilen olabilir.
İzin vermeyin, bu denli umursamayın.

Lütfen, istediğiniz gibi yaşamayacaksanız bazı şeyleri gözden çıkarabileceğinizi de belli edin. Hayatınızın iplerini birilerine bırakıp durmayın. Karar alma yetinizi kullanın zira kullanamayacaksınız hiçbir zaman.

aileme bitirmek istediğimi söyledim, şu an empati yapmaktan geberiyorlar.

çocuk hastaymış belki uyuyor olabilirmiş de ben çok üsteliyormuşum da karar vermek için çok acele ediyormuşum da zaten evde sıkıntıları varmış bi rahat bırakayımmış da falan filan.

gerçekten bilmiyorum şu an. onlara göre onların istekleri çok normal, kendi gördüklerini uyguluyorlar beni çok acayip buluyorlar. kötü niyet var diyemiyorum ama kendimi evleniyormuş değil de evlatlık gidiyormuş gibi hissediyorum. ama babamın evinin şartları daha iyi yani niye gideyim?

çocuk hastaymış belki uyuyor olabilirmiş de ben çok üsteliyormuşum da karar vermek için çok acele ediyormuşum da zaten evde sıkıntıları varmış bi rahat bırakayımmış da falan filan.

gerçekten bilmiyorum şu an. onlara göre onların istekleri çok normal, kendi gördüklerini uyguluyorlar beni çok acayip buluyorlar. kötü niyet var diyemiyorum ama kendimi evleniyormuş değil de evlatlık gidiyormuş gibi hissediyorum. ama babamın evinin şartları daha iyi yani niye gideyim?

Ya bu çocuk sürekli hasta mı? Aileniz hakkında yazdıklarıma sinirlenmiştiniz ama herkes önce kendi kızını düşünür, elalemin hasta oğlunu değil.

Siz kötü olacaksınız ayrılınca diye öyle yapıyorlar.

Eyvah.

Yine cımbızla çekti demeyin de, kızım gidiyor sen kalacaksın ne demek?

Kızı niye gitsin, sen kalacaksın ne demek? Yanımızda duracaksın demek işte.

Kız da gelin olunca kayınvalidesinin yanına gidecek herhalde.

aynen öyle demek. bari siz yanımızda olun demek. oraya çok takılmadım onların taraf erkek çocuğu yakın ister biz o kadar seksist değiliz. ama yakın istediklerini zaten biliyorum hani orda sıkıntı yok laf arasına sıkıştırılmış değil de benimle gerçekten iyi anlaşmak istediğini belirtmesi önemliydi.

ama bu ne kadar konuşulur yani, 1 günlük iş bide bu aile için 150 bin çok mu bence değil
Ay dramatize etmeyi seviyorlar çünkü. Evet bu benim için de büyük para mesela ama, ya önceden lanse ettikleri durum şişirmeydi (istediği evi alalım, 2000 kişilik düğün yapalım, evi kırıp baştan yaptıralım) ya da şimdi gerçekten ÇOK dramatize ediyorlar.

Evet borç büyük para da, ödenecekse ödenecek işte. Her gün konsey kurunca azalacak değil ya.

Yeminle kadını şişirdiler, bizi de onunla beraber şişirdiler.

ama bu ne kadar konuşulur yani, 1 günlük iş bide bu aile için 150 bin çok mu bence değil

miktar çok veya değil mesele o değil. kardeşin senden habersiz o kadar borç yapsa ve bunu ev için yaptığını söylese kendini suçlarsın ya neden destek olmadım neden fark etmedim diye, mesele o. bi de borç tek yere değil, hepsini öğrenmeye kapatmaya çalışıyorlar falan.

Anneniz babanız da bir silkelensin Allah aşkına...
Ya da sizin vazgeçemeyeceğinizi bildiklerinden sizi duruma alıştırmaya çalışıyorlar bilemiyorum.
Ama değmez sevgili Pofuduk, değmeyecek... 9 sene değil 19 sene de geçer... Mutsuzluğunuz bas bas bağırırken anneniz babanız kulaklarını kapatacakmıymış sorun onlara. Bırakın onları siz kendi kulaklarınızı tıkayabilecek misiniz?

