9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Dayı nereye gidiyor? Dayı kalsa, siz gitseniz?

Bir de dededen kalan miras varsa ortada, neden maddi sorun var?

Ya da gerçekten var mı?

Bana hep kandırılıyormuşsunuz gibi geliyor.

dayının nereye gittiği daha net değil ama ihtimallerin hiçbirinde kira ödemiyor. dayı orda kalamaz, orda kalsa ev büyük, tasarrufa geçemez.

dededen kalan miras var ama anladığım kadarıyla borcun acelesi var.

ya bi de babamlar söyledi bana ben çok anlamam, kayınpederin durumu gerçekten iyi değil. babamlar dün gelmeden ben ordaydım, bunlar bi ara teyzesinin evine gittiler, dayı da ordaymış. sanırım yine bu iş konuşuluyormuş. sevgilim ağlamış geldi. "bi erkek bu duruma düşmemeli, biz bunu dayıma nasıl yaptık" dedi. babası bildiğin mor. tansiyon 16ydı. size anlatmak gibi olmasın da, benimkiler de anlıyor biraz, adamın iyi olmadığını söylediler.

hadi hepsine katlanayım diyelim, seviştikten sonra duş alırken kayınvalidem duysun istemem. bence en sıkıntılısı bu.

Sadece kaynana değil. Evlerine gelen herkes.

Bu arada evlerine gelen her misafir, mesela akraba, atıyorum ayda yılda bir gelenler, sizin de gelmenizi bekler, onu belirteyim. Kesin bu, tartışılmaz.

''Hanım, haydi bir çocukları da görelim.''

''Çocuklar da gelsin, bir yüzlerini görelim.''

dayının nereye gittiği daha net değil ama ihtimallerin hiçbirinde kira ödemiyor. dayı orda kalamaz, orda kalsa ev büyük, tasarrufa geçemez.

ya bi de babamlar söyledi bana ben çok anlamam, kayınpederin durumu gerçekten iyi değil. babamlar dün gelmeden ben ordaydım, bunlar bi ara teyzesinin evine gittiler, dayı da ordaymış. sanırım yine bu iş konuşuluyormuş. sevgilim ağlamış geldi. "bi erkek bu duruma düşmemeli, biz bunu dayıma nasıl yaptık" dedi. babası bildiğin mor. tansiyon 16ydı. size anlatmak gibi olmasın da, benimkiler de anlıyor biraz, adamın iyi olmadığını söylediler.

Bir şey soracağım, size tuhaf geldi mi sevgilinizin yaptığı şey?

Dövünmenin ne anlamı var? Bu kadar üzülüyorlarsa, satsınlar bir ev, dayı da sürekli bu konuyu konuşmaktan kurtulsun, yazık adama.

Versinler eline 200.000 lira evi satıp, evin kirasını verceklerine dedenin bir evini onlar alırlar.

Yani bu nasıl bir çözümsüzlüğe hapsolmadır, anlayamadım ki.

Gerçekten ciddi bir borçları olsa, satmakla etmekle ödenmeyecek, tüm aile harakiri yapacak demek ki.

Ya ama dayatmalarına müsade eden nişanlınız. Bunu neden görmüyorsunuz?
Aile değil problemi yaratan, nişanlınız ve nişanlınızın tutumları.

görüyorum. ama "benim istediğim olmazsa başınızın çaresine bakın" demeye getiren bi aile modelimiz var. aileni sittir et gel mi diyeyim? diyebilir miyim? vebalinden korkmamalı mıyım? "olm nerde oturmak istiyorsunuz" falan diye sorsalar da hiç sıkıntı yaşanmasa mesela?

askerdeyken biriktirdiği gitmişti. arsa mı aldılar bi şey yaptılar. şimdi de kendi verecek sanırım.

27 yaşında adamın biriktirdiği paraya mı el koydular? Siz istediğiniz kadar inkar edin, en tuhaf insan sevgiliniz.

Şu an vermesi ayrı durum ama, bu nasıl bir kontrol manyaklığıdır ki zorla adam adına yatırım yapıp, adamdan para alıp veriyorlar. Sevgiliniz nasıl izin veriyor buna?

Akılları geç mi geliyormuş başlarına?
150 bin borç kolay kolay olmaz, bir tanesi dememiş mi bu adam 1000 tl ile nasıl bu kadar insanı ağırlıyor ya da geçiniyor diye.
Kendilerini dünyanın merkezine koymasalar burunlarının ucundakileri görebilme yetisine sahip olabilirler ama.
Yine abartılı, aşırı tepkiler duygu durumları...
Adam iyi değil eee o zaman siz hiç ağzınızı da açmayın geçin onların hayatını yaşayın...