öyle değil de, telefonu şarja taktı bıraktı gitti sonra da unuttu muhtemelen. bi insan telefonunu nasıl unutur ben bunu anlamıyorum. annem de unutuyor tamam da annem misin sen 55 yaşında mısın nedir yani?

Mesaj atmamanın, aramamanın bu anlama geldiğini düşünmüyorum normalde ama,

Sizin durumunuzda unuttuğu telefon değil,sizsiniz. Umursamıyor.

miktar çok veya değil mesele o değil. kardeşin senden habersiz o kadar borç yapsa ve bunu ev için yaptığını söylese kendini suçlarsın ya neden destek olmadım neden fark etmedim diye, mesele o. bi de borç tek yere değil, hepsini öğrenmeye kapatmaya çalışıyorlar falan.
Günlerce istişare yapılmaz ki ya hu.
Yok yok arkanıza bakmadan kaçardınız da işte...

Bunların hepsi mantıklı ve insan tabii ki üzülür. Üzülmeleri güzel de hatta; vicdanlı insanlar demek ki.

Ama her gün konsey kuracak bir şey var mı ortada? Her akşam, tüm aile oturup bunu konuşacak kadar ki siz sevgilinizle konuşamıyorsunuz bile?

Dayı da bir acayip, nereye ne kadar borcu varsa adam gibi neden söylemiyorsa...

Günlerce istişare yapılmaz ki ya hu.
Yok yok arkanıza bakmadan kaçardınız da işte...

Diyelim yapıyorlar, konu sahibinin sözlüsü ne yapıyor orada?

Oğullarını adam yerine koyan bir aile değil ki normalde. Açık oturum yapıp görüş mü alıyorlar adamdan.

Ayrıca herkes çalışıyor. Tanıdığım her mühendis zor şartlarda çalışıyor, deneme süresi oluyor vs. Ama hiç bu kadar yorgunluğuna müsamaha gösterilenini görmedim.

dayı nereye borç yaptığını bilmiyo mu Mit baksın bari bu işe, sırf bu alengirli işler yüzünden bile kıl düşer insanın aklına

Diyelim yapıyorlar, konu sahibinin sözlüsü ne yapıyor orada?

Oğullarını adam yerine koyan bir aile değil ki normalde. Açık oturum yapıp görüş mü alıyorlar adamdan.

Ayrıca herkes çalışıyor. Tanıdığım her mühendis zor şartlarda çalışıyor, deneme süresi oluyor vs. Ama hiç bu kadar yorgunluğuna müsamaha gösterilenini görmedim.
Ağzınıza sağlık :)

Ben de mühendisim; ne anam acıyor ne babam :) Üstüne bir de borçlarını üstüme yıkıyorlar.:KK14:

Sevgilim de hiç "Aman aşkım sen yorulma" demiyor:KK53:

Birsürü evi var, gelin nasıl başka evde oturur? denilecek bir aile için 150.000 lira çerez parası olmalı.

2000 kişiye yemekli düğün yapabilecek aileye ise peşinat falan olur.

çerez parası olmuyor işte. eşya var, evin tadilatı var, kına var, düğün var, görümcemin okulu bilmem nesi var, ve zaten bi de yeni cenaze kaldırdılar. adamın şu an o kadar nakiti varsa bile, ki vardır, o paranın yeri var.

Bu para nereye gittinin düşünülecek bir tarafı yok. İcranın da, borcun da hesabı bellidir. Değilse de kendileri ödeyecekse kalem kalem çıkartırlar.

Biz nasıl fark etmedik? Fark etmezsiniz tabi, şu anda da siz ölseniz fark etmezler mesela. Evde klan halinde saatlik toplantı yapıyorlar çünkü, dünyadan haberleri yok.

Kim ne kadar ödeyebilir sorusundan sözlünüze ne?

kalem kalem çıkarıyorlar işte. valla gidecek olan para bizim düğün paramız olduğu için sanırım ilgilendiriyor.

Ya bu çocuk sürekli hasta mı? Aileniz hakkında yazdıklarıma sinirlenmiştiniz ama herkes önce kendi kızını düşünür, elalemin hasta oğlunu değil.

Siz kötü olacaksınız ayrılınca diye öyle yapıyorlar.

benim aile o model işte. elin çocuğunu da düşünüyorlar. hep böyleler.

Bunların hepsi mantıklı ve insan tabii ki üzülür. Üzülmeleri güzel de hatta; vicdanlı insanlar demek ki.

Ama her gün konsey kuracak bir şey var mı ortada? Her akşam, tüm aile oturup bunu konuşacak kadar ki siz sevgilinizle konuşamıyorsunuz bile?

Dayı da bir acayip, nereye ne kadar borcu varsa adam gibi neden söylemiyorsa...

Aile dramatize ediyor her şeyi.

Vicdanlı olsa ne içtim, ne yedim neredeyse asgari maaş alan adamın evinde diye düşünmezler mi?

Ancak sonrasında yaygara koparıp, uzun uzun istişare ediyorlar. Dayı da mahcup düşer böyle. Ver toptan bir para gitsin işte. Adamı soruşturmaya ne gerek var.

Vicdanlı olsa ne içtim, ne yedim neredeyse asgari maaş alan adamın evinde diye düşünmezler mi?

Ancak sonrasında yaygara koparıp, uzun uzun istişare ediyorlar. Dayı da mahcup düşer böyle. Ver toptan bir para gitsin işte. Adamı soruşturmaya ne gerek var.
Baştan düşünmeleri kesinlikle gerekliydi. Herhalde hakikaten Pofuduk'un ifadesiyle "yokluk görmediklerinden" konsepte yabancılar.

Ay dramatize etmeyi seviyorlar çünkü. Evet bu benim için de büyük para mesela ama, ya önceden lanse ettikleri durum şişirmeydi (istediği evi alalım, 2000 kişilik düğün yapalım, evi kırıp baştan yaptıralım) ya da şimdi gerçekten ÇOK dramatize ediyorlar.

Evet borç büyük para da, ödenecekse ödenecek işte. Her gün konsey kurunca azalacak değil ya.

Yeminle kadını şişirdiler, bizi de onunla beraber şişirdiler.

valla benim anladığım, dayı sıkıştıkça borçlanmış kimseye söylememiş ve hala söylemiyor. bunlar şu an öncelikle bütün borcu belirlemeye uğraşıyor. daha da çıkabilir yani.

çerez parası olmuyor işte. eşya var, evin tadilatı var, kına var, düğün var, görümcemin okulu bilmem nesi var, ve zaten bi de yeni cenaze kaldırdılar. adamın şu an o kadar nakiti varsa bile, ki vardır, o paranın yeri var.

kalem kalem çıkarıyorlar işte. valla gidecek olan para bizim düğün paramız olduğu için sanırım ilgilendiriyor.

benim aile o model işte. elin çocuğunu da düşünüyorlar. hep böyleler.

Elin çocuğunu da düşünmeleri sorun değil.

Şu anda önce onu düşünüyorlar.

Neden sizin istediğiniz olmayacakmış da o ailesine yakın olacakmış? Niye sizinle ilgilenilmeyecekmiş de o yorgun olacakmış? Bu adamı bu kadar değerli yapan, gözden çıkarılamaz yapan ne yani?

Elbette sizin ayrılınca kötü olacağınızı düşünmeleri. Bir de kızımız 9 yıl harcadı buna demeleri.

İşte bu da kilit noktası...
Aileyi bu hareketlerinden bile tanır, bakış açısını anlayabilir insan.

Kaçılası insan modelleri...

Baştan düşünmeleri kesinlikle gerekliydi. Herhalde hakikaten Pofuduk'un ifadesiyle "yokluk görmediklerinden" konsepte yabancılar.

Yokluk görmeyen insan dayının maaşının 1000 lira olduğunu biliyorsa, kendi yardımıyla 3e katlar onu.

Milyon liraya ev alabilecek aile 150.000 lira için çok tantana yapmaz diye düşünüyorum. Genel tavırları bu bence.

Benim merak ettiğim dayı bundan sonra ne yapacak?

Hem adama o kadar borç yaptırmışlar, hem de kirada mı oturacak bundan sonra?

Ben sözlünüzün yerinde olsam dayım çıkmasın evden durumu toparlayana kadar, biz kiraya çıkarız derim. Bir taşla iki kuş. Ama niyeti olana tabi.

Back
X