Nişanlınız da oturup ikinizin haline ağlasın azıcık ya da sadece sizin durumunuza.

görüyorum. ama "benim istediğim olmazsa başınızın çaresine bakın" demeye getiren bi aile modelimiz var. aileni sittir et gel mi diyeyim? diyebilir miyim? vebalinden korkmamalı mıyım? "olm nerde oturmak istiyorsunuz" falan diye sorsalar da hiç sıkıntı yaşanmasa mesela?

Hayır.

Ama beklentinizin ''Biz başımızın çaresine bakarız hayatım, boşver.'' diyen bir sevgili olması gayet normal.

Yani onun size demesi lazım siz hiç konuşmadan.

Ya yazmayayım diyorum ama.

Neredeyse her çift, bir odaya kapansalar muhteşem anlaşırlar. Tartışmalar diğer insanların yaptıklarına karşı aldıkları tavırlar yüzünden çıkar.

Sevgilinizin yerinde bu kadar pasif ve özür dilerim bunun için ama korkak biri olmasaydı, o aile sorun çıkaramayacaktı. Yani sorun ailede değil.

ya valla bilemiyorum. ben bohça istemiyorum annem yapmak istiyor mesela, "hevesim var yapıcam" diyor. yani evet onların hevesleri istekleri anneminkiler kadar basit değil o ayrı da ben de anneme "hayır, yapmayacaksın" diyemiyorum. yani benimki öyle büyük şeyler istemiyor zaten. anne baba öyle şeyler istememeli bence. evlat "hayır" derken zorlanır tabi. mecbur kına gecesi yapıcam mesela, annem istiyor çünkü. yapmasam daha iyi tabi de yapınca da ölmem sanırım. bazen rest çekmek o kadar kolay olmuyor galiba. onun durumuna hiç düşürmedi ailem beni, o yüzden de anlayamıyor olabilirim.

Mesela sırf bu yüzden ayrılmanız da imkansız dediğiniz gibiyse.

Sevgiliniz madem sırf sorun bu, ailesine rest çeker ve ayrılmazsınız bu durumda.

Yani beraberken hiç sorun yaşamadığı ve çok sevdiği 9 yıllık sevgilisini bir ev uğruna harcayacak değil herhalde.

Zaten yaptığı şeyler 100ü aştı.

rest çekmek çok da kolay değil yazmıştım sanırım, bu mesaja da aynı cevabı vermiş olayım. ailenin bu duruma getirmemesi gerekiyor bana göre.

Sadece kaynana değil. Evlerine gelen herkes.

Bu arada evlerine gelen her misafir, mesela akraba, atıyorum ayda yılda bir gelenler, sizin de gelmenizi bekler, onu belirteyim. Kesin bu, tartışılmaz.

''Hanım, haydi bir çocukları da görelim.''

''Çocuklar da gelsin, bir yüzlerini görelim.''

bizim de gelmemizi beklemezler, bize de gelirler. bu daha sıkıntı.

Ama sormuyorlar işte, sihirli bir değneğim olsa dokunacağım o aileye ki sorsunlar ama nerde...
Hem başınızın çaresine bak desinler ne olacak, bu ailesini sildirmek değil ki. Hangi vebal Allah aşkına.

Siz niye benim istediğim olmuyorsa sen başının çaresine bak demiyorsunuz?
Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz.
O aile modeli sizden ne kadar uzak o kadar iyi olur. ( o memleketliyle evli çok yakın arkadaşım var, tahmin dahi edemezsiniz boyutlarını)

Bir şey soracağım, size tuhaf geldi mi sevgilinizin yaptığı şey?

Dövünmenin ne anlamı var? Bu kadar üzülüyorlarsa, satsınlar bir ev, dayı da sürekli bu konuyu konuşmaktan kurtulsun, yazık adama.

Versinler eline 200.000 lira evi satıp, evin kirasını verceklerine dedenin bir evini onlar alırlar.

Yani bu nasıl bir çözümsüzlüğe hapsolmadır, anlayamadım ki.

Gerçekten ciddi bir borçları olsa, satmakla etmekle ödenmeyecek, tüm aile harakiri yapacak demek ki.

mevzu para değil ki burda. ödenecek. ödeyemiyoruz gibi bi durum yok ki. hem nasıl ödeneceği de beni ilgilendirmiyor zaten. olay para değil.

rest çekmek çok da kolay değil yazmıştım sanırım, bu mesaja da aynı cevabı vermiş olayım. ailenin bu duruma getirmemesi gerekiyor bana göre.

Sizin kafanızda ideal aile değil ideal sevgili belirlemeniz gerek.

Sevgilinizle evleneceksiniz.

Bohça hazırlamakla sadece büyüklük açısından değil, yarar fayda açısından da çok farklı şeyler bunlar. Aynı apartmanda yaşamak çok çok çok çok çok büyük bir fedakarlıktır ve sevgiliniz de bunu bilmeyecek kadar salak değildir.

Etrafında kaç kişi öyle yaşıyor bir baksın, yalnız bir zahmet ailesinden uzağa baksın.

Rest çekmeyi sevgilinize yakıştırmak zaten haşa, adam anormal bile görmüyor ailesini. Sizi anormal görüyor.

Aynı apartmanda kalmayı o kadar haksızlığın üstüne teklif ettiği saniye size olan derin sevgisine olan inancım bitti açıkçası.

27 yaşında adamın biriktirdiği paraya mı el koydular? Siz istediğiniz kadar inkar edin, en tuhaf insan sevgiliniz.

Şu an vermesi ayrı durum ama, bu nasıl bir kontrol manyaklığıdır ki zorla adam adına yatırım yapıp, adamdan para alıp veriyorlar. Sevgiliniz nasıl izin veriyor buna?

arsa alacakmış, bi miktar eksiği çıkmış, oğluna sormuş, oğlu da vermiş. sevgilimin adına yatırım yapılması gibi bi durum falan da değil. miktarı bilmiyorum da 10bin gibi bi şeyden bahsediyoruz şu an büyük ihtimalle. sevgilim paraya ihtiyacı olduğunda babasının vereceğini bildiği için vermiş.

mevzu para değil ki burda. ödenecek. ödeyemiyoruz gibi bi durum yok ki. hem nasıl ödeneceği de beni ilgilendirmiyor zaten. olay para değil.

Sevgiliniz gelmiş, orada durum hala konuşuluyormuş.

Bir insanın borcunun bu kadar konuşulması ayıp bir şey bir kere.

Bir erkek bu duruma nasıl düşer? demiş üzülmüş. Ya adamı düşürmeyin işte, adamı düşünseler evi ertesi gün satmışlardı.

Babasının tansiyonu da düzelirdi, dayı sürekli üzgün ve mahcup ortalarda gezmeyeceği için.

Sorun para değil, sorun duyarsızlıkları evet. Şimdi aşırı duyarlı olmaları bir şey ifade etmiyor.

Asıl lazım zamanlarda belli olur duyarlılık. Adam 1000 lira alıyor, bir de kira ödüyor olabilir demişsiniz ben buna inanmıyorum mesela. Yok artık.

Yemişler, içmişler, toplaşmışlar, dayının eşi mutsuz, adam borç batağında. Sizinkiler 2000 kişilik düğün yapmayı konuşuyor falan.

Akılları geç mi geliyormuş başlarına?
150 bin borç kolay kolay olmaz, bir tanesi dememiş mi bu adam 1000 tl ile nasıl bu kadar insanı ağırlıyor ya da geçiniyor diye.
Kendilerini dünyanın merkezine koymasalar burunlarının ucundakileri görebilme yetisine sahip olabilirler ama.
Yine abartılı, aşırı tepkiler duygu durumları...
Adam iyi değil eee o zaman siz hiç ağzınızı da açmayın geçin onların hayatını yaşayın...

Nişanlınız da oturup ikinizin haline ağlasın azıcık ya da sadece sizin durumunuza.

para olayını falan çok anlamadım dedim ya bu aralar çok gidip gelmiyorum ama gördüğüm kadarıyla ne kadar yardımcı olsalar da, ki olduklarını söylüyorlar, o para gider o eve. gelenin gidenin haddi hesabı yoktu.

arsa alacakmış, bi miktar eksiği çıkmış, oğluna sormuş, oğlu da vermiş. sevgilimin adına yatırım yapılması gibi bi durum falan da değil. miktarı bilmiyorum da 10bin gibi bi şeyden bahsediyoruz şu an büyük ihtimalle. sevgilim paraya ihtiyacı olduğunda babasının vereceğini bildiği için vermiş.

Anladım, yardım etmesi normal tabi.

Ancak bu ailenin belli parasının ortak olması? ve sürekli gayrımenkul yatırımı yapılması tehlikeli sizin için, o konuda uyarayım.

Sürekli ev, arsa alıyorlar ama satmaya da kıyamıyorlar mı, nedir.

Anladım, yardım etmesi normal tabi.

Ancak bu ailenin belli parasının ortak olması? ve sürekli gayrımenkul yatırımı yapılması tehlikeli sizin için, o konuda uyarayım.

Sürekli ev, arsa alıyorlar ama satmaya da kıyamıyorlar mı, nedir.
Satmak çok büyük bir olay olur o ailede. O taraflarda. Satmazlar asla.
Almak almak ve almak esastır.

Back
X